Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα το 1 απο 2 δέματα στις 27/04 στάλθηκε απο Ιαπωνία - στην Ελλάδα έφτασε μόλις 1 μέρα μετά, στις 28.04 και έχει τώρα 7 μέρες που το status είναι κολλημένο στο ''ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ'' (!!!!!!!!!!).

Όλα δουλεύουν άψογα στη χώρα μας!!!  :lol:

Τι ειναι και περιμενεις εκτελωνισμο; Εχω παραλαβει κυριολεκτικα δεκαδες μεγαλα πακετα απο αρχη του χρονου, και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα μεχρι στιγμης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Φιγούρες είναι. Πες τα ''παιχνίδια'', πες τα ''κούκλες''. ΠΛΑΣΤΙΚΑ!

Ούτε κινητά ούτε τίποτα μεγάλης αξίας είναι.

Και εγώ έχω παραλάβει πολλά μεγάλα πακέτα και πρόσφατα (περίοδος Δεκέμβρη-Γενάρη) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ούτε καθυστέρηση, ούτε κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Φιγούρες είναι. Πες τα ''παιχνίδια'', πες τα ''κούκλες''. ΠΛΑΣΤΙΚΑ!

Ούτε κινητά ούτε τίποτα μεγάλης αξίας είναι.

Και εγώ έχω παραλάβει πολλά μεγάλα πακέτα και πρόσφατα (περίοδος Δεκέμβρη-Γενάρη) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ούτε καθυστέρηση, ούτε κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Ελπιζω να μην την πατησεις. Εχω παραλαβει και δεμα οκτω κιλων περιπου, και φακελους με αξια 50$+

Μεχρι στιγμης δεν εδωσα τιποτα επιπλεον.

Απο Γενάρη μέχρι τώρα και εγώ δεν έχω να αναφέρω περίπτωση εκτελωνισμού.Γυρω στις 80 παραγγελίες άλλες με πολυ χαμηλή αξία και άλλες έως τα 50 ευρώ.Είναι μέχρι να μου τύχει πιθανολογώ

Ναι. Αμα θες να παρεις 4 led παρτα απο την πολη σου. Κουφο ε? Ποιος θα το φανταζοταν

Τα συγκεκριμένα δεν τα έβρισκα Ελλάδα αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Ορίστε και φωτο από το πόσο μικρό ήταν το δέμα μου.

Λοιπόν δεν το αφησα έτσι χθες πήρα τηλ στο Τελωνείο στη Θεσσαλονίκη για να μάθω ακριβώς τι παίζει και μου είπαν πως η χρέωση ΔΕΝ είναι από αυτούς αλλά από τα ταχυδρομεία! Παίρνω στην Αθήνα στα ταχυδρομεία και 1 υπάλληλος μου εξηγεί πως το τελωνείο ζητά όλα τα δέματα ανεξαρτήτου κόστους για έλεγχο αλλά επειδή δεν έχουν αποθήκη για να τους τα στείλουν τα κρατάνε αυτή τη 1 μέρα τα ταχυδρομεία στις αποθήκες τους και η χρέωση αυτή της παραμονής την φορτωνομαστε εμείς !post-189654-0-18986500-1494041738_thumb.jpg

Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι στα ΕΛΤΑ υπάρχουν 3 υπηρεσίες (ΥΕΔ=Υπηρεσία Εκτελωνισμού Δεμάτων), μια στην Αθήνα (αεροδρόμιο), μια στον Πειραιά (πύλη εισόδου από θάλασσα) και μια στη Θεσ/νίκη για τη Β. Ελλάδα, στις οποίες υπηρετούν τελωνειακοί υπάλληλοι (του Υπ. Οικονομικών).

Με τη γενική αρχή ότι όλα τα δέματα, που προέρχονται από τρίτες χώρες, πρέπει θεωρητικά να εκτελωνίζονται στη χώρα προορισμού, όλα αυτά τα δέματα πρέπει να περνάνε από έλεγχο αλλά αυτό είναι αδύνατο στην πράξη, για λόγους που είναι εύκολο να τους καταλάβουμε (αριθμός εισερχομένων δεμάτων ανά ημέρα, αριθμός υπαλλήλων, τελωνειακών κλπ, αποθηκευτικοί χώροι στα σημεία εισόδου κλπ).

Μέχρι και το ΝΟΕ 2016 ο έλεγχος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος και από τότε ξεκίνησε ο δειγματοληπτικός, κυρίως για κινητά, όπως αποδείχτηκε, αλλά και για άλλα δέματα.

Το θέμα της χρέωσης του τέλους των 3€ σε δέματα ακόμη και μικρής αξίας δεν είναι γενικό, όπως αποδεικνύεται, και δεν μπαίνει σε κάποια καλούπια και κανόνες για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Παιδια το θέμα του 3ευρου στα δέματα μικρης αξιας που ελεγχθησαν στο τελωνειο, δεν εχει καμια με καμια διαφορα με το να σε σταματαει για αλκοτεστ η τροχαια και παρά το ότι δεν ειχες πιει και δεν ειχες διαπραξει καποια τροχονομικη παράβαση, να σε βαζουν να πληρωνεις 3 ευρώ επειδή τους απασχόλησες. 

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. 

• Like 1

Καλημερα.Ενα tv box με κοστος 22.81 εφτασε χθες Αθηνα με Μαλαισιανο ταχυδρομειο απο Κινα και σημερα στο tracking ειχα αυτο " ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) " Να περιμενω τα 3 ευρω ; Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι πρωτη φορα δεμα μου παει στη Θεσσαλονικη ταξιδι.Ολα εφταναν αεροδρομιο στην Αθηνα και μετα στη Λαρισα οπου μενω.Αυτο εφτασε Αθηνα και τωρα παει Θεσσαλονικη;

Καλημέρα και από μένα!Μετά από 22 μέρες, παραγγελία πληκτρολογίου από gearbest μου έβγαλε σήμερα το tracking του ΕΛΤΑ 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).Αυτό σημαίνει ότι πάει κατευθείαν στο κέντρο διαλογής χωρίς  να περάσει τελωνείο?Έχει διαφορά από το ΥΕΔ Θεσσαλονίκης?(μένω Θεσσαλονίκη).

Ευχαριστώ!

Τελικα το κοστος των 3€ ειναι παρανομο ναι η οχι;

Αν ναι, που γινοντε καταγγελιες επι αυτου; στην ΕΕΤΤ;

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν σε:

Πληρωμή και απόδοση χρημάτων στον αποστολέα σε περιπτώσεις αποστολών επί αντικαταβολή.

Υπηρεσίες που δεν είναι ταχυδρομικές αλλά παρέχονται και από ταχυδρομικές επιχειρήσεις (ΦΠΚΥ ή άλλους) (π.χ. χρηματοοικονομικές υπηρεσίες).

Επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός ΕΕ).

Καλημερα.Ενα tv box με κοστος 22.81 εφτασε χθες Αθηνα με Μαλαισιανο ταχυδρομειο απο Κινα και σημερα στο tracking ειχα αυτο " ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) " Να περιμενω τα 3 ευρω ; Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι πρωτη φορα δεμα μου παει στη Θεσσαλονικη ταξιδι.Ολα εφταναν αεροδρομιο στην Αθηνα και μετα στη Λαρισα οπου μενω.Αυτο εφτασε Αθηνα και τωρα παει Θεσσαλονικη;

Η περιοχή της Λάρισας ανήκει, για τα ΕΛΤΑ, στην αρμοδιότητα της ΥΕΔ Θεσ/νίκης.

Ο τελωνειακός που θα ασχοληθεί με το δέμα σου θα αποφασίσει αν και τι θα χρεώσει.

Υπομονή.

Η περιοχή της Λάρισας ανήκει, για τα ΕΛΤΑ, στην αρμοδιότητα της ΥΕΔ Θεσ/νίκης.

Ο τελωνειακός που θα ασχοληθεί με το δέμα σου θα αποφασίσει αν και τι θα χρεώσει.

Υπομονή.

Καλησπέρα makfil και ευχαριστώ για την απάντηση.Μιας και είσαι ομολογουμένως αυτός που γνωρίζει κάτι παραπάνω έχεις υπόψη αν το ότι κατευθύνεται προς ΥΕΔ ΘΕΣ οφείλεται κυρίως στο μαλαισιανό ταχυδρομείο; Γιατί επί προσωπικού,όσα δέματα μου μέχρι τώρα ήταν συστημένα (άρα και μπορώ να δω την πορεία τους) και ταξίδεψαν με NL Post ήρθαν κατευθείαν σε μένα απο Αθήνα χωρίς να πάνε προς τα εκεί.Έκατσα και το ξανατσέκαρα από περιέργεια.

Καλημέρα και από μένα!Μετά από 22 μέρες, παραγγελία πληκτρολογίου από gearbest μου έβγαλε σήμερα το tracking του ΕΛΤΑ 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).Αυτό σημαίνει ότι πάει κατευθείαν στο κέντρο διαλογής χωρίς  να περάσει τελωνείο?Έχει διαφορά από το ΥΕΔ Θεσσαλονίκης?(μένω Θεσσαλονίκη).

Ευχαριστώ!

Σημαίνει ότι πάει στην ΥΕΔ και θα ισχύσει ότι έγραψα πιο πάνω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...