Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα παρέλαβα 2 πακετάκια από Κίνα, China Post untracked αμφότερα. Ημ αποστολής 29/06 και 12/06. Και τα δύο ήρθαν χωρίς κάποια παραπάνω χρέωση. Οι αξία τους ήταν 12$ και 3$ (πραγματική), ενώ ο πωλητής έγραψε 0,78$ και 1$ αντιστοίχως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

31/7/2017, 09:58:07 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Α.Τ.)  

31/7/2017, 09:29:57 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

28/7/2017, 09:09:31 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

21/7/2017, 01:27:55 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

20/7/2017, 15:00:23 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

20/7/2017, 10:00:39 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

19/7/2017, 13:35:54 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

17/7/2017, 10:03:45 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

24/6/2017, 08:54:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται και ξανά γύρισε αθήνα  ?

Καλή η ιδέα αυτή αλλά:

1) Αντε πες το στον κινέζο αυτό, να το καταλάβει τι πρέπει να κανει

2) Και αν παρόλα αυτα φας +100€ στην τιμή ? Τότε ?

Απ ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα δεν είναι η λαθος υπερφορολογιση των τελωνειακών στα πακετα αλλά πως να βρούμε τρόπο να ωστε μην πληρώνουμε τελωνείο.

Πως το κατάλαβες αυτό απο αυτά που είπα ?

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ με το 1).

Περιμένω ένα κινητό αξίας 45€. Έπειτα από όλα αυτά που συμβαίνουν με τα τελωνεία, έστειλα ενα email τον κινέζο να τον ρωτήσω σε περίπτωση που το τελωνείο θέλει να πληρώσω τιμή κινητού 100€+ΦΠΑ +15€ και θέλω να το γυρίσω πίσω και να πάρω τα λεφτά μου πίσω θα το κάνει ? Αφού πρώτα κρατήσει κάποια χρήματα για τον κόπο του που πήγε στο ταχυδρομείο και τα έξοδα αποστολής....

Έ λοιπόν είμαστε στο 4ο email πάρε δώσε γιατί δε λέει να καταλάβει τι τον ρωτάω.

Και για το 2).....έστω ότι έχεις πείσει τον Κινέζο να βάλει τιμολόγιο μέσα στο δέμα, και απόδειξη από Paypal ότι όντως πλήρωσες το X ποσό....αλλά ο τελωνειακός αποφασίσει ότι "Οχι κύριε....εγω πιστεύω ότι αυτο το προιόν επειδή το πουλάνε και εδω στην Ελλάδα πιστεύω ότι κάνει Χ+70€ και θέλω να πληρώσεις 15€ για το IQ μου και ΦΠΑ στα X+70€ που πιστεύω ότι κάνει....Α και που'σε αν δε συμφωνείς δώσε και άλλα 10€" ..... μετά απ'ολα αυτά τι θα λες ? 

Αυτό εννοούσα...Το Κυπριακό να λύναμε λιγότερο χρόνο θα έπαιρνε....

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται και ξανά γύρισε αθήνα  ?

Κάποιοι αναφέρανε πως μετά από επικοινωνία τους είπαν ότι φράκαρε το τελωνείο Θεσσαλονίκης και το κλείσανε το μαγαζάκι, εννοώντας πως στέλνουν πακέτα πάλι πίσω στην Αθήνα για να εκτελωνιστούν τελικά εκεί

υγ./έτα: βασικά λένε, επειδή ακόμη δεν έχει στηθεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διασάφισης στη Θεσ/νίκη και το μοναδικό είναι στο τελωνείο Αθήνας. Το 'καταπληκτικό' του πράγματος, που δεν είναι ικανοί να συννενοηθούν μεταξύ τους ώστε να μην χρειαστεί η αρχική 'βόλτα' έως Θεσ/νίκη και πίσω-μπρος, ασχολίαστο.

Επεξ/σία από scullyist

Το γράφω και εδώ επειδή αφορα τελωνείο το θέμα. Συγκεκριμένα για τα 3 ευρώ.

Επιτέλους παρέλαβα δεμα αγορασμενο απο Ιούνιο. Ακινητοποιημένο στο σάκο για πανω απο 30 μερες και ξαφνικά ξεκόλλησε και προχώρησε χωρίς να μπει τελωνείο. Το περίεργο είναι οτι εχει σφραγίδα τελωνείου μισοξεβαμμενη που νομίζω είναι αυτή που λεει απλουστευμενη διαδικασια Ελευθέριος Βενιζελος κλπ. Δεν πληρωσα τα 3 ευρω και το δεμα αν και συστημένο βρέθηκε στην αυλή μου.

post-121105-0-84868400-1501524283_thumb.jpg

• Like 1

Απλο ακανονιστο πως ξερεις πως εχει φθασει απο 28/6 Ελλαδα εφοσον ειναι ανευ ιχνηλασιας ?

Και ως απλό, είχε ένα αμερικάνικο tracking number (τελειώνει σε US ο αριθμός), που καταλήγει όταν φτάσει στην Ελλάδα.

Από κει και μετά δεν έχεις tracking.

Πως το κατάλαβες αυτό απο αυτά που είπα ?

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ με το 1).

Περιμένω ένα κινητό αξίας 45€. Έπειτα από όλα αυτά που συμβαίνουν με τα τελωνεία, έστειλα ενα email τον κινέζο να τον ρωτήσω σε περίπτωση που το τελωνείο θέλει να πληρώσω τιμή κινητού 100€+ΦΠΑ +15€ και θέλω να το γυρίσω πίσω και να πάρω τα λεφτά μου πίσω θα το κάνει ? Αφού πρώτα κρατήσει κάποια χρήματα για τον κόπο του που πήγε στο ταχυδρομείο και τα έξοδα αποστολής....

Έ λοιπόν είμαστε στο 4ο email πάρε δώσε γιατί δε λέει να καταλάβει τι τον ρωτάω.

Τώρα σοβαρά μιλάς πριν καν έρθει το πακέτο σου Ελλάδα έχεις αρχίσει το πρήξιμο στον άνθρωπο με υποθετικά σενάρια. Τι απάντηση περιμένεις να πάρεις?

Και για το 2).....έστω ότι έχεις πείσει τον Κινέζο να βάλει τιμολόγιο μέσα στο δέμα, και απόδειξη από Paypal ότι όντως πλήρωσες το X ποσό....αλλά ο τελωνειακός αποφασίσει ότι "Οχι κύριε....εγω πιστεύω ότι αυτο το προιόν επειδή το πουλάνε και εδω στην Ελλάδα πιστεύω ότι κάνει Χ+70€ και θέλω να πληρώσεις 15€ για το IQ μου και ΦΠΑ στα X+70€ που πιστεύω ότι κάνει....Α και που'σε αν δε συμφωνείς δώσε και άλλα 10€" ..... μετά απ'ολα αυτά τι θα λες ? 

Αυτό εννοούσα...Το Κυπριακό να λύναμε λιγότερο χρόνο θα έπαιρνε....

Από την στιγμή που το πακέτο είναι δηλωμένο στην πραγματική τιμή που το αγόρασες και υπάρχει μέσα η απόδειξη αγοράς από τον ιστότοπο που το αγόρασες ο τελεωνειακος θα πράξει τα προβλεπόμενα και το πακέτο σου θα φορολογηθεί κανονικά. Τώρα αν εσυ επιμένεις το iphone που αγόρασες να το δηλωνεις για καλδευτηρι 10$ μην έχεις την απαίτηση να γίνεται σωστή δασμολογιση από τους τελωνειακούς.

Από την στιγμή που το πακέτο είναι δηλωμένο στην πραγματική τιμή που το αγόρασες και υπάρχει μέσα η απόδειξη αγοράς από τον ιστότοπο που το αγόρασες ο τελεωνειακος θα πράξει τα προβλεπόμενα και το πακέτο σου θα φορολογηθεί κανονικά. Τώρα αν εσυ επιμένεις το iphone που αγόρασες να το δηλωνεις για καλδευτηρι 10$ μην έχεις την απαίτηση να γίνεται σωστή δασμολογιση από τους τελωνειακούς.

Δες μία εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσ/?p=55860421

Και πες μου αν ο τελωνειακός δεν είναι ηλίθιος. Δλδ αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει την θήκη απο την πραγματική συσκευή, πιστεύεις ότι το τιμολόγιο θα κάνει τίποτα ? Δλδ του φάνηκαν λίγα τα 40$ για θήκη ipad για να αμφισβητήσει και την τιμή ? 

Και ποιος μίλησε για κλαδευτήρι  ?  Για πραγματικές τιμές μιλάμε, σε πραγματικά προϊόντα και κόστος.

Κολλάτε στην οδοντογλυφίδα που σας μπήκε στο μάτι και δε βλέπετε το κοντάρι που έρχεται από πίσω.

Δεν έχει σημασία ποιος δήλωσε τι....σημασία έχει ότι χρεώνουν ΟΤΙ γουστάρουν...και για να κάνεις ένσταση πληρώνεις +10€. Αυτό είναι καθαρά ληστεία...μόνο η μαφία κάνει τέτοια.

• Like 1

Σήμερα μου ήρθαν 2 ειδοποιητήρια (2 πακέτα περιμένω...ένα κινητό και ένα usb fan).

Το πρώτο ειδ. έχει checked το "Συστημένο" chechbox, και έχει πάνω του το tracking number του κινητού.

Το άλλο ειδ. έχει checked την λέξη "Επιταγή" και δεν έχει tracking number πάνω του.

To κινητό δε φαίνεται να πέρασε τελωνείο, απο αυτά που βλέπω στην ΕΛΤΑ.

if(Επιταγή == usb fan)

then "Yuppy!"

else

WTF

Αυτό που έχει Checked την λέξη "επιταγή" και δεν έχει tracking number πάνω του, απλώς αντί να στο αφήσει στην πόρτα σου θα πας να το παραλάβεις από το ταχυδρομείο και ας μην είναι συστημένο. Μου έχει συμβεί το ίδιο σε unregistered δέμα.

Αυτό που έχει Checked την λέξη "επιταγή" και δεν έχει tracking number πάνω του, απλώς αντί να στο αφήσει στην πόρτα σου θα πας να το παραλάβεις από το ταχυδρομείο και ας μην είναι συστημένο. Μου έχει συμβεί το ίδιο σε unregistered δέμα.

Ευχαριστώ enterhere!

Το γράφω και εδώ επειδή αφορα τελωνείο το θέμα. Συγκεκριμένα για τα 3 ευρώ.

Επιτέλους παρέλαβα δεμα αγορασμενο απο Ιούνιο. Ακινητοποιημένο στο σάκο για πανω απο 30 μερες και ξαφνικά ξεκόλλησε και προχώρησε χωρίς να μπει τελωνείο. Το περίεργο είναι οτι εχει σφραγίδα τελωνείου μισοξεβαμμενη που νομίζω είναι αυτή που λεει απλουστευμενη διαδικασια Ελευθέριος Βενιζελος κλπ. Δεν πληρωσα τα 3 ευρω και το δεμα αν και συστημένο βρέθηκε στην αυλή μου.

Με ποιο τρόπο στο έστειλαν? Απλο registered ή Priority γιατι δεν έχω καταλάβει.

Ναι καλά πως το θες? Την δική μου περίπτωση την έβαλε ο Sanbird πιο πάνω. Θήκη iPad Pro όπου έγραφε τα πάντα από το μοντέλο μέχρι και την αξία πάνω η Incipio, γιατί το πήρα από την ίδια την μητρική και όχι από κανένα πωλητή ebay ή άλλο μαγαζί, και ο τύπος το έβαλε κινητό τηλέφωνο. Για ποια προβλεπόμενα λοιπόν μιλάμε?

Άνοιξε να δεί το εσωτερικό του πακέτου? Μπήκε στην διαδικασία του μισού λεπτού να μπει στο site της ίδιας της μητρικής εταιρείας να τσεκάρει πρώτον ότι δεν πουλάει κανενός είδους τηλέφωνα, tablet και τα συναφή και δεύτερον ότι ασχολείται μόνο με αξεσουάρ? Ή μήπως βρήκε αντιστοιχία στην Ελλάδα που δεν υπάρχει καν η συγκεκριμένη θήκη? Ή μήπως τα κινητά εχουν φτάσει πλέον τα 25 περίπου εκατοστά ύψος που είχε η συσκευασία μέσα στον φάκελο και έκανε μπαμ ότι δεν πρόκειται για τέτοιου είδος προιόν?

Και οκ δεν είναι ικανός να κάνει τίποτα από αυτά. Γιατί δεν ζήταγε να στείλω απόδειξη της συναλλαγής και τα λοιπά στοιχεία πριν κοτσάρει 100 ευρώ αξία ως κινητο τηλεφώνο? Μην κοροιδευόμαστε οι τύποι απλά κοιτάνε να βγάλουν λεφτά. Κι επειδή ξέρουν ότι δεν θα βγάλεις άκρη το εκμεταλλεύονται πλήρως.

Μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι απο EU warehouse τα φτηνοτερα μεταφορικα ειναι απο Ιταλια

και επισης ειναι και Italy-DHL ,παραδοση σε 1-2 business days

Βεβαια σε σχεση με Κινα ειναι σαφως ακριβοτερη η αγορα γιατι βαρανε οσα ειναι σε στοκ Ευρωπη (Και Ιταλια που ειδα)

Δεν υπαρχει θεμα τελωνειου απο Ιταλικο warehouse , ετσι δεν ειναι ?(ακομα και με DHL?)

Aν Ισχυει αυτο ,οτι δεν υπαρχει τελωνειο ακομα και με DHL Ιταλιας τοτε μπαινει το ερωτημα : Να πληρωσω πιο ακριβα αλλα να ειμαι σιγουρος οτι θα ερθουν γρηγορα χωρις απροοπτα(να μας βγει ο κουκος αιδονι δηλαδη)και ας δωσω και κατι παραπανω) ή να παω να γλιτωσω αυτα τα καπως παραπανω αλλα να τρεμω μηπως μου κατσει η στραβη?

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...