Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω παραγγείλει από gearbest από ευρωπαϊκό μαγαζί από τις 15 του μήνα πήρα Tracking number.μέχρι σήμερα εμδανείζει μόνο

IN TRANSIT

Feb 16, 2017

01:12 am

Célországba elküldve / Item sent abroadMagyar Posta

Feb 16, 2017

01:12 am

Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchangeMagyar Posta

Feb 15, 2017

05:00 pm

Küldemény postai átvétele / Item acceptedMagyar Posta

Miskolc 1 posta

Τι κάνει τόσο καιρό?

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θελω να αγορασω ενα ηλεκτρονικο τσιγαρο απο gearbest. Αν το βαλω να σταλθει ως δωρο (αρα δεν θα αναγραφεται η τιμη του) υπαρχει περιπτωση να σταματησει για ελεγχο? και αν ναι ποσο θα πληρωσω αν το βαλω να ερθει με uregistered air mail (εστω στο περιπου) ? 

Γενικά, ο χαρακτηρισμός ως "δώρο" από έμπορο έχει πάψει από καιρό να αποτελεί στοιχείο για να μην σταματήσει το δέμα στο τελωνείο.

Στο τελευταίο τετράμηνο σταματάνε, κυρίως, κινητά αλλά είναι θέμα τύχης να σταματήσει και οποιοδήποτε άλλο.

Στην περίπτωση που σταματήσει, ο τελωνειακός θα βρει την αξία από το δίκτυο και πάνω σ' αυτή θα βάλει ΦΠΑ 24% συν 12€ τέλη ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Γενικά, ο χαρακτηρισμός ως "δώρο" από έμπορο έχει πάψει από καιρό να αποτελεί στοιχείο για να μην σταματήσει το δέμα στο τελωνείο.

Στο τελευταίο τετράμηνο σταματάνε, κυρίως, κινητά αλλά είναι θέμα τύχης να σταματήσει και οποιοδήποτε άλλο.

Στην περίπτωση που σταματήσει, ο τελωνειακός θα βρει την αξία από το δίκτυο και πάνω σ' αυτή θα βάλει ΦΠΑ 24% συν 12€ τέλη ΕΛΤΑ.

Στη δική μου περίπτωση, ενώ το κινητό εμφανίζεται στο kimovil με τιμές από 130 έως 200 ευρώ (εγώ το είχα αγοράσει από ali στα 146 ευρώ), ο δασμός βγήκε 43,20 ευρώ + 12 ευρώ τα τέλη ΕΛΤΑ. Προφανώς ο εκτελωνιστής-επιστήμονας υπολόγισε 24%Χ180 ευρώ. Η διαδικασία του εκτελωνισμού, πέραν της μεγάλης χρονικής καθυστέρησης, γίνεται και με λάθος τρόπο. Όπως θα γινόταν σε κάθε Μπανανία χώρα...

Δημοσ.

ρε παιδια στα τελωνεια ειναι οτι νανε και καραγκιοζιδες τωρα θα το καταλαβουμε?    οταν σταματανε  φακελακια με θηκες κινητων  των 3 ευρω   ειναι για κλοτσιες!  Δεν ειμαι κατα του να πληρωνουμε τους φορους που αναλογουν αρκει να πληρωνουμε τα σωστα ποσα  και οταν πρεπει!

Δημοσ.

Το έχουμε ξαναπεί. Με την κλάψα δε θα γινουν οι τελωνειακοί ατσίδες της τεχνολογίας ούτε θα καταλάβουν οτι το ιδιο κινητο μπορεί να βγαινει σε διαφορες εκδόσεις RAM/ROM με μεγαλες διαφορές στην τιμή...

Η το παιρνουμε απόφαση και δεν ψωνίζουμε εκτός ΕΕ (να δω τότε τι θα φορολογούν) ή ψωνίζουμε και ζυγίζουμε αν αξιζει το ρίσκο.

Δημοσ.

Το έχουμε ξαναπεί. Με την κλάψα δε θα γινουν οι τελωνειακοί ατσίδες της τεχνολογίας ούτε θα καταλάβουν οτι το ιδιο κινητο μπορεί να βγαινει σε διαφορες εκδόσεις RAM/ROM με μεγαλες διαφορές στην τιμή...

Η το παιρνουμε απόφαση και δεν ψωνίζουμε εκτός ΕΕ (να δω τότε τι θα φορολογούν) ή ψωνίζουμε και ζυγίζουμε αν αξιζει το ρίσκο.

πολυ απλα δεν μας ενδιαφερει!  Η θα τα φορολογουν ολα πανω απο 22 ευρω  και με σωστα η να βαζουν μια μικρη τιμη fix σε μεγαλα δεματα!  

Δημοσ.

Σημερα παρελαβα το δεμα μετα σπο 46 μερες τελωνειο και πληρωνοντας την λυπητερη μου ζητησαν το αφμ μου. Ξερετε τιποτα για αυτο το κανουργιο?

Δημοσ.

Επιτελους, μετα απο 40 κυματα... εεε, μερες το δεμα μου ξεμπλοκαρε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 08-02-2017 05:04 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 16-02-2017 06:13 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 16-02-2017 08:59 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 16-02-2017 08:59 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 28-03-2017 09:38 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 28-03-2017 16:59 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 28-03-2017 18:36 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσ.

παιδες πώς γίνεται η ειδοποίηση πόσο θα πληρώσεις? σας παίρνουν τηλ απο το τελωνείο, ή οταν ερθει ειδοποιητήριο στα ΕΛΤΑ, σου λένε την λυπητερή?

Δημοσ.

Στη δική μου περίπτωση, ενώ το κινητό εμφανίζεται στο kimovil με τιμές από 130 έως 200 ευρώ (εγώ το είχα αγοράσει από ali στα 146 ευρώ), ο δασμός βγήκε 43,20 ευρώ + 12 ευρώ τα τέλη ΕΛΤΑ. Προφανώς ο εκτελωνιστής-επιστήμονας υπολόγισε 24%Χ180 ευρώ. Η διαδικασία του εκτελωνισμού, πέραν της μεγάλης χρονικής καθυστέρησης, γίνεται και με λάθος τρόπο. Όπως θα γινόταν σε κάθε Μπανανία χώρα...

Εντάξει, αφού δε ζητάνε απόδειξη σχετικά καλά τα υπολόγισε. Κοντά στη μέση τιμή είναι το ποσό που υπολόγισε.

Δημοσ.

Γεια σας, παιδιά.

Παρήγγειλα ένα κινητό από το Aliexpress με κόστος 200 Ευρώ.

Έχει από τις 15 του μηνός που είναι στη Θεσσαλονίκη και περιμένω να εκτελωνιαστεί.

Είναι σίγουρο το ότι θα πληρώσω κάποιο ποσό με την παραλαβή και πότε λέτε να φτάσει?

Το tracking number είναι RB179251955SG.

Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει...

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Είναι σχεδόν σίγουρο αφού πρόκειται γα κινητό.

Ο χρόνος εκτελωνισμού εξαρτάται από τον αριθμό δεμάτων που υπάρχουν στο τελωνείο.

Μην αγχώνεσαι και κάνε υπομονή.

Δημοσ.

Είναι σχεδόν σίγουρο αφού πρόκειται γα κινητό.

Ο χρόνος εκτελωνισμού εξαρτάται από τον αριθμό δεμάτων που υπάρχουν στο τελωνείο.

Μην αγχώνεσαι και κάνε υπομονή.

Αυτό φοβόμουνα...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα κάνω υπομονή μέχρι να έρθει και θα φανεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...