vasilk Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 μεγαλο δεμα με drone περασε ευτυχως χωρις τελωνιο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 31-01-2017 12:17 ΤΣΕΧΙΑ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 07-02-2017 06:32 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 07-02-2017 10:24 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 07-02-2017 11:45 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Φυσικά θα περνούσε χωρίς τελωνείο. Αφού έρχεται από Τσεχία (Ε.Ε.) Συζητάμε για δέματα εκτός Ε.Ε.
toyotats Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Φυσικά θα περνούσε χωρίς τελωνείο. Αφού έρχεται από Τσεχία (Ε.Ε.) Συζητάμε για δέματα εκτός Ε.Ε. Απο ΚΙΝΑ ηρθε αγαπητε απο τσεχια απλα περασε in transit ως ενδιαμεσος προορισμος! Τα κινητα που ερχοντε με ΝL POST μεσω ολανδιας γιατι τα σταματανε? μην γραφετε μπαρουφες ρε παιδια χωρις να ξερετε! προσεξε να το δηλωσεις στην πολιτικη αεροπορια ακομα δεν ανοιξε η φορμα για να το δηλωσεις στην ΥΠΑ. Το μονο που ισχυη ειναι οτι αν πεταξεις για επαγγελματικους λογους πανω απο 50 μετρα πρεπει να δηλωσεις το σχεδιο πτησης στην ΥΠΑ. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Για το ταμπλετ μαζι με θηκη πληρωσα 38.μου το χρεωσαν 100 ευρω οποτε Φπα 24ευρω +12 ευρω για τον εκτελωνισμο.Δε το πηρα και δε ξερω αν θα το παρω... Θα ηθελα να ενημερώσω τους αγαπητούς τελωνειακούς όταν ψαχνουν τιμές σε διαφορους ιστοτόπους, οτι υπάρχει ενα κουμπί που κάνει ταξινόμηση βάσει τιμής απο τη μικρότερη στη μεγαλύτερη και να μην πατούν ταξινόμηση απο τη μεγαλύτερη στη μικρότερη. Απλή λογική είναι, δε θέλει γνώσεις python και assembly... 4
Getta Robo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Τα κινητα που ερχοντε με ΝL POST μεσω ολανδιας γιατι τα σταματανε? μην γραφετε μπαρουφες ρε παιδια χωρις να ξερετε! Δεν εχουν ολες οι χωρες την ιδια νομοθεσια ουτε την ιδια εφαρμογη. Ολλανδια/Γερμανια πχ κρατανε σχεδον τα παντα, ενω απο Γαλλια τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα.
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 H νομοθεσία είναι μία και ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το αν εφαρμόζεται παντού και γιατί, είναι άλλο θέμα. 1
toyotats Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχουν ολες οι χωρες την ιδια νομοθεσια ουτε την ιδια εφαρμογη. Ολλανδια/Γερμανια πχ κρατανε σχεδον τα παντα, ενω απο Γαλλια τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα. απο ολλανδια η γερμανια αν ειναι in transit υπαρχει μια περιπτοση να σταματησουνε τελωνιο. αυτο που λες για Γαλλια εχεις δικιο αλλα εκει συμβαινει το εξης. Αν παραγγειλης με την μεθοδο priority eu παει γαλλια και απο εκει στελνετε ελλαδα αλλα οχι ως ενδιαμεσος προορισμος! 1
Getta Robo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 H νομοθεσία είναι μία και ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το αν εφαρμόζεται παντού και γιατί, είναι άλλο θέμα. Δεν εχουν οι ιδιες χωρες την ιδια νομοθεσια για τις εισαγωγες τους, υπαρχουν πολλες διαφορετικες συμβασεις και συμφωνιες μεταξυ τους. Δεν ισχυει αυτο για μιας κοινης νομοθεσιας. απο ολλανδια η γερμανια αν ειναι in transit υπαρχει μια περιπτοση να σταματησουνε τελωνιο. αυτο που λες για Γαλλια εχεις δικιο αλλα εκει συμβαινει το εξης. Αν παραγγειλης με την μεθοδο priority eu παει γαλλια και απο εκει στελνετε ελλαδα αλλα οχι ως ενδιαμεσος προορισμος! Ναι δεν εχω καταλαβει πως ακριβως ειναι η διαδικασια, αλλα τουλαχιστον με Γαλλους που μιλαω δεν εχουνε τα προβληματα που εχουμε εμεις. Και τα παραλαμβανουν 100% νομιμα διχως παραθυρακια.
makfil Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχουν οι ιδιες χωρες την ιδια νομοθεσια για τις εισαγωγες τους, υπαρχουν πολλες διαφορετικες συμβασεις και συμφωνιες μεταξυ τους. Δεν ισχυει αυτο για μιας κοινης νομοθεσιας. Ναι δεν εχω καταλαβει πως ακριβως ειναι η διαδικασια, αλλα τουλαχιστον με Γαλλους που μιλαω δεν εχουνε τα προβληματα που εχουμε εμεις. Και τα παραλαμβανουν 100% νομιμα διχως παραθυρακια. Αν δεν έχεις καταλάβει, καλλίτερα να διαβάζεις και να μαθαίνεις, πριν γράψεις απόψεις που είναι τελείως λάθος. Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν την ίδια τελωνειακή νομοθεσία για τις εισαγωγές από τρίτες χώρες. Όλες οι χώρες του κόσμου, που είναι μέλη της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, ακολουθούν, στα εθνικά ταχυδρομεία τους, τους ίδιους κανόνες της (κανονισμούς, σύμβαση κλπ). Το αν εφαρμόζουν πιστά όλες τις διατάξεις είναι άλλο θέμα. 2
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχουν οι ιδιες χωρες την ιδια νομοθεσια για τις εισαγωγες τους, υπαρχουν πολλες διαφορετικες συμβασεις και συμφωνιες μεταξυ τους. Δεν ισχυει αυτο για μιας κοινης νομοθεσιας. Ο κανονισμός εισαγωγών από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ, είναι ένας και μοναδικός και ισχύει αυτούσιος σε όλες τις χώρες της ΕΕ απο το 2009. Γενικές πληροφορίες εδώ.
toyotats Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 εγω που μενω καβαλα, αν σταματηση τελωνιο θα το δω οταν φτασει στο Κ.Δ θεσσαλονικης αν γραψει ΥΕΔ? παντως μεχρι τωρα καλα παμε ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 31-01-2017 12:17 ΤΣΕΧΙΑ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 07-02-2017 06:32 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 07-02-2017 10:24 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 07-02-2017 11:45 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
makfil Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Αφού μένεις στη Β. Ελλάδα, αυτά που διαβάζεις δεν σημαίνει ότι πας καλά. Θα το πεις εάν ξεπεράσει τη στάση στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης και έρθει στην Καβάλα.
Getta Robo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Αν δεν έχεις καταλάβει, καλλίτερα να διαβάζεις και να μαθαίνεις, πριν γράψεις απόψεις που είναι τελείως λάθος. Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν την ίδια τελωνειακή νομοθεσία για τις εισαγωγές από τρίτες χώρες. Όλες οι χώρες του κόσμου, που είναι μέλη της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, ακολουθούν, στα εθνικά ταχυδρομεία τους, τους ίδιους κανόνες της (κανονισμούς, σύμβαση κλπ). Το αν εφαρμόζουν πιστά όλες τις διατάξεις είναι άλλο θέμα. Δεν εχω προχειρη τις συμβασεις μεταξυ πχ της Ισπανιας και της Λατινικης ενωσης, το εθνικο συνταγμα ομως υπερισχυει του ευρωπαικου δικαιου. https://www.lawspot.gr/nomika-nea/paylopoylos-ethniko-syntagma-yperehei-ton-kanonon-toy-diethnoys-dikaioy Δεν θα μπω σε νομικη αντιπαραθεση, δεν ειμαι νομικος αλλωστε, ουτε και ανεβαζω τους τονους στο θεμα.
makfil Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχω προχειρη τις συμβασεις μεταξυ πχ της Ισπανιας και της Λατινικης ενωσης, το εθνικο συνταγμα ομως υπερισχυει του ευρωπαικου δικαιου. https://www.lawspot.gr/nomika-nea/paylopoylos-ethniko-syntagma-yperehei-ton-kanonon-toy-diethnoys-dikaioy Δεν θα μπω σε νομικη αντιπαραθεση, δεν ειμαι νομικος αλλωστε, ουτε και ανεβαζω τους τονους στο θεμα. Καλά, αυτό βρήκες για να απαντήσεις στο θέμα της τελωνειακής νομοθεσίας της ΕΕ που συζητάμε; Λες, βέβαια, ότι δεν είσαι νομικός, όπως και εγώ, άλλωστε, αλλά μπορώ να διαβάζω και να καταλαβαίνω και να ξεχωρίζω τι είναι το σύνταγμα και η τελωνειακή νομοθεσία μιας χώρας αλλά και τι σημαίνει διεθνές δίκαιο. Προσπάθησε να καταλάβεις αυτά που σου γράψαμε εγώ και ο jkoukos σε προηγούμενα posts και δε χρειάζεται να μπλέκεις σε έννοιες που δεν έχουν σχέση με το θέμα. Φιλικά, πάντα.
Getta Robo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Καλά, αυτό βρήκες για να απαντήσεις στο θέμα της τελωνειακής νομοθεσίας της ΕΕ που συζητάμε; Λες, βέβαια, ότι δεν είσαι νομικός, όπως και εγώ, άλλωστε, αλλά μπορώ να διαβάζω και να καταλαβαίνω και να ξεχωρίζω τι είναι το σύνταγμα και η τελωνειακή νομοθεσία μιας χώρας αλλά και τι σημαίνει διεθνές δίκαιο. Προσπάθησε να καταλάβεις αυτά που σου γράψαμε εγώ και ο jkoukos σε προηγούμενα posts και δε χρειάζεται να μπλέκεις σε έννοιες που δεν έχουν σχέση με το θέμα. Φιλικά, πάντα. Μπορω να βρω καλυτερες πηγες στα Ελληνικα κατοπιν συνενοησης με φιλους νομικους οπου εχω ξανακανει την συζητηση. Απο εκει και περα, στην Ισπανια και στη Γαλλια που εχουνε αντιστοιχως τα δικα τους συνταγματα, γραφουν εκει που πρεπει τις παραπανω "νομοθεσιες" της ΕΕ, εξου και που εχουνε δικες τους εμπορικες συμφωνιες (Λατινικη ενωση οι Ισπανοι, Αφρικη οι Γαλλοι) για εισαγωγες και εξαγωγες. Δεν εχω σκοπο να παρεκτραπει το θεμα, ας ληξει καπου εδω το ζητημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις