Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θήκη για κινητό, από eBay μου ήρθε κανονικά την Τετάρτη 8/3, Β. Ελλάδα (Θράκη), χωρίς έξτρα χρεώσεις, τέλη κλπ.

Ορίστε οι φωτο:

attachicon.gifDSC08249.JPGattachicon.gifDSC08250.JPG

Θήκη για κινητό ειναι ρε παιδια, δεν θα περνουσε τελωνειο ετσι κι αλλιως.

• Like 1
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

αν παραγγείλω από bangood, minideal κλπ με τη γνωστή μέθοδο όλα αυτά τα χρόνια mark as a gift και αποστολή με απλό ταχυδρομείο, ενδέχεται να περάσει τελωνείο? Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα πρόβλημα

Ναι, σαφώς και ενδέχεται. Είναι αποδεδειγμένο πολλάκις πλέον από τα πακέτα που έχουμε δει να μπαίνουν τους τελευταίους μήνες που έχουν αλλάξει τα πράγματα, πως είναι και αυτός ο συνδυασμός μέσα (εντάξει, τo "gift" έτσι κι αλλιώς υπάρχει δεν υπάρχει ένα και το αυτό). Η δική μου εντύπωση είναι πως έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η πλειοψηφία που μπήκαν, το οποίο θεωρώ και απλή συνεπαγωγή αφού οι περισσότερες αποστολές τέτοιες είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Θήκη για κινητό ειναι ρε παιδια, δεν θα περνουσε τελωνειο ετσι κι αλλιως.

Εντάξει ναι, σίγουρα δεν είναι κάτι ογκώδες ούτε ακριβό, αλλά θυμάμαι παλαιότερα post (πάλι θήκη για κινητό) που πήραν μια χρέωση, νομίζω αυτό το τέλος των ΕΛΤΑ που έχει αναφερθεί.

Δημοσ.

Ναι, σαφώς και ενδέχεται. Είναι αποδεδειγμένο πολλάκις πλέον από τα πακέτα που έχουμε δει να μπαίνουν τους τελευταίους μήνες που έχουν αλλάξει τα πράγματα, πως είναι και αυτός ο συνδυασμός μέσα (εντάξει, τo "gift" έτσι κι αλλιώς υπάρχει δεν υπάρχει ένα και το αυτό). Η δική μου εντύπωση είναι πως έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η πλειοψηφία που μπήκαν, το οποίο θεωρώ και απλή συνεπαγωγή αφού οι περισσότερες αποστολές τέτοιες είναι.

Όποτε οι πιθανότητες για εκτελωνισμό αυξήθηκαν τον τελευταίο καιρό

Δημοσ.

Όποτε οι πιθανότητες για εκτελωνισμό αυξήθηκαν τον τελευταίο καιρό

Ναι, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι επίσημα, λίγο πριν μπει το '17. Αυτό συνεπάγεται και τεράστια καθυστέρηση παραλαβής όταν μπαίνει πακέτο στο τελωνείο, πολλές περιπτώσεις στο 40ήμερο μέχρι να βγει. Επιπλέον υπάρχει έντονη αίσθηση πως κυνηγάνε πολύ τα κινητά (τώρα δεν ξέρω, μπορεί κι επειδή είμαστε και μέσα σε τεχνολογικά φόρουμ και οι περισσότεροι τέτοια παραγγέλνουμε, οπότε γι' αυτά είναι και οι περισσότερες μαρτυρίες που διαβάζουμε).

Δημοσ.

οποτε καλυτερα να μην προβω σε αγορα κινητου απο κινα EMS ή χωρις? Θα φαω το κεφαλι μου? (Πηρα μετα τον νεο χρονο πληκτρολογιο και ακουστικα βεβαια χωρις προωλημα...)

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι με πληκτρολόγια και άλλα δέματα αυτού του μεγέθους αλλά με δέματα που φαίνονται να έχουν κινητά.

Η EMS είναι η courier των ταχυδρομείων και θα περάσει από ΕΛΤΑ όπως και με το απλό ταχυδρομείο.

Δημοσ.

Πάμε με παράδειγμα γιατί αλλιώς δεν τα καταλαβαίνω.Το προϊόν που θέλω να παραγγείλω στο τελικό βήμα, απαλλαγμένο από το γιαπωνέζικο ΦΠΑ δίνει

Order Summary

Items: ¥ 5,994

Shipping & Handling: ¥ 991

Import Fees Deposit ¥ 908

Order Total: ¥ 7,893

το ¥908 δεν αντιστοιχεί στο 24% του ¥5994, άρα δεν έχει υπολογίσει τον ΦΠΑ, κάτι άλλο υπολογίζει εκεί μέσα και δεν μπορώ να καταλάβω τι.

Από εκεί και πέρα, από κάτω γράφει το εξής:

If you select AmazonGlobal international shipping, AmazonGlobal will complete customs clearance on your behalf. If there are import fees, etc., we will charge you the estimate as advance payment. Learn more

Δεν με πειράζει να πληρώσω έξοδα, τέλη και τα λοιπά, αυτό που θέλω είναι να το γνωρίζω από πριν. Δεν θέλω να τα έχω προπληρώσει και να έρθει μετά η κούριερ να μου πει ότι είναι άλλα τόσα.

Όπως σου είπα, δεν θα πληρώσεις κάτι επιπλέον εδώ. Έχω χρησιμοποιήσει το ΑmazonΓlobal του amazon.com πάρα πολλές φορές. Μάλιστα αν είναι μικρότερο το πραγματικό ποσό από το import fee, θα στα κάνουν αυτόματα refund (αν και συ δεν θα το ξέρεις το πραγματικό ποσό, απλά κάποια στιγμή εμφανίζονται κάτι ψιλά στον λογαριασμό σου).

"For AmazonGlobal items, you won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated. For items sold by Amazon Marketplace sellers, please check the seller's policies.

If the actual Import Fees (paid by the carrier on behalf of the recipient to the customs and tax authorities of the destination country) are less than the Import Fees Deposit collected by us on your behalf, you'll automatically be refunded the difference to the payment method you used for the order. You'll receive a notification e-mail confirming the amount of the refund. The process takes 60 days from the shipment date.:

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά έχω ένα πρόβλημα και εγώ με αγορά από Κίνα.

Έχω κάνει μια αγορά από το κατάστημα geekbuying τους είχα ενημερώσει να βάλουν το λιγότερο δυνατόν πόσο και την επί γραφή δώρου για αποφύγει δασμων τελωνείου. Παρακολουθώ την πορεία του πακέτου και αντι να έρθει από Αθήνα - Λάρισα - Τρίκαλα όπως συνήθως συνέβαινε σε άλλες αγορές. Πλέον έχει αλλάξει πορεία και πήγε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη και εκεί βρίσκετε από της 4 του μήνα.

Επικοινώνησα σήμερα με το κέντρο διαλογής της Θεσσαλονίκης και με ενημέρωσαν ότι το δέμα βρίσκεται στο τελωνείο.

Οπότε την έχω πατήσει αυτά που θα εξασφαλίζα με την αγορά μου τώρα θα τα πληρώσω στο τελωνείο.

Υπάρχει κάποια λύση;

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Για αρχή συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο topic που έχετε αναπτύξει και την βοήθεια που παρέχετε! 

Θα ήθελα την βοήθεια σας για να δω αν τα κατάλαβα καλά και δεν έχω μπερδευτεί.. 

Για δέμα από Αμερική που δυστυχώς θα έρθει με DHL κατάλαβα ότι σίγουρα θα περάσει τελωνείο. 

Το πόσο θα στοιχίσει αν καταλαβαίνω καλά είναι 24% της αξίας του προϊόντος; η της παραγγελίας μαζί με τα μεταφορικά;

+το κόστος της DHL για τον εκτελωνισμό; που γνωρίζουμε πόσο παίρνει συνήθως; Είναι κάποια άλλη παράμετρος που άφησα εκτός;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά έχω ένα πρόβλημα και εγώ με αγορά από Κίνα.

Έχω κάνει μια αγορά από το κατάστημα geekbuying τους είχα ενημερώσει να βάλουν το λιγότερο δυνατόν πόσο και την επί γραφή δώρου για αποφύγει δασμων τελωνείου. Παρακολουθώ την πορεία του πακέτου και αντι να έρθει από Αθήνα - Λάρισα - Τρίκαλα όπως συνήθως συνέβαινε σε άλλες αγορές. Πλέον έχει αλλάξει πορεία και πήγε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη και εκεί βρίσκετε από της 4 του μήνα.

Επικοινώνησα σήμερα με το κέντρο διαλογής της Θεσσαλονίκης και με ενημέρωσαν ότι το δέμα βρίσκεται στο τελωνείο.

Οπότε την έχω πατήσει αυτά που θα εξασφαλίζα με την αγορά μου τώρα θα τα πληρώσω στο τελωνείο.

Υπάρχει κάποια λύση;

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι όλα αυτά που ζήτησες (υποτιμημένη δηλωμένη αξία, δώρο κλπ) ήταν η αιτία που κίνησαν την περιέργεια του τελωνειακού για να το στείλει στο τελωνείο, δηλαδή στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης, αφού η περιοχή σου ανήκει στην αρμοδιότητα αυτής της υπηρεσίας.

Μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή, αν το κοστούμι σου φανεί ακριβό, αλλά πρέπει να συνεννοηθείς με το μαγαζί αν δέχεται την επιστροφή, γιατί διαφορετικά θα χάσεις τα λεφτά σου.

Δημοσ.

αν κοστιζει πανω απο 22€ θα πληρωσεις 24% της αξιας του προϊοντος(την αξια οριζει ο τελωνειακος)και 12€ τα οποια παιρνουν τα ΕΛ.ΤΑ.αν κοστιζει κατω απο 22€ μαλλον θα πληρωσεις 3€(αν κανω λαθος διορθωστε με!!)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...