Ablaoublas_542 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Καλησπέρα makfil και ευχαριστώ για την απάντηση.Μιας και είσαι ομολογουμένως αυτός που γνωρίζει κάτι παραπάνω έχεις υπόψη αν το ότι κατευθύνεται προς ΥΕΔ ΘΕΣ οφείλεται κυρίως στο μαλαισιανό ταχυδρομείο; Γιατί επί προσωπικού,όσα δέματα μου μέχρι τώρα ήταν συστημένα (άρα και μπορώ να δω την πορεία τους) και ταξίδεψαν με NL Post ήρθαν κατευθείαν σε μένα απο Αθήνα χωρίς να πάνε προς τα εκεί.Έκατσα και το ξανατσέκαρα από περιέργεια. Του το εχω ξαναπει και δεν με ακουγε, επιτελους επιβεβαιωνομαι
makfil Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Καλησπέρα makfil και ευχαριστώ για την απάντηση.Μιας και είσαι ομολογουμένως αυτός που γνωρίζει κάτι παραπάνω έχεις υπόψη αν το ότι κατευθύνεται προς ΥΕΔ ΘΕΣ οφείλεται κυρίως στο μαλαισιανό ταχυδρομείο; Γιατί επί προσωπικού,όσα δέματα μου μέχρι τώρα ήταν συστημένα (άρα και μπορώ να δω την πορεία τους) και ταξίδεψαν με NL Post ήρθαν κατευθείαν σε μένα απο Αθήνα χωρίς να πάνε προς τα εκεί.Έκατσα και το ξανατσέκαρα από περιέργεια. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τη μεταφορική αλλά με τον τελωνειακό στο Βενιζέλος που είχε βάρδια την ώρα που περνούσε το δέμα σου. Αφού μένεις σε περιοχή της αρμοδιότητας της ΥΕΔ Θεσ/νίκης, το έστειλε εκεί για να αποφασίσει άλλος συνάδελφός του.
Elmago1925 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Του το εχω ξαναπει και δεν με ακουγε, επιτελους επιβεβαιωνομαι Μηπως με μπερδευεις με καποιον αλλο? Πρωτη φορα εχω τετοια περιπτωση.Και εψαξα και τις ειδοποιησεις οποτε καπου κανεις λαθος... Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τη μεταφορική αλλά με τον τελωνειακό στο Βενιζέλος που είχε βάρδια την ώρα που περνούσε το δέμα σου. Αφού μένεις σε περιοχή της αρμοδιότητας της ΥΕΔ Θεσ/νίκης, το έστειλε εκεί για να αποφασίσει άλλος συνάδελφός του. Καταλαβα,ευχαριστω
makfil Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Τελικα το κοστος των 3€ ειναι παρανομο ναι η οχι; Αν ναι, που γινοντε καταγγελιες επι αυτου; στην ΕΕΤΤ; Έχει συζητηθεί το θέμα πολλές φορές. Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από ποια πλευρά βλέπεις το θέμα. Η ΕΕΤΤ είπε το 2011 στον τότε υπουργό τις απόψεις της και τα ΕΛΤΑ τις δικές τους. Όπως έχω ξαναγράψει, κανένας υπουργός από τότε δεν έχει πάρει απόφαση σ' αυτό το θέμα και, επομένως, τα ΕΛΤΑ εξακολουθούν να χρεώνουν το τέλος των 3€.
Getta Robo Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Έχει συζητηθεί το θέμα πολλές φορές. Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από ποια πλευρά βλέπεις το θέμα. Η ΕΕΤΤ είπε το 2011 στον τότε υπουργό τις απόψεις της και τα ΕΛΤΑ τις δικές τους. Όπως έχω ξαναγράψει, κανένας υπουργός από τότε δεν έχει πάρει απόφαση σ' αυτό το θέμα και, επομένως, τα ΕΛΤΑ εξακολουθούν να χρεώνουν το τέλος των 3€. Ευχαριστω για την απαντηση, εχει αναφερθει απο αλλους στο θεμα πως ειναι παρανομο, αλλα διχως να δωσουν περισσοτερες πληροφοριες.
Th@n@sis Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Ειμαι και εγω σε ανιστοιχη περιπτωση με το φιλο απο πανω το εστειλαν σε κδ θεσσαλονικης και ας ειναι για θεσσαλια το δεμα μια ερωτηση ξερουμε ποσο καιρο θα μεινει τελωνειο?θα εχουμε καποια ενημερωση αν το ανοιξουν και εκτελωνισουν?και κατι τελευταιο μπορει να το βγαλουν και σημερα απο τελωνειο η δεν δουλεουν σαββατοκυριακο να περιμενω απο δευτερα 1
makfil Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο αλλά αυτοί της Θεσ/νίκης είναι πιο γρήγοροι από τους αντίστοιχους της Αθήνας (αεροδρόμιο). Εάν χρεώσουν έξοδα (ΦΠΑ στην αξία που θα βρει ο τελωνειακός και 12€ τέλη ΕΛΤΑ), θα πάρεις ειδοποιητήριο από τον ταχυδρόμο για να περάσεις να παραλάβεις αφού πληρώσεις. Πάντως, μην περιμένεις τόσο γρήγορα και οπλίσου με ... υπομονή.
broxopios Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Τελικά μου ήρθαν τα δέματα από Κίνα χωρίς τελωνείο και 3€ από ΕΛΤΑ. Όλα καλά μέχρι στιγμής. Βλέπουμε την επόμενη αγορά μας. Πήρα ένα bleutooth από banggood στα 26€. Ελπίζω να έρθει κι αυτό χωρίς επιπλέον κόστος.
hara75gr Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Μετά πολλές παραγγελίες, μου έκατσε κι εμένα το χαράτσι των 3€ , για δέμα αξίας 7€, συσκευασία σακούλα κλασική και σχήμα σαν τραπεζομάντηλο(είχε κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου για σκύλο). Θεσσαλονίκη φυσικά. Μαζί με μένα περίμεναν καμιά δεκαριά ακόμη, όλοι για το χαράτσι και όλοι με μικροδέματα(ένας είχε να πληρώσει για ένα μικρό φάκελο και κρατούσε καμιά 10ρια δέματα ογκώδη που πέρασαν αέρα!-ο ορισμός του "ότι να ναι"). Η απορία μου είναι, πως μου το χρέωσε σαν αντικαταβολή(?) και δεν έδωσε και απόδειξη φυσικά(λόγω αντικαταβολής προφανώς). Όταν τη ρώτησα, μου είπε έτσι είναι η διαδικασία, αυτές τις εντολές έχει(με το ύφος του δημόσιου που "τρελαίνεται" να σε εξυπηρετήσει) και αν θέλω να ρωτήσω στα κεντρικά(φυσικά και στους προηγούμενους τα ίδια έκανε). Το αν το βάφτισαν "αντικαταβολή", δε με ενδιαφέρει και πολύ, αλλά μήπως το κάνανε για να μην κόβουν καν αποδείξεις? Τι μπορώ να κάνω στο επόμενο(σχεδόν σίγουρο) χαράτσι, ώστε να έχω απόδειξη του ποσού, μιας και πολλά μαγαζιά τη ζητάνε για να σε αποζημιώσουν? Επεξ/σία 9 Μαΐου 2017 από hara75gr
Yellowgiant2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Καλησπέρα εχω κανει παρεγγελία ενα κινητό απο gearbeasτ στης 21/4 χρησιμοποιώ το tracking number στα ΕΛΤΑ και μου βγάζει τα παρακάτω : 7/5/2017, 12:19:56 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 7/5/2017, 07:12:10 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ) 6/5/2017, 23:05:11 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 25/4/2017, 19:37:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ Από αυτό το σημείο και μετά ποιες οι πιθανότητες να χρεωθώ και να πληρώσω τελωνείο? και σε πόσες μέρες περιπου να περιμένω να το παραλάβω? Η μέθοδος αποστολής που διαλεαξα ήταν το flat rate shipping. Συγνώμη αν έχουν ξανα αναφερθεί αυτα που ρωτάω αλλα ειναι η πρώτη μου αγορά απο Κίνα και είμαι λίγο αγχωμένος.
Yellowgiant2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Εάν μένεις από Αθήνα και κάτω, μην φοβάσαι χρεώσεις Αθήνα μένω...Για το πόσο μπορει να πάρει δεν γνωριζούμε?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Πακέτο από Καναδά αξίας 40$, με unregistered ταχυδρομείο ήρθε σε 6 μέρες στο σπίτι μου χωρίς κάποιο έξτρα έξοδο.
makfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Αθήνα μένω...Για το πόσο μπορει να πάρει δεν γνωριζούμε? 2-3 μέρες αλλά έχουν παρατηρηθεί και μεγαλύτερες καθυστερήσεις στο ΚΔ Αττικής
alexserres2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 παιδια εγω εχω ενα δεμα εδω και 5 μερες κολλημενο στην εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο(ΚΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).τι γινεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις