Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αγόρασα από το ebay, από Κίνα, ένα αντικείμενο αξίας 14 δολαρίων. Μετά από αρκετή αναμονή, δέχθηκα προχθές τηλεφώνημα από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου ότι έχει έρθει ένα πακέτο από εξωτερικό, αλλά πρέπει να πληρώσω 3€ για τελωνείο!!!

Επειδή έλειπα εκτός πόλης δεν έχω πάει ακόμα. Έχω σκοπό να πάω αύριο, αλλά μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι!

Τελωνείο για αγορά αξίας 14 δολαρίων;;; Τι στον π****ο;  Συγκεκριμένα είναι αυτό:

http://www.ebay.com/itm/222007449698 Δύο κομμάτια πλαστικό γαμώ την τρέλα μου!

Αν δεν κάνω λάθος μέχρι τα 22€ απαγορεύεται να χρεώνουν οτιδήποτε στο τελωνείο ή έχει αλλάξει κάτι; Γνωρίζει κανείς;

Γιατί τα έχω πάρει πάααρα πολύ άσχημα και έχω σκοπό να το τραβήξω το πράγμα. Δεν είναι τα 3 ευρώ το θέμα, είναι ότι τα γα****να μπα****ρδα χρεώνουν ό,τι να 'ναι και στην προκειμένη παράνομα. Να μου είχαν ανοίξει δέμα με τηλέφωνο, θα το βούλωνα και θα πλήρωνα. Αλλά για ένα κομμάτι πλαστικό, πάει πολύ.

Έχει νοήμα να εκτυπώσω την απόδειξη του paypal που αποδεικνύει ότι όντως τόσο πλήρωσα;

Παιδιά, όποιος ξέρει τι πρέπει να κάνουμε σε ανάλογες περιπτώσεις ας πει.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αγόρασα από το ebay, από Κίνα, ένα αντικείμενο αξίας 14 δολαρίων. Μετά από αρκετή αναμονή, δέχθηκα προχθές τηλεφώνημα από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου ότι έχει έρθει ένα πακέτο από εξωτερικό, αλλά πρέπει να πληρώσω 3€ για τελωνείο!!!

Επειδή έλειπα εκτός πόλης δεν έχω πάει ακόμα. Έχω σκοπό να πάω αύριο, αλλά μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι!

Τελωνείο για αγορά αξίας 14 δολαρίων;;; Τι στον π****ο;  Συγκεκριμένα είναι αυτό:

Αν δεν κάνω λάθος μέχρι τα 22€ απαγορεύεται να χρεώνουν οτιδήποτε στο τελωνείο ή έχει αλλάξει κάτι; Γνωρίζει κανείς;

Γιατί τα έχω πάρει πάααρα πολύ άσχημα και έχω σκοπό να το τραβήξω το πράγμα. Δεν είναι τα 3 ευρώ το θέμα, είναι ότι τα γα****να μπα****ρδα χρεώνουν ό,τι να 'ναι και στην προκειμένη παράνομα. Να μου είχαν ανοίξει δέμα με τηλέφωνο, θα το βούλωνα και θα πλήρωνα. Αλλά για ένα κομμάτι πλαστικό, πάει πολύ.

Έχει νοήμα να εκτυπώσω την απόδειξη του paypal που αποδεικνύει ότι όντως τόσο πλήρωσα;

Αν θέλεις να το τραβήξεις μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσεις πρώτα με την ΕΕΤΤ και να τους ρωτήσεις σχετικά με τα τέλη παρουσίασης που σου επιβάλλουν να πληρώσεις για να παραλάβεις το δέμα σου.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει ένα ΔΤ της ΕΕΤΤ του 2011 που αναγράφει:

Κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή από τα ΕΛΤΑ "τέλους παρουσίασης στο τελωνείο" στα "τελωνειακώς ελεύθερα" ταχυδρομικά αντικείμενα, η ΕΕΤΤ διερεύνησε τη νομιμότητα του εν λόγω τέλους κατά τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών αντικειμένων από χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης και του εθνικού κανονιστικού πλαισίου. Ως αποτέλεσμα, έκρινε ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν το συγκεκριμένο τέλος στους χρήστες. Σύμφωνα με το Ν. 3185/03, η ΕΕΤΤ κατέθεσε σχετική εισήγηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη.

Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει από τότε και αν έχει προχωρήσει το Υπουργείο σε κυρώσεις, δεν γνωρίζω.

• Like 2
Δημοσ.

Αν θέλεις να το τραβήξεις μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσεις πρώτα με την ΕΕΤΤ και να τους ρωτήσεις σχετικά με τα τέλη παρουσίασης που σου επιβάλλουν να πληρώσεις για να παραλάβεις το δέμα σου.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει ένα ΔΤ της ΕΕΤΤ του 2011 που αναγράφει:

Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει από τότε και αν έχει προχωρήσει το Υπουργείο σε κυρώσεις, δεν γνωρίζω.

Άρα, με βάση αυτά είναι όντως παράνομο το τέλος...

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Δημοσ.

Ναι μεν, αλλά το πρόβλημα με τους νόμους είναι ότι -αρκετές φορές, αν όχι σχεδόν πάντοτε-
δεν αρκεί να τους επικαλείσαι, ώστε όλοι σχεδόν μαγικά(...), σπεύδουν να συμμορφώνονται!
:shifty:
Δυστυχώς, οι νόμοι συχνότατα, μπορεί (να χρειαστεί) να εφαρμοστούν στα...δικαστήρια

Δημοσ.

Ναι μεν, αλλά το πρόβλημα με τους νόμους είναι ότι -αρκετές φορές, αν όχι σχεδόν πάντοτε-

δεν αρκεί να τους επικαλείσαι, ώστε όλοι σχεδόν μαγικά(...), σπεύδουν να συμμορφώνονται!

Δυστυχώς, οι νόμοι συχνότατα, μπορεί (να χρειαστεί) να εφαρμοστούν στα...δικαστήρια

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, δεν έχεις άδικο. Από την άλλη, αν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ΔΕΝ δέχονταν να πληρώσουν τέτοιου είδους νταβατζιλίκια, μάλλον δεν θα τολμούσαν να τα ζητάνε τα ΕΛΤΑ και τα κάθε ΕΛΤΑ...

Βλέπουμε πώς θα πάει...  

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Λοιπόν, στην πράξη, έννομο συμφέρον να το κυνηγήσεις (sic), έχεις τώρα...εσύ!
Όποτε, να δούμε: τί θα κάνεις? (Όχι δεν γράφω αυτό με καμία ειρωνική διάθεση) 

Δημοσ.

Νομίζω δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι. Για αρχή θα προσπαθήσω, για το τυπικό του πράγματος (αν και ξέρω το αποτέλεσμα) να βγάλω άκρη με τα ΕΛΤΑ. Μετά, πάμε στην ΕΕΤΤ με καταγγελία. Ας πάρει όσο χρόνο θέλει. Τρία ευρώ ζητάνε; Τρία θα πάρουν. Απλά όχι ευρώ...

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το θέμα έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές και μια γρήγορη απάντηση, στο τυπικό μέρος, μπορείς να διαβάσεις εδώ. (post # 4206). Τα 3€ δεν είναι φόρος που πληρώνεις για την αξία του δέματος και μπαίνει στο δημόσιο ταμείο αλλά τέλος των ΕΛΤΑ.

Στην ουσία , τώρα, η ΕΕΤΤ έγραψε στον τότε υπουργό τις απόψεις της, για το συγκεκριμένο τέλος των 3€ και όχι για τα υπόλοιπα που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ όταν μπαίνει δέμα στο τελωνείο (12€ συνηθως), τα ΕΛΤΑ έγραψαν τις δικές τους και στο θέμα δεν δόθηκε λύση από κανένα υπουργό στα 6 χρόνια που πέρασαν.

Πάντως, πριν ξεκινήσεις τη σταυροφορία σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι, σε όσους φορείς  και αν στείλεις τις όποιες καταγγελίες σου, δεν πρόκειται να έχεις ουσιαστική λύση στο θέμα σου, αφού η διαφορά απόψεων των δύο παραπάνω φορέων δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα.

Τέλος, για το τυπικό μέρος, το δέμα σου θα επιστρέψει στον πωλητή μετά την πάροδο 15 ημερών από το ειδοποιητήριο.

Δημοσ.

Καλημέρα, όπως και πολυ χρόνια παραγγέλνω και εγώ απο σαιτ τύπου aliexpress, eBay κτλ την τελευταία εβδομάδα έχω πληρώσει +9€, στο τελωνείο μου είπαν πτι περνάει πλέον απο τελωνείο ταρίφα 3€ αλλά τα παίρνει το ΕΛΤΑ υποτίθεται... το ερώτημα ειναι άλλο μου ειπε οτι περνάει τελωνείο οτι εισέρχεται εκτός ΕΕ και έχει tracking που αρχίζει με R δηλαδή αν ζητήσω απο τον πωλητή να το στειλει χωρίς tracking δεν θα περάσει τελωνείο; μιλαω για μιλάτε πακέτα πχ ρούχα...

Δημοσ.

Αν φτάσουμε εκεί, προτιμώ να πάει πίσω και να πάρω τα λεφτά μου, παρά να πληρώσω νταβατζιλίκι στα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

@mrsmeneguzzi

Αυτά που σου είπαν δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη γιατί ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός και σταματάνε στο τελωνείο λίγα δέματα από τα πολλά που μπαίνουν κάθε μέρα στη χώρα και, κυρίως, αυτά που περιέχουν κινητά.

Αυτά που μπαίνουν στο τελωνείο και έχουν αντικείμενα αξίας, όπως πχ κινητά, χρεώνονται τον ΦΠΑ και 12€ τέλη ΕΛΤΑ και αυτά που έχουν αντικείμενα κάτω των 22€ είτε χρεώνονται το τέλος των 3€ είτε τα βγάζουν χωρίς χρέωση. Τα μη συστημένα δέματα περνάνε, συνήθως, χωρίς έλεγχο.

Δημοσ.

Κι εγω έλαβα σήμερα ειδοποίηση για να παραλαβω συστημένο δέμα και πάνω γράφει οτι πρέπει να πληρώσω 3 ευρώ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά για SAL Small Packet (unregistered) από Ιαπωνία, ξέρει κανένας πόσο περίπου κάνει να φτάσει εδώ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...