dark_projection Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 η χρεωση του 3ευρου γινεται κεντρικα η στα κατα τοπους ταχυδρομια? ρωταω γιατι περιμενω πολλα μικρης αξιας (κατω απο 20€) ανταλλακτικα για ποδηλατο κ εχω παραλαβει νεωτερες αποστολλες ενω παλιοτερες που θα επρεπε να εχω παρει δεν φαινονται πουθενα παρα μονο οτι μπηκαν ελλαδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 @teckgeek, εντελώς φιλικά, ας κάνω τον συνήγορο του διαβόλου. Τα δέματα μη εμπορικού χαρακτήρα, όπως το κράνος του γυιού σου, δεν έχουν δασμούς κλπ αν είναι κόστους έως 45€. Από εκεί και πάνω υπάρχουν οι νόμιμες οφειλές και ισχύουν σε όλη την ΕΕ. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν το είχατε στην κατοχή σας από πριν ή το αγοράσατε από το εξωτερικό φθηνότερα. Δώρα ή αποστολές από φιλικά πρόσωπα, ο νόμος ορίζει ότι είναι αδασμολόγητα έως το ποσό των 45€. Κανονικά θα έπρεπε όταν έφυγε, να το δηλώσει στο τελωνείο και τώρα έχοντας το παραστατικό δεν θα πληρώνατε κάτι επιπλέον. Το έμαθα με τον άσχημο τρόπο, χρόνια πριν όταν ακόμη ήμασταν εκτός ΕΕ. Μάλιστα πριν από 5 χρόνια το εφάρμοσα σε ταξίδι στον Καναδά, όταν δήλωσα κανονικά laptop και φωτογραφική μηχανή και στην επιστροφή δεν είχα κανένα θέμα, σε αντίθεση με άλλον συνάδελφο που δεν το έκανε (από άγνοια) και την πάτησε σαν κι εσάς. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taksidiotis2003 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Φίλε εσύ τι νομίζεις, (τελείως φιλικά το λέω) ότι ζεις σε μια δημοκρατική χώρα? Χούντα έχουμε...και πρόβατα...νομίζεις ότι νοιάζει την κουτσή Μαρία τι κάνουν τα Ελτα ? Γιατί πρόκειται να πάρει τίποτα αυτή από το εξωτερικό ? Ότι λίγα άτομα μείνανε σ'αυτή τη χώρα στο τέλος θα φύγουν και αυτοί...Δεν μπορείς πια ούτε να εισάγεις, αλλά ούτε και να εξάγεις τίποτα. Η χώρα του παραλόγου. Θέλετε να εξηγήσετε γιατί η αδυναμία κατανόησης κειμένου είναι χούντα; Πιστεύω ότι αυτό που λες είναι λάθος και ότι δεν μπήκε δειγματοληπτικά και ότι χρησιμοποιήθηκε το νέο κοστολόγιο Το λέω γιατί: (κοίτα στην εικόνα στην σελίδα 365) Αρχικά υπολογίσει την στατιστική αξία CIF όπως αναγράφεται στο νέο τιμολόγιο Δεν αναφέρεται στο τέλος διαχείρισης δασμών αλλά στο τέλος εκτελωνισμού(δηλαδή όπως στο νέο τιμολόγιο) Ναι έχεις δίκιο.τελικά. Αυτό ακριβώς έγινε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Satzik Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Εγώ παρήγγειλα το no1 g6 smart watch από gearbest και το έβαλα με postnl έκανε 1 μήνα περίπου ναρθει κ μου το φέρε ο ταχυδρόμος σπιτι χωρίς να πληρώσω τίποτα παραπάνω.ο κινέζος το είχε ως commercial item αξίας 14.99. Βέβαια κ η πραγματική του αξία ήταν περίπου 20 ευρώ από προσφορά που το ειχε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Για το θέμα του τελωνείου, αναμενόμενο κάποια στιγμή να αρχίσουν να ψάχνουν και να ελέγχουν τα προιόντα και να τα υποβάλουν σε δασμούς και ΦΠΑ, αυτό νομίζω ισχύει σε όλο τον κόσμο. Ολα τα υπόλοιπα βέβαια, τα +3 ευρώ και οι διάφορες αυθαίρετες χρεώσεις ακόμη και σε αγορές κάτω από τα 45 ευρώ είναι τελείως αυθαίρετες. Το κορυφαίο είναι αυτό: "«Τέλος αναθεώρησης δασμών»: 10 ευρώ εάν ο παραλήπτης διαφωνεί με τους δασμούς...." Ξέρουν ότι χρεώνουν ότι να'ναι και προσπαθούν να μειώσουν των όγκο των ενστάσεων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sandbird Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Αυτό ειναι το χειρότερο για αγορες κάτω από 5€....δλδ αγοράζεις εσυ ενα arduino και σου βάζει μια τιμή αυτός ότι νάναι.....θες τουλαχιστον 10€ για να κανεις ένσταση....οπότε παει το δεμα...σιγά μη δώσεις 15€ για να το παραλάβεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexterios Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Για το θέμα του τελωνείου, αναμενόμενο κάποια στιγμή να αρχίσουν να ψάχνουν και να ελέγχουν τα προιόντα και να τα υποβάλουν σε δασμούς και ΦΠΑ, αυτό νομίζω ισχύει σε όλο τον κόσμο. Ολα τα υπόλοιπα βέβαια, τα +3 ευρώ και οι διάφορες αυθαίρετες χρεώσεις ακόμη και σε αγορές κάτω από τα 45 ευρώ είναι τελείως αυθαίρετες. Το κορυφαίο είναι αυτό: "«Τέλος αναθεώρησης δασμών»: 10 ευρώ εάν ο παραλήπτης διαφωνεί με τους δασμούς...." Ξέρουν ότι χρεώνουν ότι να'ναι και προσπαθούν να μειώσουν των όγκο των ενστάσεων. Με τον τελευταίο τιμοκατάλογο ( http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf )η είσπραξη του τέλους 10 ευρώ για αναθεώρηση έχει ανασταλεί.Υπάρχει πλέον η νέα επιλογή με 15 ευρώ να παραδοθεί το δέμα σε άλλο εκτελωνιστή επιλογής του πελάτη ή να το εκτελωνίσει ο ίδιος. Οπότε το πάνε πλέον όπως η DHL και οι λοιπές κούριερ που σου λένε εάν πιστεύεις ότι μπορεί φθηνότερα άλλος εκτελωνιστής να το χειριστεί πήγαινε το εκεί. Υπόψη η DHL αυτό το χρεώνει 30 ευρώ οπότε έχουν περιθώριο τα ΕΛΤΑ και για αυξήσεις χαχαχαχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sandbird Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ερώτηση.....Αν ανοίξει το Aliexpress ένα τμήμα στην Ευρώπη...και τις παραγγελίες που κάνουμε τις στέλνει πρώτα εκεί και μετά εδώ, λύνεται το θέμα με τα νταβατζιλίκια των τελωνείων ? Δεν λέω για το ΦΠΑ (ας πληρωθεί αυτό), για το φασιστικό ποσό που διαλέγουν αυτοί λέω. Ας γράφει το πακέτο επάνω την τιμή του προϊόντος...το να ανοίξουν αυτοί το πακέτο και να βάλουν ότι τιμή γουστάρουν εννοώ αν αποφεύγεται έτσι. Γιατί άλλο να αγοράσεις κινητό 40€ + ΦΠΑ (extra), όταν το πουλάνε εδώ 60€ + ΦΠΑ. Εγώ θέλω να αποφύγω τις υπερχρεώσεις των μαγαζιών εδώ...Αφού κανείς δεν ελέγχει πχ το Πλαίσιο που πουλάει μια SD card 15€ +ΦΠΑ, θέλω να μπορώ να πάρω την ίδια κάρτα 6€ + ΦΠΑ 24% στα τελωνεία....Να πάει να μην πω τι ο κλέφτης.....ας κλείσει...απ'το να με κλέβει, ας κλείσει. Δεν θέλω να είμαι υποχρεωμένος να αγοράζω μόνο από τον κλέφτη προϊόντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taksidiotis2003 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ερώτηση.....Αν ανοίξει το Aliexpress ένα τμήμα στην Ευρώπη...και τις παραγγελίες που κάνουμε τις στέλνει πρώτα εκεί και μετά εδώ, λύνεται το θέμα με τα νταβατζιλίκια των τελωνείων ? Δεν λέω για το ΦΠΑ (ας πληρωθεί αυτό), για το φασιστικό ποσό που διαλέγουν αυτοί λέω. Ας γράφει το πακέτο επάνω την τιμή του προϊόντος...το να ανοίξουν αυτοί το πακέτο και να βάλουν ότι τιμή γουστάρουν εννοώ αν αποφεύγεται έτσι. Γιατί άλλο να αγοράσεις κινητό 40€ + ΦΠΑ (extra), όταν το πουλάνε εδώ 60€ + ΦΠΑ. Εγώ θέλω να αποφύγω τις υπερχρεώσεις των μαγαζιών εδώ...Αφού κανείς δεν ελέγχει πχ το Πλαίσιο που πουλάει μια SD card 15€ +ΦΠΑ, θέλω να μπορώ να πάρω την ίδια κάρτα 6€ + ΦΠΑ 24% στα τελωνεία....Να πάει να μην πω τι ο κλέφτης.....ας κλείσει...απ'το να με κλέβει, ας κλείσει. Δεν θέλω να είμαι υποχρεωμένος να αγοράζω μόνο από τον κλέφτη προϊόντα. Δράτω την ευκαιρία για να ερωτηθεί άλλη μια φορα, γιατί σε χώρες όπως Αγγλία, Βέλγιο, Ολανδία κλπ, σε παίρνουν τηλέφωνο και σε ρωτάνε τί είναι αυτό που έφερες, και γιατί η αξία του είναι αυτή που είναι; Για εξάρτημα προς επισκευή από την Ελλάδα προς την Κίνα για το οποίο ζήτησα επιστροφή στην Αγγλία, με πήραν τηλέφωνο οι Άγγλοι, τους απάντησα, τους έστειλα με μαιλ την απόδειξη του συστημένου και τέλος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ερώτηση.....Αν ανοίξει το Aliexpress ένα τμήμα στην Ευρώπη...και τις παραγγελίες που κάνουμε τις στέλνει πρώτα εκεί και μετά εδώ, λύνεται το θέμα με τα νταβατζιλίκια των τελωνείων ? Δεν λέω για το ΦΠΑ (ας πληρωθεί αυτό), για το φασιστικό ποσό που διαλέγουν αυτοί λέω. Ας γράφει το πακέτο επάνω την τιμή του προϊόντος...το να ανοίξουν αυτοί το πακέτο και να βάλουν ότι τιμή γουστάρουν εννοώ αν αποφεύγεται έτσι. Γιατί άλλο να αγοράσεις κινητό 40€ + ΦΠΑ (extra), όταν το πουλάνε εδώ 60€ + ΦΠΑ. Εγώ θέλω να αποφύγω τις υπερχρεώσεις των μαγαζιών εδώ...Αφού κανείς δεν ελέγχει πχ το Πλαίσιο που πουλάει μια SD card 15€ +ΦΠΑ, θέλω να μπορώ να πάρω την ίδια κάρτα 6€ + ΦΠΑ 24% στα τελωνεία....Να πάει να μην πω τι ο κλέφτης.....ας κλείσει...απ'το να με κλέβει, ας κλείσει. Δεν θέλω να είμαι υποχρεωμένος να αγοράζω μόνο από τον κλέφτη προϊόντα. Το AliExpress δεν πρόκειται να ανοίξει κατάστημα Ευρώπη, γιατί δεν είναι κατάστημα είναι το ebay της Κίνας χοντρικά στεγάζει αγγελίες από χιλιάδες πωλητές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sandbird Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Σε περίπτωση που πούμε τον πωλητή να βάλει απόδειξη πληρωμής μέσα στο πακέτο....ότι δλδ όντως αυτό που πήραμε δεν κάνει 20-50-100€ που το πουλάνε εδώ, αλλά 10-20-50€...(αν κατάλαβα καλά)....έτσι και το ανοίξει τελωνειακός...θα πληρώσουμε 24% ΦΠΑ στην τιμή του προϊόντος +15€ για το γεγονός ότι το άνοιξε ? Και σε περίπτωση που αγοράσουμε κάτι μεταχειρισμένο από το ebay..(όπως ειχα κάνει εγω στο παρελθόν με το LG510 keyboard μου που το πήρα 60€ αντί 120€ που έκανε).....εκεί θα μας ρίξουν ένα ΦΠΑ στη κανονική τιμή του προϊόντος + τα 15€ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
exqtr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Σε αντιπαραθεση για τα 3€ σε παραγγελια κατω των 20$ μου λεει η υπαλληλος ενταξει δεν νομιζω οτι ειναι απαγορευτικο το ποσον για παραλαβη αλλα αυτο ειναι κατι που θα κρινετε εσεις.. Της απαντω αυτο εχει να κανει με την αξια του περιεχομενου, εχω κανει πανω απο 800 παραγγελιες τα τελευταια χρονια σε μικροπραγματα αξιας κατω των 20$... Τα 2.500€ που θα επρεπε να εχω πληρωσει εως τωρα ενω βαση νομου θα επρεπε να περασουν χωρις καν την χρεωση των 3€ τα θεωρειται απαγορευτικο ποσον ναι η οχι? Με κοιταζε σαν χαζη, ξεροκαταπιε και μετα απο καμια 10αρια δευτερολεπτα μου λεει "τι να σας πω τωρα".. Το χουν ξεφτιλισει το θεμα κανουν οτι γουσταρουν, κοστολογουν οπως γουσταρουν, χρεωνουν οτι γουσταρουν! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stonecityboys Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 @stonecityboys Άσχετο αλλά εάν πας να το παραλάβεις μπορείς σε παρακαλώ να τσεκάρεις τι γράφει η ετικέτα να δούμε εάν ήταν περίπτωση priority line που έφαγε τελωνείο; καλημερα παιδια, Επιτελους ηρθε μετα απο 2 μηνες και κατι σχεδον απο την παραγγελεια και φυσικα μαζι και η λυπητερη! 27 ευρω για κερατιατικα.... Αγορα κανονικη 95USD απο GearBest και αποστολη με PostNL , παλι καλα η χρεωση αυτη των 50 ευρω ως προς την "στατιστικη αξια".... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Αϊ καλά γεράματα όπως λέμε, για τα νέα δεδομένα. Σου βγήκε περίπου 117 ευρώ στο τέλος. Ρίσκο τελικά να αγοράζεις αντικείμενα αξίας. Να σαι καλά για την ενημέρωσή μας φίλε μου stonecityboys... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Τωρα που χασαμε την κινα βρηκε να πεσει το δολλαριο? Τωρα να το κανουμε τι το 0,85e/usd που δεν μπορουμε ουτε θηκη για το κινητο να παραγγειλουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις