Lnk Hlk Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εγώ θα επέλεγα αγορά απο eu διότι όπως λένε οι φίλοι εδώ, πλέον απίθανο να γλιτώσεις το τελωνείο .
.::NikoS::. Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Με ποιο τρόπο στο έστειλαν? Απλο registered ή Priority γιατι δεν έχω καταλάβει.Μήπως ξερω κι εγω;;; Δε κατάλαβα. Εγω απλα πηρα κατι σχετικά ακριβο και μου είπε ο Κινέζος οτι θα το στείλει με NL Post και μου εδωσε tracking number. Το Priority και εμενα με μπερδεψε αλλα φαντάσου, αν οντως ηταν και priority δε τους ενδιαφέρει καν στο αεροδρομιο, στα ίδια σκατά θα καθεται και θα περιμενει μεχρι να ανοιχτεί ο σακος...
pc_admin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Καλημερα, μολις εκανα αγορα απο Ιταλια απο geekbuing τα μεταφορικα με ITALIA DHL ειναι 2 ευρω μονο εβαλα και κουπονι KIMOVIL και το πηρα -6,5 ευρω εβαλα και shiping insurance 1,5 ευρω...να δουμε
GeorgeAl92 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Παιδιά από ότι διαβάζω οι περισσότεροι δεν έχετε ιδέα πως να αγοράζετε μέσω Κίνας. Από gearbest το priority line ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, επίσης μην πληρώνετε Insurance αν αγοράζετε μέσω paypal. Υ.Γ. Θα ήταν καλό κάποιος πιο έμπειρος στις αγορές να φτιάξει έναν οδηγό Επίσης πλήρωσα (παραγγελία φίλου) για συλλεκτική κούπα αξίας 26€ από Αμερική 15€ τέλη και 6,5€ ΦΠΑ. Αυτή είναι η νέα κατάσταση. Να τους χαιρόμαστε.
VasKag Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Απο αμερικη, αν δεν εχεις προπληρωσει εξοδα τελωνειου, ο,τι και να αγορασεις θα σταματησει για ελεγχο και θα μπουν τα προβλεπομενα εξοδα. Στα του θεματος, και εμενα πακετο απεσταλμενο 15/6, εφτασε σημερα (1/8) στο κεντρο διαλογης της περιοχης μου. Gearbest, registered, NLpost. Χωρις τελωνειο. Λογικα θα παραλαβω ή αυριο ή μεθαυριο. Για το 3 ευρω δε γνωριζω αλλα θα ενημερωσω
Kanesan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Για τα πακέτα από Αμερική, πώς γνωρίζουν εάν ο αποστολέας είναι ιδιώτης φίλος και όχι ιδιώτης πωλητής στο ebay ή κάπου αλλού; Φίλη είναι να μου στείλει πακέτο με δώρα (μικρές φιγούρες και μπρελόκ) των οποίων η αξία είναι γύρω στα 25 δολλάρια. Τα μεταφορικά, 22.5 δολλάρια, τα πλήρωσα εγώ. Δηλαδή πώς θα γνωρίζουν ότι αυτά τώρα εγώ δεν τα αγόρασα - εφόσον έχει ειπωθεί ότι η ένδειξη gift δεν λαμβάνεται υπόψιν - για να μην πληρωθεί το τελωνείο; Αν δεν κάνω λάθος είναι στα 45 ευρώ η ατέλεια από ιδιώτη σε ιδιώτη, ή άλλαξε και αυτό;
makfil Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Για τα πακέτα από Αμερική, πώς γνωρίζουν εάν ο αποστολέας είναι ιδιώτης φίλος και όχι ιδιώτης πωλητής στο ebay ή κάπου αλλού; Φίλη είναι να μου στείλει πακέτο με δώρα (μικρές φιγούρες και μπρελόκ) των οποίων η αξία είναι γύρω στα 25 δολλάρια. Τα μεταφορικά, 22.5 δολλάρια, τα πλήρωσα εγώ. Δηλαδή πώς θα γνωρίζουν ότι αυτά τώρα εγώ δεν τα αγόρασα - εφόσον έχει ειπωθεί ότι η ένδειξη gift δεν λαμβάνεται υπόψιν - για να μην πληρωθεί το τελωνείο; Αν δεν κάνω λάθος είναι στα 45 ευρώ η ατέλεια από ιδιώτη σε ιδιώτη, ή άλλαξε και αυτό; Ως «αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα» νοούνται τα δέματα για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: α. παρουσιάζουν ευκαιριακό χαρακτήρα, β. προορίζονται για προσωπική ή οικογενειακή χρήση των παραληπτών και δεν μπορούν να προκαλέσουν από τη φύση ή την ποσότητά τους οποιαδήποτε αμφιβολία για το μη εμπορικό τους χαρακτήρα, γ. αποστέλλονται χωρίς καμία πληρωμή από τους παραλήπτες.
Kanesan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Το γ δεν μου λέει κάτι, η φίλη μου μπορεί απλά να μου επιστρέψει τα χρήματα της αποστολής, δεν το γράφει κάπου ότι τα πλήρωσα εγώ για να τη διευκολύνω. Όσο για τα α+β προφανώς και έτσι είναι, μιλάμε για μικρά παιχνίδια και μπρελόκ, όλα διαφορετικά, που δεν προορίζονται για πώληση, αλλά πώς είναι δυνατόν να ξέρουν για ποια χρήση προορίζονται αν δεν βγάζει μάτι ότι θα τα πουλήσω (π.χ. 30 ολόίδια μπρελόκ); Βάσει εμπειρίας; Αν το ίδιο μπρελόκ/παιχνίδι εγώ το είχα αγοράσει από ιδιώτη, πώς θα έκαναν το διαχωρισμό ότι στη μία περίπτωση πλήρωσα και στην άλλη όχι, εφόσον το πακέτο δεν θα είχε κάποια ιδιαίτερη ένδειξη;
makfil Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Στην 1η προυπόθεση (ευκαιριακός χαρακτήρας) εννοείται ότι ο συγγενής σου στέλνει ένα τεμ. και όχι 30. Σε κάθε περίπτωση, τα δέματα αυτής της κατηγορίας εύκολα ξεχωρίζονται από τα "εμπορικού χαρακτήρα".
Lnk Hlk Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Παιδιά από ότι διαβάζω οι περισσότεροι δεν έχετε ιδέα πως να αγοράζετε μέσω Κίνας. Από gearbest το priority line ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, επίσης μην πληρώνετε Insurance αν αγοράζετε μέσω paypal. Υ.Γ. Θα ήταν καλό κάποιος πιο έμπειρος στις αγορές να φτιάξει έναν οδηγό Επίσης πλήρωσα (παραγγελία φίλου) για συλλεκτική κούπα αξίας 26€ από Αμερική 15€ τέλη και 6,5€ ΦΠΑ. Αυτή είναι η νέα κατάσταση. Να τους χαιρόμαστε. Είναι σίγουρο 100% αυτό που λές για το priority line? Ή απλά έτυχε σε σένα να μη πληρώσεις τελωνείο? Μη παίρνουμε ανθρώπους στο λαιμό μας, Γιατί διάβασα κάποιοι πλήρωσαν κανονικά τελωνείο με αυτόν τον τρόπο αποστολης. Θέλω να πάρω ένα κινητό, Θα μου εγγυηθείς πως δεν θα σταματησει τελωνειο? Νομίζω πάλι ρίσκο είναι.
MINDER Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Η κατάσταση μέχρι πριν ήταν να μην υπάρχει ο έλεγχος στην πλειονότητα των δεμάτων και θα έλεγα είχαμε καλομάθει. Τώρα αποφάσισαν να εφαρμόσουν τον νόμο. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Αν εφαρμόζουν τον νόμο εγώ εσύ ο άλλος γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι θα πληρώσουμε και εάν μας συμφέρει η αγορά του η των αντικειμένων από το εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι ότι περάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο. Εδώ δεν έχουμε μια κατάσταση στην οποία εφαρμόζουν τον νόμο αλλά μια κατάσταση όπου ο τελωνειακός ενώ υπάρχουν έγγραφα στο δέμα και αποδεικτικά που αναφέρουν και το σάιτ που αγοράστηκε το προιόν και την τιμή και ενώ μπορεί να εξακριβώσει ότι είναι όντως πραγματική η τιμή που αναγράφεται αυτός αυθαιρετεί και αρχίζει και ψάχνει κάπου πχ στην Ελλάδα πόσο πουλιέται το προιόν για να το φορολογήσει παραπάνω. Μα επειδή στην Ελλάδα πουλιέται τόσο που το βλέπει για αυτό το αγοράσαμε από το εξωτερικό. Τι πράγματα είναι αυτά. Παράδειγμα. Αγοράζω 2 αντικείμενα από έξω που κάνουν σε προσφορά και τα δυο 14€ + 6€ τα ταχυδρομικά = 20€ Γνωρίζω ότι εδώ το κάθε ένα κάνει 15€ οπότε γλυτώνω 10€ Γιατί σύμφωνα με τον νόμο είναι κάτω από 22€ και δεν πρέπει να πάει τελωνείο. Θα πιάσει ο τελωνειακός να το κοστολογήσει 30 να βάλει φπα 7.2€ και 15 τέλη εκτελωνισμού και θα πληρώσω 42.2€ δηλαδή εκεί που θα γλύτωνα 10€ θα πληρώσω παραπάνω 12.2€ ; 1
makfil Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Η κατάσταση μέχρι πριν ήταν να μην υπάρχει ο έλεγχος στην πλειονότητα των δεμάτων και θα έλεγα είχαμε καλομάθει. Τώρα αποφάσισαν να εφαρμόσουν τον νόμο. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Αν εφαρμόζουν τον νόμο εγώ εσύ ο άλλος γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι θα πληρώσουμε και εάν μας συμφέρει η αγορά του η των αντικειμένων από το εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι ότι περάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο. Εδώ δεν έχουμε μια κατάσταση στην οποία εφαρμόζουν τον νόμο αλλά μια κατάσταση όπου ο τελωνειακός ενώ υπάρχουν έγγραφα στο δέμα και αποδεικτικά που αναφέρουν και το σάιτ που αγοράστηκε το προιόν και την τιμή και ενώ μπορεί να εξακριβώσει ότι είναι όντως πραγματική η τιμή που αναγράφεται αυτός αυθαιρετεί και αρχίζει και ψάχνει κάπου πχ στην Ελλάδα πόσο πουλιέται το προιόν για να το φορολογήσει παραπάνω. Μα επειδή στην Ελλάδα πουλιέται τόσο που το βλέπει για αυτό το αγοράσαμε από το εξωτερικό. Τι πράγματα είναι αυτά. Παράδειγμα. Αγοράζω 2 αντικείμενα από έξω που κάνουν σε προσφορά και τα δυο 14€ + 6€ τα ταχυδρομικά = 20€ Γνωρίζω ότι εδώ το κάθε ένα κάνει 15€ οπότε γλυτώνω 10€ Γιατί σύμφωνα με τον νόμο είναι κάτω από 22€ και δεν πρέπει να πάει τελωνείο. Θα πιάσει ο τελωνειακός να το κοστολογήσει 30 να βάλει φπα 7.2€ και 15 τέλη εκτελωνισμού και θα πληρώσω 42.2€ δηλαδή εκεί που θα γλύτωνα 10€ θα πληρώσω παραπάνω 12.2€ ; Οι σκέψεις αυτές είναι λίγο αυθαίρετες. Ο τελωνειακός δεν ψάχνει να βρει την τιμή που έχει το αντικείμενο στην Ελλάδα αφού αυτό περιλαμβάνει ήδη τον ΦΠΑ 24%. Ψάχνει, βασικά, στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο site του πωλητή και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ανοίγει το δέμα γι' αυτό το λόγο. Αυτό που μπορείς να επισημάνεις είναι ότι δεν μπορεί να διακρίνει αν εσύ το αγόρασες σε δημοπρασία ή σε προσφορά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πολύ φτηνότερα από την τιμή που το πουλάει ο πωλητής, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες και δεν διαμορφώνουν τον κανόνα. Το πρόβλημα είναι πλέον ότι με την αλλαγή που έγινε στα ΕΛΤΑ, (ανάθεση του έργου εκτελωνισμού σε ιδιώτη, αύξηση τελών κλπ) η αγορά από τρίτες χώρες έγινε αρκετά ασύμφορη.
Kanesan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Αυτό που μπορείς να επισημάνεις είναι ότι δεν μπορεί να διακρίνει αν εσύ το αγόρασες σε δημοπρασία ή σε προσφορά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πολύ φτηνότερα από την τιμή που το πουλάει ο πωλητής, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες και δεν διαμορφώνουν τον κανόνα. Το 60 % των αγορών μου από Ιαπωνία είναι από δημοπρασίες ή second hand stores, σε αντικείμενα που αφενός δεν τα βρίσκεις εύκολα στην Ευρώπη διότι δεν εξάγονται/στέλνονται οπότε δεν έχω πολλές εναλλακτικές, αφετέρου οι τιμές τους - αν δεν είναι νέες κυκλοφορίες - είναι αρκετά μειωμένες. Από την άλλη αγοράζω και κάποια αντικείμενα από άλλες χώρες που όσο και αν ψάξει ο τελωνειακός αποκλείεται να τα βρει online αφού τα αγοράζω από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που δεν έχουν online κατάστημα. Ελπίζω τουλάχιστον, αν κληθώ να πληρώσω, το αναλυτικό customs declaration που συνοδεύει όλα τα πακέτα μου εξ Ιαπωνίας να ληφθεί υπόψιν. Αν και όποτε φθάσουν Ελλάδα, διότι βλέπω εδώ στο forum ότι για παραγγελίες από Κίνα, αν και οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες, κάτι κινείται. Τους σάκους από Ιαπωνία τους έχουν για το τέλος. Τόσα πακέτα έχω, το ένα μάλιστα από 5 Ιουνίου καθ'οδόν, και κανένα δεν έχει φανεί στο αεροδρόμιο.
Apos74 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Σημερα παρελαβα απο Aliexpress 2 δεματα αρκετα ογκωδη αλλα σχετικα ελαφρια. Ηρθαν συστημενα και δεν πληρωσα τιποτα. Το ενα ειχε δηλωμενη αξια 6$ και το αλλο 1$!!! Τελικα ειναι λαχειο αν θα πληρωσουμε το 3ευρω ή οχι.
athanakn Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Είναι σίγουρο 100% αυτό που λές για το priority line? Ή απλά έτυχε σε σένα να μη πληρώσεις τελωνείο? Μη παίρνουμε ανθρώπους στο λαιμό μας, Γιατί διάβασα κάποιοι πλήρωσαν κανονικά τελωνείο με αυτόν τον τρόπο αποστολης. Θέλω να πάρω ένα κινητό, Θα μου εγγυηθείς πως δεν θα σταματησει τελωνειο? Νομίζω πάλι ρίσκο είναι. Ισχύει ότι το priority line στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν περνά τελωνείο. Προσωπικα δεν έχω ακούσει για τελωνείο μέσω priority line από gearbest. Όταν παραγγέλνεις από χώρα εκτός ΕΕ "πρέπει" να πληρώσεις τελωνείο. Θα σου εγγυηθεί ο άλλος ότι δεν θα περάσεις? Πάρτο από Ευρώπη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις