Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Για αρχή συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο topic που έχετε αναπτύξει και την βοήθεια που παρέχετε! 

Θα ήθελα την βοήθεια σας για να δω αν τα κατάλαβα καλά και δεν έχω μπερδευτεί.. 

Για δέμα από Αμερική που δυστυχώς θα έρθει με DHL κατάλαβα ότι σίγουρα θα περάσει τελωνείο. 

Το πόσο θα στοιχίσει αν καταλαβαίνω καλά είναι 24% της αξίας του προϊόντος; η της παραγγελίας μαζί με τα μεταφορικά;

+το κόστος της DHL για τον εκτελωνισμό; που γνωρίζουμε πόσο παίρνει συνήθως; Είναι κάποια άλλη παράμετρος που άφησα εκτός;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Φυσικά, δεν ενημερώθηκες πριν την παραγγελία σου, ότι αποφεύγουμε τις courier επειδή ζητάνε πολλά για τον εκτελωνισμό.

Όταν φτάσει το δέμα στην Ελλάδα θα σε καλέσουν για να τους δώσεις την εντολή εκτελωνισμού και θα σου πουν όλα τα έξοδα που περιλαμβάνουν την αμοιβή του εκτελωνιστή, τον ΦΠΑ, τα αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Μπορείς, όμως να το εκτελωνίσεις εσύ γλυτώνοντας μερικά από αυτά και σήμερα αναρτήθηκε post από άλλο συμφορουμίτη, στο νήμα της υπογραφής μου, με ανάλυση όλων των εξόδων που πλήρωσε.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φυσικά, δεν ενημερώθηκες πριν την παραγγελία σου, ότι αποφεύγουμε τις courier επειδή ζητάνε πολλά για τον εκτελωνισμό.

Όταν φτάσει το δέμα στην Ελλάδα θα σε καλέσουν για να τους δώσεις την εντολή εκτελωνισμού και θα σου πουν όλα τα έξοδα που περιλαμβάνουν την αμοιβή του εκτελωνιστή, τον ΦΠΑ, τα αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Μπορείς, όμως να το εκτελωνίσεις εσύ γλυτώνοντας μερικά από αυτά και σήμερα αναρτήθηκε post από άλλο συμφορουμίτη, στο νήμα της υπογραφής μου, με ανάλυση όλων των εξόδων που πλήρωσε.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Ποιο είναι το post που λες στην υπογραφή σου με το τι πλήρωσε αναλυτικά; Δεν μπορώ να βρω κάτι..;

Δημοσ.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι όλα αυτά που ζήτησες (υποτιμημένη δηλωμένη αξία, δώρο κλπ) ήταν η αιτία που κίνησαν την περιέργεια του τελωνειακού για να το στείλει στο τελωνείο, δηλαδή στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης, αφού η περιοχή σου ανήκει στην αρμοδιότητα αυτής της υπηρεσίας.

Μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή, αν το κοστούμι σου φανεί ακριβό, αλλά πρέπει να συνεννοηθείς με το μαγαζί αν δέχεται την επιστροφή, γιατί διαφορετικά θα χάσεις τα λεφτά σου.

Πολλές αγορές που έχω κάνει με τον ίδιο τρόπο χαμηλό πόσο /δώρο δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Για να καταλάβω θα ανοίξουν το δέμα στο τελωνείο για να δουν τι βρίσκεται μέσα;

Δημοσ.

Άλλο τι γινόταν πριν από 3 μήνες και άλλο τι γίνεται σήμερα.

Θα το ανοίξει για να δει το μοντέλο, θα βρει την αξία από το δίκτυο, θα υπολογίσει τον ΦΠΑ και τα τέλη των ΕΛΤΑ (12€) και θα προωθήσει το δέμα στο γραφείο της περιοχής σου, όπου θα πληρώσεις για να το παραλάβεις.

Δημοσ.

Και εάν εγώ δεν θέλω να εκτελωνιστει το πακέτο γιατί ίσως μου φανεί ότι ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό, δεν πρέπει να με ενημερώσουν προτού το εκτελωνισουν;

Δημοσ.

Εάν δεν θέλεις να πληρώσεις τα έξοδα, δεν το παραλαμβάνεις και θα γυρίσει στον πωλητή.

Και για να μην χάσεις τα λεφτά σου, πρέπει να συνεννοηθείς με τον πωλητή πριν αρνηθείς την παραλαβή.

Δημοσ.

Και όσο δεν ήθελα να έχω μπλεξίματα με τελωνείο να που την πάτησα . Οπότε τέλος και οι αγορές από τα συγκεκριμένα κινεζοκαταστηματα με τους ελέγχους να έχουν ενταθει η αγορά πλεον είναι απαγορευτικη

• Like 1
Δημοσ.

Και όσο δεν ήθελα να έχω μπλεξίματα με τελωνείο να που την πάτησα . Οπότε τέλος και οι αγορές από τα συγκεκριμένα κινεζοκαταστηματα με τους ελέγχους να έχουν ενταθει η αγορά πλεον είναι απαγορευτικη

τι σου σταματησαν κινητο?

Δημοσ.

Μου σταμάτησαν το xiaomi mi tv 4k.

Δεν ξέρω τη επιβάρυνση θα μου επιβλήθει το αγοράσα 69€ θα είναι περίπου 50€ +;

Δημοσ.

Στο τελωνείο Θεσσαλονίκης?

Δημοσ.

Σου απάντησαν πιο πάνω πως βγαίνει, το 50+ πως το έβγαλες; Αν όντως το ανοίξουν και αν όντως στο αξιολογήσουν για 69€, θα είναι:

• 24% φπα στα 69€ (0,24 x 69) => 16,56 €
  • και τα τέλη έλτα => 12 €

------------------------------------------> σύνολο 28,56 €

Δημοσ.

Σου απάντησαν πιο πάνω πως βγαίνει, το 50+ πως το έβγαλες; Αν όντως το ανοίξουν και αν όντως στο αξιολογήσουν για 69€, θα είναι:

• 24% φπα στα 69€ (0,24 x 69) => 16,56 €
  • και τα τέλη έλτα => 12 €
------------------------------------------> σύνολο 28,56 €
Το 50€ + δεν το έβγαλα εγώ μου είπε ένας φίλος που είχε και αυτός κάτι αντίστοιχο και πληρώσε ένα 50€ αλλά αυτό φαίνεται πρέπει να φταίει ότι ήταν κινητό και είχε μεγαλύτερη αξία.

Στο τελωνείο Θεσσαλονίκης?

Από Αθήνα που μπήκε στην χώρα μετά αλλάξε πορεία από τα συνηθισμένα και πήγε Θεσσαλονίκη όπως είπε ένας φίλος ποιο πάνω γιατί εκεί ανήκουμε λόγο περιοχής.

Θα ήθελα να μάθω εάν τώρα αγοράζω από το geekbuying και διάφορα κινεζοκαταστηματα αλλά από τις αποθήκες που διατηρούν στην Ισπανία θα πληρώνω πάλι τελωνείο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...