Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Πρόσφατα αγόρασα από ένα κινέζικο site μια θήκη για το κινητό μου. Το κόστος της ήταν κάτω από 10ευρώ γύρω στα 9$. H αποστολή της έγινε μέσω POST-NL. Έχοντας το tracking number παρακολοθούσα την διαδρομή του δέματος που φαίνεται παρακάτω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

13-02-2017 14:26 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 21-02-2017 07:10 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 21-02-2017 10:25 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 21-02-2017 14:19 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 21-02-2017 17:46 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 22-02-2017 02:13 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με δεδομένο ότι δε μένω Θεσσαλονίκη μου έκανε εντύπωση ότι πήγε εκεί και θεώρησα ότι πρέπει να έγινε κάποιο λάθος από τα ΕΛΤΑ.Τους έστειλα λοιπόν ένα μήνυμα εξηγώντας τους ότι δε καταλαβαίνω γιατί το δέμα μου πήγε Θεσσαλονίκη. Η απάντηση που έλαβα ακολουθεί:

Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος και σύμφωνα με ενημέρωσή μας από το Διεθνές Ηλεκτρονικό Σύστημα  (I. P. S.) σας γνωρίζουμε ότι  το εν λόγω ταχυδρομικό αντικείμενο αφίχθη στην Ελλάδα στις 21/02/2017 και εν συνεχεία προωθήθηκε για εκτελωνισμό.

Επισημαίνεται,  ότι ο εκτελωνισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων γίνεται από την Τελωνειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄αριθμ:2014/217/12.07.1978 Υπουργικής Απόφασης «Περί της διαδικασίας τελωνισμού και διαχειρίσεως εν γένει των μετά του εξωτερικού διαμειβομένων ταχυδρομικών δεμάτων και λοιπών αντικειμένων» (Φ.Ε.Κ. 645/Β/12-07-1978).

Ο χρόνος και η διαδικασία εκτελωνισμού των αντικειμένων, ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη των Τελωνειακών Αρχών και η ευθύνη του  ΕΛΤΑ περιορίζεται μόνο στην έγκαιρη προώθηση αυτών στον παραλήπτη τους, μετά το πέρας της προαναφερόμενης διαδικασίας.

Η ερώτηση μου έγκειται στο εξής.Αφού το κόστος του είναι μικρό(κάτω των 10 ευρώ ) γιατί πήγε για εκτελωνισμό; Υπάρχει περίπτωση να με χρεώσουν κάτι ; Πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να "ξεμπλοκάρει από το τελωνείο";

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αφού δεν μένεις Θεσ/νίκη, μάλλον μένεις στη Β. Ελλάδα, για να σου λένε ότι το δέμα πάει στην ΥΕΔ Θεσ/νικης.

Το γιατί το έρει μόνο ο τελωνειακός στην Αθηνα που αμφισβήτησε είτε την περιγραφή είτε τη δηλωμένη αξία.

Όταν ο τελωνειακός στη Θεσ/νίκη διαπιστώσει ότι η αξία είναι κάτω από την ατέλεια (22€) θα χρεώσει μόνο το τέλος των 3€ και θα το πρωθήσει στο γραφείο της περιοχής σου για παραλαβή.

Δημοσ.

Και θα χρεωθώ τα 3ευρώ (περίπου το 30% της αξίας του ) επειδή αμφισβητήθηκε η αξία του; Ποιος ο λόγος; Αφού θα φανεί ότι κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ. Μου φαίνεται δυστηχώς παράλογο....

Δημοσ.

Καλές και μελετημένες αγορές

επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο αν έρθει στα ΕΛΤΑ της περιοχής μου και μου ζητήσουν ένα χ ποσό εκτελωνισμού πως τους λέω οτι δεν το θέλω και να το γυρίσουν πίσω?

Δημοσ.

Και θα χρεωθώ τα 3ευρώ (περίπου το 30% της αξίας του ) επειδή αμφισβητήθηκε η αξία του; Ποιος ο λόγος; Αφού θα φανεί ότι κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ. Μου φαίνεται δυστηχώς παράλογο....

ισως γιατι μεσα στη θηκη για κινητο μπορει να κρυβεται ενα κανονικο κινητο με δηλωμενη χαμηλη αξια :P

Δημοσ.

Από τη στιγμή όμως που δε βρίσκεται, δεν είναι παράλογο να χρεωθώ παραπάνω από το 30% της αξίας του αντικειμένου(Για την ακρίβεια κόστισε 8,82$);

Δημοσ.

ετσι ειναι το συστημα δεν ειναι θεμα λογικου και παραλογου. αν μπει τελωνειο χρεωνεται τα 3 ευρω.

και για να μπει τελωνειο κρινεται απο ανθρωπινο παραγοντα

Δημοσ.

^^ ο ανθρωπινος(?) παραγοντας δεν εχει εστω ενα τροπο να ζυγισει το πιο απλο:
πως αλλο βαρος θα ειχε εαν μεσα εκει βρισκοταν και κινητο τηλεφωνο επιπλεον?
:-(

Δημοσ.

Να ρωτησω του φιλου με την θηκη σταλθηκε απο NL (ολλανδια) ,κανονικα δεν θα επρεπε να μην περασει τελωνειο αφου η ολλανδια ειναι μεσα στην ευρωπαικη ενωση?

Δημοσ.

^^ ο ανθρωπινος(?) παραγοντας δεν εχει εστω ενα τροπο να ζυγισει το πιο απλο:

πως αλλο βαρος θα ειχε εαν μεσα εκει βρισκοταν και κινητο τηλεφωνο επιπλεον?

:-(

καλα δεν ξερω τι εγινε, απλα πεταξα μια σκεψη :P

Να ρωτησω του φιλου με την θηκη σταλθηκε απο NL (ολλανδια) ,κανονικα δεν θα επρεπε να μην περασει τελωνειο αφου η ολλανδια ειναι μεσα στην ευρωπαικη ενωση?

ενδιαμεσος σταθμος οχι αρχικος

Δημοσ.

Όσα δέματα ταξιδεύουν από Κίνα με ευρωπαικά ταχυδρομεία (Ολλανδικό, Βελγικό, Γερμανικό κλπ) κάνουν στάση στη χώρα τους in transit, δηλαδή διερχόμενα και δεν εισάγονται στη χώρα ώστε να φαίνεται στην Ελλάδα ότι ήρθαν από ΕΕ. 

Δημοσ.

Σε ένα παιδί ήρθε να πληρώσει 12 ευρώ για θήκη που έκανε 1 ευρώ. Προφανώς δεν τα πλήρωσε και γύρισε πίσω. Τα 3 ευρώ στα 40 50 δεν φαίνονται αλλά στα 5 10 φαίνονται.

Δημοσ.

Περιμένω να δω πότε θα ξεμπλοκάρει από τελωνείο και θα ενημερώσω για το τι με χρεώσαν επιπλέον. Πάντως για μια θήκη των 8,82$ ακόμα και τα 3 ευρώ είναι υπερβολικά......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...