Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πιθανότερο πως ναι,

Αφού μένεις Θεσ/νίκη, το δέμα θα φύγει από το αεροδρόμιο και θα πάει στην ΥΕΔ Θεσ., ο τελωνειακός θα χρεώσει τον ΦΠΑ + τα τέλη ΕΛΤΑ (12€).

Υπάρχει, βέβαια, και το σενάριο να δει ότι έχει σταλεί από ιδιώτη και να βάλει μόνο το τέλος των 3€, αλλά θα περιμένεις να δεις τα επόμενα βήματα και το ειδοποιητήριο για να πας στο γραφείο της περιοχής σου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

ουσιαστικά ασχολούμε καθόλου με το τελωνείο ή μόνο με ΕΛΤΑ. 

Και του είχα πει βάλε 20$, αλλά μάλλον θα του είπαν είναι χαμηλό το ποσόν από Αυστραλία. 

Το προβλημα είναι ότι είναι όντως δώρο. αν είναι να δίνω και γ@μισια...κα σε φόρους, το έπαιρνα απο δω στα ίδια λεφτά. 

Ποιον ΦΠΑ όμως θα χρεώσει ??τον πραγματικό που αναγράφει στο δέμα, ή αυτό της πιθανής αξίας του προιόντος ?

Δεν ασχολείσαι καθόλου και περιμένεις το ειδοποιητήριο από τον ταχυδρόμο.

Εάν ασχοληθεί με το tablet, θα βρει την αξία από το δίκτυο και θα χρεώσει το 24% + 12€

Έχουμε κανένα νεότερο για τις αποστολές μεταξύ ΕΕ- Καναδά?

οταν το φερει ο τσιπρας στη βουλη προς ψηφιση θα το μαθεις. παρακολουθα το καναλι της βουλης :P

Now, pending Canadian ratification, the provisional application of the sweeping trade and investment accord is said to be within grasp. The implementation bill for CETA is currently undergoing a “third reading” in the Canadian Senate and is expected to advance, officials say, with some provinces also needing to make their own legislative changes. Meetings in the senate’s foreign affairs and trade committee are going on this week.

According to Chapter 30 of CETA, once both sides have completed their internal procedures, the deal can provisionally apply from the beginning of the following month, unless they agree on a different start date.

http://www.ictsd.org/bridges-news/bridges/news/eu-canada-prepare-for-ceta-provisional-application

Αυτό με το τελωνείο κάθε φορά να μην ξέρεις πότε θα παραλάβεις, αν θα παραλάβεις και με τι καπέλο...

Έχω κάνει γύρω στις 300 συναλλαγές τα τελευταία χρόνια, πάνω απ τις μισές και εκτός ΕΕ, και μόνο μια φορά έτυχε να πληρώσω τα 3Ε και αυτά για αντικείμενο στο όριο της ατέλειας. Με αρκετά απ'αυτά να είναι και αρκετά ακριβά πράματα(φωτογραφικοί φακοί πχ) και να μη χρεώνονται καθόλου ακόμα και αν μπαίνουν στο τελωνείο όπως το παρακάτω πχ. 

joF7JDNR.1491843042.JPG

Τώρα το ότι είναι ems μάλλον βοηθάει. Αναμένω άλλον έναν ο οποίος έχει ήδη μείνει 11-12 μέρες μέσα. Το "αγαθά υψηλής αξίας" που συνήθως γράφει το tracking όταν σου ράβουν το κουστούμι δεν το εμφανίζει, όπως και παραπάνω πχ(παλιός τηλεφακός από auction που έκλεισε στα 350Ε με 600+ αξία αγοράς συνήθως), οι μέρες είναι αρκετές όμως οπότε ίσως κάτι παίζει...

Τώρα στην περίπτωση που ακολουθούνται όλες οι τυπικές διαδικασίες, επί ποίας τιμής θα επιβάλει φπα και δασμούς ο τελώνης όταν έχει να κάνει με φωτογραφικό εξοπλισμό 40+ χρόνων που με το ζόρι βρίσκεις στο ebay...

EMS από Ιαπωνία (πάντα όμως max 100 ευρώ και ποτέ πάνω από δύο κιλά), όλες τις φορές εισήχθησαν τελωνείο αλλά ποτέ δεν υπήρχε η ένδειξη "αγαθά υψηλής αξίας" , και τελικά εξήχθησαν χωρίς να πληρώσω τίποτα.

Αντιθέτως έχω πληρώσει τρεις φορές τα 3 ευρώ αλλά για πακέτα άνω των 2 κιλών (ανεξαρτήτου τιμής), όπου εκεί δεν έχω τη δυνατότητα να επιλέξω τη μέθοδο αποστολής SAL small packet , και αναγκαστικά η αποστολή από Ιαπωνία γίνεται με SAL όπου πλέον αναγράφονται ως "δέματα" και η πορεία τους, όπως μου εμφανίζεται στο tracking system τουλάχιστον, μοιάζει διαφορετική καθώς περνούν από το κέντρο διαλογής στο ΡΟΥΦ. Πάλι όμως δεν αναφέρεται πουθενά το τελωνείο.

Για τα κιλά ομολογώ δεν το έχω λάβει υπόψη αλλά σχεδόν όλες τις φορές τα ευρώ ήταν αρκετά πάνω από 100 και 150...Και τον japan man δεν υπάρχει περίπτωση να του πεις να βάλει gift, parts, χαμηλότερη αξία κλπες μαιμουδιές !

Υποθέτω ο έλεγχος είναι καθαρά δειγματοληπτικός, εκτός και αν είναι κάτι που κάνει καραμπαμ...Τώρα οι επίσης παντελώς random καθυστερήσεις από 1 μέρα, 15 και 45 δεν έχω ιδέα πως προκύπτουν, και δεν μιλάμε και για ειδική σεζον πχ Χριστούγεννα που είναι επόμενο να γίνεται της κακομοίρας από εμπορεύματα...

EMS από Ιαπωνία (πάντα όμως max 100 ευρώ και ποτέ πάνω από δύο κιλά), όλες τις φορές εισήχθησαν τελωνείο αλλά ποτέ δεν υπήρχε η ένδειξη "αγαθά υψηλής αξίας" , και τελικά εξήχθησαν χωρίς να πληρώσω τίποτα.

Αντιθέτως έχω πληρώσει τρεις φορές τα 3 ευρώ αλλά για πακέτα άνω των 2 κιλών (ανεξαρτήτου τιμής), όπου εκεί δεν έχω τη δυνατότητα να επιλέξω τη μέθοδο αποστολής SAL small packet , και αναγκαστικά η αποστολή από Ιαπωνία γίνεται με SAL όπου πλέον αναγράφονται ως "δέματα" και η πορεία τους, όπως μου εμφανίζεται στο tracking system τουλάχιστον, μοιάζει διαφορετική καθώς περνούν από το κέντρο διαλογής στο ΡΟΥΦ. Πάλι όμως δεν αναφέρεται πουθενά το τελωνείο.

ρουφ γραφει και εμενα αλλα δεν φαινεται πως μπηκε τελωνειο. λες να μου πουνε να πληρωσω τιποτα 3 ευρω?

ρουφ γραφει και εμενα αλλα δεν φαινεται πως μπηκε τελωνειο. λες να μου πουνε να πληρωσω τιποτα 3 ευρω?

τι να σου πω, εγώ απλά βλέπω τι συνέβη στην περίπτωσή μου τρεις φορές. Και τις τρεις είχε να κάνει με την μέθοδο αποστολής από Ιαπωνία, αντί για small packet, εστάλησαν ως δέματα λόγω βάρους (άσχετα αν στη μία περίπτωση επρόκειτο μόνο για 100 γραμμάρια πάνω από το όριο), στο tracking number έλεγε "Κ.Α.Τ. ΔΕΜΑΤΑ" και "Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ", ενώ σε όλες τις υπόλοιπες παραγγελίες μου δεν υπήρχε η ένδειξη δέματα ή ΡΟΥΦ. Και το tracking number ήταν διαφορετικό, ό,τι μου έχει έρθει από Ιαπωνία (εκτός EMS) ξεκινά πάντα με R-. Στα δέματα μέσω SAL , ήταν CC-. Την πρώτη φορά μάλιστα η μία υπάλληλος ρώτησε την άλλη αν στα δέματα από Ιαπωνία χρεώνουν τα 3 ευρώ.

θα το μαθω οταν με ειδοποιησουν απο το ταχυδρομειο να παω να παραλαβω. εφτασε μεγαλη δευτερα οποτε κατα τη μεγαλη πεμπτη πρεπει να μου ερθει ειδοποιηση

εμενα πηγε απο Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ μεσω Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ

μαλλον αναποδα τα εγραψα

Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ πηγε Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ και μετα Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ και μετα στα ελτα της περιοχης μου

Το ερώτημα, να πάρουμε τηλέφωνο στο τελωνείο του ελτα να πάρουμε ένα χρονοδιάγραμμα με tracking number κλπ ή θα αρχίσουν τις ερωτήσεις τι, που, πόσο και θα αυξηθούν οι πιθανότητες να μας ράψουν το κουστούμι? :D 

Καλησπέρα :-)

Αν παραγγείλω τάμπλετ από Κίνα και σταλθεί με NL Post, υπάρχει κίνδυνος για τελωνείο; Τι μπορώ να κάνω ώστε να μην περάσει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...