GC9N Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Αυτά ενισχύουν αυτό που υποστηρίζω.Ότι τα δέματα που έρχονται από Κίνα με NL post,Czech post ή οποιοδήποτε άλλο ταχυδρομείο από ΕΕ δεν περνάνε τελωνείο.Παρακαλούνται οι afairesths και vgeovai όταν παραλάβουν να ανεβάσουν μια φωτό των δεμάτων τους να δούμε αν γράφουν απ΄έξω χώρα προέλευσης,τι περιέχει το πακέτο,τιμή αγοράς κλπ. Tsouk... Swisspost εγω απο 23/12/2016 είναι μέσα.περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. (Μακάρι να μπορούσα να δώ τι γίνετε εκεί στην αιθουσα εκτελωνισμού!) Και επιλέγουν αυτες τις εταιρείες οι κινέζοι διότι είναι οι μόνοι που δέχοντε να μεταφέρουν αντικείμενα με LIPO μπαταρίες... Υποκατάστημα στην κίνα είναι
toyotats Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Tsouk... Swisspost εγω απο 23/12/2016 είναι μέσα.περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. (Μακάρι να μπορούσα να δώ τι γίνετε εκεί στην αιθουσα εκτελωνισμού!) Και επιλέγουν αυτες τις εταιρείες οι κινέζοι διότι είναι οι μόνοι που δέχοντε να μεταφέρουν αντικείμενα με LIPO μπαταρίες... Υποκατάστημα στην κίνα είναι τι ακριβως σου κρατησαν τελωνειο κινητο/tablet?
Chrisgs Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα, Εχω παρει 1 φορά απο Κίνα 2 κινητά με αξία πάνω απο 200€ και ήταν όλα κομπλέ(ο τυπάς το έστειλε ως δώρο και καλά με χαμηλή αξία κ ήταν όλα ΟΚ).Παρήγγειλα πριν κανα 20ήμερο όμως ένα xiaomi με 170 ευρώ και όταν πήγα να το κάνω track στην Ελλάδα μου έβγαλε αυτό : Λογικα πληρώνω ε?Αν ναι ποσα πάνω κάτω? :Ρ (Δεν σκαμπάζω και πολλά απο αγορές απο Κίνα γι'αυτό έχω ψιλοαγχωθεί )
billan1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Για το δικό μου δέμα τι έχετε να πείτε μπήκε βγηκε από υεδ σε 3 ώρες .τι να περιμένω ?
giannis257 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα, Εχω παρει 1 φορά απο Κίνα 2 κινητά με αξία πάνω απο 200€ και ήταν όλα κομπλέ(ο τυπάς το έστειλε ως δώρο και καλά με χαμηλή αξία κ ήταν όλα ΟΚ).Παρήγγειλα πριν κανα 20ήμερο όμως ένα xiaomi με 170 ευρώ και όταν πήγα να το κάνω track στην Ελλάδα μου έβγαλε αυτό : Λογικα πληρώνω ε?Αν ναι ποσα πάνω κάτω? :Ρ (Δεν σκαμπάζω και πολλά απο αγορές απο Κίνα γι'αυτό έχω ψιλοαγχωθεί ) Κανένα 50αρι κοντά συμπεριλαμβανομένο το 12αρι
billan1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα, Εχω παρει 1 φορά απο Κίνα 2 κινητά με αξία πάνω απο 200€ και ήταν όλα κομπλέ(ο τυπάς το έστειλε ως δώρο και καλά με χαμηλή αξία κ ήταν όλα ΟΚ).Παρήγγειλα πριν κανα 20ήμερο όμως ένα xiaomi με 170 ευρώ και όταν πήγα να το κάνω track στην Ελλάδα μου έβγαλε αυτό : Λογικα πληρώνω ε?Αν ναι ποσα πάνω κάτω? :Ρ (Δεν σκαμπάζω και πολλά απο αγορές απο Κίνα γι'αυτό έχω ψιλοαγχωθεί ) και έμενα κινητό είναι . πανό κάτω της ιδίας άξιας . αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω άλλα γράφει σε έμενα άλλα σε εσένα .πιος θα πλήρωση τελικά εγώ εσύ η και η δυο .
Chrisgs Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 και έμενα κινητό είναι . πανό κάτω της ιδίας άξιας . αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω άλλα γράφει σε έμενα άλλα σε εσένα .πιος θα πλήρωση τελικά εγώ εσύ η και η δυο .Εσένα υποθέτω ότι αφού έφυγε απο το τελωνείο (και αν δεν σε έχουν ειδοποιήσει κάπως) είσαι κομπλέ.(Αν κάνω λάθος διορθώστε με) Κανένα 50αρι κοντά συμπεριλαμβανομένο το 12αρι @giannis257 ξέρεις μήπως πως τα δίνω?Τράπεζα ή απο κοντά αν μου το παραδώσουν σπίτι;
billan1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 @giannis257 ξέρεις μήπως πως τα δίνω?Τράπεζα ή απο κοντά αν μου το παραδώσουν σπίτι έχω πληρώσει ξανά τελωνείο και ξέρω μην ανανεώνεσαι για αυτό είναι το εύκολο. όταν φτάσει στον τελικό προορισμο προς παραδώσει θα σε πάρουν τηλ και θα σου πουν πως είναι αυτό το πόσο για το τελώνιο αν επιθυμείς να το παραλάβεις θα πας από τα ελτα και θα πληρώσεις και θα παραλάβεις το δέμα άπλα . .
makfil Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα, Εχω παρει 1 φορά απο Κίνα 2 κινητά με αξία πάνω απο 200€ και ήταν όλα κομπλέ(ο τυπάς το έστειλε ως δώρο και καλά με χαμηλή αξία κ ήταν όλα ΟΚ).Παρήγγειλα πριν κανα 20ήμερο όμως ένα xiaomi με 170 ευρώ και όταν πήγα να το κάνω track στην Ελλάδα μου έβγαλε αυτό : Λογικα πληρώνω ε?Αν ναι ποσα πάνω κάτω? :Ρ (Δεν σκαμπάζω και πολλά απο αγορές απο Κίνα γι'αυτό έχω ψιλοαγχωθεί ) Το ότι σου είχαν στείλει κάποτε δέμα με κινητό και δήλωσαν στο αυτοκόλλητο "δώρο" δεν σημαίνει ότι δεν σταμάτησε στο τελωνείο γιαυτό το λόγο αλλά γιατί δεν εφαρμοζόταν η νομοθεσία από τα ΕΛΤΑ ενώ τους 3 τελευταίους μήνες κάνουν δειγματοληπτικό (και όχι καθολικό) έλεγχο, κυρίως στα δέματα που περιέχουν κινητά. Τα έξοδα που θα πληρώσεις θα είναι ΦΠΑ πάνω στην αξία που θα βρει ο τελωνειακός + 12€ τέλη ΕΛΤΑ.
Chrisgs Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Τα έξοδα που θα πληρώσεις θα είναι ΦΠΑ πάνω στην αξία που θα βρει ο τελωνειακός + 12€ τέλη ΕΛΤΑ. Μιλησα με τα παιδια απ'την κινα κ ειπαν οτι δηλωσαν το 1/3 της τιμης για να πληρωνεις λιγοτερα στο τελωνειο,λογικα δν παιζει ρολο αυτο ετσι δν ειναι?Κ ετσι απο περιεργεια,αν πχ το τιμολογησει πιο πολυ απ'οσο εδωσα,μπορω να παω με την αποδειξη απο την paypal που πληρωσα και να τους κανω να το διορθωσουν;ή θα βρω τον μπελα μου;
makfil Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δεν ισχύει η υποτιμημένη αξία και ίσως αποτελεί και ένα κίνητρο για τον τελωνειακό για να "κρατήσει" το δέμα και να το ελέγξει. Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον τελωνειακό κατά τη διαδικασία αλλά εάν δεν συμφωνείς με τα έξοδα μπορείς να ζητήσεις επανυπολογισμό, πληρώνοντας 10€, αλλά χωρίς σίγουρα αποτελέσματα.
Chrisgs Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Κοιτα να δεις θεματα που μας ανοιγουνε βραδιατικα..Αν βγει κανα 50ρικο ή παραπανω με κοβω να μιλαω με τους Κινεζους για κανα refund και να παρω κατι παρομοιο απο ελλαδα σε χαμηλοτερη τιμη..δεν παιζουν κ φραγκα οχι τιποτα αλλο :Ρ Οπως και να'χει,ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Σήμερα παρέλαβα 2 δέματα από Σιγκαπούρη με EMS (Aliexpress - Ίδιος πωλητής). Δηλωμένα με τις πραγματικές τους αξίες το ένα 35$ και το άλλο 30$ σε A4 invoice που είχε βάλει ο πωλητής έξω από τις συσκευασίες. Δεν υπήρξαν έξοδα εκτελωνισμού. Δεν υποτίθεται ότι κανονικά έπρεπε να εκτελωνιστούν και να μπεί Φ.Π.Α. αφού ξεπερνάνε το όριο των 22Ε;
Chrisgs Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Απ'οτι λενε και απο πανω κανουν δειγματοληπτικο ελεγχο,αρα μπορει απλα τα δικα σου να μην πεσαν στον κληρο :Ρ
SpirtouLisS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Απ'οτι λενε και απο πανω κανουν δειγματοληπτικο ελεγχο,αρα μπορει απλα τα δικα σου να μην πεσαν στον κληρο :Ρ Η κανουν δειγματολειπτικό ελεγχο με στατιστικη επιστημονική μέθοδο, ή απλα καποιες ώρες βαριούνται να ελεγχουν ενα προς ενα και...και αφηνουν τους ασπρους φακελους να περασουν ελευθερα και ανοιγουν και ελεγχουν τους κιτρινους, ή το αντιστροφο... Το pattern του τι ελεγχεται, τι εκτελωνιζεται και τι οχι δεν εχει αποκωδικοποιηθεί ακόμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις