makfil Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Οι επιλογές που δείχνει στο συγκεκριμένο προιόν εμφανίζονται σε όλα τα είδη που πουλάει και σε κάθε διαφορετικό προιόν που βάζεις στο καλάθι έχει τσεκαρισμένη (radio button) την προτεινόμενη επιλογή και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη φτηνή επιλογή με DHL (courier), με €35,74, όπως σου είπαν στο chat. Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις και την EMS.
FarCry Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Να πω πως ότι έχω παραγγείλει μέχρι τώρα δεν έχει πιαστεί τελωνείο. Το μεγαλύτερο/βαρύτερο ήταν μια οθόνη 27" απο Κορέα (μάλλον 2 οθόνες τέτοιες έχω πάρει) που είχαν έρθει με EMS και ΕΛΤΑ κουριερ χωρίς να πληρώσω ούτε ενα ευρώ έξτρα. Επίσης πρόσφατα αγόρασα κάτι κομπιουτερικά 55Ε από Ταιλάνδη που ήρθαν με DHL απλό το οποίο κάποια στιγμή παραδόθηκε στα ΕΛΤΑ, πάλι χωρίς τελωνείο. ρε το φαρδος ! παιξε και τζοκερ το εχεις!
theopan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 ρε το φαρδος ! παιξε και τζοκερ το εχεις! Τα είπαμε αυτά... Η συντριπτική πλειοψηφία των πακέτων δεν σταματάει στο τελωνείο γιατί πολύ απλά είναι αδύνατο λόγω του πλήθους πακέτων που διακινείται. Μην κοιτάτε τις αναφορές στο όποιο φόρουμ. Αυτός που έχει πρόβλημα θα γράψει. Οι υπόλοιπες κάποιες χιλιάδες που δεν συναντούν πρόβλημα δεν έχουν λόγο να γράψουν. Μπορεί να αυξήθηκαν κάπως οι έλεγχοι, αλλά όσο και να αυξηθούν, πάντα σταγόνα στον ωκεανό θα αποτελούν αυτά που δασμολογούνται.
FarCry Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Τα είπαμε αυτά... Η συντριπτική πλειοψηφία των πακέτων δεν σταματάει στο τελωνείο γιατί πολύ απλά είναι αδύνατο λόγω του πλήθους πακέτων που διακινείται. Μην κοιτάτε τις αναφορές στο όποιο φόρουμ. Αυτός που έχει πρόβλημα θα γράψει. Οι υπόλοιπες κάποιες χιλιάδες που δεν συναντούν πρόβλημα δεν έχουν λόγο να γράψουν. Μπορεί να αυξήθηκαν κάπως οι έλεγχοι, αλλά όσο και να αυξηθούν, πάντα σταγόνα στον ωκεανό θα αποτελούν αυτά που δασμολογούνται. καλα αυτες οι αγορες σιγουρα εγιναν πριν το νοεμβριο του 16 που αλλαξαν τα παντα.
kgian Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μετά τον Νοέμβρη πήρα ένα drone 55E από gearbest και κάτι εξαρτήματα για το oculus rift από Ταιλάνδη 55Ε me DHL-->ELTA. Και φυσικά πολλά άλλα πραγματάκια 20-30Ε. Επίσης σήμερα παρέλαβα ένα συστημένο απο Κίνα με αποστολή 26 Οκτώβρη!!! Φυσικά είχα πάρει full refund. Έστειλα μήνυμα στον κινέζο για να τον πληρώσω, ακόμα δεν έχει απαντήσει. 1
Hapatingo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Σχετικά με τις αγορές από Καναδά. Περιμένουμε από Απρίλιο και μετά.
FarCry Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 μέχρις ότου επικυρωθεί από όλα τα εθνικά και περιφερειακά κοινοβούλια της ΕΕ, κάτι που θα πάρει χρόνια. Αμα δεν το κυρωσει ο Τσιπρας δεν μετραει πιο πιθανο ειναι να γινουν εκλογες
Hapatingo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Αμα δεν το κυρωσει ο Τσιπρας δεν μετραει πιο πιθανο ειναι να γινουν εκλογες Από ότι κατάλαβα όπως είναι γραμμένο το κείμενο δεν δίνει επιλογή πέραν της επικύρωσης. Ούτως άλλως αυτή η συζήτηση είχε γίνει στις 28/10/16 όπου συμφώνησαν όλα τα κράτη μέλη. Οπότε αργά ή γρήγορα θα έρθει και στην Ελλάδα. Στο ενδιάμεσο όποιο κράτος μέλος το επικυρώσει πρώτο θα μπορείς να κάνεις τις αγορές σου μέσω προωθητικής εταιρίας. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα και νομίζω ότι όλο και περισσότερα site του Καναδά θα στέλνουν πλέον Ευρώπη σαν να είμαστε επέκταση του Καναδά. Και το αντίστροφο με την ΕΕ. Επίσης ο Καναδάς με την Γαλλία είναι όπως η Ελλάδα με την Κύπρο και σύμφωνα με την ceta θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο οι συναλλαγές τους.
mst13451 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα σ όλους. Είδα το συγκεκριμένο νήμα και σκέφτηκα να διαφωτίσω (αν μπορώ) λίγο τα πράγματα. Ως τώρα το νομικό πλαίσιο για αγορές από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε. είχε δύο σκέλη. Τις αγορές που πραγματοποιούνταν με χρήση των ΕΛΤΑ & εκείνες με χρήση courier, DHL, FEDEX, TNT κτλ. Για τις αγορές ιδιωτών που έφταναν στην χώρα μέσω ΕΛΤΑ το όριο αξίας για μη επιβολή δασμών/τελών και ΦΠΑ είναι 100€ συμπεριλ. των εξόδων αποστολής. Για τις αγορές ιδιωτών που έφταναν στην χώρα μέσω DHL κτλ. το όριο αξία για μη επιβολή δασμών/τελών και ΦΠΑ είναι 23€ συμπεριλ. των εξόδων αποστολής. Για τις αγορές επιχειρήσεων ισχύουν διαφορετικά όρια. Σήμερα παραλαμβάνοντας 7-8 δέματα από τα ΕΛΤΑ από Ασία υπήρχε συστημένη επιστολή-ακανόνιστο δέμα μικρό με δηλωμένη αξία $7 (και πραγματική αξία μικρή) το οποίο πέρασε από εκτελωνισμό μέσω της απλουστευμένης διαδικασίας ταχυδρομικών δεμάτων. Η χρέωση του τελωνείου (διαμέσω ΕΛΤΑ) για αυτή τη διαδικασία είναι 3€. Η προϊσταμένη των ΕΛΤΑ με ενημέρωσε οτι αυτό θα παγιωθεί για όλα τα δέματα & επιστολές που μπαίνουν στη χώρα είτε έχουν αξία 0,01 είτε 99,99€ αλλά δεν ήταν σε θέση να μου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όταν ρώτησα με ποιο κριτήριο στο συγκεκριμένο δέμα επιβλήθηκε το τέλος ενώ στα υπόλοιπα 7 που κάποια από αυτά είχαν δηλωμένη διπλάσια ή τριπλάσια αξία οχι. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα γι αυτό από έγκυρη πηγή ας ενημερώσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 παιδια μια ερωτηση πηρα αν δεν κανω λαθος στις 5/1 απο το geekbuying ενα κινητο το ιδιο και ενας φιλος μου στις 6/1 το οποιο ελεγε οτι εχει δωρεαν μεταφορικα, στον φιλο μου ηρθε εχθες,εμενα οχι ακομα και με λεει οτι πληρωσε εξτρα 45€ ευρω για το τελωνειο μαλλον.Ξερετε να μου πειτε γτ πληρωσε εξτρα που μαλλον και εγω θα πληρωσω εφοσον ελεγε δωρεαν μεταφορικα ή αν δεν παιζει ρολο;
papp0us Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 καλα αυτες οι αγορες σιγουρα εγιναν πριν το νοεμβριο του 16 που αλλαξαν τα παντα. Εχω παραλάβει 11 πακέτα απο τον Νοέμβριο στην Κρήτη. Τίποτα απολύτως τελωνείο. Μη τρελένεστε, Είναι περισσότεροι οι ελέγχοι, αλλα μέχρι εκει.
makfil Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα σ όλους. Είδα το συγκεκριμένο νήμα και σκέφτηκα να διαφωτίσω (αν μπορώ) λίγο τα πράγματα. Ως τώρα το νομικό πλαίσιο για αγορές από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε. είχε δύο σκέλη. Τις αγορές που πραγματοποιούνταν με χρήση των ΕΛΤΑ & εκείνες με χρήση courier, DHL, FEDEX, TNT κτλ. Για τις αγορές ιδιωτών που έφταναν στην χώρα μέσω ΕΛΤΑ το όριο αξίας για μη επιβολή δασμών/τελών και ΦΠΑ είναι 100€ συμπεριλ. των εξόδων αποστολής. Για τις αγορές ιδιωτών που έφταναν στην χώρα μέσω DHL κτλ. το όριο αξία για μη επιβολή δασμών/τελών και ΦΠΑ είναι 23€ συμπεριλ. των εξόδων αποστολής. Για τις αγορές επιχειρήσεων ισχύουν διαφορετικά όρια. Σήμερα παραλαμβάνοντας 7-8 δέματα από τα ΕΛΤΑ από Ασία υπήρχε συστημένη επιστολή-ακανόνιστο δέμα μικρό με δηλωμένη αξία $7 (και πραγματική αξία μικρή) το οποίο πέρασε από εκτελωνισμό μέσω της απλουστευμένης διαδικασίας ταχυδρομικών δεμάτων. Η χρέωση του τελωνείου (διαμέσω ΕΛΤΑ) για αυτή τη διαδικασία είναι 3€. Η προϊσταμένη των ΕΛΤΑ με ενημέρωσε οτι αυτό θα παγιωθεί για όλα τα δέματα & επιστολές που μπαίνουν στη χώρα είτε έχουν αξία 0,01 είτε 99,99€ αλλά δεν ήταν σε θέση να μου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όταν ρώτησα με ποιο κριτήριο στο συγκεκριμένο δέμα επιβλήθηκε το τέλος ενώ στα υπόλοιπα 7 που κάποια από αυτά είχαν δηλωμένη διπλάσια ή τριπλάσια αξία οχι. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα γι αυτό από έγκυρη πηγή ας ενημερώσει. Είναι τελείως λάθος αυτά που γράφεις αφού η τελωνειακή νομοθεσία είναι αυτή της ΕΕ και ισχύει για όλες τις χώρες της ενιαία. Η ατέλεια για εισαγωγές από τρίτες χώρες είναι, προς το παρόν 22€ αφού έχει δρομολογηθεί απόφαση για κατάργησή της, από 22€ έως 150€ πληρώνεις ΦΠΑ και από 150€ και πάνω και δασμό ανάλογα με τη δασμολογική κλάση του αντικειμένου. Στα δέματα που διακινούνται με ταχυδρομείο, έρχονται από τρίτες χώρες και μπαίνουν για οποιοδήποτε λόγο στο τελωνείο χρεώνεται το τέλος παρουσίασης των ΕΛΤΑ (3€) εάν διαπιστωθεί ότι η αξία ου είναι χαμηλή (μέχρι 22€). παιδια μια ερωτηση πηρα αν δεν κανω λαθος στις 5/1 απο το geekbuying ενα κινητο το ιδιο και ενας φιλος μου στις 6/1 το οποιο ελεγε οτι εχει δωρεαν μεταφορικα, στον φιλο μου ηρθε εχθες,εμενα οχι ακομα και με λεει οτι πληρωσε εξτρα 45€ ευρω για το τελωνειο μαλλον.Ξερετε να μου πειτε γτ πληρωσε εξτρα που μαλλον και εγω θα πληρωσω εφοσον ελεγε δωρεαν μεταφορικα ή αν δεν παιζει ρολο; Εάν το κινητό του φίλου σου μπήκε στο τελωνείο του έβαλαν ΦΠΑ και τέλη ΕΛΤΑ (8+4=) 12€. Εάν μπει και το δικό σου θα έχει παρόμοια χρέωση αλλά μπορεί και να μην σταματήσει εκεί.
FarCry Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Εχω παραλάβει 11 πακέτα απο τον Νοέμβριο στην Κρήτη. Τίποτα απολύτως τελωνείο. Μη τρελένεστε, Είναι περισσότεροι οι ελέγχοι, αλλα μέχρι εκει. εχει σημασια και τι παραγγελιες εχεις κανει και εγω εχω κανει αρκετες παραγγελιες μεχρι 22 ευρω και δεν εχω κανει βαρια αντικειμενα.
Getta Robo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Εχω παραλαβει περιπου τριαντα δεματα τις τελευταιες 50 μερες απο Ιαπωνια με Japan Post, με τιμες απο 3ε ως και 80ε και δεν εχω πληρωσει (ακομα; ) τιποτα επιπλεον. Μαλλον κοιτανε περισσοτερο τα δεματα που αποστελοντε απο την Κινα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις