Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eυχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις makfil :-D!Δηλαδη για να ξερω,θελει 100% εκτελωνισμο και ειμαι καταδικασμενος?Τι μπορω εγω τωρα να κανω γι'αυτο,απλα να περιμενω για update sto tracking η να τους παρω κανενα τηλ.?Απο την αλλη ομως φοβαμαι οτι θα τους κινησω υποψιες αν τους παρω...Επισης εχω ακουστα οτι ο εκτελωνισμος στα ελτα ειναι πιο χαλαρος,δηλαδη μπορει να μην χρειαστει να πληρωσω καμια περιουσια αλλα κατι σαν 3 ευρω?

"καταδικασμένος" δεν είσαι ακόμη.

Θα εισαι, εάν σου αφήσει ειδοποιητήριο ο ταχυδρόμος και σ' αυτό θα λέει ότι θα πληρώσεις.

Το πόσο θα πληρώσεις θα το μάθεις στο Γραφείο.

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε πριν από τα παραπάνω αλλά μετά μπορείς να ζητήσεις επαναπροσδιορισμό, πληρώνοντας 10€, χωρίς πολλές ελπίδες, όμως.

Είναι πιο χαλαρός ο εκτελωνισμός στα ΕΛΤΑ πχ δεν χρεώνουν και δασμό για αξίες πάνω από 150€.

3€ πληρώνεις μόνο όταν το δέμα είναι χαμηλής αξίας και δεν χρεώσουν ΦΠΑ.

Εγώ για τα δύο δέματα που επισυνάπτω και τα οποία παρέλαβα από Ιαπωνία με EMS δεν πλήρωσα τίποτα, διότι δεν θεωρήθηκαν αγαθά υψηλής αξίας. Απλά πέρασαν από τελωνείο και βγήκαν, όπως δείχνουν οι εικόνες. Το κάθε πακέτο ήταν αξίας  περίπου 100 ευρώ (το ένα λίγο λιγότερο, το άλλο λίγο περισσότερο) όμως κανένα δεν είχε κινητά ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα περιμένω και τρίτο πακέτο με EMS, για να δούμε.

Η παροιμία λέει ότι "πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση αλλά μια φορά σπάει"

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ξερεις ποιο ειναι το θεμα?

υπαρχουν 3 redmi 4

το A ,το σκετο και το prime

και στο κουτι πανω δε γραφει ποιο ειναι, οποτε βαλανε οτι ειναι το σκετο μαλλον

μεγαλη μλκια αυτο

Δημοσ.

Καλησπερα,

Και εγω με την σειρα μου θα ηθελα να ζητησω συμβουλες απο καποιον εμπειρο. Εχω κανει μια παρραγελεια απο geekbuying.com η παρραγελεια εγεινε στις 30/12/2016 , το δεμα ξεκινησε στις 9/1/2017. Χτυπαω το tracking number στη σελιδα τον ΕΛΤΑ κια μου βγαζει τα παρακατω 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 09-01-2017 12:14ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 31-01-2017 06:06 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 31-01-2017 11:32Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 31-01-2017 14:40ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 31-01-2017 17:24 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 01-02-2017 02:04 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 01-02-2017 08:28 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Πηρα σημερα τηλεφονο στην εξυπηρετηση στα ΕΛΤΑ και μου ειπαν οτι θελει το λιγοτερο 2 εβδομαδες για να γινει ο εκτελωνισμος . Εχει περασει ενας μηνας απο τοτε που εκανα την παραγγελια και ακομα δεν ειναι εδω! εχω τρελαθει! Η αποστολη εγινε με Registered Airmail. Πρεπει να κανω κατι εγω; σκεφτηκα να παρω τηλ. στο τελωνιο αλλα φοβαμαι μηπως χειροτερεψω την κατασταση, αλλα αν το κρατησουν πολλες μερες δεν θα με πουν να πληρωσω στην ουσια "νικοι" επειδη το αποθηκευουν στην αποθηκη τους; 

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλησπερα,

Και εγω με την σειρα μου θα ηθελα να ζητησω συμβουλες απο καποιον εμπειρο. Εχω κανει μια παρραγελεια απο geekbuying.com η παρραγελεια εγεινε στις 30/12/2016 , το δεμα ξεκινησε στις 9/1/2017. Χτυπαω το tracking number στη σελιδα τον ΕΛΤΑ κια μου βγαζει τα παρακατω 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 09-01-2017 12:14ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 31-01-2017 06:06 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 31-01-2017 11:32Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 31-01-2017 14:40ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 31-01-2017 17:24 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 01-02-2017 02:04 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 01-02-2017 08:28 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Πηρα σημερα τηλεφονο στην εξυπηρετηση στα ΕΛΤΑ και μου ειπαν οτι θελει το λιγοτερο 2 εβδομαδες για να γινει ο εκτελωνισμος . Εχει περασει ενας μηνας απο τοτε που εκανα την παραγγελια και ακομα δεν ειναι εδω! εχω τρελαθει! Η αποστολη εγινε με Registered Airmail. Πρεπει να κανω κατι εγω; σκεφτηκα να παρω τηλ. στο τελωνιο αλλα φοβαμαι μηπως χειροτερεψω την κατασταση, αλλα αν το κρατησουν πολλες μερες δεν θα με πουν να πληρωσω στην ουσια "νικοι" επειδη το αποθηκευουν στην αποθηκη τους; 

Ευχαριστω!

Προφανώς, μένεις στη Β. Ελλάδα, αφού το δέμα έφυγε από το αεροδρόμιο Αθηνών και πήγε στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι μέχρι να βγει από το τελωνείο, να πάει στο Γραφείο της περιοχής σου, να σου φέρει ο ταχυδρόμος το ειδοποιητήριο και να πας να μάθεις τι σου έχουν χρεώσει.

Δημοσ.

Δέμα απο ΗΠΑ αξίας 65 δολ βάρους 1,5 κιλό και σχετικά μεγάλο στάλθηκε με dhl αλλά ο εκτελωνισμός έγινε απο ΕΛΤΑ. Μπήκε τελωνείο, τα ποσά φαινόταν κανονικά στο δεμα, όπως τι περιείχε, εγραψε αγαθα υψηλής αξίας απαιτείται τελωνειακή δήλωση. Τελικα χρεώθηκα μόνο τα 3 ευρω και τίποτα άλλο.

Το δέμα εφτασε μέσω Γερμανίας.

Δημοσ.

Δέμα απο ΗΠΑ αξίας 65 δολ βάρους 1,5 κιλό και σχετικά μεγάλο στάλθηκε με dhl αλλά ο εκτελωνισμός έγινε απο ΕΛΤΑ. Μπήκε τελωνείο, τα ποσά φαινόταν κανονικά στο δεμα, όπως τι περιείχε, εγραψε αγαθα υψηλής αξίας απαιτείται τελωνειακή δήλωση. Τελικα χρεώθηκα μόνο τα 3 ευρω και τίποτα άλλο.

Το δέμα εφτασε μέσω Γερμανίας.

αν επιτρεπεται τι ηταν?

Δημοσ.

να βάλω στοιχημα ότι ειναι κινητο?

Ναι, ειναι κινητο αξιας 185 € .

Προφανώς, μένεις στη Β. Ελλάδα, αφού το δέμα έφυγε από το αεροδρόμιο Αθηνών και πήγε στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι μέχρι να βγει από το τελωνείο, να πάει στο Γραφείο της περιοχής σου, να σου φέρει ο ταχυδρόμος το ειδοποιητήριο και να πας να μάθεις τι σου έχουν χρεώσει.

Καθε μερα που περναει ομως δεν θα πρεπει να πληρωνω και για τιν φυλαξη του εκει καποιο ποσο;

Δημοσ.

στατιστικα τα κινητα εχουν πιθανοτητα 90% :P

Αυτό το ποσοστό πως προκύπτει;

ας ανοιξουμε ενα θεμα να το κανουμε στικυ και να γραφει ο καθενας τι εχει πιαστει στο τελωνειο ωστε να κανουμε στατιστικα για το τι πιανεται στο τελωνειο. θα βαλουμε πιο γενικες κατηγοριες και θα το κανουμε σε στυλ ψηφοφοριας.

να το μιλησω με κανενα mod τι λετε? θα ηταν χρησιμο σαν οδηγο πιθανοτητων

Τώρα πραγματικά απορώ αν το σκέφτηκες καλά, το πιστεύεις και συμφώνησε με τη λογική σου αυτό. Πως θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, τι συμπεράσματα θα μπορούσαν να βγουν και τι θα προσέφερε; Για κάθε αναφορά εδώ μέσα αντικειμένου που πιάστηκε στο τελωνείο, πιθανότατα υπάρχουν άλλα 1000 ή 2000 ή και 5000 όμοια αντικείμενα που περίπου την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο δεν πιάστηκαν και πέρασαν "αέρα". Γιατί πολύ απλά οι παραλήπτες τους δεν νοιάστηκαν να μπουν στο insomnia να γράψουν "παρέλαβα επιτυχώς το τάδε κινητό αξίας τόσο", ή ακόμα και γιατί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του insomnia ή γιατί δεν γράφουν γενικά σε φόρα! Τείνουμε να ανάγουμε μερικές φόρες σε μέγιστά θέματα, ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τον δικό μας μικρόκοσμο, είτε τον οικογενειακό, φιλικό, ή "παρεΐστικο" του φόρουμ που συνηθίζουμε να γράφουμε. Είναι κάπως αστείο αυτό...

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό το ποσοστό πως προκύπτει;

απλα εχω χασει το μετρημα τετοιων ποστς :P

Τώρα πραγματικά απορώ αν το σκέφτηκες καλά, το πιστεύεις και συμφώνησε με τη λογική σου αυτό. Πως θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, τι συμπεράσματα θα μπορούσαν να βγουν και τι θα προσέφερε; Για κάθε αναφορά εδώ μέσα αντικειμένου που πιάστηκε στο τελωνείο, πιθανότατα υπάρχουν άλλα 1000 ή 2000 ή και 5000 όμοια αντικείμενα που περίπου την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο δεν πιάστηκαν και πέρασαν "αέρα". Γιατί πολύ απλά οι παραλήπτες τους δεν νοιάστηκαν να μπουν στο insomnia να γράψουν "παρέλαβα επιτυχώς το τάδε κινητό αξίας τόσο", ή ακόμα και γιατί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του insomnia ή γιατί δεν γράφουν γενικά σε φόρα! Τείνουμε να ανάγουμε μερικές φόρες σε μέγιστά θέματα, ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τον δικό μας μικρόκοσμο, είτε τον οικογενειακό, φιλικό, ή "παρεΐστικο" του φόρουμ που συνηθίζουμε να γράφουμε. Είναι κάπως αστείο αυτό...

αυτο ισχυει για ολα τα πραγματα ομως. οποτε η βαση ειναι ιδια. εκτος αν λες πως δεν εχει νοημα αυτη η διαδικασια των ποσοστων επειδη μπορει να ειναι πολυ μικρες οι διαφορες σε μεγαλο δειγμα.

το base δηλαδη ειναι πως για ολα τα πραγματα

"5000 όμοια αντικείμενα που περίπου την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο δεν πιάστηκαν και πέρασαν "αέρα"."

οποτε εαν θεωρησουμε πως το δειγμα ειναι κανονικα κατανεμημενο μεταξυ των ατομων που ειναι στο insomnia και γραφουν βγαζουμε αναλογικα στατιστικα.

το δικο σου επιχειρημα ειναι εαν αυτα τα στατιστικα ειναι statistically significant (εαν καταλαβα καλα)

Δημοσ.

απλα εχω χασει το μετρημα τετοιων ποστς :P

αυτο ισχυει για ολα τα πραγματα ομως. οποτε η βαση ειναι ιδια. εκτος αν λες πως δεν εχει νοημα αυτη η διαδικασια των ποσοστων επειδη μπορει να ειναι πολυ μικρες οι διαφορες σε μεγαλο δειγμα.

το base δηλαδη ειναι πως για ολα τα πραγματα

"5000 όμοια αντικείμενα που περίπου την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο δεν πιάστηκαν και πέρασαν "αέρα"."

οποτε εαν θεωρησουμε πως το δειγμα ειναι κανονικα κατανεμημενο μεταξυ των ατομων που ειναι στο insomnia και γραφουν βγαζουμε αναλογικα στατιστικα.

το δικο σου επιχειρημα ειναι εαν αυτα τα στατιστικα ειναι statistically significant (εαν καταλαβα καλα)

Δεν εχω καταλαβει αν αναφερεσαι σε εμενα και τι προσπαθεις να μας πεις. Καταλαβαινω οτι ο καθενας μπαινει εδω μεσα και λεει τα δικα του πχ. Θελω να παρω αυτο κανει τοσο θα εχει τελωνειο; μπλα μπλα. Πριν αποφασισω να γραψω εδω το ποστ μου εκανα την ερευνα μου σε πολλα φορουμ, αλλα σε κανενα δεν ειδα οτι επρεπε να περιμενεις ~2 εβδομαδες+ για να φυγει το δεμα απο ΥΕΔ . 

Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει αν αναφερεσαι σε εμενα και τι προσπαθεις να μας πεις. Καταλαβαινω οτι ο καθενας μπαινει εδω μεσα και λεει τα δικα του πχ. Θελω να παρω αυτο κανει τοσο θα εχει τελωνειο; μπλα μπλα. Πριν αποφασισω να γραψω εδω το ποστ μου εκανα την ερευνα μου σε πολλα φορουμ, αλλα σε κανενα δεν ειδα οτι επρεπε να περιμενεις ~2 εβδομαδες+ για να φυγει το δεμα απο ΥΕΔ . 

οχι δεν αναφερομουν σε σενα. απλα ο αλλος ρωτησε γιατι εγραψα πως η πιθανοτητα να μπει κινητο στο τελωνειο ειναι 90% επειδη τα περισσοτερα ποστς που διαβαζω εδω και πιαστηκαν τελωνειο ηταν για κινητα

Δημοσ.

Καθε μερα που περναει ομως δεν θα πρεπει να πληρωνω και για τιν φυλαξη του εκει καποιο ποσο;

Όχι, αποθήκευτρα πληρώνουμε μόνον όταν το δέμα έρχεται με courier (εκτός EMS).

Δημοσ.

Πως εκτελωνιζεις μόνος σου; Επίσης πόσο το κρατάνε στην υεδ θεσνικης; Εχω ένα ΚΙΝΗΤΟ εκεί και δεν θέλω να περιμένω πολυ ακόμα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...