makfil Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Αφού μπήκε στο τελωνείο, θα περιμένεις να γίνει ο εκτελωνισμός και θα ειδοποιηθείς από τον ταχυδρόμο για να πας στο γραφείο της περιοχής σου να πληρώσεις και να παραλάβεις.
carolosjk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Αφού μπήκε στο τελωνείο, θα περιμένεις να γίνει ο εκτελωνισμός και θα ειδοποιηθείς από τον ταχυδρόμο για να πας στο γραφείο της περιοχής σου να πληρώσεις και να παραλάβεις. Είναι λογικό όμως να είναι έκει από 23/1?
makfil Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Όχι, λογικό δεν είναι αλλά τι μπορείς να κάνεις;
carolosjk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Όχι, λογικό δεν είναι αλλά τι μπορείς να κάνεις; Μάλλον τίποτα Όποτε αναμένω υπομονετικά το χαρτί του ταχυδρόμου που λογικά κάποτε θα έρθει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
leftpc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο παραγγελία από sportsdirect(Αγγλία) και τρόπο αποστολής barlin standard delivery? Για 2 ζευγάρια παπούτσια μιλάμε,όχι κάτι πολύ βαρύ. 1
PappouC_ALeXi5 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρες παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω ένα πολυεργαλείο από amazon μπαίνω στο amazon.com και το βρίσκω 72δολάρια https://www.amazon.com/Dremel-4000-2-30-120-Volt-Variable/dp/B002L3RUVG/ref=sr_1_3?s=power-hand-tools&ie=UTF8&qid=1487651885&sr=1-3&keywords=dremel ενώ αν μπω στο amazon.de i στο Uk η τιμή του είναι 100++ φεύγα αν το παραγγείλω από το .com θα περάσει τελωνεία και θα φτάσει την τιμή που έχουν στο De και uk? γιατί τόση μεγάλη διαφορα? επίσης συμφέρει να το παραγγείλω με το amazon prime για free shipping?
makfil Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο παραγγελία από sportsdirect(Αγγλία) και τρόπο αποστολής barlin standard delivery? Για 2 ζευγάρια παπούτσια μιλάμε,όχι κάτι πολύ βαρύ. Η Αγγλία εξακολουθεί να ανήκει στην ΕΕ Καλημέρες παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω ένα πολυεργαλείο από amazon μπαίνω στο amazon.com και το βρίσκω 72δολάρια https://www.amazon.com/Dremel-4000-2-30-120-Volt-Variable/dp/B002L3RUVG/ref=sr_1_3?s=power-hand-tools&ie=UTF8&qid=1487651885&sr=1-3&keywords=dremel ενώ αν μπω στο amazon.de i στο Uk η τιμή του είναι 100++ φεύγα αν το παραγγείλω από το .com θα περάσει τελωνεία και θα φτάσει την τιμή που έχουν στο De και uk? γιατί τόση μεγάλη διαφορα? επίσης συμφέρει να το παραγγείλω με το amazon prime για free shipping? Βασικά, το 4000 της Αμερικής είναι στα 110V ενώ της Γερμανίας στα 220V και σε άλλες συσκευασίες (με περισσότερα ή λιγότερα εξαρτήματα). Επιπλέον, όταν θα φτάσεις στο τελικό στάδιο της παραγγελίας θα δεις ότι, εκτός από τα υψηλά μεταφορικά, χρεώνει και έξοδα εκτελωνισμού, δηλαδή ΦΠΑ (24%) με τελική τιμή στα 122€ περίπου. Μπορείς να ψάξεις στη γερμανική αλλά και στην ελληνική αγορά και το e-shop το βγάζει κατά καιρούς σε προσφορά. 2
gbouros Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ανεξάρτητα από τα volts που είναι τεχνικές λεπτομέρειες - Κανένα από τα amazon US ή UK ή DE δεν έχουν δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα είτε είσαι prime είτε όχι - Το amazon US πάνω στην τιμή χρεώνει επιπλέον και "$52.47 Shipping & Import Fees Deposit to Greece" οπότε λογικά βγαίνει πιο ακριβό. 1
zianna Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ρε παιδιά μια απορία, μην το ψάχνω τώρα κι εγώ δεν ξέρω πού στα βέλγικα.. Παράγγειλα κάτι μανό (που βάφουμε τα νύχια για όποιον δεν καταλαβαίνει) από Αμερική, αξία στα 27.49 δολλάρια συν 8.99 μεταφορικά σύνολο 36.48 Ήρθε πριν λίγο ο ταχυδρόμος και ζητούσε 25 συν ευρώ για το τελωνείο, ούτως ή άλλως δεν είχα μετρητά πάνω μου και πήρα απλά το χαρτί να πάω από το ταχυδρομείο. Είναι φυσιολογικό να ζητάνε 25 ευρώ για το τελωνείο σε πακέτο αξίας 27μιση δολλαρίων; Αναλυτικά δεν μπορούσα διαβάσω κάτι, ένα χαρτί του τελωνείου κολλημένο στο πακέτο ήταν και δεν γνωρίζω καν αν θα γράφει πάνω αναλυτικά... Να το παίξω τρελίτσα να ζητήσω refund από το άμαζον; Και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι το τελευταίο δίμηνο έχω παραγγείλει από Αμερικάνικο amazon προϊόντα αξίας πάνω από 800 δολλάρια, είχα κάτι υπόλοιπο σε δωροκάρτες χρόνια τώρα και το χρησιμοποίησα, και για κανένα άλλο δεν πλήρωσα τελωνείο. Πχ την Παρασκευή μου ήρθε ένας βραστήρας 93 δολλαρίων, πάνω στο πακέτο το είχαν δηλωμένο ως teapot gift και δεν πλήρωσα φράγκο έξτρα.. Καλημέρες παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω ένα πολυεργαλείο από amazon μπαίνω στο amazon.com και το βρίσκω 72δολάρια https://www.amazon.com/Dremel-4000-2-30-120-Volt-Variable/dp/B002L3RUVG/ref=sr_1_3?s=power-hand-tools&ie=UTF8&qid=1487651885&sr=1-3&keywords=dremel ενώ αν μπω στο amazon.de i στο Uk η τιμή του είναι 100++ φεύγα αν το παραγγείλω από το .com θα περάσει τελωνεία και θα φτάσει την τιμή που έχουν στο De και uk? γιατί τόση μεγάλη διαφορα? επίσης συμφέρει να το παραγγείλω με το amazon prime για free shipping? Θα πρέπει να αγοράσεις και μετασχηματιστή των 200 Watt γιατί οι αμερικάνοι δουλεύουν με 120 volts, εμείς στην Ευρώπη από 220-240 volts. Ο πιο φθηνός θα σου βγει γύρω στα 20 δολλάρια με τα μεταφορικά. Επίσης θα πληρώσεις και μεταφορικά για Ελλάδα σίγουρο έξτρα 20άρι δολλάρια και ίσως και τελωνείο. Πάρτο από Γερμανία καλύτερα ή παρακολούθα τις προσφορές όλων των ευρωπαϊκών amazon (γαλλικό, ιταλικό, ισπανικό, αγγλικό, γερμανικό) καθημερινά και μπορεί να βγει σε προσφορά.
theopan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Είναι φυσιολογικό να ζητάνε 25 ευρώ για το τελωνείο σε πακέτο αξίας 27μιση δολλαρίων; Αναλυτικά δεν μπορούσα διαβάσω κάτι, ένα χαρτί του τελωνείου κολλημένο στο πακέτο ήταν και δεν γνωρίζω καν αν θα γράφει πάνω αναλυτικά... Όχι φυσικά! Απολύτως παράλογο είναι! Απλά κατέβασε η κούτρα του κηφήνα του τελωνειακού ότι σώνει και καλά τα αγόρασες κανα 80άρι ευρώ. Μην παραλαμβάνεις τίποτα και πες τους να ...βάψουν τα νύχια τους. Άστους να κάνουν με το νου τους μπαϊράμι με "φανταστικά" έσοδα. Σύντομα θα καταρρεύσει το τέρας...
makfil Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ρε παιδιά μια απορία, μην το ψάχνω τώρα κι εγώ δεν ξέρω πού στα βέλγικα.. Παράγγειλα κάτι μανό (που βάφουμε τα νύχια για όποιον δεν καταλαβαίνει) από Αμερική, αξία στα 27.49 δολλάρια συν 8.99 μεταφορικά σύνολο 36.48 Ήρθε πριν λίγο ο ταχυδρόμος και ζητούσε 25 συν ευρώ για το τελωνείο, ούτως ή άλλως δεν είχα μετρητά πάνω μου και πήρα απλά το χαρτί να πάω από το ταχυδρομείο. Είναι φυσιολογικό να ζητάνε 25 ευρώ για το τελωνείο σε πακέτο αξίας 27μιση δολλαρίων; Αναλυτικά δεν μπορούσα διαβάσω κάτι, ένα χαρτί του τελωνείου κολλημένο στο πακέτο ήταν και δεν γνωρίζω καν αν θα γράφει πάνω αναλυτικά... Να το παίξω τρελίτσα να ζητήσω refund από το άμαζον; Και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι το τελευταίο δίμηνο έχω παραγγείλει από Αμερικάνικο amazon προϊόντα αξίας πάνω από 800 δολλάρια, είχα κάτι υπόλοιπο σε δωροκάρτες χρόνια τώρα και το χρησιμοποίησα, και για κανένα άλλο δεν πλήρωσα τελωνείο. Πχ την Παρασκευή μου ήρθε ένας βραστήρας 93 δολλαρίων, πάνω στο πακέτο το είχαν δηλωμένο ως teapot gift και δεν πλήρωσα φράγκο έξτρα.. Εάν αγόρασες από Amazon, λογικά, έπρεπε να σου χρεώσει και Imort Fees, δηλαδή ΦΠΑ, και σ' αυτή την περίπτωση, δεν πληρώνεις Έξοδα εκτελωνισμού. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί σε αξία CIF $36.48 να αντιστοιχούν έξοδα εκτελωνισμού 25€ Κάτι λάθος έχει γίνει και να το ψάξεις.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ελαφρώς off topic, αλλά όσον αφορά το πολυεργαλείο dremel, μπορείς να πάρεις να προτιμήσεις και μια πιο «ταπεινή» μάρκα, από την εγχώρια αγορά με σχεδόν τα μισά λεφτά: https://www.skroutz.gr/s/4354658/Einhell-TH-MG-135-E.html?from=recommendations Έχω ένα παρόμοιο και έχει αποδειχτεί σκυλί.Μια φορά με δάγκωσε κιόλας! 1
zianna Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Εάν αγόρασες από Amazon, λογικά, έπρεπε να σου χρεώσει και Imort Fees, δηλαδή ΦΠΑ, και σ' αυτή την περίπτωση, δεν πληρώνεις Έξοδα εκτελωνισμού. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί σε αξία CIF $36.48 να αντιστοιχούν έξοδα εκτελωνισμού 25€ Κάτι λάθος έχει γίνει και να το ψάξεις. Για την ακρίβεια βλέπω στο χαρτί που μου άφησαν 25,46 ευρώ πρέπει να πληρώσω.Το amazon δεν είχε χρεώσει import fees, και το θεώρησα λογικό γιατί ήταν αγορά μικρής αξίας. Από τον βραστήρα το περίμενα το ραβασάκι και μου ήρθε από τα άσχετα μανό... Μήπως επειδή είναι προϊόν cosmetic; Και δεν μου λες, πού το ψάχνω καλύτερα; Άμαζον ή τελωνείο; Και επαναλαμβάνω, το προϊόν λέει ημερομηνία παράδοσης ως την 1η Μαρτίου, να το παίξω τρελίτσα στις 3 του Μάρτη να πάρω refund; (Στο ταχυδρομείο θα μείνει ως και τις 8 του Μάρτη). Το tracking είναι κολλημένο στις 30 Γενάρη και λέει "package has left seller facility and is in transit to carrier", από εκεί και πέρα τίποτα, με USPS το έστειλαν...
yimmiyimmi Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Παίδες με αγορά ενος all in one pc κάτω των 50 ευρώ τι γίνεται? Usps θα σταλεί είναι με 19.5 οθόνη θα έχω θέμα κοινώς μη μου πουν κάνα κατοσταρικο για αυτό ρωταω
makfil Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Για την ακρίβεια βλέπω στο χαρτί που μου άφησαν 25,46 ευρώ πρέπει να πληρώσω. Το amazon δεν είχε χρεώσει import fees, και το θεώρησα λογικό γιατί ήταν αγορά μικρής αξίας. Από τον βραστήρα το περίμενα το ραβασάκι και μου ήρθε από τα άσχετα μανό... Μήπως επειδή είναι προϊόν cosmetic; Και δεν μου λες, πού το ψάχνω καλύτερα; Άμαζον ή τελωνείο; Και επαναλαμβάνω, το προϊόν λέει ημερομηνία παράδοσης ως την 1η Μαρτίου, να το παίξω τρελίτσα στις 3 του Μάρτη να πάρω refund; (Στο ταχυδρομείο θα μείνει ως και τις 8 του Μάρτη). Το tracking είναι κολλημένο στις 30 Γενάρη και λέει "package has left seller facility and is in transit to carrier", από εκεί και πέρα τίποτα, με USPS το έστειλαν... Επαναλαμβάνω ότι είναι περίεργο γιατί η αλυσίδα Amazon δεν είναι κινεζομάγαζο για να δηλώνει υποτιμημένες αξίες στα δέματα. Για να χρεώνουν 25,46€ σημαίνει ότι κοστολόγησαν το δέμα πολύ παραπάνω ενώ συνήθως ψάχνουν στο site του πωλητή. Ανεξάρτητα από αυτά, πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις αυτά που αγόρασες ή όχι, με τη συγκεκριμένη προσαύξηση. Κόλπα με την αλυσίδα δεν μπορείς να παίξεις γιατί θα σε βάλει στην black list με ότι αυτό συνεπάγεται. Ούτε επαναπροσδιορισμό της αξίας, αφού α) το ποσό είναι χαμηλό, β) πρέπει να πληρώσεις 10€ και γ) είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα και χρονοβόρα η διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις