Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ta EΛΤΑ βαλθηκαν να μας τρελανουν!

Πακετο απο Κινα περιμενε παρα 4 ημερες ΕΝΑ ΜΗΝΑ στο αεροδρομιο. Παει κεντρο διαλογης Αττικης και απο εκει Θεσσαλονικη. Αραζει 10 ημερες Θεσσαλονικη και σημερα ξανακατεβαινει στο κεντρο διαλογης Αττικης!!! Το δεμα τελωνειο δεν φαινεται να μπηκε (YEΔ), κοβει βολτες...πανω κατω και εγω το περιμενω Θεσσαλια και σε 2 ημερες φευγω για διακοπες, ελεος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

τα unregistered-untracked δεματα δεν χρεωνονται;γιατι βασει των κρουσματων αυτο εχω καταλαβει

Κάποτε γελούσαμε με την κατάσταση στα ταχυδρομεία της Αμερικής που δούλευαν ex-convicts εκεί και ήταν στανταράκι ότι untracked πακέτο θα το έκλεβαν....τώρα θα συμβαίνει και σε μας...να δεις που θα 'χάνονται' πακέτα γιατί περισσότερος κόσμος θα τζογάρει να τα στέλνει untracked.

• Like 1

καλημερα ,αν αγορασω απο το www.geekbuying.com απο ES warehouse υπαρχει κινδυνος τελωνειου ή και ΦΠΑ?

Εάν εννοείς EU Warehouse (αλλά σίγουρα και όχι από Κίνα) δεν πληρώνεις έξοδα εκτελωνισμού

Εάν εννοείς EU Warehouse (αλλά σίγουρα και όχι από Κίνα) δεν πληρώνεις έξοδα εκτελωνισμού

http://www.geekbuying.com/item/XIAOMI-Redmi-4X-2GB-16GB-Smartphone---Black-379449.html

Απο ES STOCK που λεει η σελιδα αυτη εννοω , 

1. θα εχει τελωνειο?

2. ΦΠΑ ?

Μάλλον είναι η ευρωπαική αποθήκη στην Ισπανία.

Εάν πραγματικά θα στείλει από εκεί, δεν πληρώνεις έξοδα εκτελωνισμού.

Με τον ΦΠΑ - αλλα εξοδα πληρωνω κατι αλλο ? 

Πακετο απο Κινα περιμενε παρα 4 ημερες ΕΝΑ ΜΗΝΑ στο αεροδρομιο. Παει κεντρο διαλογης Αττικης και απο εκει Θεσσαλονικη. Αραζει 10 ημερες Θεσσαλονικη και σημερα ξανακατεβαινει στο κεντρο διαλογης Αττικης!!! Το δεμα τελωνειο δεν φαινεται να μπηκε (YEΔ), κοβει βολτες...πανω κατω και εγω το περιμενω Θεσσαλια και σε 2 ημερες φευγω για διακοπες, ελεος.

Μολις πηρα τηλεφωνο στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονικης και μου ειπαν οτι εκλεισε το τελωνιο στη Θεσσαλονικη και πλεον υπαρχει μονο στην Αθηνα. Γι αυτο κ το δεμα σου (μαζι κ το δικο μου) ξαναβρεθηκε Αθηνα για εκτελωνισμο.

Και ρωταω τωρα εγω, αν με καλεσουν τα καλοπαιδα να πληρωσω τον τελωνη, πρεπει να κατεβω Αθηνα?

• Like 1

Μολις πηρα τηλεφωνο στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονικης και μου ειπαν οτι εκλεισε το τελωνιο στη Θεσσαλονικη και πλεον υπαρχει μονο στην Αθηνα. Γι αυτο κ το δεμα σου (μαζι κ το δικο μου) ξαναβρεθηκε Αθηνα για εκτελωνισμο.

Και ρωταω τωρα εγω, αν με καλεσουν τα καλοπαιδα να πληρωσω τον τελωνη, πρεπει να κατεβω Αθηνα?

Όχι φίλε, θα πας στα ΕΛΤΑ στην Θεσσαλονίκη...που θα δουλεύει ως μεσάζοντας στο νταβατζιλίκη...Και όταν τους ρίξεις το βρισίδι του αιώνα θα σου πουν "Μα δε φταίμε εμείς....εμείς είμαστε η "τσατσά", μόνο εισπράξεις κάνουμε, τα παράπονα σας στην Αθήνα". Για τις πληρωμές όλα δουλεύουν ρολόι στο δημόσιο....Για το τι θα προσφέρουν ως υπηρεσία είναι που τα κάνουν μαντάρα....

Και μένα χθες εφτασε Θεσσαλονίκη...αλλά λέει προς παράδοση το status...αι να δούμε.....κινητό από aliexpress είναι

• Like 2

Τελικά έγινε όπως το φαντάστηκα... οι διάνοιες το στείλανε πάλι στην Αθήνα για να περάσει τελωνείο λες και δεν μπορούσαν να το περάσουν στην Θεσσαλονίκη. Με αποτέλεσμα να κάνουνε κανένα μήνα επιπλέον. 

31/7/2017, 09:58:07 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Α.Τ.)

31/7/2017, 09:29:57 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

28/7/2017, 09:09:31 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

21/7/2017, 01:27:55 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

20/7/2017, 15:00:23 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

20/7/2017, 10:00:39 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

19/7/2017, 13:57:52 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

18/7/2017, 05:25:45 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

13/6/2017, 14:33:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Εδω μιλαμε κυριως για μεταφορες μεσω ελτα, συστημενες ή μη οπου συνηθως ανεξαρτητως που θα γινει ο εκτελωνισμος, το τελικο ποσο πληρωνεται στο ελτα της περιοχης και επειτα μας δινουν το δεματακι μας.

Εδω μιλαμε κυριως για μεταφορες μεσω ελτα, συστημενες ή μη οπου συνηθως ανεξαρτητως που θα γινει ο εκτελωνισμος, το τελικο ποσο πληρωνεται στο ελτα της περιοχης και επειτα μας δινουν το δεματακι μας.

Ωραία δικαίωμά τους λοιπόν (τα ΕΛΤΑ) να κάνουν βόλτα τα δέματα κάτω - πάνω - κάτω....

Οταν με το καλό.... έρθει τελικά το πακέτο στο ΕΛΤΑ της περιοχής μου πιθανότατα στραπατσαρισμένο (ανταλλακτικό οθόνης lcd για κινητό περιμένω) ποιόν πρέπει να βρίσω ; τον κακομοίρη τον κινέζο που προσπαθεί να μας εξυπηρετήσει με φτηνά ανταλλακτικά και είναι εντάξει στις προθεσμίες του, ή τους αχαΐρευτους, @#$$%@#$#$ υπαλλήλους των ΕΛΤΑ που δεν αποφασίζουν τελικά που θα εκτελωνίσουν, εάν εκτελωνίσουν το πακέτο μου και φυσικά θα θέλουν και να τους πληρώσω και τα έξτρα μεταφορικά για τις βόλτες του πακέτου μου στο εσωτερικό... :mad:

"Γνωρίστε την Ελλάδα μέσα απο τα ΕΛΤΑ...η νέα μας υπηρεσία, πάντα δίπλα στον πολίτη" :-D  

Oρίστε και η πορεία... της Οδύσσειας του πακέτου  http://prntscr.com/g2gsel

Nεότερη τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΛΤΑ Αθηνων 2103353100, ''...γέμισε το τελωνείο στη Θεσσαλονίκη και τα στείλαμε πάλι Αθήνα για εκτελωνισμό, σε 10-15 ημέρες... "  :shock: 

• Like 2

Ωραία δικαίωμά τους λοιπόν (τα ΕΛΤΑ) να κάνουν βόλτα τα δέματα κάτω - πάνω - κάτω....

Οταν με το καλό.... έρθει τελικά το πακέτο στο ΕΛΤΑ της περιοχής μου πιθανότατα στραπατσαρισμένο (ανταλλακτικό οθόνης lcd για κινητό περιμένω) ποιόν πρέπει να βρίσω ; τον κακομοίρη τον κινέζο που προσπαθεί να μας εξυπηρετήσει με φτηνά ανταλλακτικά και είναι εντάξει στις προθεσμίες του, ή τους αχαΐρευτους, @#$$%@#$#$ υπαλλήλους των ΕΛΤΑ που δεν αποφασίζουν τελικά που θα εκτελωνίσουν, εάν εκτελωνίσουν το πακέτο μου και φυσικά θα θέλουν και να τους πληρώσω και τα έξτρα μεταφορικά για τις βόλτες του πακέτου μου στο εσωτερικό... :mad:

"Γνωρίστε την Ελλάδα μέσα απο τα ΕΛΤΑ...η νέα μας υπηρεσία, πάντα δίπλα στον πολίτη" :-D  

Oρίστε και η πορεία... της Οδύσσειας του πακέτου  http://prntscr.com/g2gsel

Nεότερη τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΛΤΑ Αθηνων 2103353100, ''...γέμισε το τελωνείο στη Θεσσαλονίκη και τα στείλαμε πάλι Αθήνα για εκτελωνισμό, σε 10-15 ημέρες... "  :shock: 

Μια από τα ίδια συνοδοιπόρε.... 

Ημερομηνία  &  Ώρα        Περιοχή Κατάσταση

31/7/2017, 09:58:07 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Α.Τ.)

31/7/2017, 09:29:57 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

28/7/2017, 09:09:31 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

21/7/2017, 01:27:55 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

20/7/2017, 15:00:23 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

20/7/2017, 10:00:39 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

19/7/2017, 13:57:52 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

18/7/2017, 05:25:45 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

13/6/2017, 14:33:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

• Like 1

Καλησπέρα molot.

Απλό ήταν; Εγώ περιμένω ακόμα ένα πακέτο (σαν απλό γράμμα στάλθηκε) από Αμερική και έχει φτάσει Αθήνα από 28 Ιούνη!!

Δεν ξέρω τί να κάνω... :-(

Ανησυχώ ότι έχασα 40€ που έδωσα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...