vectorone Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Χαιρετω σας.Επανερχομαι με update σε προηγουμενο μηνυμα, στο οποιο ανεφερα την αγορα κινητου απο Aliexpress και σκαλωμα αυτου στο τελωνειο στις 20/1/2017.20 του Φλεβαρη βγηκε απο το τελωνειο και πηγα το παρελαβα σημερα. Στο ειδοποιητηριο εγραφε μονο τα στοιχεια μου και την ημερομηνια παραλαβης.Πηγα λοιπον, στο καταστημα του ταχυδρομειου για την παραλαβη, με την λογικη οτι μου εχουν ετοιμασει ενα κουστουμι Westmancott για το κινητο...Κατι που δεν εγινε (ακριβως). Η συσκευη κοστολογηθηκε για 100€, αρα πληρωσα 24+12=36€ εξτρα. Βεβαια η πραγματικη αξια του ηταν διαφορετικη και ευχαριστουμε τον υπαλληλο που ενω, σιγουρα ηξερε ποσο παραπανω ειχε, εδειξε βαρεμαρα? επιεικεια?, το κοστολογησε με ενα τυπικο ποσο (να λεμε και τα καλα, μην τους βριζουμε μονο, γιατι εαν γουσταρε μπορουσε να μου βαρεσει το κανονικο φορο, γιατι εχει τον νομο απο πισω του). Η συσκευη ειναι εργαλειο παρεπιπτοντως και αμα ηταν για δικη μου χρηση, σιγουρα δεν θα ενιωθα και πολυ ξενερωμενος με το εξτρα 36αρι €, γιατι ειναι μια συσκευη που τα αξιζε (και με το παραπανω).Πιο πολυ τα εχω παρει με τον Κινεζο εμπορα, που ενω στους ορους συναλλαγης μαζι του, εχει τη δυνατοτητα της επιστροφης του αντικειμενου αλλα με δικια μας χρεωση αποστολης, ο τυπος αρνηθηκε 2 φορες κατηγορηματικα να το λαβει πισω (του στειλα με το που μπηκε στο τελωνειο η συσκευη).Η μεγιστη καραγκιοζια του Κινεζου (Hong Kong Goldway) επισης, ηταν το εξης: Οπως θα δειτε και στην εικονα, ο τυπας ο υπερτατος, εβαλε πανω στο δεμα: tick GIFT, value 22$ και στο description: ANDROID PHONE, PHONE CASE, PHONE FILM...Πως περιμενα εγω μετα, να μην το τσακωσουν στο τελωνειο??
roiditis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά καλησπέρα, αυτη είναι η τελευταία ενημέρωση που έχω. Σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, γλιτώσαμε την είσοδο στο τελωνείο, να την περιμένω ή μάλλον τι να περιμενω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κατάσταση: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ημερομηνία/Time: 13-02-2017 11:51 Περιοχή: ΟΛΛΑΝΔΙΑ Κατάσταση: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 08:38 Περιοχή: ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) Κατάσταση: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 10:40 Περιοχή: Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Κατάσταση: ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 13:01 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 07:47 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 13:38 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 15:38 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
tech3 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά καλησπέρα, αυτη είναι η τελευταία ενημέρωση που έχω. Σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, γλιτώσαμε την είσοδο στο τελωνείο, να την περιμένω ή μάλλον τι να περιμενω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κατάσταση: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ημερομηνία/Time: 13-02-2017 11:51 Περιοχή: ΟΛΛΑΝΔΙΑ Κατάσταση: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 08:38 Περιοχή: ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) Κατάσταση: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 10:40 Περιοχή: Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Κατάσταση: ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 13:01 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 07:47 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 13:38 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 15:38 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ καλησπερα κατα 99% δεν θα εχεις τελωνειο γιατι τα δεματα ιδικα απο θεσσαλονικη που εχουν παει κεντρο διαλογης αττικης δεν περναν αυτο το εχω παρατηρησει απο δεματα που ειχα οποτε μαλλον ειναισταμπαρισμενα απο αθηνα
nikosmakos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά καλησπέρα, αυτη είναι η τελευταία ενημέρωση που έχω. Σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, γλιτώσαμε την είσοδο στο τελωνείο, να την περιμένω ή μάλλον τι να περιμενω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κατάσταση: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ημερομηνία/Time: 13-02-2017 11:51 Περιοχή: ΟΛΛΑΝΔΙΑ Κατάσταση: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 08:38 Περιοχή: ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) Κατάσταση: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 10:40 Περιοχή: Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Κατάσταση: ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ Ημερομηνία/Time: 22-02-2017 13:01 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 07:47 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 13:38 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατάσταση: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία/Time: 24-02-2017 15:38 Περιοχή: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Απο Ολλανδια στο εστειλαν το δεμα? Αν ναι τοτε δεν περναει τελωνειο ειναι εντος Ε.Ε.
scullyist Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Οταν οι κινεζοι το στέλνουν με NLPost, η πρώτη ενημέρωση στο τρακινγκ δειχνει την Ολλανδία.
vectorone Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Το δέμα ανοίχτηκε; Εαν ρωταγες για το δικο μου, ναι το δεμα ανοιχτηκε και το ξανακλεισανε μετα με μονωτικη και τη μπλε πλαστικη ταινια, σαν αυτη που δενουμε τα κουτια.
Kanesan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Πήγα σήμερα στο ταχυδρομείο και παρέλαβα δέμα από Ιαπωνία το οποίο είχε έρθει εκεί δύο μέρες τώρα σύμφωνα με το tracking number, αλλά δεν μου άφησαν ειδοποιητήριο ποτέ (δεν είναι η πρώτη φορά, έχει συμβεί άλλες 3).Το δέμα ζύγιζε 2 κιλά και η συνολική αξία του ήταν 58 ευρώ. Μου ζήτησαν να πληρώσω το τέλος των 3 ευρώ. Το δέμα αυτό δεν είχε μπει τελωνείο. Για άλλα δέματα, ακριβότερα (αλλά ελαφρύτερα, δεν ξέρω αν τελικά αυτό παίζει κάποιο ρόλο στην κατηγοριοποίηση ή αν απλά έτυχε) τα οποία μάλιστα είχαν εισέλθει τελωνείο αλλά δεν θεωρήθηκαν αγαθά υψηλής αξίας (τουλάχιστον αυτές ήταν οι ενδείξεις στο tracking number , είσοδος και έξοδος από τελωνείο - το ένα μάλιστα μετά από εβδομάδα) δεν είχα πληρώσει ούτε το τέλος των 3 ευρώ.
Getta Robo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Τι ενδειξη ειχε το δεμα; Παρελαβα χθες δεμα με Japan post και με αξια 200$, ενδειξη used cd software και δεν πληρωσα τιποτα επιπλεον.
Kanesan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Comics and Animation. Δηλαδή την ένδειξη που έχει πάνω κάτω με κάποιες παραλλαγές κάθε φορά, καθώς παραλαμβάνω δέματα από Ιαπωνία σχεδόν κάθε εβδομάδα. Και σε ακριβότερα δέματα, δεν είχα πληρώσει τίποτα. Επίσης, δεν ξέρω καν αν θα πλήρωνα αυτά τα 3 ευρώ, εάν είχα λάβει ειδοποιητήριο ή αν είχα πέσει σε άλλη υπάλληλο. Κι αυτό διότι ενώ η υπάλληλος συμπλήρωνε τα στοιχεία και φαινόταν ότι απλά θα μου το παρέδιδε, σταμάτησε, σκέφτηκε για λίγο, και μετά ρώτησε μια συνάδελφό της αν πρέπει να χρεώσει 3 ευρώ τέλος ή όχι. Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσω 3 ευρώ, είναι μικρό ποσό και τα αντικείμενα του δέματος προέρχονταν από Yahoo Japan Auctions, επομένως είχα ήδη πετύχει καλή τιμή γι'αυτά, αλλά μου φάνηκε λίγο στην τύχη η όλη διαδικασία.
makfil Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Comics and Animation. Δηλαδή την ένδειξη που έχει πάνω κάτω με κάποιες παραλλαγές κάθε φορά, καθώς παραλαμβάνω δέματα από Ιαπωνία σχεδόν κάθε εβδομάδα. Και σε ακριβότερα δέματα, δεν είχα πληρώσει τίποτα. Επίσης, δεν ξέρω καν αν θα πλήρωνα αυτά τα 3 ευρώ, εάν είχα λάβει ειδοποιητήριο ή αν είχα πέσει σε άλλη υπάλληλο. Κι αυτό διότι ενώ η υπάλληλος συμπλήρωνε τα στοιχεία και φαινόταν ότι απλά θα μου το παρέδιδε, σταμάτησε, σκέφτηκε για λίγο, και μετά ρώτησε μια συνάδελφό της αν πρέπει να χρεώσει 3 ευρώ τέλος ή όχι. Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσω 3 ευρώ, είναι μικρό ποσό και τα αντικείμενα του δέματος προέρχονταν από Yahoo Japan Auctions, επομένως είχα ήδη πετύχει καλή τιμή γι'αυτά, αλλά μου φάνηκε λίγο στην τύχη η όλη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι ότι την ώρα που ετοίμαζε την παράδοση πρόσεξε τις παρατηρήσεις του τελωνειακού για το τέλος των 3€. Έχει συμβεί και άλλες φορές αυτό.
Getta Robo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Εισαι ατυχος, απο αρχες του χρονου εχω παραλαβει πανω απο 30 δεματα απο Ιαπωνια, με αξια απο 2$ ως 200$, κυριως βιντεοπαιχνιδια και περιφερειακα και μεχρι στιγμης δεν εχω πληρωσει το παραμικρο παραπανω. Και με το τελευταιο που εκανε τοσο ψιλοαπορρησα που περασα. Αλλα απο οτι φαινεται πρωτιστως κοιτανε αυτα που ερχοντε απο Κινα για τα κινητα, και επειτα απο τις ηπα. Και φιλος που παρελαβε πακετο αρκετων κιλων (saturn/super famicom) επισης με Japan post δεν πληρωσε επισης τιποτα επιπλεον.
Kanesan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδή, για να καταλάβω, ο τελωνειακός πρόσθεσε παρατηρήσεις για το τέλος των 3 ευρώ σε δέμα που, κατά το tracking number τουλάχιστον, δεν πέρασε από τελωνείο, ενώ δεν υπήρχε τίποτα αντίστοιχο για τρία άλλα πακέτα που υποτίθεται πέρασαν από τελωνειακό έλεγχο τους τελευταίους μήνες;
makfil Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Για να χρεωθείς τα 3€ σημαίνει ότι το δέμα μπήκε στο τελωνείο, ανεξάρτητα αν αναφέρεται στην πορεία του σαν "customs" ή αλλιώς. Ο τελωνειακός που το χρεώθηκε, πείστηκε ότι η αξία του δεν σηκώνει ΦΠΑ και χρέωσε το τέλος παρουσίασης (3€). 1
Kanesan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Η πορεία είναι αυτή που παραθέτω. Η ένδειξη "δέματα" ισοδυναμεί με εισαγωγή στο τελωνείο; Διότι δεν βλέπω κάτι άλλο.ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 06-02-2017 16:30 ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 09-02-2017 06:00 ΙΑΠΩΝΙΑ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 22-02-2017 06:57 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 22-02-2017 08:56 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 22-02-2017 09:51 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 22-02-2017 09:56 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 22-02-2017 10:43 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 22-02-2017 20:52 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 22-02-2017 22:52 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Εισαι ατυχος, απο αρχες του χρονου εχω παραλαβει πανω απο 30 δεματα απο Ιαπωνια, με αξια απο 2$ ως 200$, κυριως βιντεοπαιχνιδια και περιφερειακα και μεχρι στιγμης δεν εχω πληρωσει το παραμικρο παραπανω. Και με το τελευταιο που εκανε τοσο ψιλοαπορρησα που περασα. Αλλα απο οτι φαινεται πρωτιστως κοιτανε αυτα που ερχοντε απο Κινα για τα κινητα, και επειτα απο τις ηπα. Και φιλος που παρελαβε πακετο αρκετων κιλων (saturn/super famicom) επισης με Japan post δεν πληρωσε επισης τιποτα επιπλεον. Μπορείς να μου πεις τι shipping methods διαλέγεις από Ιαπωνία; Μέχρι στιγμής όλα τα δέματα μου έρχονται είτε με AirMail ή SAL small packet είτε με EMS. Αυτή τη φορά όμως επειδή το δέμα αν και σχετικά φθηνό, ήταν στα δύο κιλά, και δεν ήθελα να πληρώσω EMS, αναγκαστικά επέλεξα SAL, το κανονικό. Ήταν η μόνη διαφορά από άλλες φορές, γι'αυτό και σκέφτομαι μήπως παίζει ρόλο το βάρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις