Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Android TV box από gearbest σταμάτησε στο τελωνείο την περασμένη Δευτέρα, παρόλο που στάλθηκε από Κίνα με NL post μέσω Ολλανδίας.

Είχα την εντύπωση ότι λόγω του "τριγωνικού" δεν θα σταματούσε, αλλά απ'ότι φαίνεται ούτε αυτό ισχύει 100%

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Android TV box από gearbest σταμάτησε στο τελωνείο την περασμένη Δευτέρα, παρόλο που στάλθηκε από Κίνα με NL post μέσω Ολλανδίας.

Είχα την εντύπωση ότι λόγω του "τριγωνικού" δεν θα σταματούσε, αλλά απ'ότι φαίνεται ούτε αυτό ισχύει 100%

Τιμη αγορας ?

Από ποιο μαγαζί; Τι τρόπο αποστολής επέλεξες; Αθήνα ή Θεσ/νίκη;

Από Gearbest με Netherlands Registered στην Αθήνα..

Με PostNL από Gearbest ΔΕΝ είναι τριγωνική φιλαράκι φαίνεται ξεκάθαρα ότι έρχεται από κίνα, σήμερα πλήρωσα για ένα κινητό των 45 ευρό(μου το χρέωσαν ότι έκανε 100) 36 ευρό εκτελωνισμό.

• Like 1

ναι, κανονικα ετσι πρεπει, αλλα αν σου δινουν tracking number κουκουρουκου τι να σου πουνε απ τα ελτα;

εγω ετσι πηρα σημερα 2 refunds γιατι εγινε expire το estimated delivery του ebay,

ε, δεν ερχονται και ολα μαλλον...

Εγώ από Gearbest περιμένω οπότε το track είναι μάλλον σωστό και το δέμα δεν νομίζω να χάθηκε αλλά και αυτό να έγινε είναι ένας λόγος να σταματήσω να αγοράζω πράγματα αξίας από εκεί μόνο χαμηλής αξίας γιατί τώρα τελευταία έχω κάτι μπλεξίματα μαζί τους για μια προηγούμενη παραγγελία που μου ήρθε ένα προβληματικό drone.

Εμένα σήμερα μου ήρθε ένα δεματάκι μικρο, ένα καλώδιο usb 3 άλλα ήρθε στο κουτί μέσα, δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, δεν πλήρωσα πάντως τίποτα, εγώ λέω να συνεχίσω να παίρνω από κίνα, πράγματα άντε μέχρι 3Ε εξτρά να τα δώσω, αν το κάνουν και παρά πάνω μετά θα κόψω μαλον

Υπαρχει καποιος τροπος να πας ο ιδιος να εκτελωνισεις κατι, γλυτωνοντας τουλαχιστον τα 12 ευρω των ΕΛΤΑ ?

Να σταματησεις δηλαδη την διαδικασια των ΕΛΤΑ ?

Όχι, δεν μπορείς να εκτελωνίσεις το δέμα σου, όπως με τις εταιρείες courier.

Οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ κάνουν τη γραφειοκρατική διαδικασία και χρεώνουν τα 12€, αφού ο τελωνειακός ορίσει την αξία. 

αντικειμενα αξιας εως 8 ευρω πηρα δυο ανταπτορες χωρις τρακινγκ δεν πληρωσα απο κινα,μαλλον τα registered πλεον οσο και μικρη αξια να εχουνε τα 3 ευρω τελη στο ταχυδρομειο δεν τα γλυτωνουμε

12/5/2017, 08:53:33 ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

12/5/2017, 08:09:29 ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

4/5/2017, 02:10:34 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

3/5/2017, 18:52:39 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

3/5/2017, 14:33:25 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

3/5/2017, 04:18:51 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

2/5/2017, 23:36:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

21/4/2017, 08:48:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

μπηκε?σχετικα μεγαλο δεμα με διαφορα μπιχλιμπιδια.84€ κανονικη αξια πληρωσα 70€ απο κατι ποντους

Επισκέπτης

Και γω είμαι ελέφαντας. Εδώ και 2 βδομάδες παίρνω δέματα 20-40€ σε μέγεθος και βάρος κινητών και δεν έχω πληρωσει το παραμικρό. Ναι είμαι Θεσσαλονίκη. Απλά έτυχε;

Φυσικά ούτε ακουμπάνε την ΥΕΔ

Παρομοίως, αλλά ήταν όλα untracked.

Τα δικά σου tracked ή untracked?

12/5/2017, 08:53:33 ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

12/5/2017, 08:09:29 ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

4/5/2017, 02:10:34 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

3/5/2017, 18:52:39 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

3/5/2017, 14:33:25 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

3/5/2017, 04:18:51 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

2/5/2017, 23:36:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

21/4/2017, 08:48:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

μπηκε?σχετικα μεγαλο δεμα με διαφορα μπιχλιμπιδια.84€ κανονικη αξια πληρωσα 70€ απο κατι ποντους

Μπήκε και βγήκε σχετικά γρήγορα (44'), οπότε μπορεί να είναι καλό το αποτέλεσμα.

• Like 1

αντικειμενα αξιας εως 8 ευρω πηρα δυο ανταπτορες χωρις τρακινγκ δεν πληρωσα απο κινα,μαλλον τα registered πλεον οσο και μικρη αξια να εχουνε τα 3 ευρω τελη στο ταχυδρομειο δεν τα γλυτωνουμε

Με εξαίρεση μια φορά πριν 4-5 χρόνια για πακέτο αξίας που ήρθε με EMS και πλήρωσα τα 3€, καμία άλλη φορά ως τώρα δεν μου ζητήθηκε αυτό το 3ευρο. Ούτε έως πολύ πρόσφατα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...