Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά το δέμα εινα απο Αμερική μαχαίρι αξίας 350 ευρω και δηλωμένο στο κουτί 120 με priority mail?

Δεν βλεπω τελωνείο ακομα και αγχώνομαι..να περιμένω η' εχω γλυτωσει;ειμαι απο κορινθο.attachicon.gifIMG_3735.PNG

γλυτωσες γλυτωσες αφου εφυγε απτο αεροδρομιο...

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εγω πηρα σημερα φακελο μικρων διαστασεω με nl post που περιειχε δυο xiaomi wifi repeater..το οποιο ηταν ελαφρυ μικρο κλπ αλλα οταν το επιανες απο εξω εμοιαζε σαν κινητο χωρις το κουτι του...αξια 18 ευρω κανονικα δηλωμενη και περιγραφη wifi parts.

πανω στον φακελο ειχε σφραγιδα τελωνειου στρογγυλη και τετραγωνη αλλα δεν εβγαζες ακρη τι λεγανε...δεν πληρωσα κατι αλλο!

σαν φακελος βαρος και διαστασεις δεν επρεπε να το κοιταξουνε καν...τωρα γιατι το τσεκαρανε και το σφαργισανε δεν ξερω!!

Δημοσ.

Γεια σας. θα μου στείλει ένας φίλος μου απο Αμερική μία κάρτα γραφικών αξίας 200 ευρώ με usps. Πως να τη δηλώσει ώστε να έχω λιγότερες πιθανότητες να πληρώσω τελωνίο; Pc parts και τιμή gift ή χαμηλή;

Δημοσ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ08-02-201723:23ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ16-02-201720:51ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ17-02-201715:45Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

παιδιά το γλυτώσαμε το τελωνείο ;

Δημοσ.

εγω πηρα σημερα φακελο μικρων διαστασεω με nl post που περιειχε δυο xiaomi wifi repeater..το οποιο ηταν ελαφρυ μικρο κλπ αλλα οταν το επιανες απο εξω εμοιαζε σαν κινητο χωρις το κουτι του...αξια 18 ευρω κανονικα δηλωμενη και περιγραφη wifi parts.

πανω στον φακελο ειχε σφραγιδα τελωνειου στρογγυλη και τετραγωνη αλλα δεν εβγαζες ακρη τι λεγανε...δεν πληρωσα κατι αλλο!

σαν φακελος βαρος και διαστασεις δεν επρεπε να το κοιταξουνε καν...τωρα γιατι το τσεκαρανε και το σφαργισανε δεν ξερω!!

Ε πιο πολύ ψάχνουν μικρά κουτάκια ( λένε ) καθώς τα περνάνε για κινητά. Βέβαια μπορεί να περάσει και πιο μεγάλο δέμα. Γενικά είναι καθαρά στη τύχη.

Δημοσ.

LCD Οθόνη για Xiaomi αξίας 20$ πέρασε τελωνείο Θεσ/νίκης. "ΕΛΕΥΘΕΡΟ"  έγραφε η σφραγίδα του τελωνείου αλλά πλήρωσα 3€ στα ΕΛΤΑ.Ίσως είδαν το "Phone Screen" στην περιγραφή και νόμιζαν ότι ήταν πράγματι κινητό.Αξία πάντως έγραφε στο κουτί 4,90$ 

Δημοσ.

εγω πηρα σημερα φακελο μικρων διαστασεω με nl post που περιειχε δυο xiaomi wifi repeater..

περιμενω και εγω το δικο μου

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω παραγγείλει από aliexpress ένα κινητό και μαζί με τα μεταφορικά πλήρωσα συνολικά 144 ευρώ, η αναγραφόμενη τιμή στο πακέτο είναι 20 δολάρια. Το κινητό βρίσκεται από τις 7 Φεβρουαρίου στην ΥΕΔ Θεσσαλονίκης, από ότι διάβασα σε προηγούμενα σχόλια ο τελωνειακός μπορεί να ψάξει από μόνος του την τιμή στο ίντερνετ και να την υπολογίσει πάνω από 150 ευρώ με αποτέλεσμα να πληρώσω άδικα δασμούς. Ποια είναι η γνώμη σας, να επικοινωνήσω μαζί τους ή να το αφήσω και ότι γίνει;

Δημοσ.

Εάν με το "να πληρώσεις δασμούς" εννοείς πραγματικά το δασμό που προβλέπει η νομοθεσία για αξίες πάνω από 150€, οι τελωνειακοί των ΕΛΤΑ δεν εφαρμόζουν πιστά τη νομοθεσία και δεν χρεώνουν αυτό το δασμό αλλά χρεώνουν ΦΠΑ 24% και τα τέλη ΕΛΤΑ 12€.

Δεν νομίζω ότι η επικοινωνία μαζί τους θα βοηθήσει στη διαδικασία αφού έτσι κι αλλιώς ο τελωνειακός που χρεώθηκε το δικό σου θα ψάξει στο site του πωλητή να βρει την τιμή.

Δημοσ.

Καλησπερα, να πω κι εγω την εμπειρια μου,

εχω παραγγειλει καμια εικοσαρια παραγγελιες απο αλιεξπρες τον τελευταιο εναμιση χρονο. Απο οθονες κινητου μεχρι ταμπλετ, χωρις κανενα προβλημα μεχρι στιγμης. Ομως για μια καμερα ασφαλειας (αξιας 40€) το τρακινκ δειχνει οτι εχει παει τελωνειο απο τις 16/2 και απαιτειται τελωνειακη δηλωση. Πρεπει να τηλεφωνησω στο τελωνειο να τους στειλω αποδειξεις κλπ;

η αποστολη εγινε με aliexpress standard shipping (singapore post).

Ναπαω για εκτελωνισμο μονος μου δεν παιζει γιατι μενω Λευκαδα.

Δημοσ.

Όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Ο τελωνειακός που χρεώθηκε το δέμα σου, θα βρει την αξία από το site του πωλητή, θα υπολογίσει τον ΦΠΑ πάνω σ' αυτήν και θα προσθέσει και τα (8+4=) 12€ των ΕΛΤΑ.

Το δέμα θα προωθηθεί στο γραφείο της περιοχής σου από όπου θα το παραλάβεις πληρώνοντας τα έξοδα εκτελωνισμού.

Δημοσ.

Έχω παραγγείλει ταμπλετ από geekbuying και μπήκε τελωνείο. Έχει κολλήσει όμως εδώ και καιρό στο:

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

To ταμπλετ έρχεται με απλό ταχυδρομείο(singapore post). Τον εκτελωνισμό θα τον κάνουν τα ΕΛΤΑ ή θα πρέπει να πάω εγώ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...