katerinaanna Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Παιδια γεια σας.Μια ερωτηση σχετικα με το amazon.Εκανα μια παραγγελια για πρωτη φορα απο το γερμανικο amazon.Προκειται για ενα βιβλιο.Ξερει κανεις πως συνηθως ερχονται τα δεματα απο αυτο το site?Ερχονται δηλαδη στο ταχυδρομειο ή με κουριερ?Επισης πληρωνω κατι επιπλεον για να μου σταλεί στο σπίτι?Εαν προκειται δηλαδη αποστολη απο καποια μεταφορικη?
hiphoper13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 τοσες μερες κολλημενο εχει κανενας το ιδιο θεμα?
SOADNICK Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Παρελαβα σημερα το κινητο (Xiaomi Redmi 4 Prime) που ανεφερα πριν δυο σελιδες, πραγματι δε μπηκε καν τελωνειο (δε μου ζητησαν ουτε τα 3€).
kakofonixx Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Παρελαβα σημερα το κινητο (Xiaomi Redmi 4 Prime) που ανεφερα πριν δυο σελιδες, πραγματι δε μπηκε καν τελωνειο (δε μου ζητησαν ουτε τα 3€). Φτηνά τη γλύτωσες την ειλικρίνεια του Κινέζου που το δήλωσε κανονικά ως android phone!!Μπας και έχουν αρχίσει σιγά σιγά να χαλαρώνουν οι έλεγχοι?
SOADNICK Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Φτηνά τη γλύτωσες την ειλικρίνεια του Κινέζου που το δήλωσε κανονικά ως android phone!! Μπας και έχουν αρχίσει σιγά σιγά να χαλαρώνουν οι έλεγχοι? Οπως και το συνηθισμενο πλεον 20$/Gift Δε μπορω να ξερω, δυστυχως.
kalasis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Καλημέρα και από εμένα παιδιά, Πάρα πολύ καλό νήμα, πολύ καλή συζήτηση και καταπληκτική δουλειά από τον χρήστη @makfil για όλες τις πληροφορίες του (διάβασα και τον οδηγό εδώ). Διάβασα καμιά 20-30σελίδες αλλά δεν βρήκα άλλον έναν χρήστη με την δική μου ερώτηση, οπότε ας την κάνω εγώ: Ένας φίλος από τις ΗΠΑ μου θέλει να μου στείλει δώρο (πραγματικά, lol) ένα Nexus 6, και σκέφτομαι τις επιλογές μου. Φυσικά θα μπορεί να χρησιμοποιήσει USPS, να γράψει gift, broken, parts, να το βάλει σε άλλο κουτί, ο,τι θέλετε αλλά πάλι είπατε ότι τα αντικείμενα με τον μεγαλύτερο "φόβο" είναι τα κινητά. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο / extra; Αν το κάνουμε να φαίνεται ως "χαλασμένο" (να μην ανοίγει κ.λπ) βοηθάει σε τίποτα ή απλά γκουκλάρουν ο,τι βρουν; Μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ αυτή τη στιγμή βγάζει το κινητό στα 150Ε-250Ε, οπότε αν αποφασίσουν να κινηθούν με αυτή τη τιμή θα αναγκαστώ να πληρώσω 40-60Ε μόνο στο ΦΠΑ σωστά; Είναι πραγματικά τόσο ασύμφορο όσο το βλέπω ή μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω τις πιθανότητες μου; (και ναι διαβάσα την ιστορία με τον φίλο και το ρολόι με την επισκευή ) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
makfil Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Αν ήμουν στη θέση σου, θα του ζητούσα, πρώτα απ' όλα, να βεβαιωθεί ότι το κινητό είναι ελεύθερο και όχι δεσμευμένο σε κάποιο πάροχο όπως συνήθως συμβαίνει στην Αμερική. Αν μπορούσε να το στείλει με κάποιο φίλο, γνωστό κλπ θα ήταν η καλλίτερη λύση. Για την αποστολή, οπωσδήποτε χωρίς τη δική του συσκευασία αλλά με προσεκτική και καλή συσκευασία σε κουτί μεγαλύτερων διαστάσεων από το συνηθισμένο. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η δήλωση "δώρου" παίζει κάποιο ρόλο, πλέον, ανεξάρτητα αν συνεχίζει να αναγράφεται από πολλά κινεζομάγαζα και πωλητές. Αρκεί ότι πρόκειται για μεταχειρισμένο που προορίζεται για ανταλλακτικά. Άλλωστε, ποτέ και κανένας τελωνειακός δεν θα το ανοίξει, για να δοκιμάσει τη λειτουργία του, αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Τέλος, και ανεξάρτητα από την εξέλιξη, νομίζω ότι όλοι πλέον έχουμε καταλάβει΄ότι, από το ΝΟΕ 2016, βρισκόμαστε σε μια περίοδο δειγματοληπτικών ελέγχων από το τελωνείο, κυρίως, σε κινητά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι, ενδεχομένως, θα πληρώσουμε τα έξοδα εκτελωνισμού. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Παρελαβα σημερα το κινητο (Xiaomi Redmi 4 Prime) που ανεφερα πριν δυο σελιδες, πραγματι δε μπηκε καν τελωνειο (δε μου ζητησαν ουτε τα 3€). Τσάκαλε! Πολύ τυχερός.Καλορίζικο Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2017 από Επισκέπτης
hiphoper13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2017 από hiphoper13
kalasis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Αν ήμουν στη θέση σου, θα του ζητούσα, πρώτα απ' όλα, να βεβαιωθεί ότι το κινητό είναι ελεύθερο και όχι δεσμευμένο σε κάποιο πάροχο όπως συνήθως συμβαίνει στην Αμερική. Αν μπορούσε να το στείλει με κάποιο φίλο, γνωστό κλπ θα ήταν η καλλίτερη λύση. Για την αποστολή, οπωσδήποτε χωρίς τη δική του συσκευασία αλλά με προσεκτική και καλή συσκευασία σε κουτί μεγαλύτερων διαστάσεων από το συνηθισμένο. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η δήλωση "δώρου" παίζει κάποιο ρόλο, πλέον, ανεξάρτητα αν συνεχίζει να αναγράφεται από πολλά κινεζομάγαζα και πωλητές. Αρκεί ότι πρόκειται για μεταχειρισμένο που προορίζεται για ανταλλακτικά. Άλλωστε, ποτέ και κανένας τελωνειακός δεν θα το ανοίξει, για να δοκιμάσει τη λειτουργία του, αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Τέλος, και ανεξάρτητα από την εξέλιξη, νομίζω ότι όλοι πλέον έχουμε καταλάβει΄ότι, από το ΝΟΕ 2016, βρισκόμαστε σε μια περίοδο δειγματοληπτικών ελέγχων από το τελωνείο, κυρίως, σε κινητά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι, ενδεχομένως, θα πληρώσουμε τα έξοδα εκτελωνισμού. Σ' ευχαριστώ για την πολύ γρήγορη απάντηση! Ναι, έχω ελέχξει πλήρως αυτή την πλευρά της συμβατότητας, απλά σκέφτομαι ότι δεν αντέχω οικονομικά τα έξοδα. Οκ για τις συμβουλές για το κουτί και για την λειτουργία του, σχετικά με το αν έχω πληρώσει όμως (ακόμα και για ανταλλακτικά); Σκέφτομαι την περίπτωση που θα μου ζητήσουν "απόδειξη" (PayPal) για το ποσό που πλήρωσα για τα ανταλλακτικά. Να του έχω στείλει ένα ποσό για να είμαι καλυμμένος; Ναι το διάβασα και αυτό για το ΝΟΕ16 και πιο πρόσφατα. Nα πω ότι βρίσκομαι επαρχία (Θεσσαλία), βοηθάει αυτο τις πιθανότητες μου σε σχέση με το από το ποιο τελωνείο θα περάσει;
makfil Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Με τη διαδικασία που έγραψα δεν φαίνεται ότι αγοράζεις από πωλητή αλά στο στέλνει συγγενής/γνωστός στο πλαίσιο της αποστολής "μη εμπορικού χαρακτήρα" δωρεάν, χωρίς αξία και έτσι δεν χρειάζεται απόδειξη. Αυτά, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα σταματήσει το δέμα στο τελωνείο αλλά θα ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα. 1
Benoulis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Καλησπερα παιδια. Εγω παρηγγειλα κατι απο Ιαπωνια (οχι ebay και amazon) . Μιας και ειμαι anime fan για οσους ξερουν αγορασα μια φιγουρα με τιμη γυρω στα 80 ευρω . Αλλα πληρωσα EMS ( Express Mail Service ) γυρω στα 40 ευρω συνολικα 120 δηλαδη. Αποτι διαβασα και σε αλλες σελιδες κατω απο 150ευρω δεν πληρωνεις τελωνειο. Παρακατω ειναι το tracking . Ελπιζω μεχρι τελος εβδομαδας η αρχες επομενης να παραλαβω , λετε να πληρωσω ΦΠΑ η δεσμα? Περιπου στα 2 κιλα ειναι αποτι γνωριζω το δεμα. Ευχαριστω ( Αθηνα βρισκομαι ) Κατάσταση Ημερομηνία Ώρα ΠεριοχήΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 03-03-2017 23:00 ΙΑΠΩΝΙΑΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 05-03-2017 06:20 ΙΑΠΩΝΙΑΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 07-03-2017 22:15 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 07-03-2017 22:38 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)
makfil Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δεν διάβασες καλά. Η ατέλεια είναι 22€, από 22 έως 150€ πληρώνεις ΦΠΑ και πάνω απ' αυτό και δασμό. Αφού σταμάτησε το δέμα στο τελωνείο, ο τελωνειακός θα βρει την αξία από το δίκτυο (πιθανά από το site του πωλητή), θα χρεώσει τον ΦΠΑ 24% και τα τέλη ΕΛΤΑ (8+4=) 12€. Το καλό σενάριο θα είναι να χρεωθείς μόνο το τέλος των 3€ αλλά όλα αυτά θα τα μάθεις όταν πάρεις το ειδοποιητήριο να παραλάβεις από το γραφείο της περιοχής σου.
Benoulis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δεν διάβασες καλά. Η ατέλεια είναι 22€, από 22 έως 150€ πληρώνεις ΦΠΑ και πάνω απ' αυτό και δασμό. Αφού σταμάτησε το δέμα στο τελωνείο, ο τελωνειακός θα βρει την αξία από το δίκτυο (πιθανά από το site του πωλητή), θα χρεώσει τον ΦΠΑ 24% και τα τέλη ΕΛΤΑ (8+4=) 12€. Το καλό σενάριο θα είναι να χρεωθείς μόνο το τέλος των 3€ αλλά όλα αυτά θα τα μάθεις όταν πάρεις το ειδοποιητήριο να παραλάβεις από το γραφείο της περιοχής σου. Αφου μεσω EMS στο φερνει ο κουριερ των ΕΛΤΑ . Αρα θα μαθω εκεινη την στιγμη λογικα.
makfil Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Το φέρνει στο χώρο σου όταν δεν έχεις χρεωθεί έξοδα εκτελωνισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις