Adrastus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Λίγο off topic, αλλά ας παραθέσω την εμπειρία μου με τα ΕΛΤΑ σαν ebayer με 800+ αγοραπωλησίες απ όλο τον κόσμο. Μετά από 8 χρόνια στον χώρο, κατελήξα σε αυτό. -> Μακριά από ΕΛΤΑ <- ! Πλέον σχεδόν όλα ελέγχονται στα τελωνεία αν μιλάμε για συναλλαγές εκτός ΕΕ οπότε οι πιθανότητες κάτι να βγεί τελικά φτηνότερο σε σχέση με ευρώπαικά μαγαζιά ή ακόμα και ελληνικά δεν είναι τόσο μεγάλη, συν οι καθυστερήσεις, το άγχος και όλα τα παρελκόμενα απλά δεν αξίζουν εκτός και αν μιλάμε για αντικείμενα ευτελούς αξίας που και να χαθούν η να έρθουν του χρόνου είναι ανευ σημασίας. Επιπροσθέτως, ακόμα και για εντός ΕΕ που πχ είναι το 80% των συναλλαγών μου, πλέον, καθηστερήσεις μήνα και βάλε είναι δεδομένες, μένω κέντρο ΑΘήνας και δεν είναι σπάνιο, λογαριασμοί(Πλήν ρεύματος/νερού) να φτάνουν ακόμα ακόμα και μετά τη λήξη τους, μικροπακετάκια χωρίς tracking να "χάνονται". Ειδοποιήσεις για 1/10 και αν...Σύνηθες φαινόμενο μικροαντικείμενα να έρχονται από αμερική και ιαπωνία εντός 2-3 ημερών να περνάνε τελωνεία στο μπαμ, και να λιμνάζουν στα κέντρα διαλλογής των ελτά για 2-3 βδομάδες μέχρι να υπάρξει κάποια ειδοποίηση και αν... Το κερασάκι, ο προιστάμενος του τοπικού καταστήματος, είνα φίλος, και με ενημερωσε πως ο ταχυδρόμος που εξυπηρετεί την περιοχή μου, έκανε παράπονα σε προσωπικο επίπεδο για εμένα(υπόψη, τους τελευταίους μήνες μιλάμε για μόλις 3-4 πακετάκια το μήνα !), είπε πως θα τα πετάξει(!) κλπ. Επίσης ο προιστάμενος ανέφερε πως του γίνονται πολλαπλά παράπονα σε καθημερινή βάση για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και έχουν γίνει και αναφορές. Θλιβερό πως ζούμε σε μια χώρα όπου τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν πάει ακόμα σπίτι τους απ το παράθυρο και με τα λεφτά που πάιρνουν να μπούν στη θέση τους 2-3 άνεργοι νέοι πχ και να κάνουν το τμήμα να πετάει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Αν οι ταχυδρόμοι των ελτα, ειχαν πάει σαν σχολείο, ενα καλοκαίρι να μοιράσουν φυλλάδια, ξεκινώντας το 6ωρο 7 το πρωι που τελικά γινεται 9ωρο και σχολάς στις 4 με φουσκαλες στα πόδια, δε θα παραπονιόντουσαν στους προισταμενους για τη δουλειά τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adrastus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ας παραπονιόνται όσο θέλουν... Αλλά εδώ μιλάμε πως δεν κάνουν στοιχειωδώς τη δουλεία τους έστω και έχουν και ύφος από πάνω. Και επειδή είχα κάνει και σχετική σύμβαση, έχω μια ιδέα εκ των έσω, μιλάμε για δουλεία σκάρτη 5-6 ωρών, το πολύ, και μισθούς ειδικά κάποιοι με προυπηρεσίες 10ετιών που δε τους φτάνουν 3-4 κάτω των 25 πχ εργαζόμενοι. Αλλά πλέον έχει παραγίνει το κακό... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Εγώ ξέρω ότι αν είχαμε σοβαρό κράτος, δεν θα είχαμε στο φόρουμ (και σε άλλα αντίστοιχα) σχετικά θέματα με αγορές από τρίτες χώρες και οτιδήποτε έχει να κάνει με αποφυγή δασμών κλπ. Όλοι μας (όσοι ήθελαν) θα κάναμε τις αγορές μας, πληρώνοντας τα θεσμοθετημένα τέλη που ισχύουν σε όλη την ΕΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adrastus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Σωστό, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους, αυτό δεν είναι ελληνική πατέντα η κάτι που συμβαίνει μόνο εδώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι φωνάζουμε για κάτι στρεβλό που συμβαίνει πολύ καιρό και μας καλόμαθε, αλλά εξαρχής δεν έπρεπε να συμβαίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AdamQ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Προφανώς, δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί το σύστημα των τελωνείων μας για τα ταχυδρομικά δέματα. Υπάρχουν μόνο δύο υπηρεσίες, η μια και βασική στο αεροδρόμιο Αθηνών και η 2η στη Θεσ/νικη (ΥΕΔ) για τη Β. Ελλάδα μέχρι και τη Θεσσαλία. Δεν είναι δυνατόν να στηθούν τελωνειακές υπηρεσίες κάθε πόλη της Ελλάδας για να υλοποιηθεί η σκέψη σου. Το γνωρίζω αυτό και είπα ότι το καλύτερο ΘΑ ήταν αυτό που έγραψα. Στην Θεσσαλονίκη πάνε δέματα για Μακεδονία και πάνω , φίλος μου φοιτητής στην Λάρισα του έρχονται από Αθήνα μεριά. A και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που έγραψα είναι ότι είμαστε στην Ελλάδα που παντού κοιτάν μια δουλειά πχ 5 εργατών να την βγάζουν με 2 ας πούμε , σε άλλες χώρες είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα δες πιο πίσω o sandbird αυτά που λέει για την Σουηδία και όχι μόνο σε πολλές χώρες και σε πολλούς τομείς . Αλλά όλοι ξέρουμε τι θα πει δημόσιο στην Ελλάδα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adrastus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι φωνάζουμε για κάτι στρεβλό που συμβαίνει πολύ καιρό και μας καλόμαθε, αλλά εξαρχής δεν έπρεπε να συμβαίνει. Προσωπικά, εγώ θέλω τα πράματα να έρχονται σε έναν λογικό χρόνο, και να ξέρω τι θα πληρώσω εξ'αρχής. Το να παραγγέλνω Χ αντικείμενο αξίας 300Ε και τη μια να φτάνει σε μια βδομάδα, και την άλλη να κάνει 2 μήνες και να έρχεται με καπέλο 120Ε(true story) είναι απλά απαράδεκτο και απλά που στερεί πχ τη δυνατότητα να έκανα κάτι τέτοιο(σε λεπτομέριες δε μπαίνω) για να έχω και ένα μικρό έξτρα εισόδημα, γιατί κατά τ άλλα μια χαρά μπορούσα... Όπως και να παραγγέλνω το Ψ ανταλλακτικό από Γερμανία που θέλει συνεργάτης μου για να κάνει μια δουλειά που έχει deadline και τελικά αντί να έρθει σε καμιά βδομάδα που κάνει συνήθως να "χαθεί" (επίσης true story, και όκ ήταν μικρής αξίας και μεγέθους αλλά πολύ εξειδικευμένο και δεν ύπήρχε κάπου στην Ελλάδα πχ) και να χάσει λεφτά και αυτός, να εκτεθώ κι εγώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Τα δέματα που προορίζονται για Θεσσαλία και δεν έχουν μπει στο τελωνείο προωθούνται από την Αθήνα στη Θεσσαλία, ενώ εκείνα που μπαίνουν στο τελωνείο (αεροδρόμιο) και προορίζονται για Β. Ελλάδα και Θεσσαλία προωθούνται στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης και αφού υπολογιστούν οι σχετικές χρεώσεις προωθούνται στο αντίστοιχο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη. Το γνωρίζω αυτό και είπα ότι το καλύτερο ΘΑ ήταν αυτό που έγραψα. Στην Θεσσαλονίκη πάνε δέματα για Μακεδονία και πάνω , φίλος μου φοιτητής στην Λάρισα του έρχονται από Αθήνα μεριά. A και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που έγραψα είναι ότι είμαστε στην Ελλάδα που παντού κοιτάν μια δουλειά πχ 5 εργατών να την βγάζουν με 2 ας πούμε , σε άλλες χώρες είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα δες πιο πίσω o sandbird αυτά που λέει για την Σουηδία και όχι μόνο σε πολλές χώρες και σε πολλούς τομείς . Αλλά όλοι ξέρουμε τι θα πει δημόσιο στην Ελλάδα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexterios Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Προσωπικά, εγώ θέλω τα πράματα να έρχονται σε έναν λογικό χρόνο, και να ξέρω τι θα πληρώσω εξ'αρχής. Το να παραγγέλνω Χ αντικείμενο αξίας 300Ε και τη μια να φτάνει σε μια βδομάδα, και την άλλη να κάνει 2 μήνες και να έρχεται με καπέλο 120Ε(true story) είναι απλά απαράδεκτο και απλά που στερεί πχ τη δυνατότητα να έκανα κάτι τέτοιο(σε λεπτομέριες δε μπαίνω) για να έχω και ένα μικρό έξτρα εισόδημα, γιατί κατά τ άλλα μια χαρά μπορούσα...Συμφωνώ όταν δεν είσαι ευχαριστημένος με τα ΕΛΤΑ και παράπονα να κάνεις στα ίδια και καταγγελία στην ΕΕΤΤ εάν πιστεύεις ότι υπάρχει στρέβλωση. Από εκεί και πέρα εάν δεν σε ικανοποιούν τα ΕΛΤΑ χρησιμοποίησε άλλη υπηρεσία πχ ACS, γενική ταχυδρομική , DHL κτλ αφού μιλάς για πράγματα αξίας 300 ευρώ. Η ταχυδρομική αγορά άνοιξε από το 2013 ,εάν κάποιος άλλος πάροχος εγγυάται τους χρόνους και κόστος που θέλεις χρησιμοποίησε αυτόν, πχ πάρε με DHL που είναι ξεκάθαρο και ο χρόνος και το κόστος.Κανείς δε σε εμποδίζει να επιχειρήσεις , δεν σου κάνουν τα ΕΛΤΑ , στείλε με άλλο πάροχο. Όλοι μένουνε ΕΛΤΑ λόγω κόστους και πιθανότητας αποφυγής τελωνείου, δεν είναι ακριβώς και όαση ο ανταγωνισμός που υπάρχει. Και για να μην παραξηγηθώ τα ΕΛΤΑ δεν έχουν χαμηλότερη τιμή γιατί είναι ψυχοπονιάρηδες , ώς πάροχος καθολικής υπηρεσίας λαμβάνουν αποζημίωση από το κράτος ώστε να έχουν προσιτές τιμές και κάλυψη των δυσπρόσιτων περιοχών. Εναπόκειται στην ΕΕΤΤ ο έλεγχος εάν η επιδοτούμενη υπηρεσία είναι ικανοποιητική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Χώρα Προορισμού - Χρόνος Αναζήτησης: 570 ms 2017-07-27 07:27 RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE 2017-06-28 04:39 SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD Χώρα Προέλευσης - Χρόνος Αναζήτησης: 504 ms 2017-07-27 10:27 Arrival at Processing Center (Country code: GR) 2017-07-08 10:27 Arrival at Destination Post (Country: GR) 2017-06-28 04:39 Despatched to overseas (Country code: GR Έχω δύο δέματα ένα μήνα περιμένουν Ελλάδα και σήμερα κουνήθηκαν. Επόμενη στάση τελωνείω ή παίρνουν το δρόμο τους; Σωστα η προωθουνται στο τοπικο καταστημα της περιοχης σου η πανε τελωνειο (Αθηνα η Θεσσαλονικη) και και νεα αναμονη για το κερασακι στην τουρτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Εγώ ξέρω ότι αν είχαμε σοβαρό κράτος, δεν θα είχαμε στο φόρουμ (και σε άλλα αντίστοιχα) σχετικά θέματα με αγορές από τρίτες χώρες και οτιδήποτε έχει να κάνει με αποφυγή δασμών κλπ. Όλοι μας (όσοι ήθελαν) θα κάναμε τις αγορές μας, πληρώνοντας τα θεσμοθετημένα τέλη που ισχύουν σε όλη την ΕΕ. Εμένα προσωπικά το θέμα μου δεν είναι να αποφύγω τους δασμούς, να αποφύγω τα νταβατζηλίκια τον ελτα οτιδήποτε έρχεται σαν δεμα αν πάει τελωνείο βαράνε 15 ευρώ ακόμα και η αξία του να είναι κάτω από 22 ευρώ Σήμερα παρέλαβα 2 ίδια δέματα (αξία 12 το πρώτο 16 τι δεύτερο) μέγεθος 15χ15χ30 το ένα πήγε τελωνείο αλλά δεν χρεωσαν τίποτα και τα ελτά ζητούσαν 15 ευρώ, ενώ το άλλο δεν πήγε τελωνείο και το παρέλαβα χωρίς έξτρα χρέωση, Να δεχτώ να βάλουν κάποια λογική χρέωση πχ προσκομιζοντας απόδειξη το 10% της αξίας +ότι άλλες τελωνειακες χρεώσεις υπάρχουν όπου υπάρχουν, αλλά να χρεώνουν αβέρτα 3 η 15 ευρώ σε πακέτα που δεν πρέπει να έχουν χρέωση είναι κοροϊδία, δεν είναι δουλειά του κόσμου να πληρώσει τα σπασμένα τους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adrastus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Συμφωνώ όταν δεν είσαι ευχαριστημένος με τα ΕΛΤΑ και παράπονα να κάνεις στα ίδια και καταγγελία στην ΕΕΤΤ εάν πιστεύεις ότι υπάρχει στρέβλωση. Από εκεί και πέρα εάν δεν σε ικανοποιούν τα ΕΛΤΑ χρησιμοποίησε άλλη υπηρεσία πχ ACS, γενική ταχυδρομική , DHL κτλ αφού μιλάς για πράγματα αξίας 300 ευρώ. Η ταχυδρομική αγορά άνοιξε από το 2013 ,εάν κάποιος άλλος πάροχος εγγυάται τους χρόνους και κόστος που θέλεις χρησιμοποίησε αυτόν, πχ πάρε με DHL που είναι ξεκάθαρο και ο χρόνος και το κόστος. Κανείς δε σε εμποδίζει να επιχειρήσεις , δεν σου κάνουν τα ΕΛΤΑ , στείλε με άλλο πάροχο. Όλοι μένουνε ΕΛΤΑ λόγω κόστους και πιθανότητας αποφυγής τελωνείου, δεν είναι ακριβώς και όαση ο ανταγωνισμός που υπάρχει. Και για να μην παραξηγηθώ τα ΕΛΤΑ δεν έχουν χαμηλότερη τιμή γιατί είναι ψυχοπονιάρηδες , ώς πάροχος καθολικής υπηρεσίας λαμβάνουν αποζημίωση από το κράτος ώστε να έχουν προσιτές τιμές και κάλυψη των δυσπρόσιτων περιοχών. Εναπόκειται στην ΕΕΤΤ ο έλεγχος εάν η επιδοτούμενη υπηρεσία είναι ικανοποιητική Σωστή τοποθέτηση. Δεν καλύπτει όμως το γεγονός πως πχ το τελωνείο λειτουργεί απρόβλεπτα και κατα το δοκούν για τους όποιους γνωστούς ή όχι λόγους. Επίσης και αναφορές έχουν γίνει και καταγγελίες κλπ και συλλογικά κιόλας αλλά επειδή όπως είπες έχει τις πλάτες και την ασπίδα του κράτους σαν δημόσια υπηρεσία, ρεαλιστικά δεν γίνεται τίποτα ώστε να αλλάξουν τα όποια κακώς κείμενα ούτε υπάρχουν και κίνητρα γι αυτό. Τέλος, όπως είπα και στο αρχικό μήνυμα, προφανώς και ζητάω/στέλνω οτιδοίποτε υπολογίσιμης αξίας με ιδιωτικές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grfurby Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Αν οι ταχυδρόμοι των ελτα, ειχαν πάει σαν σχολείο, ενα καλοκαίρι να μοιράσουν φυλλάδια, ξεκινώντας το 6ωρο 7 το πρωι που τελικά γινεται 9ωρο και σχολάς στις 4 με φουσκαλες στα πόδια, δε θα παραπονιόντουσαν στους προισταμενους για τη δουλειά τους. Αμα βλεπεις αποφοιτο σχολης καρατε να διοριζεται κατευθειαν σε διευθυντικη θεση τι περιμενεις? Το δημοσιο τα τελευταια 2 χρονια εχει παει στις εποχες του 80. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkangel000039 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Καλημέρα παιδια Αγόρασα φακούς γυαλιων ηλίου μέσω eBay από Αμερική για κατι παλιά γυαλιά που ξέθαψα. 30 ευρώ οι φακοί και 11 ευρώ τα μεταφορικά. Στάλθηκαν με usps κ ήρθαν με ΕΛΤΑ. Πήγα Σημερα στο ταχυδρομείο και μου λένε 31 ευρώ φόρους για να πάρω το δέμα! Δεν είχα χρήματα μαζί μου κ δεν παρέλαβα. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω ένα λογικό ποσο αλλά είναι δυνατόν σε 30 ευρώ αντικείμενο να έχω 31 ευρώ φόρους; Αν δεν παραλάβω ξέρετε τι γίνεται; υπάρχει περίπτωση να περνάνε στο αφμ αυτά τα 31 ευρώ φόροι; Sorry αν ρωτάω βλακείες απλα δεν το γνωρίζω το θέμα καθόλου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις