Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το φέρνει στο χώρο σου όταν δεν έχεις χρεωθεί έξοδα εκτελωνισμού.

Αρα αν γραψει στο tracking " ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ " στανταρ δεν το φερνει ο κουριερ εκτος αν ειναι μεχρι 22 ευρω?

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όσες φορές μου έχει έρθει δέμα με EMS δεν είχε περάσει τελωνείο και δεν μπορώ να σου πω αν έχει μαζί του απόδειξη ή POS ο υπάλληλος για να βγάλει εκδώσει απόδειξη για τα έξοδα. Επομένως, μάλλον πρέπει να πας στο γραφείο ELTA Courier της περιοχής ου.

Δημοσ.

Δυστυχώς μπήκε τελωνείο , αν & θεωρώ ότι η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο όπως ο φίλος παραπάνω που πήρε κινητό που πλέον τα ελέγχουν αρκετά

Παρελαβα σημερα το κινητο (Xiaomi Redmi 4 Prime) που ανεφερα πριν δυο σελιδες, πραγματι δε μπηκε καν τελωνειο (δε μου ζητησαν ουτε τα 3€).

sRiIzrZ.jpg

Δεν ασχολήθηκαν καν έτυχε

Εάν έμπαινε τελωνείο θα πλήρωνες το εκεί κουστούμι

Συνήθως 36 ευρώ .

Τα 3 ευρώ τα ΕΛΤΑ τα χρεώνουν σε ελάχιστα πακέτα.

Καλορίζικο !

Ο φίλος πιο πάνω με την φιγούρα θεωρώ ότι έκανε λάθος .

Πλήρωσε & τα παραπάνω χρήματα για ems & το πιο πιθανό γι'αυτό το λόγο μπήκε τελωνείο.

Σίγουρα δεν είναι κάτι δεδομένο & θέλει τύχη αλλά με dhl & ems έχουν πολλές πιθανότητες να περάσει τελωνείο.

Οι έλεγχοι για κινητά είναι αυστηροί τα υπόλοιπα σχεδόν περνάνε χωρίς θέματα.

Δημοσ.

Ενας αλλος εγραψε:  με ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ θα σου ερθει σπιτι σου.θα πληρωσεις 6 ευρω εκτελωνιστικα και περιπου 25% φορους και δασμους

πανω στη τιμη CIF (δηλ.ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΑΞΙΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ) 

τα λεφτα θα τα πληρωσεις στον κουριερ που θα σου φερει και την διασαφηση του τελωνειου.  .

Αρα η θα γλυτωσω και θα πληρωσω 3ευρω η 40ευρω .

Δημοσ.

Όσες φορές μου έχει έρθει δέμα με EMS δεν είχε περάσει τελωνείο και δεν μπορώ να σου πω αν έχει μαζί του απόδειξη ή POS ο υπάλληλος για να βγάλει εκδώσει απόδειξη για τα έξοδα. Επομένως, μάλλον πρέπει να πας στο γραφείο ELTA Courier της περιοχής ου.

Τον Δεκέμβριο μέσα στις γιορτές πήρα το δικό μου xiaomi redmi pro με ems .

Μετα απο λιγες ημερες πήρα πάλι redmi pro για φίλο πάλι με ems .

Δεν πέρασαν & τα 2 τελωνείο .

Δεν σημαίνει κάτι .

Πλέον με ems έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να μπεί τελωνείο .

Ίσως τον επόμενο μήνα να αλλάξουν τα πράγματα έτσι είναι αυτά.

Ίσως τα φέρνει η cosco ετσι & αλλιως σχεδόν 1+ μήνα περιμένουμε χωρίς τελωνεία κ.α

Δημοσ.

Αρα αν γραψει στο tracking " ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ " στανταρ δεν το φερνει ο κουριερ εκτος αν ειναι μεχρι 22 ευρω?

στις αποστολές με ems στο tracking πάντα εμφανίζεται σε ολα τα δέματα το στάδιο " ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ " , δεν σημαίνει οτι στάνταρ θα πληρώσεις τελωνείο, όπως με τα απλά ΕΛΤΑ, μπορεί και να το γλυτώσεις. όταν το φέρει ο κουριερ θα μάθεις τι έγινε.

Δημοσ.

στις αποστολές με ems στο tracking πάντα εμφανίζεται σε ολα τα δέματα το στάδιο " ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ " , δεν σημαίνει οτι στάνταρ θα πληρώσεις τελωνείο, όπως με τα απλά ΕΛΤΑ, μπορεί και να το γλυτώσεις. όταν το φέρει ο κουριερ θα μάθεις τι έγινε.

Μακαρι για να δουμε :P Αρα στανταρ θα μου το φερει courier και δεν θα χρειαστει να παω στα ΕΛΤΑ  οπως ειπε ο makfil πιο πανω?

Δημοσ.

σε περίπτωση που σου βγει να πληρώσεις τελωνείο δεν ξερω τι γινεται ακριβώς γιατί ποτε δεν μου έτυχε να πληρώσω.

Καταλαβα . Αρα αν χρειαστει να πληρωσω μαλλον θα μου ερθει ειδοποιητηριο αλλιως θα ερθει courier . Υπαρχει καποιος τροπος μεσω του tracking να το μαθεις αυτο? πχ αν γραψει προς παραδοση σημαινει οτι θα το φερει ο courier αλλιως γραφει κατι αλλο? Ευχαριστω

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα βιβλίο από ένα αμερικάνικο βιβλιοπωλείο μέσω της ιστοσελίδας τους. Το βιβλίο κάνει $9.52 (9.03€) και μαζί με τα έξοδα αποστολής στην Ελλάδα η παραγγελία φτάνει τα $22.50 (21.34€). Ξέρετε αν θα πρέπει να πληρώσω φόρο γι' αυτό όταν θα φτάσει στο τελωνείο;

Δημοσ.

Και 100€ να ήταν, κατά τη γνώμη μου δεν επρόκειτο να ασχοληθούν εφόσον ο ΦΠΑ στα βιβλία είναι μόνο 6% και όχι 24%.

Δημοσ.

Όχι αφού η ατέλεια είναι 22€.

Και 100€ να ήταν, κατά τη γνώμη μου δεν επρόκειτο να ασχοληθούν εφόσον ο ΦΠΑ στα βιβλία είναι μόνο 6% και όχι 24%.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Παρέλαβα χτες κάτι μικρο σε αξια (μινι πληκτρολογιο) απο gearbest.Είχα βάλει απλό χωρις tracking γιατι δεν αξιζε να πληρωσω.Ηρθε πιο γρηγορα απτα αλλα που ηταν με νουμερο.Κ χωρις καν το γνωστο κίτρινο αυτοκόλλητο.

Και σκέφτομαι..αν έπαιρνα τελικα κινητο κι το έβαζα απλο μπας κ πέρναγε πιο ευκολα απτα συστημένα που κολλάνε τελωνείο ?(όπως το κινητο πουχω μεσα απο 9/2 κ τιποτα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...