Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@makfil ο λόγος μου είπαν ειναι οτι περνούσαν πολλά κινητά και μικρά λαπτοπ σαν μικρής αξίας κ έχουν γίνει παράπονα... σήμερα που έλαβα δυο πακέτα χωρίς tracking δεν πλήρωσα κατι, ενώ χθες για ένα ίδιο μέγεθος πακέτο έδωσα 3€ και φυσικά μιλάω για ούτε 10€ το ένα έτσι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης

Εμενα απο Ιαπωνια ειχε ερθει και σε 9 εργασιμες! (EMS) αλλα ηταν registered

Για EMS και εμένα μου έρχεται σε 3-5 ημέρες αλλά είναι express. Με SAL unregistered πρώτη φορά παραγγέλνω οπότε δεν ξέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κλασσικό...

Λέω στον πωλητή που παρήγγειλα κάτι patch , θέλω να μου το στείλεις πάση θυσία με china post! Μου λέει οκ από 60€ τα μεταφορικά θα γίνουν 120€. οκ του λεω.

βλέπω χτες tracking number dhl... τι έκανες βρε κάλε μου;;; συγνώμη κύριε πελάτη μου ενημερώστε με...

μιλάω με Dhl

-115€ ο υπάλληλος μας που θα ξεσκιστεί στην δουλειά κυριε μου + φόροι + δασμοί

μιλάω με κινέζο ...

-τι έγραψες στο Invoice βρε καλέ μου;;; κύριε πελάτη έβαλα 100$ ..

μιλάω με dhl ...

-Δηλαδή πόσο θα φτάσει συνολικά;;;

-κάπου 180€ κύριε.

-ωραία θέλετε να μου κάνετε κάτι καλύτερο;

-όχι μου λέει είναι πολλά για εκτελωνισμό...

-τι πολλά κυρία μου;ένα πακέτο είναι;;

-όχι κύριε είναι πολλά πραγματάκια μέσα θα χρειαστούν ένα...

-καλά στείλτε το πίσω , θα του πω να μου το στείλει με απλό ταχυδρομείο , λεφτά δεν πρόκειται να πάρετε.

-οκ κύριε ευχαριστούμε

ο Κινέζος μου λέει ότι αν είναι πιο πολύ το ποσό να γυρίσει πίσω και να το ξαναστείλει θα μου πληρώσει το τελωνείο.

συμπεράσματα

-Μην παραγγείλετε ποτέ φακές από κίνα γιατί θα τις εκτελωνίσουν μια μία και θα πληρώσετε κάνα χιλιάρικο

-Εκτελωνιστής χρειάζεται 115€ για ένα μισάωρο δουλειάς. μαλακία έγινα πιλότος και παίρνω 80€ την ώρα πτήσης

-Ο χρόνος είναι χρήμα και αν δεν βιάζεσαι γλυτώνεις το νταβατζιλίκι τους

-Αν το εκτελωνίσεις μόνος σου , δεν σου επιστρέφουν τα χρήματα που θα κόστιζε για να τον φέρουν σπίτι σου.

-πότε DHL και ας χρειαστεί να πάω κίνα να το φέρω με τα πόδια

@αλήθεια αν ζούσα σε άλλη χώρα η dhl σου χρεώνει τον εκτελωνισμό ή γίνεται τζάμπα σαν τα ελτά;

Επεξ/σία από karaLRS
  • Like 3

Επισκέπτης

Είναι γνωστόν ότι όλες οι εταιρείες κούριερ περνάνε πάντα τελωνείο.

Είναι γνωστόν ότι όλες οι εταιρείες κούριερ περνάνε πάντα τελωνείο.

το ξέρω άνθρωπε μου...από το 1999 με δραχμές παραγγέλνω...

Τότε πως δεν ξέρεις ότι χρεώνουν τον εκτελωνισμό;

Που ακριβώς έγραψα ότι δεν ήξερα ότι χρεώνει εκτελωνισμό; 

πήρα για να ρωτήσω πόσο θα είναι. στο Site λένε ΑΠΟ 89€....

Λοιπόν, εγώ πάντως που πήγα σήμερα να δω τι σκατά θα κάνω ήμουν τελικά τυχερός. Τα 3€ τα ζήταγαν τελικά για δεματάκι του οποίου η αγορά μου κόστισε 90λεπτά!!! Ναι, καλά διαβάζετε, 0,9€!!! Οπότε και δεν το παρέλαβα, ενώ το δέμα των 14$ ήρθε κανονικά χωρίς επιβάρυνση. Ο,τι να'ναι, πραγματικά. Φυσικά δεν μπήκα καν στον κόπο να ξεκινήσω διαδικασία για 90 λεπτά, απλά το ξαναπαραγγέλνω. 

Πάντως με τον υπάλληλο που μίλησα μου είπε ότι πλέον έχουν αρχίσει και ελέγχουν πάρα πολλά δέματα γιατί περνούσανε αντικείμενα αξίας (κινητά, τάμπλετ, κλπ).

Τι να πεις, λες και δεν το ξέρανε τόσα χρόνια. Ποιος ξέρει τι έγινε και ξαφνικά τους έπιασε τέτοια κωλοπιλάλα...

• Like 1

Παιδιά για SAL Small Packet (unregistered) από Ιαπωνία, ξέρει κανένας πόσο περίπου κάνει να φτάσει εδώ;

Εξαρτάται πότε θα φύγει από Ιαπωνία γιατί τα SAL δεν φεύγουν αμέσως (συνήθως παίρνει 3-4 μέρες, αλλά μου χει τύχει να φύγει και μετά από 9) και πότε θα ανοίξουν εδώ το σάκκο. Συνολικά έχει τύχει να περιμένω μόνο 24 μέρες , έχει τύχει και 63. Μου έρχονται πακέτα κάθε βδομάδα, τις περισσότερες φορές όμως περιμένω πάνω από μήνα, 35-40 μέρες.

Επισκέπτης

Εξαρτάται πότε θα φύγει από Ιαπωνία γιατί τα SAL δεν φεύγουν αμέσως (συνήθως παίρνει 3-4 μέρες, αλλά μου χει τύχει να φύγει και μετά από 9) και πότε θα ανοίξουν εδώ το σάκκο. Συνολικά έχει τύχει να περιμένω μόνο 24 μέρες , έχει τύχει και 63. Μου έρχονται πακέτα κάθε βδομάδα, τις περισσότερες φορές όμως περιμένω πάνω από μήνα, 35-40 μέρες.

Σήμερα έφυγε από amiami. Εγώ πάντα EMS διάλεγα και έρχεται εξαιρετικά γρήγορα, απλώς το συγκεκριμένο δεν δεχόταν άλλο είδος shipping πλην unregistered SAL.

Σήμερα έφυγε από AmiAmi αλλά από Ιαπωνία θα φύγει όταν υπάρχει χώρος στο αεροπλάνο γιατί τα SAL δεν έχουν προτεραιότητα (και πάλι βέβαια η αναμονή δεν είναι μεγάλη). Μόνο μια φορά μου ήρθε πολύ γρήγορα πακέτο με SAL, όχι small packet όμως, το κανονικό, ήταν εδώ πάνω στις 15 μέρες, εξαιρετικά ασυνήθιστο. Μου φαίνεται περίεργο όμως, γιατί να μην σου δίνει το AmiAmi registered επιλογή; 410 yen διαφορά είναι μόνο. Όσες φορές δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τη μέθοδο που θα ήθελα είτε στο AmiAmi είτε αλλού, είχε να κάνει με βάρος, διαστάσεις κλπ. Tracking number πάντα υπήρχε διαθέσιμο εφόσον το ήθελα.

Πάντως από AmiAmi προς το παρόν έχω λάβει τα δέματα του Μαρτίου, δέματα Απριλίου (τα οποία εστάλησαν στα τέλη όμως) δεν μου έχουν έρθει.

Επισκέπτης

Σήμερα έφυγε από AmiAmi αλλά από Ιαπωνία θα φύγει όταν υπάρχει χώρος στο αεροπλάνο γιατί τα SAL δεν έχουν προτεραιότητα (και πάλι βέβαια η αναμονή δεν είναι μεγάλη). Μόνο μια φορά μου ήρθε πολύ γρήγορα πακέτο με SAL, όχι small packet όμως, το κανονικό, ήταν εδώ πάνω στις 15 μέρες, εξαιρετικά ασυνήθιστο. Μου φαίνεται περίεργο όμως, γιατί να μην σου δίνει το AmiAmi registered επιλογή; 410 yen διαφορά είναι μόνο. Όσες φορές δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τη μέθοδο που θα ήθελα είτε στο AmiAmi είτε αλλού, είχε να κάνει με βάρος, διαστάσεις κλπ. Tracking number πάντα υπήρχε διαθέσιμο εφόσον το ήθελα.

Πάντως από AmiAmi προς το παρόν έχω λάβει τα δέματα του Μαρτίου, δέματα Απριλίου (τα οποία εστάλησαν στα τέλη όμως) δεν μου έχουν έρθει.

Είναι snack πακέτο και είναι προεπιλεγμένο το Sal unregistered. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, πιθανόν επειδή είναι φαγητό και μπορεί να υπάρχουν restrictions από τα εκεί ταχυδρομεία;

Όχι δεν νομίζω, διότι τότε θα ίσχυε το ίδιο για όλα τα πακέτα με φαγητό. To okashi box είναι που έχει free shipping; Γιατί σε αυτήν την περίπτωση το free shipping μάλλον είναι ο λόγος που είναι unregistered.

Επισκέπτης

Όχι δεν νομίζω, διότι τότε θα ίσχυε το ίδιο για όλα τα πακέτα με φαγητό. To okashi box είναι που έχει free shipping; Γιατί σε αυτήν την περίπτωση το free shipping μάλλον είναι ο λόγος που είναι unregistered.

Ναι αλλά δεν δέχεται ούτως ή άλλως άλλο είδος shipping. Το λέει και στην περιγραφή του προϊόντος. Και μου έκανε εντύπωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...