makfil Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Αυτές οι ερμηνείες είναι για συζητήσεις στην κοινωνική μας ζωή και όχι για αγορές από το εξωτερικό, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν εμπλέκεται και το τελωνείο. Για τον τελωνειακό, ο χαρακτηρισμός ως "δώρο", μπορεί να σταθεί μόνο στην περίπτωση ιδιώτη που στέλνει δέμα σε ιδιώτη, δηλαδή σε δέμα μη εμπορικού χαρακτήρα.
panos2171 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Αν σε μια παραγγελία έχουμε 3 ίδια προιόντα των 15€ και άρα συνολικό ποσό 45€ θα παίξει εκτελωνισμός; Γενικά είναι καλύτερο να σπάμε τις παραγγελίες ακόμα και σε τέτοια μικροποσά;
Composer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα. 'Ηθελα να ρωτήσω το εξής: Θέλω να πάρω κάποια συμπληρώματα διατροφής από ebay που στέλνονται από Αμερική με International Standard Shipping, σύνολο περίπου 50 ευρώ μαζί με έξοδα αποστολής/ Δε νομίζω να έχω πρόβλημα(λόγω φύσης του προϊόντος), σωστά; Από Αμερική είχα μόνο μια φορά πρόβλημα όταν μου είχε σταλεί κάτι με expedited shipping.
makfil Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Απάντηση και στα 2 ερωτήματα: Το πιθανότερο είναι πως όχι.
FarCry Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Αυτές οι ερμηνείες είναι για συζητήσεις στην κοινωνική μας ζωή και όχι για αγορές από το εξωτερικό, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν εμπλέκεται και το τελωνείο. Για τον τελωνειακό, ο χαρακτηρισμός ως "δώρο", μπορεί να σταθεί μόνο στην περίπτωση ιδιώτη που στέλνει δέμα σε ιδιώτη, δηλαδή σε δέμα μη εμπορικού χαρακτήρα. δηλαδη η λεξη gift ειναι για να ξεχωρισει πως δεν εχει εμπορικο χαρακτηρα το δεμα ο τελωνειακος? αλλιως οπως εγραψε ο αλλος πρεπει να γραψει τη λεξη merchandise? και αναλογα με τον χαρακτηρισμο εχει διαφορετικη χρεωση? ή ειναι τυπικος ο χαρακτηρισμος και μονο η αξια του αντικειμενου μετραει για τις αναλογες χρεωσεις που μπορει να προκυψουν ?
makfil Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ο χαρακτηρισμός ως "δώρο" δεν ορίζεται σε κάποια διάταξη ή απόφαση ή νόμο αλλά επικράτησε διαχρονικά σαν κάτι που πρέπει να ζητάμε από τους κινέζους πωλητές να δηλώνουν στο αυτοκόλλητο. Αυτό δεν επηρέαζε, κατά τη γνώμη μου, την όλη διαδικασία για όσο διάστημα οι τελωνειακοί των ΕΛΤΑ αδιαφορούσαν για τις εισαγωγές από τρίτες χώρες. Τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι, μαζί με την υποτιμημένη αξία, αποτελούν κίνητρο για τον τελωνειακό να βάλει το δέμα στο τελωνείο.
betojohn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Η δική μου περίπτωση μήπως βοηθήσει κάποιον είναι η εξής: Παρήγγειλα ένα κινητό Xiaomi redmi Note 3 Pro (32GB) 179.29 € στις 5 Ιανουαρίου 2017, από geekbuying, το κινητό έφθασε στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου 2017 και μου ζήτησαν 36,60 € για τελωνειακούς φόρους, ώστε το συνολικό ποσό έφτασε τα 215,89 € .Την ίδια ώρα αν έπαιρνα το κινητό από μαγαζί της Ελλάδας (skroutz) θα πλήρωνα 193.00 € .Κατά την διαδικασία της αγοράς κανείς από το geekbuying δε μου ανέφερε την παραμικρή πιθανότητα για φόρους. Στο τέλος, έχω χάσει σχεδόν 23 € και 2 και μισό μήνες αναμονής με αγωνία αν έλθει το κινητό.Όλα τα παραπ'ανω έγιναν με απλό ΕΛΤΑ και Shipping Insurance 1,96€ Δε νομίζω να κάνω ξανά οποιαδήποτε αγορά από εκεί με αυτές τις συνθήκες.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Παιδιά ερώτηση όποιος ξέρει. Θέλω να παραγγείλω μια κάμερα από gearbest. Η αξία είναι ~18 ευρώ. Στη μέθοδο αποστολής (διεύθυνση Αθήνα) επιλέγω Registered Air Mail και μου δίνει τις παρακάτω τρεις επιλογές: 1. Netherlands registered 10-25 days $2.69 2. Sweden registered 15-30 days $4.59 3. Malaysia registered 15-25 days $0.00 Ποιο από τα 3 επιλέγω;
karthan7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Η δική μου περίπτωση μήπως βοηθήσει κάποιον είναι η εξής: Παρήγγειλα ένα κινητό Xiaomi redmi Note 3 Pro (32GB) 179.29 € στις 5 Ιανουαρίου 2017, από geekbuying, το κινητό έφθασε στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου 2017 και μου ζήτησαν 36,60 € για τελωνειακούς φόρους, ώστε το συνολικό ποσό έφτασε τα 215,89 € .Την ίδια ώρα αν έπαιρνα το κινητό από μαγαζί της Ελλάδας (skroutz) θα πλήρωνα 193.00 € .Κατά την διαδικασία της αγοράς κανείς από το geekbuying δε μου ανέφερε την παραμικρή πιθανότητα για φόρους. Στο τέλος, έχω χάσει σχεδόν 23 € και 2 και μισό μήνες αναμονής με αγωνία αν έλθει το κινητό.Όλα τα παραπ'ανω έγιναν με απλό ΕΛΤΑ και Shipping Insurance 1,96€ Δε νομίζω να κάνω ξανά οποιαδήποτε αγορά από εκεί με αυτές τις συνθήκες. http://www.geekbuying.com/help/payment_and_shipping/taxes_customs_and_duties
Dr.Fuzzy Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Η πρώτη επιλογή και πιο φθηνή... Σ' ευχαριστώ. Τι σχέση έχει η χώρα που αναφέρει, δηλαδή Netherlands, Sweden, κλπ;
makfil Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 @Dr.Fuzzy Είναι τα εθνικά ταχυδρομεία των αντίστοιχων χωρών. Παιδιά ερώτηση όποιος ξέρει. Θέλω να παραγγείλω μια κάμερα από gearbest. Η αξία είναι ~18 ευρώ. Στη μέθοδο αποστολής (διεύθυνση Αθήνα) επιλέγω Registered Air Mail και μου δίνει τις παρακάτω τρεις επιλογές: 1. Netherlands registered 10-25 days $2.69 2. Sweden registered 15-30 days $4.59 3. Malaysia registered 15-25 days $0.00 Ποιο από τα 3 επιλέγω; Το Gearbest έχει αλλάξει πολιτική αποστολής τους τελευταίους μήνες και αφενός αρνείται να δηλώσει "gift" σε όσους το ζητάνε ακόμη, αφετέρου χρεώνει πλέον τα μεταφορικά με τα ταχυδρομεία της ΕΕ. Πριν λίγες μέρες παρήγγειλα με το ολλανδικό, θεωρώντας ότι είναι από τα αξιόπιστα ταχυδρομεία και το φτηνότερο από τα δύο της ΕΕ.
kakofonixx Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Η δική μου περίπτωση μήπως βοηθήσει κάποιον είναι η εξής: Παρήγγειλα ένα κινητό Xiaomi redmi Note 3 Pro (32GB) 179.29 € στις 5 Ιανουαρίου 2017, από geekbuying, το κινητό έφθασε στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου 2017 και μου ζήτησαν 36,60 € για τελωνειακούς φόρους, ώστε το συνολικό ποσό έφτασε τα 215,89 € .Την ίδια ώρα αν έπαιρνα το κινητό από μαγαζί της Ελλάδας (skroutz) θα πλήρωνα 193.00 € .Κατά την διαδικασία της αγοράς κανείς από το geekbuying δε μου ανέφερε την παραμικρή πιθανότητα για φόρους. Στο τέλος, έχω χάσει σχεδόν 23 € και 2 και μισό μήνες αναμονής με αγωνία αν έλθει το κινητό.Όλα τα παραπ'ανω έγιναν με απλό ΕΛΤΑ και Shipping Insurance 1,96€ Δε νομίζω να κάνω ξανά οποιαδήποτε αγορά από εκεί με αυτές τις συνθήκες. Δηλαδή συγγνώμη για να καταλάβω....Μπήκες σε διαδικασία αναμονής τόσου καιρού να σου έρθει το πακέτο, άγχος αν θα έρθει και σε τι κατάσταση, άγχος τελωνείου και φυσικά να μη μιλήσω για το ότι θα είχες εγγύηση αν το αγόραζες από εδώ Και όλα αυτά για να γλυτώσεις 14€? ή ανάποδα για να μην πληρώσεις ένα 7% παραπάνω? Σορι αλλά δε φταίει το geekbuying... 1
alexserres2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 παιδια περιμενω ενα δεμα απο gearbest μςσω czech post.πανω στο δεμα δεν αναφερεται πουθενα η λεξη κινα.μεχρι και ο αποστολεας γραφει οτι ειναι απο τσεχια.σημερα εφυγε απο το κεντρο διαλογης αττικης(προορισμος:σερρες)υπαρχει πιθανοτητα αν μπει τελωνειο να πληρωσω κερατιατικα?
theopan Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Η δική μου περίπτωση μήπως βοηθήσει κάποιον είναι η εξής: Παρήγγειλα ένα κινητό Xiaomi redmi Note 3 Pro (32GB) 179.29 € στις 5 Ιανουαρίου 2017, από geekbuying, το κινητό έφθασε στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου 2017 και μου ζήτησαν 36,60 € για τελωνειακούς φόρους, ώστε το συνολικό ποσό έφτασε τα 215,89 € .Την ίδια ώρα αν έπαιρνα το κινητό από μαγαζί της Ελλάδας (skroutz) θα πλήρωνα 193.00 € Για 14€ διαφορά, έκανες εξαρχής μεγάλο λάθος που προτίμησες το geekbuying. Οποιαδήποτε διαφορά στις τιμές μικρότερη του 30% δεν μπορεί να είναι κίνητρο αγοράς από εξωτερικό. Και μόνο για το ότι θα είχες -αξιοποιήσιμη- εγγύηση από το σκρουτζομάγαζο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις