leo066 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Έχει αγοράσει κανείς από banggood με priority direct mail? Σε ερώτηση μου στο live chat μου είπαν ότι δεν έχει τελωνείο αυτος ο τρόπος
teckgeek Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Έχει αγοράσει κανείς από banggood με priority direct mail? Σε ερώτηση μου στο live chat μου είπαν ότι δεν έχει τελωνείο αυτος ο τρόπος οτι ειναι εκτός Ε.Ε. και ειναι απο τρίτηχώρα όπως η Κίνα, με όποιο ταχυδρομείο και να φθάσει στην Ελλάδα, ειναι κατα δύναμη υποψήφιο δεμα για τελωνείο.
leo066 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δεν είναι έτσι φίλε μου, ρώτησα συγκεκριμένα για το banggood και την συγκεκριμένη μέθοδο, το vickmall πχ στέλνει με chronopost μέσω Γαλλίας χωρίς τελωνείο με 20 ευρώ μεταφορικά οτι ειναι εκτός Ε.Ε. και ειναι απο τρίτηχώρα όπως η Κίνα, με όποιο ταχυδρομείο και να φθάσει στην Ελλάδα, ειναι κατα δύναμη υποψήφιο δεμα για τελωνείο.
afterhours Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μου ηρθαν προσφατα απο Hong kong δυο δεματα χαμηλης αξιας (κατω απο 15 εκαστος πραγματικη αξια) σε απλο φακελο-γραμμα ...δεν πληρωσα τπτ εξτρα τα αφησε σπιτι ο ταχυδρομος (δεν ειχαν ανοιχτει επισης) Μου ηρθε ακριβο δεμα απο UK με Global Shipping program...ολα καλα και γρηγορα (δεν μου ειχε ξαναερθει με αυτο το συστημα δεμα)...ο Αγγλος πωλητης το εστειλε στο GSP κεντρο καπου στο UK και αυτοι μου το στειλανε με courrier χωρις να το ξανα-πακεταρουνε (σημαντικο ! γιατι το προιον ηταν ευαισθητο ) Ολα αυτα τα παραπανω ειναι αγορες απο bay.
zio10 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Παρήγγειλα από iherb και για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα τα πράγματα έφυγαν από Αμερική. Είναι κάπου 90€ με DHL, είμαι κάτω από το όριο του τελωνείου νομίζω ε;
AdamQ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Όχι φίλε το όριο είναι 22. Το αν θα την βάλεις καθαρή είναι 50-50 έχω πάρει και εγώ εκεί κοντά και πέρασε αλλά ήταν το καλοκαίρι τώρα κάπως άλλαξα τα πράγματα. Αν πήρες συμπληρώματα και είναι κάτι περίεργο ή απαγορευμένο γι αυτούς τότεπερνάς εοφ κτλ . A και το iherb αμερικάνικο είναι και όλα από εκεί έρχονται δεν έχει ευρωπαϊκές αποθήκες. 1
makfil Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Παρήγγειλα από iherb και για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα τα πράγματα έφυγαν από Αμερική. Είναι κάπου 90€ με DHL, είμαι κάτω από το όριο του τελωνείου νομίζω ε; Τα έχουμε πει πολλές φορές. Από τρίτες χώρες και με courier, οι αγορές κοστίζουν ακριβά. Να υπολογίζεις αμοιβή εκτελωνιστή (50-60€), αποθήκευτρα (15-20), ΦΠΑ 24% και μικροέξοδα. Αν εκτελωνίσεις εσύ το δέμα (αεροδρόμιο), θα γλυτώσεις την αμοιβή αλλά θα πληρώσεις τη διασάφηση στην DHL (35 περίπου). 1
zio10 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Τα έχουμε πει πολλές φορές. Από τρίτες χώρες και με courier, οι αγορές κοστίζουν ακριβά. Να υπολογίζεις αμοιβή εκτελωνιστή (50-60€), αποθήκευτρα (15-20), ΦΠΑ 24% και μικροέξοδα. Αν εκτελωνίσεις εσύ το δέμα (αεροδρόμιο), θα γλυτώσεις την αμοιβή αλλά θα πληρώσεις τη διασάφηση στην DHL (35 περίπου). Ένα όριο 100-120€ δεν ισχύει δηλαδή; Μάλλον όχι...πως την πάτησα έτσι δεν μπορώ να καταλάβω, εκατοντάδες αγορές έχω κάνει κι όμως... Όχι φίλε το όριο είναι 22. Το αν θα την βάλεις καθαρή είναι 50-50 έχω πάρει και εγώ εκεί κοντά και πέρασε αλλά ήταν το καλοκαίρι τώρα κάπως άλλαξα τα πράγματα. Αν πήρες συμπληρώματα και είναι κάτι περίεργο ή απαγορευμένο γι αυτούς τότεπερνάς εοφ κτλ . A και το iherb αμερικάνικο είναι και όλα από εκεί έρχονται δεν έχει ευρωπαϊκές αποθήκες. Είχα ξαναπάρει ρε γμτ από κει και είχαν έρθει χωρίς πρόβλημα. Είχα την εντύπωση ότι είχαν φύγει από Ευρώπη εκείνα...μπλέξαμε δηλαδή, thanks! Edit, τώρα βλέπω ότι και η προηγούμενη παραγγελία μου είχε φύγει από Αμερική με dhl και δεν χρεώθηκα κάτι παραπάνω...45€ ήταν το Φλεβάρη.
makfil Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δεν υπάρχει τέτοιο όριο στη νομοθεσία. Η ατέλεια για αγορές εμπορικού χαρακτήρα είναι 22€, μέχρι 150€ αξία cif (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια) πληρώνουμε ΦΠΑ και για αξία πάνω από 150€ και δασμό. Edit Πιάνεσαι αδιάβαστος σε τόσο σημαντικό θέμα και πρέπει να έρθεις με ... τον κηδεμόνα σου ... 1
zio10 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δεν υπάρχει τέτοιο όριο στη νομοθεσία. Η ατέλεια για αγορές εμπορικού χαρακτήρα είναι 22€, μέχρι 150€ αξία cif (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια) πληρώνουμε ΦΠΑ και για αξία πάνω από 150€ και δασμό. Edit Πιάνεσαι αδιάβαστος σε τόσο σημαντικό θέμα και πρέπει να έρθεις με ... τον κηδεμόνα σου ... Χαχα όντως! Παίζει ρόλο λες που η υπηρεσία είναι global mail by dhl; Δεν μπορώ να θυμηθώ με τι μου ήρθε αλλά έχω την εντύπωση με ΕΛΤΑ...μήπως γι'αυτό τη γλίτωσα την άλλη φορά;
makfil Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Αλλάζει το θέμα. Αυτή είναι υπηρεσία του γερμανικού ταχυδρομείου (DHL Deutsche Post) και, επομένως, εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ. 1
zio10 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Αλλάζει το θέμα. Αυτή είναι υπηρεσία του γερμανικού ταχυδρομείου (DHL Deutsche Post) και, επομένως, εξυπηρετείται από τα ΕΛΤΑ. Μακάρι, φεύγουν από us όμως αυτό με μπερδεύει!
jackaros52 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Παιδες καλημερα. Αυτο που θα ρωτησω μπορει να εχει απαντηθει εδω (εχει απαντηση σιγουρα βασικα) αλλα δεν μπορεσα να βρω με αναζητησεις keyword καποια απαντηση. Ενδιαφερομαι να ψωνισω 3d εκτυπωτη απο Gearbest συγκεκριμενα. Πρωτον να πω οτι δεν με ενδιαφερει τοσο το καταστημα δηλαδη δεν εχω θεμα να ψωνισω και απο aliexpress. Το προβλημα ειναι το τελωνειο. Μιλησα χθες με τους κινεζους και λενε οτι δεν ξερουν ποτε θα φερουν τους Anet A6 , Anet A2 στην ευρωπαικη αποθηκη και τον A8 μπορει να τον φερουν σε ενα μηνα απο τωρα. Μπορω να κανω κατι η να τους πω πως να το στειλουν ωστε να μην πρεπει να μπω μεσα πληρωνοντας την αξια του εκτυπωτη σε τελωνειο. Ευχαριστω προκαταβολικα.
makfil Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 1. Αν έβαζες τις σωστές λέξεις πχ "3d εκτυπωση", θα έβρισκες αυτό και αυτό το νήμα, αλλά και πολλά άλλα σχετικά. 2. Δεν μπορεί να σε βεβαιώσει κανείς ότι ένα τόσο ογκώδες δέμα και βαρύ δεν θα σταματήσει στο τελωνείο 1
jackaros52 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 1. Αν έβαζες τις σωστές λέξεις πχ "3d εκτυπωση", θα έβρισκες αυτό και αυτό το νήμα, αλλά και πολλά άλλα σχετικά. 2. Δεν μπορεί να σε βεβαιώσει κανείς ότι ένα τόσο ογκώδες δέμα και βαρύ δεν θα σταματήσει στο τελωνείο Ευχαριστω πολυ για την απαντηση θα το ψαξω και αλλο το θεμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις