afri Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Σε ολες της χωρες της Ε.Ε ολα τα δεματα περνουν και ελεχωνται απο το τελωνειο. Υπαρχουν ξεκαθαρη νομοι και οχι "δειγματολοιπτικοι" ελεγχοι.
SpirtouLisS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Σε ολες της χωρες της Ε.Ε ολα τα δεματα περνουν και ελεχωνται απο το τελωνειο. Υπαρχουν ξεκαθαρη νομοι και οχι "δειγματολοιπτικοι" ελεγχοι. Για να κάνεις ενδελεχείς ελέγχους, και όχι απλά δειγματοληπτικούς θα πρέπει να έχεις και το κατάλληλο πλήθος υπαλληλικού προσωπικού που θα μπορέσει να καλύψει τις εργατοώρες που απαιτούνται. Αλλα στη χώρα μας δε μπορεί να γίνει αυτό για ευνοήτους λόγους. Εδω θα μπορούσε να συζητηθεί περαιτέρω καθως το θέμα σηκώνει ανάλυση αλλά επειδή τελικά μάλλον θα καταλήξουμε σε πολιτική συζητηση που δεν επιτρέπεται στο φόρουμ, ας μπει η τελεία εδω. 1
scullyist Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 δε γινεται να μη δεχτουν πισω το πακετο. αμα κανεις αρνηση παραλαβης αναγκαστικα θα γυρισει πισω. που θα παει? τους κανεις dispute στο paypal και τελος Έλα, το βρήκα. Θυμόμουν λάθος μαγαζί, το Vickmall είναι που αρνείται επιστροφή λόγω τελωνείου (και με γελοία αιτιολογία imo...). Προ ~βδομάδας απ' το διπλανό φόρουμ, τους ρώτησε πριν την παραγγελία και: Μίλησα με vickmall και Selina. Μετά από μια μακριά συζήτηση που είχαμε, μου ξεκαθάρισε ότι δν δέχονται να κάνεις άρνηση πακέτου, αν και εφόσον περάσει τελωνείο. Η αιτιολογία είναι ότι μπορεί ποτέ να μη φτάσει το πακέτο σε αυτούς,εαν κάνεις άρνηση. Η θα φτάσει σε μισό με ένα χρόνο. Μεταφέρω ότι μου είπε. το οποίο βλέπω πως το αναφέρουν χωρίς πολλά πολλά και στους όρους τους: What about ship back to us tax and duty? Tax and import duty is not included for warranty. We are not liable to any customs hold up or import tax at the receiving country. Kι εγώ είμαι της άποψης πως ακόμη και με αυτούς, στο τέλος λογικά θα πιεστούν λόγω pp claim να παραλάβουν την επιστροφή και να σου κάνουν refund, αλλά βλέπoντας συνέχεια ποστ "δεν παραλαμβάνω και παίρνω refund" προεξοφλώντας πως όλα θα πάνε 101% ομαλά, θεωρώ απαραίτητο όπως είπα, πρώτα μια συνεννόηση με το μαγαζί έστω κι αν είναι απλά για επιβεβαίωση των όρων τους...που μπορεί να μην έχει διαβάσει καν ο άλλος και να του τύχει το αποπάνω και μετά να τρέχει με τα dispute για κανα δίμηνο ενώ νόμιζε το ανώδυνο "έλα μωρέ το επιστρέφω και δεν τρέχει τίποτα".
karaLRS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 και εγώ αν ήμουν κατάστημα δεν θα το δεχόμουν εκτός αν υπήρχε restocking fee. ενα δέμα που το στέλνεις πίσω λόγω τελωνείου κοστίζει στους κατάστημα έξοδα αποθήκης,έξοδα συσκευασίας, μείωση αξίας προϊόντος κλπ
duende Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 παιδια, μη τα θελουμε ολα δικα μας. οταν εν γνωση σου αγοραζεις κατι το οποιο κανονικα περναει τελωνειο και ξερεις οτι αν περασει θα σου ζητησουν ενα σκασμο λεφτα, δε φταιει το καταστημα το paypal δε κανει refund το κοστος εκτελωνισμου, ουτε σε περιπτωση που δε δεχτει το καταστημα επιστροφη και το δεμα καταστραφει επειδη δε παρελαβες. επισης, ειναι πολυ ευκολο να σου κανει ο κινεζος escalate το dispute σε claim με ενα απλο tracking number και κλεισει η υποθεση εις βαρος σου πριν το καταλαβεις και να χασεις και τα χρηματα σου και το πακετο. πολλοι περιμενουν απο το paypal να πληρωνει για τα παντα, δεν ειναι ετσι ομως εγω αυτες τις μερες τρεχω με μια υποθεση παραγγελιας οπου ο κινεζος στη περιγραφη του προιοντος στο σαιτ εγραφε οτι το προιον ηταν απο ευρωπαικη αποθηκη αλλα το εστειλε απο κινα και μετα εκανε τη παπια με αποτελεσμα να ερθει εδω και η dhl να ζηταει τα μαλλιοκεφαλα της, ως συνηθες. εκανα dispute το οποιο αυτος εκανε escalate σε claim για να το κλεισει. εχω φαει κατι ωρες στα τηλεφωνα με το paypal, ευτυχως βοηθανε και πιστευω οτι θα βγει ακρη, επειδη εχω τα απαραιτητα αποδεικτικα στοιχεια, αλλιως λος πουλος. θα γραψω μια συνοψη οταν με το καλο κλεισει, γιατι πιστευω οτι εχει ενδιαφερον το συγκεκριμενο 2
FarCry Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 ενα δέμα που το στέλνεις πίσω λόγω τελωνείου κοστίζει στους κατάστημα έξοδα αποθήκης,έξοδα συσκευασίας, μείωση αξίας προϊόντος κλπ για μειωση αξιας προιοντος? δεν ειναι μεταχειρισμενο. καινουργιο ειναι. το paypal δε κανει refund το κοστος εκτελωνισμου, ουτε σε περιπτωση που δε δεχτει το καταστημα επιστροφη και το δεμα καταστραφει επειδη δε παρελαβες. αυτο πως γινεται? για να κανει αρνηση παραλαβης το καταστημα θα εχει φτασει στη χωρα του. δε γινεται να κανει αρνηση παραλαβης το καταστημα οταν βρισκεται στο ελληνικο τελωνειο. πρωτη φορα διαβαζω κατι τετοιο μα δεν πληρωνεις το τελωνειο για να εχεις κοστος εκτελωνισμου
Aias Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 μολις ρωτησα στο chat του vickmal και αν παραγγειλεις με EU Expedited Shipping που εχει επιπλεον χρεωση καπου στα 20-25 ευρω δεν περναει τελωνειο.Ετσι λενε. ισχυει?3 φορες ρωτησα αν και μου ειπε οτι στελνεται απο Κινα το πακετο και 1 κινητο σε μια παραγγελια και επεμενε ενω το site δινει δυνατοτητα για πιο μεγαλη παραγγελια.
duende Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 για μειωση αξιας προιοντος? δεν ειναι μεταχειρισμενο. καινουργιο ειναι. αυτο πως γινεται? για να κανει αρνηση παραλαβης το καταστημα θα εχει φτασει στη χωρα του. δε γινεται να κανει αρνηση παραλαβης το καταστημα οταν βρισκεται στο ελληνικο τελωνειο. πρωτη φορα διαβαζω κατι τετοιο μα δεν πληρωνεις το τελωνειο για να εχεις κοστος εκτελωνισμου οταν σε καλει η DHL η οποιαδηποτε αλλη κουριερ και τους λες οτι δε δεχεσαι να το παραλαβεις, αυτοι κατοπιν επικοινωνουν με τον αποστολεα και τον ρωτουν αν δεχεται να επιστραφει, ποτε δεν επιστρεφεται αυτοματα. αν ο πωλητης δε δεχτει να επιστραφει το δεμα τοτε μετα απο καποιο διαστημα καταστρεφεται. σε αυτη τη περιπτωση δε σε καλυπτει το paypal για non delivery claim. σε καλυπτει μονο αμα επιστραφει και φανει οτι το παρελαβε ο αλλος. θα μου πεις, γιατι να μη δεχθει επιστροφη? αμα ξερει οτι δε θα χασει τα λεφτα του και εσυ δεν εχεις πατημα για να τα παρεις πισω, δε τον νοιαζει. πχ σου φανηκε μεγαλο το κοστος εκτελωνισμου και λες "δε παραλαμβανω". ο πωλητης σου λεει your problem, τα customs fees ειναι δικη σου ευθυνη την οποια αποδεχθηκες με τη παραγγελια. εσυ τοτε πας και ανοιγεις dispute για non delivery. αυτος το κανει αμεσως escalate σε claim και πεταει το tracking number που δειχνει οτι το εστειλε, αρα το δικο του κομματι φαινεται οτι το εκανε. το paypal βλεπει εγκυρο tracking number στο claim και το το κλεινει υπερ του πωλητη, πολλες φορες χωρις καν να σου δωσει την ευκαιρια να απαντησεις η να στειλεις αποδεικτικα στοιχεια για τυχον εξαπατηση. οποτε σου μενει η επιλογη ειτε να παραλαβεις και να το καταπιεις, η να χασεις και τα χρηματα και το προιον. αμετρητες τετοιες περιπτωσεις αν κανεις μια αναζητηση στο google απο την αλλη, αν εσυ τελικα το παραλαβεις πληρωνοντας το κοστος εκτελωνισμου και μετα πας να κανεις claim επειδη πχ σου ειχε πει απλο ταχυδρομειο και αντι αυτου το εστειλε με κουριερ και την εφαγες, παλι δε παιρνεις μια απο το paypal, δε σε αποζημιωνει για εξοδα εκτελωνισμου. μονο αν θελει ο πωλητης να επιστρεψει κατι επισης, μιας και τα εχω προσφατα πριν απορριψετε τη παραλαβη με σκοπο να κανετε claim πρωτα επικοινωνηστε με το paypal να σας πουν τι εχετε δικαιωμα να διεκδηκησετε μεσω dispute. ακομα και αν σας πει ο ιδιος ο πωλητης ο ιδιος να μη το παραλαβετε, παντα τσεκαρετε με το paypal πρωτα για να μη "κρεμαστειτε" οπως πιο πανω επισης, αν σας πει οτι δε μπορει να κανει refund επειδη ειναι ανοιχτο dispute και το paypal δεσμευει τα χρηματα του μεχρι να κλεισει (ισχυει), ποτε μα ποτε δε το κλεινετε, οσο και αν επιμενει! ο πωλητης μπορει με ενα απλο τηλεφωνημα να ζητησει να αποδεσμευτον τα χρηματα για να κανει refund. αν κανετε το λαθος χανετε καθε δικαιωμα για dispute στη συγκεκριμενη συναλλαγη και δεν υπαρχει καμια περιπτωση να παρετε τα χρηματα πισω. κλεινετε το dispute μονο αφου λαβετε τα χρηματα. τα παραπανω και αλλα, μου τα εχουν πει στο paypal support 2
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Εάν εννοείς δέμα που ταξιδεύει με ταχυδρομείο, δηλαδή στα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα, υπάρχουν σαφείς κανονισμοί της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης για την επιστροφή του είτε μετά από 15 μέρες, εάν δεν εμφανιστεί ο παραλήπτης είτε άμεσα εάν ο παραλήπτης δηλώσει ότι δεν θα το παραλάβει. Εάν χρειαστεί, ανεβάζω το σχετικό άρθρο της Σύμβασης που ισχύει και για τα ΕΛΤΑ, όπως και για τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης. 1
NUKE2 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 1 μήνα τελωνείο για δέμα με singpost. Είχε ένα κινητό και κάτι άλλα φτηνά πράματα. Σε ένα τηλέφωνο που είχα πάρει πριν 2 βδομάδες μου είπε να περιμένω τουλ 1.5μήνα ακόμα επειδή τα είχε βάλει όλα σαν gift. Δεν του έδωσα τον κωδικό μου παρά μόνο τα 2 πρώτα γράμματα... meh 1
karaLRS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 για μειωση αξιας προιοντος? δεν ειναι μεταχειρισμενο. καινουργιο ειναι. Δεν είναι ακριβώς έτσι. το Y κατάστημα αγοράζει πχ 100 κινητά για 100€ και τα πουλάει για 120€ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο που το κινητό μόλις έχει βγεί. Τους επόμενους μήνες το κατάστημα θα αγοράσει πχ 50 κινητά για 90€ από τον προμηθευτή και θα τα πουλήσει για 108€. ένα κινητό που στο πουλάει εσένα τον Ιανουάριο για 120€ αν τον επιστρέψεις θα το πουλήσει πάλι μετά από 2-3 μήνες για 108€ και όχι για 120€ που στο πούλησε εσένα. Σκέψου το αλλιώς. πουλάς μια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών που τώρα έχει 200€ . τελικά την στέλνεις σε έναν τύπο αλλά αυτός μετά από 2 μήνες στην επιστρέφει γιατί δεν του έκανε. εσύ πόσο θα την πουλήσεις; 200€ ή 180€ γιατί η Nvidia έβγαλε την 1080ti? 1
SOADNICK Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 @SOADNICK Οποιοδήποτε tracking site μπορεί να παίρνει την πληροφορία ότι ο σάκος που περιέχει το συγκεκριμένο δέμα έφτασε στην Ελλάδα αλλά αυτός μπορεί να μείνει ασκανάριστος για λίγο ή περισσότερο καιρό. Λοιπον, σκαναριστηκε και απο τα ΕΛΤΑ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 02-03-2017 19:47 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αυτο ειναι το μονο και μοναδικο σταδιο που δειχνουν τα ΕΛΤΑ. Λογικα γλυτωσα το κουστουμι; Αν ειχε μπει τελωνειο δε θα το ελεγε ξεκαθαρα; Ειδα σε αλλα παιδια που φαγαν τελωνειο στην Αθηνα πως ηταν μετα το ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ και ακριβως πριν απο το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (το σταδιο που ειναι το δεμα μου δηλαδη). Να σημειωσω οτι ειμαι Ν. Ελλαδα (Πατρα).
logokrimenos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 ενας φίλος θέλει να πάρει ένα ζευγάρι παπούτσια απο footlocker sta 70$ ή αλλιώς να πάρει 2 ζευγάρια απο 70$ το καθένα για να γλιτώσει απο μεταφορικά με καναν κωδικό. Τι πιθανότητες έχει να περάσει τελωνείο στην κάθε περίπτωση?
SpirtouLisS Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Παρελαβα χθες πακετο απο το ebay αναγραφομενης αλλα και πραγματικης αξιας 19 ευρω και σημερα το πρωι αλλα 2 πακετα 30 ευρω εκαστο χωρις ουτε 3 ευρω. Τα φερε ο ταχυδρομος σπιτι. Και τα 3 πακετα απο κινα χωρις tracking αν λεει κατι αυτο. Το ενα πακετο που ηταν σε κουτι ειχε ανοιχθει σιγουρα. Δεν περιειχε κινητο η αλλη εξυπνη συσκευη. Τα αλλα 2 που ηταν σρ μορφη επιστολης ηταν ανεπαφα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις