The_Judas Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Πότε ξεκίνησε αυτό το θέμα με τον εκτελωνισμό; Δεν μου έτυχε ποτέ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Η νομοθεσία υπήρχε αλλά δεν εφαρμοζόταν πιστά από τα ΕΛΤΑ. Από τα μέσα ΝΟΕ 2016 άρχισε ο έλεγχος σε δέματα (προφανώς από κάποια εντολή που δόθηκε) και με μια έρευνα που έκανα βγήκε το συμπέρασμα ότι ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός σε Αθήνα και Θεσ/νίκη (στις 2 υπηρεσίες των ΕΛΤΑ που έχουν την αρμοδιότητα για τη χώρα) και σταματάνε, κυρίως, κινητά και τα περισσότερα Xiaomi. Περισσότερα στοιχεία από την έρευνα, έχω ανεβάσει εδώ. (post #4084) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doctor Who1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Καλησπέρα σε όλους και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Μια ερωτησούλα θέλω να κάνω. Μήπως γνωρίζετε αν αγοράσω κάποια είδη ρούχων από Αγγλία (50 τόσο αγγλικές λίρες= 60 περίπου ευρώ) θα περάσουν από τελωνείο ακόμα και αν επιλέξω να έρθουν με τα ΕΛΤΑ ? Το κατάστημα αυτό δεν συνέργαζεται ούτε με amazon etc. αλλά έχει paypal . Σας ρωτάω γιατί , η Αγγλία τυπικά είναι εκτός Ευρωζώνης και θα ήθελα να ξέρω αν αξίζει να αγοράσω κάτι από εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexserres2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Χριστος Ανεστη σε ολη τη παρεα!! η μεγαλη βρετανια βρισκεται ακομη στην ευρωπαικη ενωση,αρα και στη συνθηκη σενγκεν,αρα δεν επιβαρυνεσαι με τυχον χρεωσεις τελωνειου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Σας ρωτάω γιατί , η Αγγλία τυπικά είναι εκτός Ευρωζώνης και θα ήθελα να ξέρω αν αξίζει να αγοράσω κάτι από εκεί. Τυπικά και ουσιαστικά, ακόμη είναι στην ΕΕ, τουλάχιστον μέχρι τέλος Μάρτη του 2019. Απλά πρόσφατα έκανε σχετικό αίτημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται να ολοκληρωθούν 2 χρόνια αργότερα. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2017 από jkoukos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vaggoylina Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Η EMS είναι η courier των εθνικών ταχυδρομείων και, φυσικά, το δέμα θα περάσει από τα ΕΛΤΑ όταν έρθει στο αεροδρόμιο. Όποια θα είναι η τύχη του με το απλό ταχυδρομείο, θα είναι και με την EMS. Να ελέγξεις στο μαγαζί που θέλεις να αγοράσεις εάν πρόκειται για την DHL Express που είναι σίγουρα η courier ή Deustche DHL Post που είναι το γερμανικό ταχυδρομείο. Δηλαδη με ems δεν περναει απο τελωνειο? Θα περασει σαν απλο δεμα που παραλαμβανω απο ελτα ??Δεν καταλαβα (κ δεν ειμαι κ ξανθια) !! Χρονια πολλα χριστος ανεστη !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leo066 Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 όχι, μάλιστα έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει τελωνείο από το απλό ταχυδρομείο, πχ με postNL Δηλαδη με ems δεν περναει απο τελωνειο? Θα περασει σαν απλο δεμα που παραλαμβανω απο ελτα ??Δεν καταλαβα (κ δεν ειμαι κ ξανθια) !! Χρονια πολλα χριστος ανεστη !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2017 Δηλαδη με ems δεν περναει απο τελωνειο? Θα περασει σαν απλο δεμα που παραλαμβανω απο ελτα ??Δεν καταλαβα (κ δεν ειμαι κ ξανθια) !! Χρονια πολλα χριστος ανεστη !!!! Μάλλον δεν διάβασες αυτά που έγραψα. Όποια θα είναι η τύχη του με το απλό ταχυδρομείο, θα είναι και με την EMS. Δηλαδή το θέμα είναι τι θα κάνει ο τελωνειακός στα ΕΛΤΑ όταν περάσει το δέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
me3ikan Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να αγοράσω το xiaomi mi router 3 από gearbest αξίας 29€. Οι επιλογές για αποστολή είναι unregistered air mail, registered air mail και expedited shipping. Τα 2 πρώτα είναι δωρεάν. Αν επιλέξω το registered έχω περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει το δέμα στο τελωνείο; Όχι τίποτα άλλο αλλά χωρίς tracking θα με φάει η αγωνία για το αν χάθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Η αξία είναι μικρή και πολύ κοντά στην ατέλεια των 22€ και νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τελωνείο είτε με με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο αποστολής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BELL Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δεν παίζει κανένα ρόλο η τιμή αυτού που θα παραγγειλεις. Είναι εντελώς δειγματοληπτικός ο έλεγχος. Άλλωστε οι ίδιοι οι Κινέζοι βάζουν συνήθως άλλη αξία στο κουτί. Εγώ από τώρα και στο εξής θα παραγγέλνω unregister τουλάχιστον μέχρι να δω ότι και σ'αυτά βάζουν χέρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Victhor Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να αγοράσω το xiaomi mi router 3 από gearbest αξίας 29€. Οι επιλογές για αποστολή είναι unregistered air mail, registered air mail και expedited shipping. Τα 2 πρώτα είναι δωρεάν. Αν επιλέξω το registered έχω περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει το δέμα στο τελωνείο; Όχι τίποτα άλλο αλλά χωρίς tracking θα με φάει η αγωνία για το αν χάθηκε. Πάντως το Registered Mail είναι μια χαρά συστημένο απλό με Tracking Number. Οπότε δεν έχεις τον λόγο να φοβάσαι μην χαθεί και επίσης ο κίνδυνος να πληρώσεις κάτι για 29€ είναι μηδαμινός. Εγώ θα σου έλεγα να προχωρήσεις άφοβα, άντε το πολύ να πληρώσεις 3€ αν θα είσαι από τους άτυχους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrNick Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να αγοράσω αυτή τη λάμπα από Gearbest Κίνα και οι επιλογές που μου δίνει είναι οι εξής δυο: Priority Line 15 - 25 business days €31.89 Expedited Shipping 3 - 10 business days €10.37 Η προφανής επιλογή μου είναι η 2η (λιγότερα χρήματα και λιγότερες μέρες). Υπάρχει διαφορά στην πιθανότητα τελωνείου; Ακόμα και αν υπάρχει, στα 65€ που κοστίζει η λάμπα, η "ζημιά" του τελωνείου πόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι από τα 21€ της διαφοράς των 2 μεθόδων; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μήπως έχεις κάνει λάθος στο κόστος της 1ης επιλογής; Η 2η είναι με courier μάλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrNick Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μήπως έχεις κάνει λάθος στο κόστος της 1ης επιλογής; Η 2η είναι με courier μάλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και εμένα μου φάνηκε παράξενο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις