Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις τι shipping methods διαλέγεις από Ιαπωνία; Μέχρι στιγμής όλα τα δέματα μου έρχονται είτε με AirMail ή SAL small packet είτε με EMS. Αυτή τη φορά όμως επειδή το δέμα αν και σχετικά φθηνό, ήταν στα δύο κιλά, και δεν ήθελα να πληρώσω EMS, αναγκαστικά επέλεξα SAL, το κανονικό. Ήταν η μόνη διαφορά από άλλες φορές, γι'αυτό και σκέφτομαι μήπως παίζει ρόλο το βάρος.

Εχω παραλαβει και με τις τρεις μεθοδους. Η ασφαλεστερη θεωρειται η EMS για περιπτωση κλοπης κτλ. Ξεχασα να πω προηγουμενος πως το πακετο που κοστιζε 200$ ηρθε και συστημενο σπιτι μου! Βεβαια απο βαρος ηταν κατω απο κιλο, περιπου 800 γραμμαρια βαρια βαρια.

Συνηθως το βαρος παιζει ρολο, εδω παντως πιστευω πως ηταν απλα ατυχια για το πακετο σου. Πρωτιστως ψαχνουν για ηλεκτρονικες συσκευες οπου βαζουν και τους μεγαλυτερους δασμους.

• Like 1
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εαν ρωταγες για το δικο μου, ναι το δεμα ανοιχτηκε και το ξανακλεισανε μετα με μονωτικη και τη μπλε πλαστικη ταινια, σαν αυτη που δενουμε τα κουτια.

Αφού ανοίχτηκε, τότε νομίζω είναι τσάμπα η αγανάκτησή σου για τον πωλητή.

Δημοσ.

Η πορεία είναι αυτή που παραθέτω. Η ένδειξη "δέματα" ισοδυναμεί με εισαγωγή στο τελωνείο;

Όχι, δεν ισοδυναμεί με εισαγωγή στο τελωνείο. Απλά από κάποιες χώρες (όπως οι ΗΠΑ) δεν υπάρχει το "επιστολικό ταχυδρομείο" που έχετε συνηθίσει και  ακόμα και μικρά πακέτα στέλνονται και παραλαμβάνονται ως δέματα. Προφανώς ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ιαπωνία.

Δημοσ.

Αφού ανοίχτηκε, τότε νομίζω είναι τσάμπα η αγανάκτησή σου για τον πωλητή.

νομιζω λεει πως αν δεν εγραφε 20 δολαρια και κινητο δεν θα εμπαιναν στη διαδικασια ανοιγματος.

Δημοσ.

Εχω παραλαβει και με τις τρεις μεθοδους. Η ασφαλεστερη θεωρειται η EMS για περιπτωση κλοπης κτλ. Ξεχασα να πω προηγουμενος πως το πακετο που κοστιζε 200$ ηρθε και συστημενο σπιτι μου! Βεβαια απο βαρος ηταν κατω απο κιλο, περιπου 800 γραμμαρια βαρια βαρια.

Συνηθως το βαρος παιζει ρολο, εδω παντως πιστευω πως ηταν απλα ατυχια για το πακετο σου. Πρωτιστως ψαχνουν για ηλεκτρονικες συσκευες οπου βαζουν και τους μεγαλυτερους δασμους.

Βασικά μάλλον είναι τυχαίο. Επειδή λαμβάνω πακέτα από την Ιαπωνία σχεδόν κάθε μήνα (με το μεγαλύτερο να ήταν 5 κιλά) μόνο δύο φορές έχουν περάσει τελωνείο. Βέβαια είχαν αναγραφόμενη τιμή αντίστοιχα σε ευρώ ~600€ η μία και ~1500€ η άλλη. Οπότε οκ το θεωρώ λογικό να περάσανε.

Δημοσ.

Βασικά μάλλον είναι τυχαίο. Επειδή λαμβάνω πακέτα από την Ιαπωνία σχεδόν κάθε μήνα (με το μεγαλύτερο να ήταν 5 κιλά) μόνο δύο φορές έχουν περάσει τελωνείο. Βέβαια είχαν αναγραφόμενη τιμή αντίστοιχα σε ευρώ ~600€ η μία και ~1500€ η άλλη. Οπότε οκ το θεωρώ λογικό να περάσανε.

Ναι στα πλαισια των παραγγελιων σου ειναι επισης λογικο που κολλησανε, το ζητημα εδω ειναι να βγαλουμε καποιο μεσο ορο τι κολλαει και τι οχι. Κινητα απο Κινα πχ ειναι αποδεδειγμενο πως κολλανε σε τεραστιο βαθμο.

Δημοσ.

Έχω βρει σε προσφορά μια Gopro από ιδιώτη στις Φιλιππίνες με ποιο τρόπο θα μπορούσε να μου την στείλει? τι πιθανότητες έχω να μην πληρώσω τελωνείο το ποσό που την πουλάει είναι 130 ευρώ...και τελος ο καλύτερος τρόπος για την μεταφορά των χρημάτων είναι paypal

Δημοσ.

Με ταχυδρομείο και περιγραφή άλλου αντικειμένου πχ media player με υποτιμημένη δηλωμένη αξία πχ $25.

Το τελωνείο είναι ρίσκο και, φυσικά, πληρώνεις με paypal.

Δημοσ.

Με ταχυδρομείο και περιγραφή άλλου αντικειμένου πχ media player με υποτιμημένη δηλωμένη αξία πχ $25.

Το τελωνείο είναι ρίσκο και, φυσικά, πληρώνεις με paypal.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, ταχυδρομείο ΕΛΤΑ ή DHL UPS? και το δηλώνει ο ιδιώτης οτι είναι media player? επίσης αν ανοιχτεί στο τελωνείο υπάρχει περίπτωση να ζητήσουν αποδείξεις αγοράς και τετοια?  

Δημοσ.

Με το εθνικό του ταχυδρομείο για να παραλάβεις από ΕΛΤΑ.

Τα άλλα είναι courier και αφενός θα σε πετσοκόψουν αφετέρου έχεις σίγουρο το τελωνείο.

Εάν σταματήσει στο τελωνείο, ο τελωνειακός θα βρει την αξία από το δίκτυο και θα χρεώσει ΦΠΑ 24% και τέλη ΕΛΤΑ 12€.

Σπανίως ζητάνε αποδείξεις.

Δημοσ.

Με το εθνικό του ταχυδρομείο για να παραλάβεις από ΕΛΤΑ.

Τα άλλα είναι courier και αφενός θα σε πετσοκόψουν αφετέρου έχεις σίγουρο το τελωνείο.

Εάν σταματήσει στο τελωνείο, ο τελωνειακός θα βρει την αξία από το δίκτυο και θα χρεώσει ΦΠΑ 24% και τέλη ΕΛΤΑ 12€.

Σπανίως ζητάνε αποδείξεις.

Άρα άμα σταματήσει τελωνείο θα ανοιχθεί θα βρουν οτι η αξία του προϊόντος ειναι 300 ευρώ θα μπει το 24% +12 ευρώ τότε μπορώ να μην το αποδεχθώ για να μην πληρώσω και να γυρίσει πίσω? υπάρχει περίπτωση να μην το ανοίξουν και καθόλου αφού έχει δηλώθει σαν κάτι φθηνό και να την γλιτώσω μόνο με 3 ευρώ που γράφουν ποιο πάνω που τους ζήτησαν στα ΕΛΤΑ?

Δημοσ.

Μπορείς να μην το παραλάβεις αλλά πρέπει πρώτα να έχεις συνεννοηθεί με τον πωλητή για να σου επιστρέψει τα χρήματα ή να στο στείλει πάλι γιατί αλλιώς χάνεις τα χρήματά σου.

Υπάρχει και η περίπτωση να περάσει γιαυτό έγραψα πιο πάνω ότι είναι ρίσκο.

Δημοσ.

Μπορείς να μην το παραλάβεις αλλά πρέπει πρώτα να έχεις συνεννοηθεί με τον πωλητή για να σου επιστρέψει τα χρήματα ή να στο στείλει πάλι γιατί αλλιώς χάνεις τα χρήματά σου.

Υπάρχει και η περίπτωση να περάσει γιαυτό έγραψα πιο πάνω ότι είναι ρίσκο.

οκ! σε ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια

Δημοσ.

Ένα μήνα μέσα στο τελωνείο με κινητό και τελικά την σκαπούλαρε. Στο προποτζίδικο a.s.a.p :-]

Τελικα πληρωσα 41 ευρω

Φπα σε 120 ευρω cif

Παλι καλα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...