Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν το δέμα σταματήσει, ο τελωνειακός θα ψάξει για την αξία (συνήθως αμφισβητεί τη δηλωμένη) και σ΄αυτήν θα χρεώσει τον ΦΠΑ και 12€ τέλη ΕΛΤΑ.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εάν το δέμα σταματήσει, ο τελωνειακός θα ψάξει για την αξία (συνήθως αμφισβητεί τη δηλωμένη) και σ΄αυτήν θα χρεώσει τον ΦΠΑ και 12€ τέλη ΕΛΤΑ.

Αμα ειναι 12ευρω τοτε οκ.

Μη μου βγει κανα 50αρι...

Δημοσ.

φιλε δεν καταλαβες.θα πληρωσεις 24%φπα+12 που παιρνουν τα ελτα.δηλαδη 12 και 24% επι της αξιας που θα ορισει ο τελωνειακος

A οκ.

Να σαι καλα φιλε μου!

Δημοσ.

Ποσο θα πληρωσω για πακετο απο Κινα που κοστιζει 66€ μαζι με τα μεταφορικα?

66*24%=15.84+12=27.84€(κομπιουτεράκι δεν έχεις?)
  • Like 1
Δημοσ.

Πρόσφατη αγορά από dhl μου υπολογίζουν φόρο 40% συν την αξία του εκτελωνιστή. Καλή φάση, θέλω να κοιτάξω αναλυτικά μόλις λάβω το δέμα. Λάθος μου που δε συνεννοήθηκα για ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

δεν γράφεις αναλυτικά τι παράγγειλες, από που, αξία, μεταφορικά κλπ αλλά αφού επέλεξες αποστολή με courier πρέπει να γνωρίζεις ότι πάνω στο σύνολο κόστος και μεταφορικά χρεώνουν αμοιβή εκτελωνιστή, ΦΠΑ 24%, αποθήκευτρα, και άλλα μικροέξοδα.

Εάν βρίσκεσαι στην Αθήνα και έχεις διαθέσιμο χρόνο, μπορείς να γλυτώσεις την αμοιβή αλλά θα πληρώσεις τη διασάφηση στην DHL

Δημοσ.

Αν είχα διαθέσιμο χρόνο θα τους έλεγα να επιστρέψουν το δέμα και θα έλεγα τον πωλητή να το ξαναστείλει για να το παραλάβω με ΕΛΤΑ, διότι από χρηματικής πλευράς συμφέρει. Δε συμφέρει να πάω στο αεροδρόμιο για να αγοράσω τη διατακτική με 37€.

Δημοσ.

Πρόσφατη αγορά από dhl μου υπολογίζουν φόρο 40% συν την αξία του εκτελωνιστή. Καλή φάση, θέλω να κοιτάξω αναλυτικά μόλις λάβω το δέμα. Λάθος μου που δε συνεννοήθηκα για ΕΛΤΑ.

Ας σταματησει και καπου εδω η εντυπωση πως η DHL σταματησε τις "συνεργασιες" με τους τελωνειακους.

Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα επιτελους το Xiaomi NOTE 4.

Κόστος διασάφισης 24+12.

Αρα γενικα ευχαριστημενος.Τοχα παρει 137..εδω κανει 200 τωρα,230 οταν το πηρα εγω.

Ευτυχως πληρωσα λιγα σχετικα..

Δημοσ.

66*24%=15.84+12=27.84€(κομπιουτεράκι δεν έχεις?)

Κομπιουτερακι εχω, χρονο για να ψαξω το ολο θεμα με τις χρεωσεις δεν εχω! :-D

Ευχαριστω παντως.

Δημοσ.

40€

Τι 40 τον λες τον άνθρωπο και θα τρομάξει . Ότι να ναι λέτε, να γράφεται όπως είναι τα πράγματα και όχι ότι σας κατέβει

Άμα έρθει με ελτα και μπει τελωνείο τότε είναι 24% της αξίας που αναγράφεται πάνω ή της αξίας που θα βάλει ο εκτελωνειστης αν αμφισβήτηση την αναγραφόμενη αξία του πακέτου συν 12ευρό για τον ελτα . Το γράφω πάλι αν και πιο πάνω βουίξε ο τόπος.

Δημοσ.

Τι 40 τον λες τον άνθρωπο και θα τρομάξει . Ότι να ναι λέτε, να γράφεται όπως είναι τα πράγματα και όχι ότι σας κατέβει

Άμα έρθει με ελτα και μπει τελωνείο τότε είναι 24% της αξίας που αναγράφεται πάνω ή της αξίας που θα βάλει ο εκτελωνειστης αν αμφισβήτηση την αναγραφόμενη αξία του πακέτου συν 12ευρό για τον ελτα . Το γράφω πάλι αν και πιο πάνω βουίξε ο τόπος.

καλησπέρα και δεν γράφω ότι μου κατέβει.

Απο τον Δεκέμβριο μεχρι σήμερα έχω πλεόν την εμπειρία διοτι εχω πληρώσει πάνω απο 8 δέματα με κινητά και η εμπειρία λέει ότι,

για τα φθηνά κινητά (ας πουμε αγορές κάτω των 100€ π.χ. αγορασμένα 75€)  η λυπητερή ειναι ΠΑΝΤΑ γύρω στα 40€ (μαζι με τα 12 των ΕΛΤΑ) μην εχεις την εντύπωση οτι θα κάθονται βρουν απο το μαντειο των Δελφων ΤΟ ΕΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ που πληρωσα εγω ή εσυ, διοτι οπως γνωρίζεις η οι τιμες στα κινεζομάγαζα μπορει να διαφέρουν ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. οποτε θα παρει μια τιμη για το κάθε μοντέλο που κρίνει και ""Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ"

Συμπέρασμα δικό μου? ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ για κινητά απο Κίνα. Απλά το ρίσκο μεγάλο, η αναμονή μεχρι και πάνω απο 2 μήνες, και η λυπητερή πλεόν πολύ "πικρή"

αυτα....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...