Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βαση προηγουμενες εμπειριες που εχω το οτι σου δειχνει τωρα ταχυμεταφορες ελτα στην αναζητηση δεν σημαινει οτι θα γινει η παραδοση απο ΕΛΤΑ courier, λογικα με απλο ταχυδρομειο θα γινει, ωστοσο απο την στιγμη που εχει tracking number αποκλειεται να στο αφησει χυμα ο ταχυδρομος στην πορτα η στον χωρο των γραμματων αυτο το κανουν μονο σε αυτα που εχουν σταλει απλα και με την προυποθεση να ειναι μικρου μεγεθους...

Ειδοποιητηριο θα σου αφησει, ωστε να πας εσυ στο ελτα της περιοχης σου να παραλαβεις.

Έτσι είναι. 13ψηφιο tracking είναι κανονικά ανιχνεύεται, απλά στα ΕΛΤΑ θα φανεί όταν μπει Ελλάδα. Και δεν το πετάει ο ταχυδρόμος στην πόρτα όπως αναφέρθηκε. Απλά τα πακέτα από Αμερική έχω διαπιστώσει (μου το είχαν πει και στο support των ΕΛΤΑ μια φορά με το που τους εκφώνησα τα 2 πρώτα γράμματα στο tracking) ότι δεν έρχονται σαν επιστολικό ταχυδρομείο, παρά σαν δέματα. Ακόμα και μικρά να είναι που έχουν τις προδιαγραφές (με τα Ελληνικά δεδομένα) να περνούσαν ως επιστολικό. Δηλαδή αφήνει ειδοποιητήριο ο ταχυδρόμος όταν φτάσει και πάμε και παραλαμβάνουμε.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,

εχω στειλει ενα κινητο για επισκευη στο geekbuying.Τι πρεπει να γραψουν για να μην χρεωθει στην επιστροφη;

Eνα "repair-not sale" λετε να κανει δουλεια;Καμια ιδεα εκτος απο νηστεια-προσευχη;  :-D

Ενα αλλο θεμα ειναι το εξης.ΟΚ να χρεωνουμε ΦΠΑ.Πως ομως ο τελωνειακος υπαλληλος κοστολογει ενα Χ προιον; Που ξερει αν οντως ο εμπορας εχει κανει γενναια εκπτωση για Υ λογους;

Επεξ/σία από jason84
Δημοσ.

Απο όσα διαβάζω χώρες εντός εε δεν έχουν θέμα με το τελωνείο.

Αλλα ...επειδη η εμπειρία μου δεν είναι μεγάλη και προς καθυσηχασμό,,,

2 κινητά απο Γερμανία αξίας 200€ το καθένα περίπου

αποστολή με dhl.. δεν θα έχω πρόβλημα, σωστά?

Δημοσ.

Ότι αγοράσεις από ΕΕ (να έρχεται σίγουρα από αυτές τις χώρες) δεν έχει τελωνείο.

Καλησπέρα σήμερα ήρθε η λυπητερή από τελωνείο για ένα xiaomi mi5s plus 88ευρω συνολο

Πόσο το αγόρασες;

Δημοσ.

Ότι αγοράσεις από ΕΕ (να έρχεται σίγουρα από αυτές τις χώρες) δεν έχει τελωνείο.

Σε ευχαριστώ πολύ....ευρωπαική αποθήκη κινέζικου κατ/τος είναι..

Δημοσ.

όσον αφορά το τελωνείο και τις τελευταίες εξελίξεις  με δαύτο, έχει σημασία αν θα είναι Nl or SG post το ταχυδρομείο? Θέλω να πώ υπάρχει κάποιο με  ακόμη λιγότερες πιθανότητες ή ειναι όλα το ίδιο? Φυσικά marked as a gift low value εννοειται

Δημοσ.

Πόσο το αγόρασες;

Πόσο το αγόρασες;

320 ευρω εκανε αυτοι μαλλον κοιταν το κιμοβιλ χρεωνουν το 24φπα συν το 12αρι του ελτα

Δημοσ.

Καλησπέρα σήμερα ήρθε η λυπητερή από τελωνείο για ένα xiaomi mi5s plus 88ευρω συνολο

Καλησπερα σε ολους. Και εγω περιμενω να μιυ στειλουν τηνλυπητερη. Με τον ταχυδρομο σου εχει ερθει?
Δημοσ.

320 ευρω εκανε αυτοι μαλλον κοιταν το κιμοβιλ χρεωνουν το 24φπα συν το 12αρι του ελτα

Σε άλλη περίπτωση είχαν βάλει την τιμή του Banggood, από όπου το είχε αγοράσει ο ενδιαφερόμενος.

Πάντως, σε μερικές περιπτώσεις βάζουν την αξία αγοράς, χωρίς να έχουν τιμολόγιο φυσικά, και σε άλλες βάζουν παραπάνω, ειδικά σε εκείνα με αξία κάτω των 100€.

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Και εγω περιμενω να μιυ στειλουν τηνλυπητερη. Με τον ταχυδρομο σου εχει ερθει?

ναι σταματησεστο ΥΕΔ θεσσαλονικης και μαζι με το ειδοποιητήριο για να παω να τοπαρω ηταν και αυτο το χαρτι

Δημοσ.

όσον αφορά το τελωνείο και τις τελευταίες εξελίξεις  με δαύτο, έχει σημασία αν θα είναι Nl or SG post το ταχυδρομείο? Θέλω να πώ υπάρχει κάποιο με  ακόμη λιγότερες πιθανότητες ή ειναι όλα το ίδιο? Φυσικά marked as a gift low value εννοειται

Εφόσον marked as low gift στην πράξη δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Το αν εσύ προτιμάς μία από τις 2 είναι δικό σου θέμα. Μόνο και μόνο επειδή έχω παραγγείλει πολλές φορές χωρίς πρόβλημα και την γνωρίζω καλύτερα σου προτείνω PostNL.

Δημοσ.

Εφόσον marked as low gift στην πράξη δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Το αν εσύ προτιμάς μία από τις 2 είναι δικό σου θέμα. Μόνο και μόνο επειδή έχω παραγγείλει πολλές φορές χωρίς πρόβλημα και την γνωρίζω καλύτερα σου προτείνω PostNL.

Σημειωτέον, thanks!

To πρόβλημα τώρα με το τελωνείο πρέπει κάπως να το λύσουμε.Όπως λύσαμε και το θεματάκι με τα capital controls τότε.

Ρωτάω μήπως το SG χτυπάει ''μάτι'' περισσότερο, για αυτό και περνάει τελωνείο.Ειλικρινά είναι περίεργως αν τα χρήματα αυτά πάνε στην υπηρεσία ή στον τελώνη...

Anyway, υπάρχει τρόπο να το προσπέρασουμε με φυσικό τρόπο? Τι εννοω¨:

1) να λέμε τα κλασικά low gift, low value (under 20$ δεν ειναι?) και μπλα μπλα μπλα

2) να τους λεμε να το βάζουν σε τόσο δύσκολη και αδιάτρητη συσκευασία ώστε να είναι δύσκολο να ανοιχθεί χωρίς να αλλοιωθεί το προιον (μη γελάτε, εχω κοπει προσπαθώντας να ανοίξω δέμα απο Κινα, τόσο κλειστό)

3) να το βάζουν σε χρώμα να μη χτυπάει μάτι

4) να επικοινωνούμε πριν την αποστολή με το κατάστημα, να τους ενημερώνουμε για τις όποιες ανησυχίες μας περι εξόδων ώστε να παίρνουν σίγουρα τα κατάλληλα μέτρα? Όπως επίσης και να διευθετούμε το πρόβλημα σε περίπτωση πληρωμής δασμών για το ποιος θα επιβαραρυνθει και θα πληρώσει τη νύφη? Ή τι να κάνουμε τέλος πάντων εαν όντως κόψει τελωνείο?

Λίγο αστείες κάποιες αλλά πρακτικές ως ενα βαθμό λύσεις...

Δημοσ.

Εάν είχες παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν στο θέμα αυτό από το ΝΟΕ 2016 μέχρι σήμερα θα είχες καταλάβει ότι όλα αυτά που σκέφτεσαι και προτείνεις είναι ξεπερασμένα και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...