Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το παραπάνω που ρώτησα(ποστ #4674), δεν γνωρίζει κανείς? Είναι καινούργιο κόλπο το 3€ ως αντικαταβολή? Τι πρέπει να κάνω αν το επαναλάβουν?

Ps: το ίδιο χαρτάκι με χρέωση 3€ αντικαταβολή ήρθε και στον αδερφό μου, αλλά αυτός τους είπε να το στείλουν από εκεί που ήρθε, γιατί ήταν μπαταρία 0.80€(άρα δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση)

Πακέτο από Καναδά αξίας 40$, με unregistered ταχυδρομείο ήρθε σε 6 μέρες στο σπίτι μου χωρίς κάποιο έξτρα έξοδο.

Για τον Καναδά νομίζω η εμπορική διακίνηση είναι ελεύθερη(συμφωνία ceta), εμπορικά θεωρείται Ευρώπη

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για το παραπάνω που ρώτησα(ποστ #4674), δεν γνωρίζει κανείς? Είναι καινούργιο κόλπο το 3€ ως αντικαταβολή? Τι πρέπει να κάνω αν το επαναλάβουν?

Ps: το ίδιο χαρτάκι με χρέωση 3€ αντικαταβολή ήρθε και στον αδερφό μου, αλλά αυτός τους είπε να το στείλουν από εκεί που ήρθε, γιατί ήταν μπαταρία 0.80€(άρα δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση)

Το τέλος παρουσίασης των 3€ χρεώνεται από τα ΕΛΤΑ από πολλά χρόνια.

Το αν η συγκεκριμένη υπάλληλος θεώρησε το τέλος σαν αντικαταβολή ή αλλιώς είναι θέμα δικό της αλλά, από όσα γνωρίζω, όταν πληρώνεις στα ΕΛΤΑ εκδίδεται πάντα απόδειξη.

Δημοσ.

Κι εγώ έτσι ήξερα, αλλά απόδειξη δεν έδωσε(ούτε στους προηγούμενους). Στο ειδοποιητήριο που μου ήρθε έγραφε κι εκεί αντικαταβολή. Γι' αυτό λέω, μήπως είναι καινούργιο κόλπο?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για τον Καναδά νομίζω η εμπορική διακίνηση είναι ελεύθερη(συμφωνία ceta), εμπορικά θεωρείται Ευρώπη

Δεν έχει επικυρωθεί ακόμη από τις τοπικές βουλές άρα δεν είναι και σε ισχύ.

Δημοσ.

Αν από Αμερική για Καναδά δεν υπάρχει τελωνείο και εφαρμοστεί το παραπάνω βλ3οω να γίνεται τρελό πάρτυ.

• Like 1
Δημοσ.

Μετά πολλές παραγγελίες, μου έκατσε κι εμένα το χαράτσι των 3€ , για δέμα αξίας 7€, συσκευασία σακούλα κλασική και σχήμα σαν τραπεζομάντηλο(είχε κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου για σκύλο). Θεσσαλονίκη φυσικά. Μαζί με μένα περίμεναν καμιά δεκαριά ακόμη, όλοι για το χαράτσι και όλοι με μικροδέματα(ένας είχε να πληρώσει για ένα μικρό φάκελο και κρατούσε καμιά 10ρια δέματα ογκώδη που πέρασαν αέρα!-ο ορισμός του "ότι να ναι").

Η απορία μου είναι, πως μου το χρέωσε σαν αντικαταβολή(?) και δεν έδωσε και απόδειξη φυσικά(λόγω αντικαταβολής προφανώς). Όταν τη ρώτησα, μου είπε έτσι είναι η διαδικασία, αυτές τις εντολές έχει(με το ύφος του δημόσιου που "τρελαίνεται" να σε εξυπηρετήσει) και αν θέλω να ρωτήσω στα κεντρικά(φυσικά και στους προηγούμενους τα ίδια έκανε). Το αν το βάφτισαν "αντικαταβολή", δε με ενδιαφέρει και πολύ, αλλά μήπως το κάνανε για να μην κόβουν καν αποδείξεις?

Τι μπορώ να κάνω στο επόμενο(σχεδόν σίγουρο) χαράτσι, ώστε να έχω απόδειξη του ποσού, μιας και πολλά μαγαζιά τη ζητάνε για να σε αποζημιώσουν?

Εμένα μου είχαν κόψει κανονικά απόδειξη

• Like 1
Δημοσ.

2-3 μέρες αλλά έχουν παρατηρηθεί και μεγαλύτερες καθυστερήσεις στο ΚΔ Αττικης

Η κατασταση αλλαξε σε 

9/5/2017, 23:31:19 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Μ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) 9/5/2017, 21:31:19 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 9/5/2017, 12:42:47 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

αυτό σημαίνει οτι μπορώ να πάω να το παραλάβω απο το ΕΛΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ?

Δημοσ.

Σαν να παρα άργησε..

27/4/2017, 09:56:43 ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

20/4/2017, 01:53:52 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

19/4/2017, 18:30:07 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

19/4/2017, 18:26:01 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

19/4/2017, 09:17:59 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

17/4/2017, 05:47:19 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

7/4/2017, 23:46:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Δημοσ.

Η κατασταση αλλαξε σε 

9/5/2017, 23:31:19 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Μ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) 9/5/2017, 21:31:19 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 9/5/2017, 12:42:47 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

Τώρα το πρωί πρέπει να έχεις νέα ενημέρωση και συγκεκριμένα εισαγωγή στο Ηράκλειο και στον ταχυδρόμο για παράδοση.

Δημοσ.

Σαν να παρα άργησε..

27/4/2017, 09:56:43 ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

20/4/2017, 01:53:52 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

19/4/2017, 18:30:07 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

19/4/2017, 18:26:01 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

19/4/2017, 09:17:59 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

17/4/2017, 05:47:19 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

7/4/2017, 23:46:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Φίλε είμαι ακριβώς στην ίδια φάση, ίδιες μέρες...πάνε να σπάσουν τα νεύρα μου αλλά λένε ότι 1 μήνα πάει χαλαρά μέσα στο ΥΕΔ...πραγματικά απαράδεκτα πράγματα!

• Like 1
Δημοσ.

Η κατασταση αλλαξε σε 

Ναι, εφόσον δεν το πήρε ο ταχυδρόμος σου ήδη για παράδοση. Δεν πάς όμως στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πεύκων, αλλά στη διαλογή που βρίσκεται στον παράλληλο δρόμο προς την πρ. Λόφου στο ύψος των λυκείων.

Δημοσ.

Ναι, εφόσον δεν το πήρε ο ταχυδρόμος σου ήδη για παράδοση. Δεν πάς όμως στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πεύκων, αλλά στη διαλογή που βρίσκεται στον παράλληλο δρόμο προς την πρ. Λόφου στο ύψος των λυκείων.

Ναι απο εκει το παρελαβα,χωρις καμια επιπλεον χρεωση

Δημοσ.

Το θέμα με την είσοδο δεμάτων στο τελωνείο που ξεκίνησε από το ΝΟΕ 2016 και συνεχίζεται, δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες αλλά, όπως έχει παρατηρηθεί, μερικά δέματα ακόμη και μικρής αξίας (κάτω από την ατέλεια των 22€) μπαίνουν στο τελωνείο και βγαίνουν είτε με χρέωση των 3€ είτε "ελεύθερα".

Έχει παρατηρηθεί, ακόμη ότι, ειδικά, στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης, συμβαίνει πιο συχνά αυτό το φαινόμενο.

Και γω είμαι ελέφαντας. Εδώ και 2 βδομάδες παίρνω δέματα 20-40€ σε μέγεθος και βάρος κινητών και δεν έχω πληρωσει το παραμικρό. Ναι είμαι Θεσσαλονίκη. Απλά έτυχε;

Φυσικά ούτε ακουμπάνε την ΥΕΔ

Δημοσ.

Μακάρι να συνεχίσει έτσι η τύχη σου αλλά σ' αυτό και σε άλλα fora γράφονται καθημερινά posts του τύπου "αγοράζω χρόνια και πρώτη φορά σταμάτησε δέμα στο τελωνείο. Τι θα πληρώσω;"

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά είναι ευνόητο αυτό πιστεύω. Εκεί που παλιά πέρναγαν έλεγχο π.χ. 10 δέματα την εβδομάδα, τώρα περνάνε 300 ή 500 (για παραπάνω δεν γίνεται, νομίζω κάποιο τέτοιο νούμερο είχε αναφερθεί πριν λίγο καιρό για κάποιο τελωνείο-δεν θυμάμαι ακριβώς).  Από αυτούς τους 290 ή 490 επιπλέον "άτυχους", λογικό είναι ένα ποσοστό να μπει στο insomnia και να γράψει "πρώτη φορά σε τόσα χρόνια την πάτησα με το τελωνείο". Στο σύνολο όμως των π.χ. 10.000 πακέτων που έρχονται από την Κίνα στον ίδιο χρόνο, το ποσοστό που ελέγχεται παραμένει αμελητέο. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που παραλαμβάνουν χωρίς πρόβλημα, απλά δεν θα ποστάρουν πουθενά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...