Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παιδιά πότε άρχισαν να τα κάνουν αυτά με τις χρεώσεις στα τελωνεία???

Απο το 2014 αγοράζω δέματα απο το εξωτερικό (κυρίως απο ΗΠΑ και Ιαπωνία) και μάλιστα ογκώδη και ποτέ δεν πλήρωσα κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά πότε άρχισαν να τα κάνουν αυτά με τις χρεώσεις στα τελωνεία???

Απο το 2014 αγοράζω δέματα απο το εξωτερικό (κυρίως απο ΗΠΑ και Ιαπωνία) και μάλιστα ογκώδη και ποτέ δεν πλήρωσα κάτι.

Μάλλον δεν διάβασες το post #4584

• Like 1

Εγώ αγόρασα ένα laptop από το ebay που θα ερχόταν από αμερική (για 16 ευρώ από δημοπρασία) και χρεώθηκα 48 ευρώ για το shipping μέσω του global shipping program του ebay (και μου έγραφε ότι πέρα από αυτά δεν χρειάζεται να πληρώσω και άλλα πχ για importing). Μου έστειλαν tracking κανονικά το οποίο μετά από ενα σημείο (όταν έφτασε στην ευρώπη) άρχισε να παραπέμπει στο tracking της DHL. Όταν έφτασε στην Ελλάδα έγραφε κατι για clearance delay. Τότε έστειλα ενα email στο support της DHL και μου είπαν ότι χρειάζονται ΑΦΜ και ΔΟΥ προκειμένου να εκτελωνίσουν το προιόν. Εγώ τα έστειλα αλλά τους ξεκαθάρισα οτι άμα είναι να με χρεώσουν δεν θέλω να το εκτελωνίσουν οι ίδιοι. Από τότε δεν έχω πάρει απάντηση (μιας και είναι σάββατο σήμερα). Εσείς τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνω ;

Αν δεν το εκτελωνίσει η DHL θα σε χρεώσει κάποιο ποσό για τη διασάφηση γύρω στα 35-40€ και θα πληρώσεις ΦΠΑ στα 64€, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Αν δεν το εκτελωνίσει η DHL θα σε χρεώσει κάποιο ποσό για τη διασάφηση γύρω στα 35-40€ και θα πληρώσεις ΦΠΑ στα 64€, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.

Τέλος πάντων τους έστειλα και άλλο μεηλ και τους λέω πριν κάνoυν το οτιδήποτε να επικοινωνήσουν μαζί μου. Απλώς δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει το τι παίζει γενικά με το gsp του ebay (που κανονικά προπληρώνεις τα import charges).

Εγώ αγόρασα ένα laptop από το ebay που θα ερχόταν από αμερική (για 16 ευρώ από δημοπρασία) και χρεώθηκα 48 ευρώ για το shipping μέσω του global shipping program του ebay (και μου έγραφε ότι πέρα από αυτά δεν χρειάζεται να πληρώσω και άλλα πχ για importing). Μου έστειλαν tracking κανονικά το οποίο μετά από ενα σημείο (όταν έφτασε στην ευρώπη) άρχισε να παραπέμπει στο tracking της DHL. Όταν έφτασε στην Ελλάδα έγραφε κατι για clearance delay. Τότε έστειλα ενα email στο support της DHL και μου είπαν ότι χρειάζονται ΑΦΜ και ΔΟΥ προκειμένου να εκτελωνίσουν το προιόν. Εγώ τα έστειλα αλλά τους ξεκαθάρισα οτι άμα είναι να με χρεώσουν δεν θέλω να το εκτελωνίσουν οι ίδιοι. Από τότε δεν έχω πάρει απάντηση (μιας και είναι σάββατο σήμερα). Εσείς τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνω ;

Δεν πληρώνεις τίποτα. Είναι όλα μέσα στο global shipping program.

Στην ατελεια των 22 ευρω ειναι και τα μεταφορικα μαζι;

Powerbank νομιζω δεν στελνονται.Δεν ξερω αν αλλαξε κατι.Για τα υπολοιπα που ρωτας εχει απαντησει αναλυτικοτατα ο makfil

Σε ποιο ποστ; Γινεται ενας χαμος εδω μεσα.. Μπορουμε να συνοψισουμε στην πρωτη σελιδα ποια καταστηματα εχουν μεγαλες πιθανοτητες να μη περασουν τελωνειο;

Πχ για εμενα το Iherb μεχρι στιγμης 100% δεν περναει τελωνειο τα τελευταια 7 χρονια με πανω απο 100 παραγγελιες.

Νομιζω οτι δεν ειναι θεμα καταστηματος.Δηλαδη να περνανε του gearbest και οχι του bangood? Για ποιο λογο; Εχει να κανει περισσοτερο με τον παραγοντα "προιον" θαρρω .Τουλαχιστον απο οτι διαβαζω εδω και καιρο μεγαλες πιθανοτητες εχουν τα κινητα και τα μεγαλα δεματα που απο μονα τους προκαλουν

Στην ατελεια των 22 ευρω ειναι και τα μεταφορικα μαζι;

Σε ποιο ποστ; Γινεται ενας χαμος εδω μεσα.. Μπορουμε να συνοψισουμε στην πρωτη σελιδα ποια καταστηματα εχουν μεγαλες πιθανοτητες να μη περασουν τελωνειο;

Πχ για εμενα το Iherb μεχρι στιγμης 100% δεν περναει τελωνειο τα τελευταια 7 χρονια με πανω απο 100 παραγγελιες.

• Like 1

Νομιζω οτι δεν ειναι θεμα καταστηματος.Δηλαδη να περνανε του gearbest και οχι του bangood? Για ποιο λογο; Εχει να κανει περισσοτερο με τον παραγοντα "προιον" θαρρω .Τουλαχιστον απο οτι διαβαζω εδω και καιρο μεγαλες πιθανοτητες εχουν τα κινητα και τα μεγαλα δεματα που απο μονα τους προκαλουν

Πες τα βρε συμφορουμίτη, εννοείται πως το όλο ''κυνήγι'' απο τον Νοέμβριο-2016 γίνεται για τα ρημάδια τα κινητά επειδή οι εγχώριοι πωλητές δεν θέλουν να ρίξουν τις τιμές τους και πιέζουν το κράτος για αυστηρό έλεγχο σε εισαγωγές εκτός ΕΕ (πχ ΚΙνα )

Η λύση είναι καμουφλάζ  :ph34r:

Ζητήστε να σας τα στείλουν σε διαφορετικό σχήμα κουτί (κυκλικό όπως είχε πει κάποιος εδω μέσα :-D ) και φυσικά χωρίς ένδειξη του καταστήματος αποστολής πχ Gearbest (τα έχουν μάθει τα κινεζομάγαζα και οι γιαγιάδες πλέον  :confused: ).  

Ετσι οι πιθανότητες εντοπισμού και ανοίγματος πέφτουν κατακόρυφα, σιγά μην καθίσουν να ανοίξουν όλα τα εισερχόμενα δέματα.... Με βάση τον αποστολέα, το σχήμα και το μεγέθος τα ''σταμπάρουν'' προς έλεγχο όταν ανοίγουν το σάκκο (αυτό γίνεται 100% στις περιόδους αιχμής αγορών πχ. Χριστούγεννα απλά γιατί δεν προλαβαίνουν...)

Ετσι εξηγείται γιατί έχουν ανοιχτεί μικρά δεματάκια που μπορεί να είχαν ακουστικά ή screenprotectors με κόστος κάτω απο την ατέλεια των 22 ευρώ (λόγω χώρας-Κινα,σχήματος και καταστήματος) και δεν έχουν ανοιχτεί μεγαλύτερα δέματα σε μέγεθος ή όπως αναφέρει κάποιος απο κατάστημα άσχετο με εμπορία κινητών πχ iherb.

• Like 1

Εμένα ανοίχτηκε δεμα απο ΗΠΑ, αξίας 65 ευρω, η αξία και το είδος των προιόντων φαινόταν καθαρά απέξω. Εβαλαν ξανά ταινία και το παρέλαβα χωρίς κόστος. Είχε συμπληρωματα διατροφής. Σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση που το άνοιξαν με χρέωσαν τα 3 ευρω. Θα μπορούσαν άνετα να χρώσουν ΦΠΑ και 12 ευρω και στις 2 περιπτώσεις. Δεν το έκαναν όμως

Παιδιά έγω θέλω να αγοράσω το xiaomi mi max από bang good και φοβάμαι την αγορά του μιας και πριν κανένα μήνα είχε σταματήσει δέμα μου στο τελωνείο αλλά δεν μου το άνοιξαν απλώς μου χρέωσαν 3 € έξοδα ΕΛΤΑ . Να ζητήσω από το κατάστημα να μην αναγράφεται τίποτα πάνω στην συσκευασία από logo του καταστήματος;

Κάποιος μου είπε να ζητήσω να αναγράφεται ότι είναι δέμα το οποίο περιέχει προϊόν για service και έτσι δεν το εκτελωνισουν.

Βασικα να ξεκαθαριστει κατι. Οταν ανοιγουν ενα δεμα και δε πληρει τις προϋποθεσεις και βαζουν χρεωση, ειναι νομιμη διαδικαδια, επειδη εμεις παρανομησαμε, σωστα;

Οποτε και οι τελωνειακοι την δουλεια τους κανουν..

Δλδ ακομα και εγω που τοσα χρονια αγοραζω απο το iherb συμπληρωματα απο τη στιγμη που ξεπερναω τη τιμη, θα πρεπει να με χρεωνουν κανονικα, ετσι;

Πότε θα καταλάβουμε, επιτέλους, ότι οι έλεγχοι που ξεκίνησαν από τα μέσα ΝΟΕ 2016, και συνεχίζονται, είναι δειγματοληπτικοί και δεν ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, ώστε να μπορούμε να προσαρμόσουμε αντίστοιχα τις αγορές μας.

Όπως έχει αποδειχτεί, με στατιστικά στοιχεία, η αγορά κινητού από Κίνα γίνεται με ρίσκο ενώ άλλα αντικείμενα, ακόμη και μικρής αξίας, μπορεί να χρεωθούν με το τέλος των 3€.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...