pc_admin Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Εσεις που πληρωσατε τελωνειο ηταν για express 'η για απλα δέματα? Γιατι μεχρι τωρα απο alliexpress σε δεματα αξιας μεχρι 130 -140 ευρω δεν εχω δει ποτε να πανε τελωνειο Μηπως σας τα στελνουν Express λοιπον? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sandbird Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Νομίζω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν μπορεί να αγοράζουμε ένα προιόν 50€ πχ από την Κίνα και να ψάχνει ο εκτελωνιστής και να το βλέπει να πουλιέται κάπου οπου δήποτε 90€ και να το φορολογεί για 90€ Πρέπει να ζητήσει απόδειξη. Κάποιος αρμόδιος φορέας πρέπει να επέμβει γιατί το θεωρώ κατάχρηση εξουσίας και παράνομο αυτό. Πρέπει να ζητάνε από τον παραλήπτη να αποδείξει ότι το δέμα όντως κοστίζει την αναγραφόμενη τιμή και όχι να βάζουν αυθιαίρετα ότι τιμή θέλουν. Αν το πάμε με το σκεπτικό τους άντε να βάλω τα μοντέλα εγώ σε ένα κατάστημα που αγοράζετε και τα πουλάω 500€ γιατί έτσι γουστάρω να βγάλω κέρδος ο εκτελωνιστής θα βρίσκει στο google ότι εφόσον εγώ τα πουλώ τόσο με τόσο θα τα κοστολογήσει για να τα φορολογήσει σε εσάς ; Αν αγοράσουμε την black Friday προιόντα με μεγάλες εκπτώσεις εδώ θα μας τα φορολογούμε πόσο κάνουν κανονικά ; Δεν γίνεται να συνεχιστή αυτή η τακτική. Θεωρώ ότι είναι παράνομο αυτό που κάνουν. εμ αυτό λέμε.....αλλά επειδή εδώ στο Ελλάντα είναι που είναι 'τα ζώα μου αργά' δεν ενδιαφέρεται και κανένας φορέας να πάρει άμεσα μέτρα γι'αυτήν την αδικία. Από παντού μας κλέβουν.... Που να το πεις ? Στην ΕΕΤΤ ? - Δεν την αφορά. Στον Συνήγορο του πολίτη ? - Καλά Χριστούγεννα Στα ΕΛΤΑ ? - Δε τους αφορά Στην Αστυνομία ? - Αυτούς θα τους ενδιαφέρει μόνο αν πας να βρεις τον τελωνειακό και του φορέσεις καπέλο καμιά παλέτα με πακέτα Σε κανέναν εισαγγελέα ? - Μπορεί και να πεθάνει από τα γέλια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 148 με μεταφορικα Τα ΦΠΑ δασμοί κτλ βγαίνουν στη συνολική αξία του πακέτου (κόστος αντικειμένου +μεταφορικά) Θεωρητικά εφόσον είσαι κάτω από 150 πληρώνεις μόνο ΦΠΑ +τα τέλοι διαχείρισης των ΕΛΤΑ Το θέμα είναι με όσα διαβάζω ότι οι νέοι ιδιωτικοί εκτελωνίστες χρεώνουν ότι πόσο θέλουν χώρος να κοιτάνε τι πληρωσες πραγματικά) Οπότε είναι λίγο λαχείο τι θα πληρώσεις, μπορεί να είσαι τυχερός να μην πληρώσεις τίποτα μπορεί να σου βγει και κάνα 100 αρικο έξτρα, δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ χύμα για να έχουμε μια σφαιρική άποψη πως χρεώνουν έχω παραλάβει διαφορά πακέτα (όλα Un registered) χωρίς επιβάρυνση, και έτυχε πάλι unregister πακέτο των 14 ευρώ να ζητάνε 15 ευρώ στα ΕΛΤΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duende Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 το θεμα με τους εκτελωνιστες των ελτα ειναι οτι κοστολογουν οπως τους καπνισει, σε αντιθεση με τις κουριερ που ζητουν αποδειξη πληρωμης (paypal κλπ) οπου φαινεται τι ποσο πραγματικα πληρωσες, οποτε δε μπορουν να το κοστολογησουν παραπανω. απο την αλλη πληρωνεις πολλα ως αμοιβη εκτελωνιστη στις κουριερ..οποτε..πιασ' τ' αυγο και κουρευ' το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Με τα καπιταλ κοντρολς σε 20 μέρες ενα μήνα, είχαμε βρει λύσεις και δε μας επηρέασαν σχεδόν καθολου στη συνέχεια. Τώρα δε βλέπω τους κινέζους να βρίσκουν λύσεις. Ούτε να εμπλουτίζουν στο ελάχιστον την φτωχότατη ποικιλία (και ακριβή) των ευρωπαικών αποθηκών τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kazama88 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Στο δικό μου δέμα είχαν γράψει "Αξία από internet 60 ευρώ" και μετά έκαναν τον υπολογισμό ΦΠΑ στα 90. Για γέλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isovitis33 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Εμένα εφόσον το άνοιξαν και αφαίρεσαν την απόδειξη είδαν ότι το κόστος ήταν μαζί με τα μεταφορικά 183.50 δολάρια. Επέλεξαν όμως να βάλουν ως αξια περιεχομένου 200.58 ευρώ και να βγει το ΦΠΑ 53.92 ευρώ που όσο κι αν σπάω το κεφάλι μου, δεν ξέρω πως το έβγαλαν!!! :confused: :confused: Το δεμα δεν ηταν εξπρες.. μπηκε ευρωπη μεσω γερμανιας με dhl και μετά παραλαβή από ελτά.Πάντως στα ελτα ειπαν οτι απο Ιουλιο αλλαξε η πολιτικη και τα σταματανε ολα ανεξαρτητως κοστους.Τραγική η κατασταση στο Ελλαντα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Με τα καπιταλ κοντρολς σε 20 μέρες ενα μήνα, είχαμε βρει λύσεις και δε μας επηρέασαν σχεδόν καθολου στη συνέχεια. Τώρα δε βλέπω τους κινέζους να βρίσκουν λύσεις. Ούτε να εμπλουτίζουν στο ελάχιστον την φτωχότατη ποικιλία (και ακριβή) των ευρωπαικών αποθηκών τους.Ρε παιδια το τελωνείο έπρεπε να το πληρώνουμε από πάντα εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί να πληρώσω ΦΠΑ ακόμα και από το πρώτο ευρώ με ενοχλεί όμως επειδή γίνεται κακή διαχείριση (που είναι στη κρίση του κάθε υπαλλήλου στο κέντρο διαλογής) το ποια δέματα θα πάνε τελωνείο και πια όχι και το χειρότερο είναι ότι στέλνουν σάκους χωρίς κανένα έλεγχο, με χαλάει να μου ζητάνε να πληρώσω 15 ευρώ για δέμα τον 10, θες να πάρεις μια προμήθεια? Μαζί τους βάλε ΦΠΑ +5 έως 10%κλιμακωτα Ανάλογα την αξία του πακέτου, στάνταρ τιμές επειδή ο κάθε υπάλληλος παίζει κορόνα γράμματα ποιοι σακοι θα πάνε τελωνείο είναι τελείως χαζό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Ρε παιδια το τελωνείο έπρεπε να το πληρώνουμε από πάντα εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί να πληρώσω ΦΠΑ ακόμα και από το πρώτο ευρώ με ενοχλεί όμως επειδή γίνεται κακή διαχείριση (που είναι στη κρίση του κάθε υπαλλήλου στο κέντρο διαλογής) το ποια δέματα θα πάνε τελωνείο και πια όχι και το χειρότερο είναι ότι στέλνουν σάκους χωρίς κανένα έλεγχο, με χαλάει να μου ζητάνε να πληρώσω 15 ευρώ για δέμα τον 10, θες να πάρεις μια προμήθεια? Μαζί τους βάλε ΦΠΑ +5 έως 10%κλιμακωτα Ανάλογα την αξία του πακέτου, στάνταρ τιμές επειδή ο κάθε υπάλληλος παίζει κορόνα γράμματα ποιοι σακοι θα πάνε τελωνείο είναι τελείως χαζό To 15 ευρώ σε ασημαντες παραγγελιες ειναι που με απασχολεί κυρίως και μου εχουν κοψει τα ποδια. Σπανια οι παραγγελιες μου ειναι πανω απο 15-20 ευρώ ενω μαλλον 9 στις 10 ειναι κατω απο 10 ευρω. Ειναι μια αδικη χρεωση τα 15 ευρω ανεξαρτητως αξιας CIF. Τον φορο που αναλογει στην αξια του προιοντος μας εννοειται επρεπε να τον πληρωναμε παντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Εμένα εφόσον το άνοιξαν και αφαίρεσαν την απόδειξη είδαν ότι το κόστος ήταν μαζί με τα μεταφορικά 183.50 δολάρια. Επέλεξαν όμως να βάλουν ως αξια περιεχομένου 200.58 ευρώ και να βγει το ΦΠΑ 53.92 ευρώ που όσο κι αν σπάω το κεφάλι μου, δεν ξέρω πως το έβγαλαν!!! :confused: :confused: Το δεμα δεν ηταν εξπρες.. μπηκε ευρωπη μεσω γερμανιας με dhl και μετά παραλαβή από ελτά. Πάντως στα ελτα ειπαν οτι απο Ιουλιο αλλαξε η πολιτικη και τα σταματανε ολα ανεξαρτητως κοστους. Τραγική η κατασταση στο Ελλαντα! Η τιμη βγήκε λογικά 24%φπα +2,5%δασμοι βγάνει περίπου το ποσό που γράφεις Δέματα πάνω από 150 ευρώ (αντικείμενο +μεταφορικά) χρεώνονται και με δασμούς που είναι 2,5%από όσο ξέρω (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι) To 15 ευρώ σε ασημαντες παραγγελιες ειναι που με απασχολεί κυρίως και μου εχουν κοψει τα ποδια. Σπανια οι παραγγελιες μου ειναι πανω απο 15-20 ευρώ ενω μαλλον 9 στις 10 ειναι κατω απο 10 ευρω. Ειναι μια αδικη χρεωση τα 15 ευρω ανεξαρτητως αξιας CIF. Τον φορο που αναλογει στην αξια του προιοντος μας εννοειται επρεπε να τον πληρωναμε παντα. Από ότι λένε δεν μπορώ να επιβαιβεωσω κάτι ότι έρχεται σαν δεμα το πάνε καλά άσχετα τιμής βαράνε το 15αρι, ότι έρχεται σαν επιστολικο ταχυδρομείο (κοινώς σε φάκελο) συνήθως θα έχει χρέωση 3 ευρώ, στα Un registered είναι λαχείο στο πως θα ξυπνήσει ο τελωνειακός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sandbird Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί αυτή η μπακάλικη τιμή που βάζουν να είναι νόμιμη με βάση το Google που κάνουν αυτοί και όχι το πραγματικό τιμολόγιο του αντικειμένου. Και επαναλαμβάνω, στα αντικείμενα με προσφορά ή τα μεταχειρισμένα ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ το γ......ωΦΠΑ στην χώρα που αγοράστηκε, γιατί να ξαναπληρωθεί σε μας ? Πραγματικά έτσι και πετύχω τελωνειακό στο δρόμο καλά θα κάνει να κρατάει ομπρέλα γιατί θα βρέξει καντήλια. Ποιος ξέρει που μπορούμε να κάνουμε καταγγελία ? Από το ping pong έχω χάσει την μπάλα....δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος πια για αυτές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanesan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Η τιμη βγήκε λογικά 24%φπα +2,5%δασμοι βγάνει περίπου το ποσό που γράφεις Δέματα πάνω από 150 ευρώ (αντικείμενο +μεταφορικά) χρεώνονται και με δασμούς που είναι 2,5%από όσο ξέρω (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι) Από ότι λένε δεν μπορώ να επιβαιβεωσω κάτι ότι έρχεται σαν δεμα το πάνε καλά άσχετα τιμής βαράνε το 15αρι, ότι έρχεται σαν επιστολικο ταχυδρομείο (κοινώς σε φάκελο) συνήθως θα έχει χρέωση 3 ευρώ, στα Un registered είναι λαχείο στο πως θα ξυπνήσει ο τελωνειακός Επιστολικό ταχυδρομείο μπορεί να είναι και πακέτο κανονικό. Παράδειγμα ό,τι έρχεται από Ιαπωνία με AIR ή SAL small packet θεωρείται "registered mail" και όχι "δέμα" , και περιλαμβάνει κουτιά έως 2 κιλά σε βάρος και διαστάσεων length + width + thickness έως 90 cm. Και υπάρχουν ανάλογες διαφοροποιήσεις και σε posts άλλων χωρών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moutsa Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Για μένα όποιος θέλει να μην υπερφορολογείται να ζητάει από το κατάστημα-πωλητή να δηλώνει την πραγματική τιμή και μέσα στο πακέτο να βάζει μια φωτοτυπία την απόδειξη του PayPal η οποία να γράφει και το κατάστημα που έγινε η αγορά. Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα σταματήσουν τα οποιαδήποτε λάθη και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sandbird Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Για μένα όποιος θέλει να μην υπερφορολογείται να ζητάει από το κατάστημα-πωλητή να δηλώνει την πραγματική τιμή και μέσα στο πακέτο να βάζει μια φωτοτυπία την απόδειξη του PayPal η οποία να γράφει και το κατάστημα που έγινε η αγορά. Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα σταματήσουν τα οποιαδήποτε λάθη και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Καλή η ιδέα αυτή αλλά: 1) Αντε πες το στον κινέζο αυτό, να το καταλάβει τι πρέπει να κανει 2) Και αν παρόλα αυτα φας +100€ στην τιμή ? Τότε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kws1991des Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 31/7/2017, 09:58:07 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Α.Τ.) 31/7/2017, 09:29:57 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 28/7/2017, 09:09:31 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ) 21/7/2017, 01:27:55 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 20/7/2017, 15:00:23 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 20/7/2017, 10:00:39 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 19/7/2017, 13:35:54 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 17/7/2017, 10:03:45 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 24/6/2017, 08:54:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ti mpaizei re paidia gurnaei ksana apo ekei pou hrthe???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις