makfil Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Εχω παραλάβει 11 πακέτα απο τον Νοέμβριο στην Κρήτη. Τίποτα απολύτως τελωνείο. Μη τρελένεστε, Είναι περισσότεροι οι ελέγχοι, αλλα μέχρι εκει. Προφανώς, κρίνεις από τα δικά σου στοιχεία και όχι από όσα γράφονται σ' αυτό και σε άλλα fora. Μόνο σήμερα, διάβασα 3 περιπτώσεις δεμάτων μικρής αξίας που χρεώθηκαν το τέλος παρουσίασης των 3€. Μακάρι να είσαι πάντα τυχερός αλλά πολλοί άλλοι δεν έχουν την τύχη σου και πληρώνουν ΦΠΑ και τέλη και μάλιστα σε μεγαλύτερες αξίες από αυτές που αγόρασαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα έχει αναφερθεί κυρίως στα τμήματα διαλογής της Β. Ελλάδας. Κοινώς Θεσσαλοβίκη. Σωστά?
makfil Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Εάν εννοείς το τελωνείο, τα περιστατικά έχουν καταγραφεί και συνεχίζουν να καταγράφονται στην ΥΕΔ Αθηνών (αεροδρόμιο) γιατη Νότια Ελλάδα, και στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης, για τη Β. Ελλάδα.
andreapaog328 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 όποιος θέλει να αγορασει ηλεκτρονικα εξαρτήματα/boards (που δε βρίσκεις στο ebay) απο το Μouser που στέλνει απο αμερικη προχωραει αφοβα επιλέγοντας ομως αποστολη με fedex μονο. πληρωνουνε αυτοι τον εκτελωνισμο. εσυ όμως τον φπα. >50 γιουρο εχει και τσαμπα εξοδα αποστολης. ψωνισα καπου 70€ και ηρθαν σε 4 μερες. τζαστ ιν κεις ενδιαφερει κανεναν.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Να τρελαθώ; τα ιδια μου λένε οι κινέζοι μου.. Δηλαδή με μια παραγγελία gadget/τηλεφώνων ~500€, τι μπορεί να μου συμβει απο το 2017; Αθηνα ειμαι.. εχουμε αγορασει αρκετες φορες, ποτε δεν ακουσα για customs..
trickius Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Γενικά μετά τον Δεκέμβρη κάτι έχει αλλάξει στην είσοδο όλων των δεμάτων είτε Ευρώπης είτε τρίτων χωρών. Αργούν υπερβολικά γιατί μάλλον έχει πέσει δουλειά με ελέγχους και εκτελωνισμούς. Είχα αγοράσει δίσκο από Καναδά και έκανε 1 1/2 μήνα να έρθει ευτυχώς χωρίς τελωνειακά τέλη (μικρό ποσό κάτω από 50ευρώ). Από αγγλικό άμαζον ακόμα να μου έρθει και είναι 4η εβδομάδα. Επίσης συνάδελφος αγόρασε από κινεζομάγαζο αρχή του έτους και είναι τελωνείο (ποσό 200 ευρώ). Περιμένει την λυπητερή τώρα..
toyotats Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 ακομα ενα δεμα μεγαλουτσικο περασε χωρις τελωνιο Βορειο Ελλαδα.
FarCry Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 όποιος θέλει να αγορασει ηλεκτρονικα εξαρτήματα/boards (που δε βρίσκεις στο ebay) απο το Μouser που στέλνει απο αμερικη προχωραει αφοβα επιλέγοντας ομως αποστολη με fedex μονο. πληρωνουνε αυτοι τον εκτελωνισμο. εσυ όμως τον φπα. >50 γιουρο εχει και τσαμπα εξοδα αποστολης. ψωνισα καπου 70€ και ηρθαν σε 4 μερες. τζαστ ιν κεις ενδιαφερει κανεναν. καλη φαση. εγω οταν ειχα αναγκη τετοιων εξαρτηματων, εψαχνα συγκεκριμενα για headphone jack η farnell ειναι πολυ καλη. μου εδωσαν και καταλογο. αντιπροσωπεια στο σταθμο της δαφνης
papp0us Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Προφανώς, κρίνεις από τα δικά σου στοιχεία και όχι από όσα γράφονται σ' αυτό και σε άλλα fora. Μόνο σήμερα, διάβασα 3 περιπτώσεις δεμάτων μικρής αξίας που χρεώθηκαν το τέλος παρουσίασης των 3€. Μακάρι να είσαι πάντα τυχερός αλλά πολλοί άλλοι δεν έχουν την τύχη σου και πληρώνουν ΦΠΑ και τέλη και μάλιστα σε μεγαλύτερες αξίες από αυτές που αγόρασαν. Νομίζω ότι ολοι εδώ μέσα , προσωπικές εμπειρίες αναφέρουμε εκτός αν κάποιοι έχουν οργανωθεί σε σύλλογο και εκφέρει άποψη μόνο ο πρόεδρος τους Ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει, απλά είναι γεγονός ότι 11 πακέτα ήρθαν χωρίς πρόβλημα, πράγμα που αναφέρω για να σταματήσω να διαβάζω τα "όλα περνάνε τελωνείο ,μου το είπε φίλος μου στα ΕΛΤΑ" το οποίο είναι εξίσου λάθος με το "μην ανησυχείτε τίποτα δεν περνάει τελωνείο". Οι έλεγχοι ειναι 10πλασιοι; 20πλασιοι; Εκατοσταπλασιοι; Και πάλι ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός με βάση των αριθμό δεμάτων (και πάλι προσωπική άποψη εκφράζω)
makfil Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Επειδή, ακριβώς, φιλοξενούμαστε σε ένα forum που κάθε μέλος γράφει ανώνυμα τη γνώμη του, άποψη, εμπειρία, ιδέα, τρολ κλπ είναι σίγουρο ότι οι ακραίες τοποθετήσεις του στυλ "όλα τα δέματα περνάνε από τελωνείο" ή "όλα ΔΕΝ περνάνε τελωνείο" δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, αφού από τα περιστατικά που καταγράφονται σε αυτό και άλλα fora αποδεικνύεται ότι ο έλεγχος, που ξεκίνησε από το ΝΟΕ 2016 και συνεχίζεται, είναι δειγματοληπτικός και όχι καθολικός, Όσα μέλη και απλοί αναγνώστες του forum γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση, δεν επηρεάζονται από τα posts αυτού του στυλ αλλά εκείνοι που δεν την γνωρίζουν μπορεί να παραπλανηθούν και να προχωρήσουν σε μια αγορά πχ ακριβού κινητού, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι πιθανό να χρεωθούν με τα έξοδα εκτελωνισμού. Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτούς οφείλουμε να προστατεύουμε και να τους ενημερώνουμε, ότι, ανεξάρτητα από το αν τα δικά μου δέματα (ακριβά ή φτηνά, μεγάλα ή μικρά κλπ) περνάνε ή δεν περνάνε από το τελωνείο, υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσει ένα δέμα στο τελωνείο, όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται αυτός ο έλεγχος. 2
kanesaxo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Κι εγω παρέλαβα με τη σειρά μου, περίπου 10 δεματάκια απο ebay, μικρού μεγέθους και αξίας (το ακριβότερο στα 18ε) και δεν είχα κάποια άλλη χρέωση. Ως συνήθως δηλαδή. Τωρα περιμένω απο ali 2 δέματα, 25ε περίπου έκαστος...ίδωμεν αν την "φάμε"! Υ.Γ. πάντως τα δέματα παραγγελίας του Νοεμβρίου, άργησαν ΠΑΡΑ πολύ, υπότε υποθέτω αυτό που συζητάτε, πως γινεται δειγματοληπτικός έλεγχος και "κολλάνε" στα αεροδρόμια, τελωνεία, όπου διάολο.
bladewing Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά το δέμα εινα απο Αμερική μαχαίρι αξίας 350 ευρω και δηλωμένο στο κουτί 120 με priority mail? Δεν βλεπω τελωνείο ακομα και αγχώνομαι..να περιμένω η' εχω γλυτωσει;ειμαι απο κορινθο.
papp0us Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά το δέμα εινα απο Αμερική μαχαίρι αξίας 350 ευρω και δηλωμένο στο κουτί 120 με priority mail? Δεν βλεπω τελωνείο ακομα και αγχώνομαι..να περιμένω η' εχω γλυτωσει;ειμαι απο κορινθο. IMG_3735.PNG Ναι τη γλίτωσες
Προτεινόμενες αναρτήσεις