Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει σιγουρα χρονος που επειτρεπεται να μεινη το δεμα στηςτελωνειακες αρχες!

Αφού είσαι τόσο σίγουρος μπορείς να μας δώσεις link για τη σχετική διάταξη;

Εγώ, τουλάχιστον, δεν έχω βρει παρόμοια διάταξη στον τελωνειακό κώδικα.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αφού είσαι τόσο σίγουρος μπορείς να μας δώσεις link για τη σχετική διάταξη;

Εγώ, τουλάχιστον, δεν έχω βρει παρόμοια διάταξη στον τελωνειακό κώδικα.

Δεν το εχω ψαξει αλα ξεκινοντας απο τον συνηγορο θα τα βρεις και οχι στα λογια απο το τηλεφωνο τυπου "θα γινη εκτελωνιζμος σε 45 μερες γιατι ετσι θελωμε,δεν εχουμε προσωπικο...." Α ρε τζαμπο που τους χρειαζεται!!!!
Δημοσ.

Μήπως είναι αυτό που λένε  ''Τα καλύτερα έρχονται από την Κίνα....με χελώνα....κουτσή....'' ?

Δημοσ.

Ψάξτο εσύ καλλίτερα, για να ξέρεις τι προτείνεις ανεύθυνα, σε συμφορουμίτες που χρειάζονται βοήθεια.

Εγω θα το κανω εαν ειμουν στην θεση του φιλου. Νσ προτεινω δεν συμαινει οτι εχω δικιο. Απο την πολυθρονα δεν κερδιζονται η μαχες ουτε ξεκοιναν η "επαναστασης". Και εδω θα μπει τελια στην συζητηση.
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε 2 unregister δέματα που περιμένω μικρής αξίας το ένα 1.5$ και το άλλο 0.50€ μου γράφει το εξής και στα δύο στο sky56

GREECE, Arrived --17-Mar-2017 10:46 AM

GREECE, the transfer of customs-- 17-Mar

Μπήκαν τελωνείο;

Δημοσ.

γεια σας παιδια εχω φαει γυρω στις 6 ωρες διαβασματος..θελω να μ στειλουν ενα iphone 6s απο αμερικη μεταχειρισμενο ....δωρο βασικα ...αλλα απο τι καταλαβα και διαβασα το ρισκο υπαρχει και σαν δωρο...και πρεπει να εισαι τυχερος ωστε να μην πληρωσεις και με το ελτα της αμερικης...και αν το βαλεις εκτος συσκευασιας   (μιας κ η συσκευασια χρειαζεται για να ερθει ποιο ασφαλες στη μεταφορα) ...και σαν δωρο....και φυσικα πρεπει να δηλωσεις την αξια του πακετου οπου δε γινετε να βαλεις 20ε σε ενα iphone ...και σαν ανταλακτικα να βαλεις οτι ειναι ....οποτε αν δε κανω λαθος καπου μαλλον πρεπει να το ξεχασω το κινητο ας με διορθωσει καποιος ...γτ το κεφαλι μου εχει γινει κιμας... :shock:

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε 2 unregister δέματα που περιμένω μικρής αξίας το ένα 1.5$ και το άλλο 0.50€ μου γράφει το εξής και στα δύο στο sky56

Μπήκαν τελωνείο;

Είναι λίγο απίθανο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Υπομονή.

γεια σας παιδια εχω φαει γυρω στις 6 ωρες διαβασματος..θελω να μ στειλουν ενα iphone 6s απο αμερικη μεταχειρισμενο ....δωρο βασικα ...αλλα απο τι καταλαβα και διαβασα το ρισκο υπαρχει και σαν δωρο...και πρεπει να εισαι τυχερος ωστε να μην πληρωσεις και με το ελτα της αμερικης...και αν το βαλεις εκτος συσκευασιας   (μιας κ η συσκευασια χρειαζεται για να ερθει ποιο ασφαλες στη μεταφορα) ...και σαν δωρο....και φυσικα πρεπει να δηλωσεις την αξια του πακετου οπου δε γινετε να βαλεις 20ε σε ενα iphone ...και σαν ανταλακτικα να βαλεις οτι ειναι ....οποτε αν δε κανω λαθος καπου μαλλον πρεπει να το ξεχασω το κινητο ας με διορθωσει καποιος ...γτ το κεφαλι μου εχει γινει κιμας... :shock:

Κατ' αρχάς, το μεταχειρισμένο iphone πρέπει να είναι κλειδωμένο σε κάποιο πάροχο και θα έχεις το πρόβλημα να το ξεκλειδώσεις.

Εάν ξεπερνάς αυτό το πρόβλημα και αυτός που θα στο στείλει είναι συγγενής, γνωστός, φίλος, μπορεί  να το πακετάρει σε άλλη συσκευασία και να στο στείλει με το ταχυδρομείο σαν δώρο, με μηδενική αξία και σαν ανταλλακτικά.

Έτσι, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να χρεωθείς έξοδα, ακόμη και αν μπει το δέμα στο τελωνείο.

• Like 1
Δημοσ.

Μπήκαν τελωνείο;

Όχι. Το ίδιο status έχω δει να βγαίνει σε 4-5 δικά μου (επίσης unregistered) πακέτα τους τελευταίους μήνες και κανένα δεν έμπλεξε με τελωνείο τελικά. "Υποθετικό" και αυτοματοποιημένο status υποψιάζομαι πλέον ότι είναι αυτό. Δηλαδή με το που μπαίνει το πακέτο Ελλάδα, πετάνε αυτό το αλλοπρόσαλλο και ασύντακτο "the transfer of customs" έτσι για να εμφανίσουν κάτι. Σε λίγες μέρες θα τα έχεις σπίτι σου.

Δημοσ.

Καταρχην μπραβο για το κοπο σου ... το κινητο θα μ το ξεκλειδωσουν εκει ...ξεχασα να το αναφερω ....αξιζει να παρω το ρισκο και να μ το στειλει ... γιατι αν βαλουν βαση τη κανονικη αξια στην ελλαδα ειναι ασυμφορο...επισης διαβασα καπου οτι η αποστολη με το ελτα της αμερικης γινετε με καραβι δε ξερω ποσο ισχυει κ δε ξερω κ το διαστημα των μεταφορικων...επισης ειδα οτι ειναι συστημενο το δεμα αλλα χωρις τρακινγκ αλλα νομιζω καλυπτεσε για τυχον παρατραγουδα εφοσον ειναι συστημενο....γενικα εχει πολλα εμποδιακια και το θεμα ειναι αξιζει να να κανω τη κινηση;;το κουτι μπορεις να το στειλεις σε αλλο δεμα ξεχωριστα μετα απο 2-3 μερες διαφορα απο το αλλο δεμα του κινητου...(ετσι το ακεφτηκα)...

Δημοσ.

Καταρχην μπραβο για το κοπο σου ... το κινητο θα μ το ξεκλειδωσουν εκει ...ξεχασα να το αναφερω ....αξιζει να παρω το ρισκο και να μ το στειλει ... γιατι αν βαλουν βαση τη κανονικη αξια στην ελλαδα ειναι ασυμφορο...επισης διαβασα καπου οτι η αποστολη με το ελτα της αμερικης γινετε με καραβι δε ξερω ποσο ισχυει κ δε ξερω κ το διαστημα των μεταφορικων...επισης ειδα οτι ειναι συστημενο το δεμα αλλα χωρις τρακινγκ αλλα νομιζω καλυπτεσε για τυχον παρατραγουδα εφοσον ειναι συστημενο....γενικα εχει πολλα εμποδιακια και το θεμα ειναι αξιζει να να κανω τη κινηση;;το κουτι μπορεις να το στειλεις σε αλλο δεμα ξεχωριστα μετα απο 2-3 μερες διαφορα απο το αλλο δεμα του κινητου...(ετσι το ακεφτηκα)...

1. Συστημένο σημαίνει ότι το δέμα ταξιδεύει με tracking #

2. Με καράβι ταξιδεύουν τα containers και όχι οι ταχυδρομικοί σάκοι και πολύ περισσότερο τα δέματα με courier.

3. Την αρχική συσκευασία μπορεί να σου τη στείλει αργότερα.

4. Επιμένω ότι πρέπει να εξασφαλιστείς στο θέμα του ξεκλειδώματος.

Δημοσ.

Σαν έννοια το βλέπεις λάθος. Το "gift" σαν έννοια σημαίνει ότι δεν πληρώθηκε τίμημα από τον παραλήπτη παρά αυτό του "δωρίστηκε". Αξία όμως συνεχίζει να έχει το αντικείμενο. Αγόρασες π.χ. ένα δαχτυλίδι αξίας 500€ και το έκανες δώρο στη γυναίκα σου. Μια χαρά λογικά στέκεται το "gift με αξία Χ $" λοιπόν.

μα οταν κατι ειναι δωρο απο σενα, δεν αναγραφεις κανονικα την αξια του. θα μπορουσε να γραψει και gift $0

εσυ κανεις ενα gift αξιας 500 δολαρια, η γυναικα ομως δεν γνωριζει την αξια γιατι ειναι gift.

με αυτη την εννοια το ειπα. οποτε στο δεμα το σωστο θα ηταν gift σκετο.

τωρα εαν υποχρεωτικα χρειαζεται να αναγραφεται αξια για τον τελωνειακο τι διαφορα θα ειχε για τον τελωνειακο αν δει ενα δεμα που γραφει

gift $20

και ενα αλλο που γραφει σκετο

$20

η αξια ειναι ιδια για τον τελωνειακο οποτε η λεξη gift ειναι πλεονασμος.

Δημοσ.

Η ένδειξη επανω στο πακέτο "gift" σημαίνει οτι το περιεχόμενο του προορίζεται για προσωπική χρηση η για εκπαιδευτικους σκοπούς. Δεν έχει σημασία η αξία του πακέτου μπορεί να αγοράσει κάποιος μια συσκευή 500 δολάρια και να το χαρακτηρισει ως δώρο. Στην περιπτωση ομως που ενα πακέτο περιεχει 20 θήκες κινητών και ας έχει πραγματική αξία 20 δολάρια θα πρεπει να δηλωθεί ως "merchandise".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...