Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλά ερωτήματα που δείχνουν ότι δεν έχεις διαβάσει και ενημερωθεί σχετικά με τις αγορές από το εξωτερικό όχι μόνο πριν αλλά και μετά την αγορά σου. Για μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα, σε συμβουλεύω να διαβάσεις τον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου για να καταλάβεις τουλάχιστον τα βασικά (νομοθεσία, τέλη ΕΛΤΑ κλπ).

Η ερώτηση για το ποια δέματα ελέγχονται δεν έχει μονοσήμαντη απάντηση αφού τα μέχρι τώρα περιστατικά που καταγράφονται στο δίκτυο δείχνουν δειγματοληπτικό και όχι καθολικό έλεγχο. Ένας παράγων είναι η αξία CIF (κόστος και μεταφορικά), άλλος το μέγεθος/όγκος/βάρος του δέματος κ.α.

Ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ μπορεί να αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία ή την περιγραφή του περιεχομένου ενός δέματος, βλέπει το περιεχόμενο και αν δεν συμφωνεί με τα δηλωμένα, όπως συμβαίνει συνήθως με τα κινέζικα δέματα, βρίσκει την αξία και χρεώνει τον ΦΠΑ (24%) και τα τέλη ΕΛΤΑ (8+4=) 12€. Εάν το ανοίξει και αποφασίσει ότι δεν επιβάλλεται ΦΠΑ, χρεώνει το τέλος ΕΛΤΑ των 3€. Αν θεωρείς ότι η αξία που εκτίμησε είναι παραπάνω από την κανονική μπορείς να ζητήσεις επανυπολογισμό, πληρώνοντας 10€, αλλά οι ελπίδες για χαμηλότερη αξία είναι περιορισμένες, όπως έχει καταγραφεί.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τωρα ειδα το "αγορες απο το εξωτερικο" που που ειναι κατω απο το post σου και εχεις κανει ολοκληρη αναλυση αλλα επειδη ειναι παρα πολλα θα τα διαβασω λιγο αργοτερα μολις βρω χρονο μεσα στην ημερα.

Επειδη προσεχως θα κανω αλλη μια παραγγελια, αν για παραδειγμα το αντικειμενο εχει 300€ και ερθει απο χωρα εκτος ΕΕ καλουμαι να πληρωσω 72€ μονο για τον Φ.Π.Α και αλλα 12€ για το τελος συνολο 84€?

Δημοσ.

όχι φίλε μου δεν πλήρωσα τελικά τπτ και άμα δεις τα σχολειά μου πιο πίσω το είχα σχεδόν βεβαιώ . ναι μπήκε τώρα το γιατι δεν το ξέρει κάνεις και ούτε αυτά 3 ευρό που λενε αν μπει τελωνείο πληρώνεις τι να πω δεν ξέρω .to invoice έγραφε 26 ευρώ και phone μισά ήταν στα κινεζικά τώρα άμα το πίστεψαν δεν το ξέρω !!!! 

Δημοσ.

Τωρα ειδα το "αγορες απο το εξωτερικο" που που ειναι κατω απο το post σου και εχεις κανει ολοκληρη αναλυση αλλα επειδη ειναι παρα πολλα θα τα διαβασω λιγο αργοτερα μολις βρω χρονο μεσα στην ημερα.

Επειδη προσεχως θα κανω αλλη μια παραγγελια, αν για παραδειγμα το αντικειμενο εχει 300€ και ερθει απο χωρα εκτος ΕΕ καλουμαι να πληρωσω 72€ μονο για τον Φ.Π.Α και αλλα 12€ για το τελος συνολο 84€?

Αρχικά, διάβασε το τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού, για τη νομοθεσία, τέλη ΕΛΤΑ κλπ

Εάν το δέμα σου με τα μεταφορικά έρχεται από τρίτη χώρα και έχει αξία 300€, η νομοθεσία λέει ότι πρέπει να πληρώσεις ΦΠΑ (300*24%=) 72€ και εάν θα ταξιδέψει με ταχυδρομείο και σταματήσει στο τελωνείο 12€ τέλη ΕΛΤΑ. Με courier είναι άλλη ιστορία και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συμφέρει.

όχι φίλε μου δεν πλήρωσα τελικά τπτ και άμα δεις τα σχολειά μου πιο πίσω το είχα σχεδόν βεβαιώ . ναι μπήκε τώρα το γιατι δεν το ξέρει κάνεις και ούτε αυτά 3 ευρό που λενε αν μπει τελωνείο πληρώνεις τι να πω δεν ξέρω .to invoice έγραφε 26 ευρώ και phone μισά ήταν στα κινεζικά τώρα άμα το πίστεψαν δεν το ξέρω !!!! 

Η περίπτωσή σου είναι εξαίρεση ....

Δημοσ.

Να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου:

Δέμα από την (καλή) Κορέα από αγορά στις 21/12 ήρθε περίπου 3-4 εβδομάδες μετά (έχει περάσει λίγος καιρός και δεν θυμάμαι ακριβώς την μέρα - μικρή καθυστέρηση σε σχέση με αγορές πριν τις γιορτές), χωρίς καν να περάσει από το τελωνείο σύμφωνα με το tracking. Έκανε βέβαια μια στάση από κάποια Ευρωπαϊκή χώρα πριν έρθει Ελλάδα αν αυτό παίζει ρόλο.

Shipping με tracking, στο δέμα πάνω έγραφε 20$, gift και Cosmetics (χωρίς να το ζητήσω - αν και ήταν αληθές :P )

Αυτά. :)

Δημοσ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 15-12-2016 02:32 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 22-12-2016 21:24 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 23-12-2016 10:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 23-12-2016 10:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 31-01-2017 06:02 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΔΑΣΜΟΙ) 31-01-2017 08:23 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 31-01-2017 12:41 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 31-01-2017 23:22 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βγήκε απο το τελωνειο... Για να δουμε ποσο θα πληρωσω...

• Like 1
Δημοσ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 15-12-2016 02:32 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 22-12-2016 21:24 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 23-12-2016 10:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 23-12-2016 10:20 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 31-01-2017 06:02 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΔΑΣΜΟΙ) 31-01-2017 08:23 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 31-01-2017 12:41 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 31-01-2017 23:22 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βγήκε απο το τελωνειο... Για να δουμε ποσο θα πληρωσω...

Κινητο ειναι; Αξια;

Δημοσ.

@Liveloula88 ποσο εκανε αυτο που παρηγγειλες?Αν επιτρεπεται ^^

39 ευρω αλλα επικοινωνησα με τον πωλητη και μου ειχε πει πως ειχε δηλωσει 20usd/TABLET

Κινητο ειναι; Αξια;

Tablet.39 ευρω με θηκη

Δημοσ.

Επειδη εχω μπερδευτει λιγο, συγχωρεστε με αν εχει ξανα αναφερθει η ερωτηση μου. Θα πρεπει να προσεχω μην ξεπερναει τα 22 ευρω αυτο που θελω μαζι με τα μεταφορικα η χωρις; Πχ με το παρακατω που το θελω για δωρο θα υπαρχει προβλημα; 

http://www.ebay.com/itm/Blizzard-Cute-But-Deadly-Series-1-ARTHAS/122301116844

Δημοσ.

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 23-12-2016 01:58 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 23-12-2016 10:17 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 23-12-2016 10:17 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 31-01-2017 06:03 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΔΑΣΜΟΙ) 31-01-2017 08:37 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 31-01-2017 12:38 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 31-01-2017 22:00 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 31-01-2017 23:26 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Και μένα μέσα απο 23/12 βγήκε σήμερα, κινητό (Redmi note 4) αξίας 170€, δηλωμένο απ τον Κινέζο mp3 player 68€ (χωρίς να το ζητήσω)

Ελπίζω να παραλάβω αύριο... Για να δούμε τι θα χρεώσουν

Θυμάμαι υπήρχαν πολλοί που ήταν τελωνείο από 23,24/12 του μήνα και επειδή έγιναν πολλά παράπονα για καθυστερήσεις (μεταξύ αυτών και εγώ) πιστεύω αν δεν έχουν βγει ήδη, τότε αύριο μεθαύριο θα εκτελωνιστούν.

Δημοσ.

Oποτε ουσιαστικα θα παρω ρισκο με την ελπιδα να μην το σταματησουν;

Το ρισκω παντα υπαρχει, στην πληοψηφια σταματανε κινητα & ταμπλετ. οτι ερχεται με dhl η με οπιοδηποτε courrier περναει απο τελωνιο! Εγω περιμενω 2 μεγαλα δεματα να φανταστεις.

• Like 1
Δημοσ.

Παλικαρια εφοσον στο κουτι που εχει σταλθει εχει δηλωθει 20usd η αξια εαν τους στειλουμε τροποποιημενη η φτιαγμενη στο photoshop το invoice και την απόδειξη απο την τραπεζα η οποιες θα γραφουν οντως 20usd τι γινεται?

(για κινητο μιλαω η ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ τελος παντων) ναι μεν θα μας πει ο τελωνειακούς κινητό 20usd ενω εγω το ειδα στο ιντερνετ κανει 250, αν βρεις καποιο παραμύθι οτι δεν λειτουργεί αλλα ειναι μονο για ανταλλακτικά κλπ...

Εχει επιχειρήσει κανεις κατι τέτοιο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...