zombiegr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 καλησπερα. 3 παραγγελιες απο AliExpress που εχουν tracking number ειναι κολλημενες ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) και ειναι πολυ χαμηλου κοστους. Για να δουμε ποτε θα ξεκολλησουνε.. Submitted to shipping company at destination country 2017-07-08 03:31:00 [GMT+8] Accepted by air carrier 2017-06-14 02:00:27 [GMT+8] Parcel outbount in sorting center 2017-06-14 02:00:05 [GMT+8] Parcel is inbound in sorting center 2017-06-14 00:00:27 [GMT+8] Parcel accepted by shipping company 2017-06-13 22:47:55 [GMT+8] Waiting for pick up 2017-06-12 10:18:08 [GMT+8] RF756177626CNRS682564943CNRS683162858CN
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι τα 3€ είναι τέλος των ΕΛΤΑ και δεν το χρεώνουν οι τελωνεικοί. Σε ποιά φάση της διαδρομής το χρεώνουν τα ΕΛΤΑ; Γιατί το κατάστημα Χαλανδρίου «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» ότι το τέλος παρουσίασης χρεώνεται από το τελωνείο και όχι από τα ΕΛΤΑ...
makfil Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Σε ποιά φάση της διαδρομής το χρεώνουν τα ΕΛΤΑ; Γιατί το κατάστημα Χαλανδρίου «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» ότι το τέλος παρουσίασης χρεώνεται από το τελωνείο και όχι από τα ΕΛΤΑ... Το δέμα μπαίνει στο τελωνείο, ο τελωνειακός διαπιστώνει ότι είτε το αντικείμενο είτε η αξία δεν είναι φορολογήσιμα, το δέμα επιστρέφει στα ΕΛΤΑ και ο υπάλληλος αποφασίζει αν θα χρεώσει το τέλος (τελευταία φαίνεται ότι ο ιδιώτης που ανέλαβε το έργο χρεώνει συστηματικά). Είναι λογικό και αναμενόμενο ο υπάλληλος κάθε καταστήματος να ρίχνει την ευθύνη στον τελωνειακό, αλλά αυτός δεν χρέωσε εξοδα εκτελωνισμού σ' αυτή την περίπτωση.
stelios18120 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 o υπάλληλος αποφασιζει αν θα χρεωσει το 3ευρω για το τελος (εγω πιστευω κανενα δεμα δεν το γλυτωνει πλεον και πεφτουν τα 3ευρα αβερτα) προχθες για 2 δεματα που ηρθαν με nl post,εφτασαν ελτα,καθυστερησαν άλλες 12 μερες και τελικα πληρωσα 3 ευρω εκαστο για να τα παραλαβω
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Σε ποιά φάση της διαδρομής το χρεώνουν τα ΕΛΤΑ; Γιατί το κατάστημα Χαλανδρίου «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» ότι το τέλος παρουσίασης χρεώνεται από το τελωνείο και όχι από τα ΕΛΤΑ... Ρίξε μια ματιά εδώ, είναι pdf http://www.google.gr/url?q=http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf&sa=U&ved=0ahUKEwj7l6e3xYXVAhWHDcAKHRfOCokQFggOMAE&usg=AFQjCNHQW-4rRNmLrYdxIfIu8_Op5FrgdQ
dchatz Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Χθες παρέλαβα δέμα από Κινα, ΟΧΙ συστημένο όμως, ήταν μεγαλούτσικο κουτάκι, 12Χ12Χ10 εκ. περίπου, μου ήρθε απλώς σπίτι στην πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι τα ΜΗ συστημένα περνάνε έτσι και τα παίρνεις (αν τα πάρεις γιατί μη συστημένο σημαίνει αν το βουτήξει κάποιος, γείτονας, ταχυδρόμος, υπάλληλος ή Κινέζος, δε μπορείς να κάνεις τιποτα) στην πόρτα χωρίς χρέωση. Κόστος αντικειμένου περίπου 8 ευρώ. Η αγορά έγινε 19 Ιουνίου και είχε Estimated delivery Jul 05, 2017 - Aug 08, 2017. Μια χαρά μου ήρθε, not bad ...
Apos74 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Μου ηρθε και σε εμενα χθες ενα πακετακι απο Κινα με NL post και ειχε χρεωθει με 3 ευρω. Η υπαλληλος στο ταχυδρομειο μου ειπε οτι απο εδω και στο εξης ολα τα συστημενα ανεξαρτητως αξιας θα χρεωνονται με 3 ευρω. Αλλα αν δεν ειναι συστημενο, τοτε ΔΕΝ θα υπαρχει χρεωση. Πριν μια βδομαδα ειχα παραλαβει αλλα 2 δεματακια, το ενα συστημενο και το αλλο απλο και δεν υπηρξε χρεωση. Τι να πω, οτι να'ναι ειναι τα ΕΛΤΑ.
thleorasakias Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Χθες παρέλαβα δέμα από Κινα, ΟΧΙ συστημένο όμως, ήταν μεγαλούτσικο κουτάκι, 12Χ12Χ10 εκ. περίπου, μου ήρθε απλώς σπίτι στην πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι τα ΜΗ συστημένα περνάνε έτσι και τα παίρνεις (αν τα πάρεις γιατί μη συστημένο σημαίνει αν το βουτήξει κάποιος, γείτονας, ταχυδρόμος, υπάλληλος ή Κινέζος, δε μπορείς να κάνεις τιποτα) στην πόρτα χωρίς χρέωση. Κόστος αντικειμένου περίπου 8 ευρώ. Η αγορά έγινε 19 Ιουνίου και είχε Estimated delivery Jul 05, 2017 - Aug 08, 2017. Μια χαρά μου ήρθε, not bad ... το 99% οσα δεν ειναι συστημενα δεν πληρωνεις τιποτα μην πω το 99.9%,εμενα στην ροδο πανω απο 100 πακετα μου τα αφηνουν στην θυριδα και τελος.
bromiaris Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Χθες παρέλαβα δέμα από Κινα, ΟΧΙ συστημένο όμως, ήταν μεγαλούτσικο κουτάκι, 12Χ12Χ10 εκ. περίπου, μου ήρθε απλώς σπίτι στην πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι τα ΜΗ συστημένα περνάνε έτσι και τα παίρνεις στην πόρτα χωρίς χρέωση. Μου ηρθε και σε εμενα χθες ενα πακετακι απο Κινα με NL post και ειχε χρεωθει με 3 ευρω. Η υπαλληλος στο ταχυδρομειο μου ειπε οτι απο εδω και στο εξης ολα τα συστημενα ανεξαρτητως αξιας θα χρεωνονται με 3 ευρω. Αλλα αν δεν ειναι συστημενο, τοτε ΔΕΝ θα υπαρχει χρεωση. Πριν μια βδομαδα ειχα παραλαβει αλλα 2 δεματακια, το ενα συστημενο και το αλλο απλο και δεν υπηρξε χρεωση. Τι να πω, οτι να'ναι ειναι τα ΕΛΤΑ. Είναι καθαρά τυχαίο!!!!!!!!!!! Παρέλαβα πριν 10 μέρες Συστημένο με NL post από Gear best χωρίς καμία χρέωση. Συνάδελφος παρέλαβε απλό δέμα από china post και χρεώθηκε 3 ευρώ…. Εγώ πιστεύω εξαρτάτε από το αν το πακέτο που περιμένεις είναι στον σάκο που θα πάρουν για να χρεώσουν…
dchatz Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Συνάδελφος παρέλαβε απλό δέμα από china post και χρεώθηκε 3 ευρώ…. πως έγινε η πληρωμή του ποσού; το παρέλαβε στην πόρτα ή στο ταχυδρομείο; του άφησαν χαρτακι και πήγε στο ταχυδρομείο; του ζήτησαν το ποσό στην πόρτα; είχε σφραγίδα τελωνείου; είναι πολλά τα ερωτηματα, και τα κάνω γιατί είναι παράξενο να αφήνουν χαρτάκι σε απλό δεμα. το απλό δεμα απλως παρατιέται στην πόρτα.
j2k Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Εμενα μου ηρθανε 2 δεματακια 1 μεγαλο δεμα με china post parcel (80cm καπου σε μηκος και αμελητεες οι αλλες διαστασεις) 1 μικρο φακελο με china post και τα 2 ειχανε σφραγιδα τελωνειου για το μεγαλο πληρωσα 3 ευρω για το μικρο τιτοτα και τα 2 ειτανε αξιας μικροτερης απο 22 ευρω μαζι με τα εξοδα μεταφορας. Τι θα γινει απο εδω και περα θα πληρωνουμε 3ευρω για τα ψιλολοιδια που κανουνε κατω απο 10 ευρω ? 1
Emanon71 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Όντως εντελώς τυχαία χρεώνεται το 3ευρω. Είχα πει ότι για ένα πολύ μικρης αξίας πακέτο μου έβαλαν 3ευρω ενώ σήμερα σε 3 μεγαλύτερης (2 απο china post και 1 απο sweden post) δεν πλήρωσα τίποτα.
bromiaris Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 πως έγινε η πληρωμή του ποσού; το παρέλαβε στην πόρτα ή στο ταχυδρομείο; του άφησαν χαρτακι και πήγε στο ταχυδρομείο; του ζήτησαν το ποσό στην πόρτα; είχε σφραγίδα τελωνείου; είναι πολλά τα ερωτηματα, και τα κάνω γιατί είναι παράξενο να αφήνουν χαρτάκι σε απλό δεμα. το απλό δεμα απλως παρατιέται στην πόρτα. Του άφησαν χαρτάκι να πάει να το παραλάβει. Ναι είχε σφραγίδα για απλουστευμένη διαδικασία και κάτι τέτοια.. Εμενα μου ηρθανε 2 δεματακια 1 μεγαλο δεμα με china post parcel (80cm καπου σε μηκος και αμελητεες οι αλλες διαστασεις) 1 μικρο φακελο με china post και τα 2 ειχανε σφραγιδα τελωνειου για το μεγαλο πληρωσα 3 ευρω για το μικρο τιτοτα και τα 2 ειτανε αξιας μικροτερης απο 22 ευρω μαζι με τα εξοδα μεταφορας. Τι θα γινει απο εδω και περα θα πληρωνουμε 3ευρω για τα ψιλολοιδια που κανουνε κατω απο 10 ευρω ? Ναι θα πληρώνεις πια 3 ευρώ αν είσαι γκαντέμης και το δέμα σου είναι στον σάκο που τυχαία ή όχι θα πάρουν... Περιμένω μια παραγγελία με κόστος αγοράς 0,09 ευρώ (0,1 $)! Φανταστείτε να χρεώσουν 3 ευρώ! Δηλαδή 3300% πάνω από την αξία του προιοντος!!!!!!!!!!!!!!!!
taksidiotis2003 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Από NL Post γιατί να καταλήξει χρέωση 3 ευρώ; Από την ΕΕ έρχεται, το τελωνείο πού εμπλέκεται;
stonecityboys Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Από NL Post γιατί να καταλήξει χρέωση 3 ευρώ; Από την ΕΕ έρχεται, το τελωνείο πού εμπλέκεται; Και εγω αυτο ρωτησα αλλα μου ειχαν πει οτι εαν το tracking ξεκιναει απο RS τοτε αυτο σημαινει οτι ερχεται απο εκτος ΕΕ !!! οποτε δεν το θεωρουν οτι ειναι αποστολη απο ΕΕ... σσ αυθαιρετα φυσικα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις