hasapario Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Καλησπερα και παλι παιδια. Η κοπελα μου αποφασισε οτι θελει να αγορασει απο το e-shop του victoria's secret. Τα πραγματα στελντονται απο Αμερικη αλλα απ οτι καταλαβα οταν επιλεγεις τη χωρα σου, τα προιοντα ακριβαινουν διοτι προστιθεται ο φορος της Ελλαδας. Ρωτησα το customer service του και μου ειπαν οτι απ τη στιγμη που κανω checkout μεσω eshopWorld (ειναι η εταιρεια που αναλαμβανει να στειλει τα πραγματα απο Αμερικη προς Ευρωπη) αναλαμβανουν τυχων τελωνειο. Ξερετε κατα ποσο ισχυει αυτο?
makfil Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Αυτό είναι γνωστό από χρόνια. Η αμερικάνικη αμαζόνα υπολογίζει τον ελληνικό ΦΠΑ και τον προεισπράττει (import fees) πριν ολοκληρώσεις την παραγγελία. 1
hasapario Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Αυτό είναι γνωστό από χρόνια. Η αμερικάνικη αμαζόνα υπολογίζει τον ελληνικό ΦΠΑ και τον προεισπράττει (import fees) πριν ολοκληρώσεις την παραγγελία. Οποτε παραγγελνω αφοβα?
hasapario Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Ναι, αφού έχεις προπληρώσει τον ΦΠΑ Eγινε σ ευχαριστω πολυ φιλε
Emanon71 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Παιδια επειδη ειμαι καινουριος κι εγω στη φαση του τελωνειου κι εχω ψιλοχαθει στις απαντησεις, μηπως μπορειτε να μου πειτε ποτε ισχυει η ταριφα του 3ευρου και ποτε του 12ευρου? Γιατι αλλου που ρωτησα μου ειπαν οτι η διαφορα παιζει στα 22 ευρω που ειναι περιπου ολα μου τα πακετα. Στα ΕΛΤΑ βεβαια μου ειπαν οτι για αξια μεχρι 100 ευρω δινω 3ευρω, αλλα διαβαζω διαφορετικα πραγματα. Τι ισχυει τελικα?
Serbinhio Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Κ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (Κ.Κ.) Ρε παιδιά τι είναι αυτό το Κ.Κ. ; Πρώτη φορά το βλέπω!
makfil Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Παιδια επειδη ειμαι καινουριος κι εγω στη φαση του τελωνειου κι εχω ψιλοχαθει στις απαντησεις, μηπως μπορειτε να μου πειτε ποτε ισχυει η ταριφα του 3ευρου και ποτε του 12ευρου? Γιατι αλλου που ρωτησα μου ειπαν οτι η διαφορα παιζει στα 22 ευρω που ειναι περιπου ολα μου τα πακετα. Στα ΕΛΤΑ βεβαια μου ειπαν οτι για αξια μεχρι 100 ευρω δινω 3ευρω, αλλα διαβαζω διαφορετικα πραγματα. Τι ισχυει τελικα? Κανόνες δεν υπάρχουν σ' αυτό το θέμα, όπως φαίνεται από τις καταγραφές σ' αυτό και σε άλλα fora. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ΕΛΤΑ χρεώνουν είτε το τέλος παρουσίασης 3€ είτε τα 2 τέλη με άθροισμα 12€. Το 1ο χρεώνεται σε αντικείμενα οποιασδήποτε αξίας που μπαίνουν στο τελωνείο αλλά δεν χρεώνονται ΦΠΑ και το 2ο σ' εκείνα που χρεώνονται ΦΠΑ. 1
liovag Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Ειδοποίηση 64€ για ένα xiaomi mi5 που πέρασε από το τελωνείο της Θεσσαλονίκης. παραγγελία 31/03, Ελλάδα στο σύστημα των ελτα 17/4, Θεσσαλονίκη 20/04 μέχρι σήμερα. Με Singapore post. Μέχρι 45€ την πάλευα, αλλά αυτό πόνεσε πολύ.
Emanon71 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Κανόνες δεν υπάρχουν σ' αυτό το θέμα, όπως φαίνεται από τις καταγραφές σ' αυτό και σε άλλα fora. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ΕΛΤΑ χρεώνουν είτε το τέλος παρουσίασης 3€ είτε τα 2 τέλη με άθροισμα 12€. Το 1ο χρεώνεται σε αντικείμενα οποιασδήποτε αξίας που μπαίνουν στο τελωνείο αλλά δεν χρεώνονται ΦΠΑ και το 2ο σ' εκείνα που χρεώνονται ΦΠΑ. Μάλιστα άρα περιμένω τη λυπητερή. Τόσα χρόνια ούτε ένα τελωνείο και τώρα έχω 4/4 πακέτα εκεί και περιμένω. Λύσσαξαν πια!
makfil Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Κ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (Κ.Κ.) Ρε παιδιά τι είναι αυτό το Κ.Κ. ; Πρώτη φορά το βλέπω! Αρχικά, θα έλεγα το παράρτημα του ΚΚΕ στη Θεσ/νίκη Στα σοβαρά, τώρα, πρόκειται μάλλον για τυπογραφικό λάθος και θα εννοεί το ΚΔ (Κέντρο Διαλογής) Θεσ/νίκης. Μάλιστα άρα περιμένω τη λυπητερή. Τόσα χρόνια ούτε ένα τελωνείο και τώρα έχω 4/4 πακέτα εκεί και περιμένω. Λύσσαξαν πια! Από τα μέσα ΝΟΕ 2016 που άρχισαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, πολλοί το έχουν πει αυτό. Εάν τα δέματά σου περιέχουν κινητά, περίμενε ΦΠΑ + 12€ τέλη ΕΛΤΑ για το καθένα.
Emanon71 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Αρχικά, θα έλεγα το παράρτημα του ΚΚΕ στη Θεσ/νίκη Στα σοβαρά, τώρα, πρόκειται μάλλον για τυπογραφικό λάθος και θα εννοεί το ΚΔ (Κέντρο Διαλογής) Θεσ/νίκης. Από τα μέσα ΝΟΕ 2016 που άρχισαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, πολλοί το έχουν πει αυτό. Εάν τα δέματά σου περιέχουν κινητά, περίμενε ΦΠΑ + 12€ τέλη ΕΛΤΑ για το καθένα. Δεν έχω πράγματα αξίας. Όλα τα πακέτα μου είναι αξίας 20-30 ευρώ. Γι' αυτό και θα ξενερώσω αν μου σκάσει το 12άρι γιατί θα χρειαστεί να πληρώσω την μισή του αξία επιπλέον.
liovag Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Ειδοποίηση 64€ για ένα xiaomi mi5 που πέρασε από το τελωνείο της Θεσσαλονίκης. παραγγελία 31/03, Ελλάδα στο σύστημα των ελτα 17/4, Θεσσαλονίκη 20/04 μέχρι σήμερα. Με Singapore post. Μέχρι 45€ την πάλευα, αλλά αυτό πόνεσε πολύ. Σόρυ το Mi 5s και τελικά ήταν 63.80 +12 τα έξοδα τους σύνολο 75.80€ πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2017 από liovag
afairesths Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 αγορα απο Banggood (Priority direct mail) για Χανια Κρητης κινητο τηλεφωνο αξιας 150€ 1
makfil Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δεν έχω πράγματα αξίας. Όλα τα πακέτα μου είναι αξίας 20-30 ευρώ. Γι' αυτό και θα ξενερώσω αν μου σκάσει το 12άρι γιατί θα χρειαστεί να πληρώσω την μισή του αξία επιπλέον. Εάν η αξία των δεμάτων σου είναι αυτή που γράφεις, ο τελωνειακός είτε θα χρεώσει 3€ είτε δεν θα χρεώσει, αλλά αυτό δεν το ξέρει κανείς, εκτός από τον ίδιο. Σόρυ το Mi 5s και τελικά ήταν 63.80 +12 τα έξοδα τους σύνολο 75.80€ πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.. Εξαρτάται από το τι θέλεις. Εάν θέλεις το κινητό, πληρώνεις και το παίρνεις, εάν δεν σε καίει, συνεννοείσαι με τον πωλητή για την επιστροφή του δέματος και την επιστροφή των χρημάτων σου. Εάν δεν το δεχτεί, δεν έχεις εναλλακτικές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις