Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δηλαδή να την πλαστογραφήσει και από 450 να την κάνει 22 για να θεωρηθεί στο όριο της ατέλειας.

εγω δεν ειπα αυτο. θα μπορουσε να το κανει 100-150 ευρω ωστε να πληρωσει λιγοτερα. κατι αληθοφανες

για να του ζητανε αποδειξη προφανως δεν μπορεσαν να βρουν απο μονοι τους ποσο κανει :P

Δημοσ.

Το Photoshop ειναι αχρηστο εκτος και αν ο φιλος εκανε πλακα με την φωτοτυπια της αποδειξης

...ο τελωνης με ενα γρηγορο googlarisma μπορει να βρει για πλακα την street price/ τιμη πιατσας οποιοδηποτε αντικειμενου....οπως και εγω και εσυ και ο καθενας.

Λογικα τοσα χρονια κανανε τα στραβα ματια..τωρα που το κρατος ψαχνει να βρει απο παντου λεφτα (για να πληρωσει το απεραντο κρατος/κρατικες δαπανες και τα εξοδα του) θα φορολογηθει και το κουνουπι.

Εξαλλου οτι λεει ο νομος εφαρμοζουν οι τελωνες δεν κανουν κατι παρανομο..απλα εμεις ειχαμε καλομαθει τοσο καιρο...αν κανουν κατι παρανομο τοτε υπαρχουν και τα δικαστηρια/πειθαρχικα κλπ...

• Like 1
Δημοσ.

Το Σκέφτηκα αυτο με το photoshop αλλα λεω ασε μην εχουμε αλλα μπλεξίματα

ρε παιδια

δεν επρεπε να με ρωτήσει αμα θελω να συνεχίσω την διαδικασία πριν φυγει απο το τελωνειο;

Το αντικείμενο για να φυγει απο το τελωνειο

Δεν πρεπει να πληρωθει πρωτα;

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να σε ρωτήσει γιατί η δουλειά του είναι να βρει την αξία του αντικειμένου, να υπολογίσει τα έξοδα εκτελωνισμού και να το στείλει στο Γραφείο της περιοχής σου.

Εάν το θέλεις, πας, πληρώνεις και το παίρνεις και, αν δεν το θέλεις ή έχεις πάρει refund, είτε δεν πας είτε πας και τους λες ότι δεν θα το παραλάβεις, για να επιστρέψει στον πωλητή πιο γρήγορα.

Δημοσ.

Τα πακέτα είναι τόσα πολλά που ο κάθε τελώνης είναι αδύνατων να επικυρώνει εις διπλούν την τιμή. Εάν του στείλεις απόδειξη με χ τιμή θα την δεχτεί και δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω. Επίσης επειδή γνωστός μου δούλευε σε τελωνείο ως λογιστής, μου έλεγε πως τα δέματα που δεν εκτελωνίζονται τα περισσότερα κρατούνται εκεί και εφόσον δεν τα αναζητήσει κανείς τα μοιράζονται μεταξύ τους. Πρέπει να τους πεις ότι θα σταλεί πίσω, που μπορεί να πάρει και 2 μήνες μέχρι να το επιστέψουν.

Δημοσ.

έκανα αγορά 4 μικροπραγματα και ένα κινητό από geekbuying, ME επιλογή αποστολής register mail . άλλα τελικά το ένα ήταν από διαφορετική αποθήκη και ο Κινέζος χωρίς να του πω κάτι αποφάσισε και στέλνει δυο δέματα. Μια με register mail   και το κινητό με την θήκη τα στέλνει με ems...  τώρα τη κάνω.... πληρώνω 100% τελωνείο με ems?

Δημοσ.

Επίσης επειδή γνωστός μου δούλευε σε τελωνείο ως λογιστής, μου έλεγε πως τα δέματα που δεν εκτελωνίζονται τα περισσότερα κρατούνται εκεί και εφόσον δεν τα αναζητήσει κανείς τα μοιράζονται μεταξύ τους.

Νόμος είναι το δίκιο του τελώνη! :-D

Μήπως ήρθε ο καιρός να ενημερωθεί και κανένας εισαγγελέας γιατί σαν πολλά μας τα έκαναν! Και σαν πολύ έχουμε "λουφάξει". Μήπως πρέπει να αρχίσουμε τα βιολιά για να διερευνηθεί το τι πραγματικά σημαίνει "κάνω σωστά τη δουλειά μου";

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα ισχυριστεί κάποιος σε πιθανή αναφορά στον εισαγγελέα. Εχουμε πληθωρα περιστατικών όπου έγιναν (αν εξαιρέσουμε τα κουριερ) υπερβολικές χρεώσεις κατά τον εκτελωνισμό; Δηλαδή χρεώσεις που να μην αντιστοιχούν στην πραγματική τιμή αγοράς;

Αυτο που διαβάζω στα διάφορα φόρουμ ειναι το ανάποδο. Δηλαδή υψηλες τιμές αγοράς που αναφέρονται υποτιμολογούμενες στα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα.

Η θα αναφερθούμε στις καθυστερήσεις; Αυτο το δεύτερο εύκολα απαντιέται από την έλλειψη προσωπικού.

• Like 1
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα ισχυριστεί κάποιος σε πιθανή αναφορά στον εισαγγελέα.

Χαμένα δέματα θα ισχυριστεί. Και υπάρχει τρόπος να ανιχνευθούν και να διαπιστωθεί σε ποιό στάδιο "χάθηκαν" και δεν έφτασαν ποτέ στους παραλήπτες τους ακόμα και μη συστημένα. Επίσης είναι αμφίβολη η νομιμότητα του να ανοίγεται ταχυδρομικός σάκος και να μην σκανάρεται άμεσα το περιεχόμενό του (αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, που κατά πως φαίνεται συμβαίνει). Θα κινησούν αργά ή γρήγορα τα ίδια τα ξένα ταχυδρομεία τις διαδικασίες, μην ανησυχείς.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος μετά από ένα χρονικό διάστημα χάνεις την κυριότητα. Δηλαδή δεν μπορεί να σου έχει έρθει πακέτο στο τελωνείο και να μην έχεις ενδιαφερθεί και μετά από ένα έτος να πεις που πήγε το πακέτο μου, γιατί χάθηκε ή γιατί δεν επιστράφηκε. Γι αυτό και τις περισσότερες φορές οι κρατικοί τελώνες βάζουν μια τιμή για εκτελωνισμό και προωθούν τα πακέτα στα γρήγορα, χωρίς να υπάρχει επικοινωνία.

Δημοσ.

Όπως οι δημοσιογράφοι, έτσι και εμείς, τα μέλη ενός forum, γίναμε ξαφνικά παντογνώστες και διεκδικούμε αφενός τη γνώση επί παντός επιστητού αφετέρου "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" αλλά και καταλογίζουμε και ευθύνες σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά και ΑΕ, όπως τα ΕΛΤΑ, και όλα αυτά με δεδομένη την ανωνυμία μας και την ανευθυνότητα, που αυτή μάς προσφέρει, για τα γραφόμενά μας.

Καλό είναι, πριν διατυπώσουμε τις "νομικές" μας γνώσεις αλλά και τις απόψεις μας, για οτιδήποτε θεωρούμε στραβό, "παράνομο" κλπ για τα ΕΛΤΑ αλλά και τους τελωνειακούς (υπαλλήλους του Υπ. Οικονομικών), να έχουμε διαβάσει, τουλάχιστον, τα βασικά που αφορούν στη λειτουργία αυτής της ΑΕ αλλά και του Τελωνειακού Κανονισμού. Πολύ περισσότερο όταν παροτρύνουμε και συμβουλεύουμε άλλους να απευθυνθούν στον εισαγγελέα για τις όποιες "παραβάσεις" έχουν κάνει αυτοί οι υπάλληλοι και οι φορείς τους. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...