gbouros Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 - όχι δεν έχουν ηρεμήσει τα πράγματα - ο έλεγχος ήταν πάντα δειγματοληπτικός. καποια πακέτα τα κρατάνε και κάποια περνάνε αέρα - υπάρχει ατέλεια για αγορές κάτω από 22€ - κάποια κινεζομάγαζα δεν στέλνουν μπαταρίες. πριν κάνεις παραγγελία μίλα μαζί τους για να είσαι σίγουρος ότι θα στείλουν το powerbank - ποτέ courier. απλό registered ταχυδρομείο - συνήθως 20-30 μέρες.
dompred Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Τι τρόπο αποστολής είχες επιλέξει; Επέλεξα την δεύτερη επιλογή που έχουν, Priority Direct Mail, με πολύ μικρή παραπάνω χρέωση (μικρότερη του ενός ευρώ), ενώ στα σχόλια τους έγραψα να σταλεί με PostNL. Από τα όσα έχω διαβάσει όμως τελευταία, το ότι δεν μπήκε τελωνείο έχει να κάνει περισσότερο με τύχη παρά με το PostNL. Σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να αναφέρουμε και τις περιπτώσεις που δεν σταματάνε για τελωνείο ώστε να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα των πιθανοτήτων.
qqqqqaa Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Γεια σας. Ως " φανατικός " πελάτης του Aliexpress ψωνίζω πάνω από 2 χρόνια. Ως τρόπος αποστολης διαλέγω επί το πλείστον το registered mail για να μπορώ να το παρακολουθώ. Προβλήματα στη Θεσσαλία που μένω δεν είχα μέχρι πριν 1 βδομάδα. Έναν μετεωρολογικό σταθμό που παρήγγειλα των 20 € (7$ δηλωμένο ) το πέρασαν από το τελωνείο Θεσσαλονίκης. Όταν πήγα να το παραλάβω από το τοπικό ταχυδρομείο μου ζήτησαν 3€ για το τελωνείο παρότι είχε σφραγίδα ελεύθερο πάνω του. και ΔΕΝ είχε ανοιχτεί η συσκευασία του ούτε η σακούλα του! Μου είπε η κύρια εκεί πως εδώ και 1 μήνα τα περισσότερα έτσι χρεώνονται. Σήμερα είδα σε 1 άλλη παραγγελία μου αξίας 3$ που αφορά 4 λαμπάκια led να πηγαίνουν Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, σίγουρα περιμένω να μου γράψει στο tracking και το τελωνείο. Είναι σίγουρο πως θα υπάρξει χρέωση 3€ παρότι το μηδαμινό κόστος τους Και χωρίς καν να το ελέγξουν. Μπορεί να μην είμαι αμερόληπτος αλλά αυτό το θεωρώ νταβαντιλίκι. " Ψωνίζεις από Κίνα ; 3€ γιατί έτσι γουστάρουμε για να μαζέψουμε κάνα χρήμα. Θα στο ελέγξουμε ; Όχι. Μας κοστίζει κάτι που στο κάνουμε αυτό ; Όχι." Τώρα στην ουσία : Από που να παραγγέλνω φθηνά πραγματάκια αλλά να έχω την επιλογή της τριγωνικής αποστολης ; Και δεύτερον, το aliexpress είχε δικιά του πλατφόρμα πληρωμής που σε περίπτωση dispute σε αποζημιώνει άμεσα. Ποιό site διαχειρίζεται το θέμα χρόνου / επιστροφής πληρωμής σχετικά καλά ; Ευχαριστώ.
Elmago1925 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Powerbank νομιζω δεν στελνονται.Δεν ξερω αν αλλαξε κατι.Για τα υπολοιπα που ρωτας εχει απαντησει αναλυτικοτατα ο makfil Θελω να ρωτησω εαν εχουν ηρεμησει τα πραγματα με το τελωνειο. Κρατανε ακομα δεματα; Θελω να κανω μια μικρη παραγγελια απο banggood. Μεχρι τι ποσο θα πρεπει να ειναι; Το βαρος παιζει ρολο;; Θελω ενα powerbank και 1,2 ακουστικα handsfree. Τι επιλογη κουριερ να διαλεξω; Και σε ποσες ημερες πανω-κατω θα τα περιμενω;
Seahorse Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να κάνω 1 ερώτηση. Περιμένω ένα δέμα απο Αμερική αξίας 100 ευρώ περίπου (65 το αντικείμενο συν 35 μεταφορικά). Έχει σταλθεί με USPS. Σήμερα που κοίταξα το tracking number είδα αυτό: 28/4/2017, 05:41:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ 28/4/2017, 05:41:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 28/4/2017, 05:20:48 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ Έχω αγοράσει πολλές φορές πράγματα απο εξωτερικό μέσω ebay (απο Αμερική, Ιαπωνία κτλ) αλλά αυτό το πράγμα 1η φορά μου συμβαίνει. Τι είναι αυτό? Τι εννοεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ???
teckgeek Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 καλημέρα, εισαι ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ που σου συμβαίνει πρωτη φορά απο τον περασμένο Νοέμρβιο θα πρεπει κάποιος να ειναι σουπερ τυχερος να την γλυτώσει απλά να σου πω οτι απο τον περασμενο Νοέμβριο που ηταν πολλά τα δέματα (διοτι τοτε δεν υπηρχε αυτό το ρίσκο) μεχρι σήμερα εχουν σταματήσει τα 18 απο τα 22 δεματα και χρεώθηκε τελωνειακά ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΜΑ απο 40 μεχρι 42€ Το καθενα και απο τότε τερμα οι αγορες απο κινα ή άλλες τρίτες χωρες διοτι για μένα ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να πληρώνεις ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΑ για κατι που μπορει να κοστισε 50 ή 60€ Αυτα.... Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να κάνω 1 ερώτηση. Περιμένω ένα δέμα απο Αμερική αξίας 100 ευρώ περίπου (65 το αντικείμενο συν 35 μεταφορικά). Έχει σταλθεί με USPS. Σήμερα που κοίταξα το tracking number είδα αυτό: 28/4/2017, 05:41:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ 28/4/2017, 05:41:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 28/4/2017, 05:20:48 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ Έχω αγοράσει πολλές φορές πράγματα απο εξωτερικό μέσω ebay (απο Αμερική, Ιαπωνία κτλ) αλλά αυτό το πράγμα 1η φορά μου συμβαίνει. Τι είναι αυτό? Τι εννοεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ???
spysif Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 ... Έναν μετεωρολογικό σταθμό που παρήγγειλα των 20 € (7$ δηλωμένο ) το πέρασαν από το τελωνείο Θεσσαλονίκης. Όταν πήγα να το παραλάβω από το τοπικό ταχυδρομείο μου ζήτησαν 3€ για το τελωνείο παρότι είχε σφραγίδα ελεύθερο πάνω του. και ΔΕΝ είχε ανοιχτεί η συσκευασία του ούτε η σακούλα του! Μου είπε η κύρια εκεί πως εδώ και 1 μήνα τα περισσότερα έτσι χρεώνονται. Σήμερα είδα σε 1 άλλη παραγγελία μου αξίας 3$ που αφορά 4 λαμπάκια led να πηγαίνουν Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, σίγουρα περιμένω να μου γράψει στο tracking και το τελωνείο. Είναι σίγουρο πως θα υπάρξει χρέωση 3€ παρότι το μηδαμινό κόστος τους Και χωρίς καν να το ελέγξουν. Μπορεί να μην είμαι αμερόληπτος αλλά αυτό το θεωρώ νταβαντιλίκι. " Ψωνίζεις από Κίνα ; 3€ γιατί έτσι γουστάρουμε για να μαζέψουμε κάνα χρήμα. Θα στο ελέγξουμε ; Όχι. Μας κοστίζει κάτι που στο κάνουμε αυτό ; Όχι." Τα 3 ευρώ είναι "τέλη εκτελωνισμού" που με βάση τη νομοθεσία μπορούν να το επιβάλλουν, χωρίς να μπορείς να τους πεις κάτι. Βέβαια, μπορείς να κάνεις ένσταση για τη χρέωση (πληρώνοντας 10 ευρώ), αλλά δε νομίζω να πετύχεις κάτι. http://www.eett.gr/o.../postalfees.pdf
Seahorse Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Με λίγα λόγια θα πρέπει να πληρώσω 40 ευρώ για να παραλάβω το δέμα μου??? καλημέρα, εισαι ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ που σου συμβαίνει πρωτη φορά απο τον περασμένο Νοέμρβιο θα πρεπει κάποιος να ειναι σουπερ τυχερος να την γλυτώσει απλά να σου πω οτι απο τον περασμενο Νοέμβριο που ηταν πολλά τα δέματα (διοτι τοτε δεν υπηρχε αυτό το ρίσκο) μεχρι σήμερα εχουν σταματήσει τα 18 απο τα 22 δεματα και χρεώθηκε τελωνειακά ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΜΑ απο 40 μεχρι 42€ Το καθενα και απο τότε τερμα οι αγορες απο κινα ή άλλες τρίτες χωρες διοτι για μένα ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να πληρώνεις ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΑ για κατι που μπορει να κοστισε 50 ή 60€ Αυτα....
makfil Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να κάνω 1 ερώτηση. Περιμένω ένα δέμα απο Αμερική αξίας 100 ευρώ περίπου (65 το αντικείμενο συν 35 μεταφορικά). Έχει σταλθεί με USPS. Σήμερα που κοίταξα το tracking number είδα αυτό: 28/4/2017, 05:41:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ 28/4/2017, 05:41:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 28/4/2017, 05:20:48 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ Έχω αγοράσει πολλές φορές πράγματα απο εξωτερικό μέσω ebay (απο Αμερική, Ιαπωνία κτλ) αλλά αυτό το πράγμα 1η φορά μου συμβαίνει. Τι είναι αυτό? Τι εννοεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ??? Διάβασε αυτό post #4084 για να καταλάβεις περίπου τι γίνεται με το τελωνείο από τα μέσα ΝΟΕ 2016 και συνεχίζεται.
Seahorse Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κατάλαβα περίπου τι παίζει... Οπότε υπάρχει περίπτωση αντί για 40 ευρώ πχ να με χρεώσουν μόνο 3 ή και καθόλου???
makfil Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Το δέμα από τρίτη χώρα, και ανεξάρτητα από την πραγματική αλλά και τη δηλωμένη αξία μπορεί να μην περάσει από το τελωνείο αλλά εάν μπει είτε θα χρεωθεί ΦΠΑ και 12€ τέλη ΕΛΤΑ, εάν έχει πραγματική αξία πάνω από 22€, είτε θα χρεωθεί 3€ ακόμη και αν η πραγματική είναι μέσα στην ατέλεια (22€), είτε θα περάσει ελεύθερο.
Seahorse Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Οπότε εμένα που κοστίζει 100 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά πιθανότατα θα χρεωθώ 12, σωστά? Απο την στιγμή που μου γράφει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ θα περάσει σίγουρα απο τελωνείο έτσι? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει???
makfil Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 ΦΠΑ στην αξία που θα βρει ο τελωνειακός + 12€. Είναι απίθανο να μπει και να βγει χωρίς χρέωση αλλά έχει συμβεί.
karaLRS Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Οπότε εμένα που κοστίζει 100 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά πιθανότατα θα χρεωθώ 12, σωστά? Απο την στιγμή που μου γράφει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ θα περάσει σίγουρα απο τελωνείο έτσι? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει??? λογικά θα πληρώσεις 36€. υπάρχουν και χειρότερα μην αγχώνεσαι 1
Ablaoublas_542 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Gearbest εχει ψιλιαστει τι παιζει και τα στελνει ολα με ολλανδικο ταχυδρομειο. Παρελαβα χθες κατι που ηταν να ερθει με ελβετικο και το αλλαξαν αυτοβουλως σε ολλανδικο. Εννοειται χωρις τελωνειο
Προτεινόμενες αναρτήσεις