Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι αυτο γιατι το λες? πιο πιθανο απο iherb?

αυτο ειναι που εγραψα πριν και μου λες τα ιδια ειναι.

και εγραψα υπαρχει προτιμηση στο τελωνειο απο δεματα που ερχονται γερμανια?

και μου λες δεν ειπα αυτο.

ρε φιλε θα με τρελανεις?

Οι 2 εταιρίες χρησιμοποιούν διαφορετικα πακέτα της dhl. Και οι 2 στο τέλος δρομολογουνται απο τα ΕΛΤΑ. Το πακετο του iherb έρχεται αεροπορικώς. Του viitacost πάει πρώτα Γερμανία και μετά έρχεται (οδικώς) Ελλάδα. Στη δεύτερη αυτη περίπτωση σταματά τελωνείο στη Θεσσαλονίκη. Αν το παρακολουθήσεις μετα τη Γερμανία θα το διαπιστώσεις. Το αν θα πληρώσεις και πόσα αυτο δε μπορω να στο διασφαλίσω. Μπορεί να πληρώσεις μόνο τα 3 ευρω.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

αφου σου εγραψα πισω πως δεν εχει tracking πως θα το παρακολουθησω?

ακυρο ακομα δε μου το εχουν στειλει. θα μου το στειλουν οταν φυγει απο αυτους

Οι 2 εταιρίες χρησιμοποιούν διαφορετικα πακέτα της dhl. Και οι 2 στο τέλος δρομολογουνται απο τα ΕΛΤΑ. Το πακετο του iherb έρχεται αεροπορικώς. Του viitacost πάει πρώτα Γερμανία και μετά έρχεται (οδικώς) Ελλάδα. Στη δεύτερη αυτη περίπτωση σταματά τελωνείο στη Θεσσαλονίκη. Αν το παρακολουθήσεις μετα τη Γερμανία θα το διαπιστώσεις. Το αν θα πληρώσεις και πόσα αυτο δε μπορω να στο διασφαλίσω. Μπορεί να πληρώσεις μόνο τα 3 ευρω.

αρα λες ειναι πιο πιθανο το τελωνειο θεσσαλονικη απο το τελωνειο αθηνας να το πιασει.

καλα θα δουμε

Δημοσ.

Η δική μου περίπτωση μήπως βοηθήσει κάποιον είναι η εξής:

Παρήγγειλα ένα κινητό Xiaomi redmi Note 3 Pro (32GB) 179.29 € στις 5 Ιανουαρίου 2017, από geekbuying, το κινητό έφθασε στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου 2017 και μου ζήτησαν 36,60 € για τελωνειακούς φόρους, ώστε το συνολικό ποσό έφτασε τα 215,89 € .Την ίδια ώρα αν έπαιρνα το κινητό από μαγαζί της Ελλάδας (skroutz) θα πλήρωνα 193.00 € .Κατά την διαδικασία της αγοράς κανείς από το geekbuying δε μου ανέφερε την παραμικρή πιθανότητα για φόρους. Στο τέλος, έχω χάσει σχεδόν 23 € και 2 και μισό μήνες αναμονής με αγωνία αν έλθει το κινητό.Όλα τα παραπ'ανω έγιναν με απλό ΕΛΤΑ και Shipping Insurance 1,96€ Δε νομίζω να κάνω ξανά οποιαδήποτε αγορά από εκεί με αυτές τις συνθήκες.

Κακως το πήρες απέξω.Ο Κωτσόβολος το έχει βάλει 179 ευρώ με την 800αρα band και με 2 χρόνια εγγύηση από Info Quest.

παιδια πηγα να αγορασω κατι απο iherb και ειδα ενα global mail και παραδοση μεσα σε 15 μερες.

παραξενευτηκα γιατι και τα μεταφορικα ακριβυναν. ψαχνοντας το λιγο κατεληξα εδω

για ελλαδα ειδα το ιδιο. οποτε τερμα αγορες απο iherb γαμωτο

εχει τελωνειο

Εγω αγόρασα προχθές με Glomal mail και πλήρωσα μεταφορικά 1.90 σε παραγγελία των 45 ευρώ.
Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ , ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΣΤΙΣ 20/2 ΑΓΟΡΑΣΑ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΜΟΥ ΑΞΙΑΣ 100 ΕΥΡΩ , ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 2/3 ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΚ "ΧΕΛΝΤ ΒΥ ΚΑΣΤΟΜΣ" , ΔΕΝ ΕΧΩ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 24-36 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΩΣ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ! ΠΕΡΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΤΣΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΡΗΚΑ ΕΣΑΣ! ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΔΕΜΑ ΜΟΥ; ΑΝ ΠΑΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΩ; ΟΙ 30 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ .
Υ.Γ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΝΩ.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, δεν χρειάζεται να γράφεις με κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις.

Η καθυστέρηση στο τελωνείο μπορεί να κρατήσει 1-1,5 μήνα, ανάλογα με τα δέματα που στοιβάζονται.

Πρόσφατα βγήκαν δέματα από αρχές ΦΕΒ.

Με το τηλέφωνο δεν θα βγάλεις άκρη,

2-3 έγραψαν ότι πήγαν στο τελωνείο και παρέλαβαν το δέμα τους αλλά αυτό δεν είναι κανόνας.

Δημοσ.

Αύριο πως το εξηγείτε:

Φίλος αγόρασε ένα προϊόν από Κίνα με DHL και δεν πέρασε τελωνείο!

Το πακέτο είχε διαστάσεις 30×20×10εκ. και βάρος περί τα 600 γραμμάρια

Η αποστολή έγινε με DHL express, πραγματική τιμή $76 + 10 μεταφορικά, δηλωμένη αξία $22.

Ήρθε σε 5 ημέρες, in transit στη Γερμανία.

Λέτε να χαλάρωσαν και πλέον να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους και οι εταιρίες κούριερ ή έγινε πιστευτή η δηλωμένη τιμή (στο όριο της ατέλειας δηλαδή)?

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως πχ το μαγαζί, το είδος κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απίθανο η DHL (και οποιαδήποτε courier) να αρκέστηκε στη δηλωμένη αξία.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως πχ το μαγαζί, το είδος κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απίθανο η DHL (και οποιαδήποτε courier) να αρκέστηκε στη δηλωμένη αξία.

Το προϊόν / κατάστημα ήταν αυτό

http://www.banggood.com/Eachine-VR-D2-5-Inches-800480-40CH-Raceband-5_8G-Diversity-FPV-Goggles-with-DVR-Lens-Adjustable-p-1074866.html?rmmds=search

Δημοσ.

Το έβαλα στο καλάθι με Expedited Shipping Service ($12.46) αλλά δεν λέει με ποια courier το στέλνει.

Η συνεννόηση για υποτιμημένη αξία πότε έγινε;

Μετά την αγορά; Το δέχτηκε εύκολα το μαγαζί;

Δημοσ.

Ναι το είδα και εγώ ότι δεν λέει με ποια κούριερ επρόκειτο να σταλεί.

Επίσης δεν έγινε συνεννόηση για την αξία, το έκανε μόνο του το κατάστημα.

Δημοσ.

Πραγματικά, είναι περίεργο αφενός να δηλώσει μόνο του το μαγαζί χαμηλή αξία αφετέρου να παραδοθεί το δέμα χωρίς να ζητηθεί απόδειξη από τον παραλήπτη.

Θα άξιζε να επιβεβαιωθεί και από άλλον (φυσικά, να ζητήσει την υποτιμημένη αξία) αλλά το ρίσκο είναι μεγάλο.

Δημοσ.

Λέτε να χαλάρωσαν και πλέον να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους και οι εταιρίες κούριερ ή έγινε πιστευτή η δηλωμένη τιμή (στο όριο της ατέλειας δηλαδή)?

Επιβεβαιώνονται οι προ κάποιου καιρού εικασίες μου, ότι από τότε που άρχισαν να "σφίγγουν" τα λουριά τα ΕΛΤΑ, τα χαλάρωσαν οι εταιρείες κούριερ... Ώστε να αρχίσουν να προτιμώνται από τον κόσμο. Το να κάνουν τους "σκληρούς" και τους νομοταγείς, προφανώς έβλαπτε τα έσοδά τους. Αποφάσισαν μάλλον να τα αυξήσουν. :-D

Δημοσ.

Είναι άστοχο να βγάζουμε συμπεράσματα από ένα και μοναδικό παράδειγμα, όταν πρόκειται για εταιρείες αυτού του είδους, που κοιτάνε για ξεζουμίσουν τον πελάτη..

• Like 1
Δημοσ.

Ενημερωση : Εμενα βγηκε σημερα απο τελωνειο και ειχε μπει 7/3/2017 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 03-03-2017 23:00 ΙΑΠΩΝΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 05-03-2017 06:20 ΙΑΠΩΝΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 07-03-2017 22:15 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 07-03-2017 22:38 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 22-03-2017 10:59 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS) 22-03-2017 13:02 ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS)

Δημοσ.

Το τελευταιο τι ειναι παιδια? Δεν το εχω ξαναδει. Ευχαριστω

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 22-03-2017 10:59 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS) 22-03-2017 13:02 ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS)
ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ - ΤΑΧ/ΡΕΣ ΕΛΤΑ 22-03-2017 19:01 ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ - ΤΑΧ/ΡΕΣ ΕΛΤΑ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...