p@ulos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Ψαξε και το θεμα της εγγυησης...πες χτυπα ξυλο οτι σου ερχεται αψογο και σε δυο μηνες μετα χαλασει το digitizer...αραγε θα σε καλυψει ο seller/microsoft κλπ Ισως να το επαιρνες απο Ευρωπη ή απο αμαζον αμερικης με προπληρωση import tax/duty εκατσα και εψαξα και ειδα οτι με συμφερει σε θεμα τιμης αν πουμε βεβαια πως δεν θα περασει τελωνειο ο τροπος που αναφερω. το θεμα ειναι αν το πιασουν τελωνειο και πληρωσω πολλα περισσοτερα
afterhours Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 εκατσα και εψαξα και ειδα οτι με συμφερει σε θεμα τιμης αν πουμε βεβαια πως δεν θα περασει τελωνειο ο τροπος που αναφερω. το θεμα ειναι αν το πιασουν τελωνειο και πληρωσω πολλα περισσοτερα Eνταξει η τιμη παντα ειναι μεγαλο κινητρο αλλα ψαξε να δεις τι θα συμβει σε περιπτωση που χρειαστεις εγγυηση..στειλε email στον πωλητη... Κατι που δεν ξερουν πολλοι ειναι οτι αν αγορασεις με reship service για αγορα απο ebay χανεις οποιαδηποτε δικαιωμα αν συμβει κατι (ebay buyer protection) !!!! Πολυ σοβαρο αυτο και αν θελετε μπορω να ψαξω και να το επιβεβαιωσω/τεκμηριωσω. 1
p@ulos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Eνταξει η τιμη παντα ειναι μεγαλο κινητρο αλλα ψαξε να δεις τι θα συμβει σε περιπτωση που χρειαστεις εγγυηση..στειλε email στον πωλητη... Κατι που δεν ξερουν πολλοι ειναι οτι αν αγορασεις με reship service απο ebay χανεις οποιαδηποτε δικαιωμα (ebay buyer protection) !!!! Πολυ σοβαρο αυτο και αν θελετε μπορω να ψαξω και να το επιβεβαιωσω/τεκμηριωσω. Σκεφτομαι να το αγορασω απο bestbuy, και απο θεμα εγγυησεις δεν υπαρχει θεμα. Το μονο που με κραταει για να το παραγγειλω ειναι το τελωνειο
john_dr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Εάν το δέμα σταματήσει στο τελωνείο, πληρώνεις είτε ΦΠΑ + 12€ είτε μόνο 3€. Μπορείς να κάνεις κάποια προσωπική υπόθεση/εκτίμηση (και τίποτα παραπάνω) στο αν ο ΦΠΑ θα μπει στο ποσό αγοράς ή σε κάποια υποθετική αξία που θα θεωρήσει ο υπάλληλος στο τελωνείο;
makfil Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Το υποθετικό σενάριο ξεκινάει από το αν ο τελωνειακός αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία στο αυτοκόλλητο ή όχι. Το απλό σενάριο είναι να δεχτεί τη δηλωμένη αξία και τα μεταφορικά και πάνω στο συνολικό ποσό να υπολογίσει τον ΦΠΑ και να προσθέσει τα 12€. Το καλό σενάριο, για σένα, είναι είτε να μην σταματήσει το δέμα στο τελωνείο είτε, αν σταματήσει, να θεωρήσει ότι πρέπει να βάλει ΦΠΑ και να χρεώσει μόνο το τέλος των 3€. 2
john_dr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μια τελευταία ερώτηση. Διάβασα κάποια κομμάτια από το θέμα σου (πολύ αναλυτικό και ενδιαφέρον) και υπολόγισα το κόστος εκτελωνισμού στα 11€ με την σελίδα dutycalculator που αναφέρεται εκεί. Εντάξει, αναφέρεται ότι δεν είναι κατά ανάγκη αξιόπιστο το ποσό που βγάζει η εν λόγω σελίδα, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι σωστό για χάριν απλότητας. Αυτά τα 11€, που τα πληρώνεις; Τρέχεις στο τελωνείο; Τα πληρώνεις στον ταχυδρόμο που θα σου φέρει το δέμα;
makfil Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Όταν γράφτηκε ο οδηγός, τα ΕΛΤΑ δεν χρέωναν, εκτός από τον ΦΠΑ, και τα τέλη των 12€. Τα 11€ που υπολογίζεις αντιστοιχούν στο περίπου στον ΦΠΑ του απλού σεναρίου που έγραψα σε προηγούμενο post, δηλαδή αν ο τελωνειακός δεχτεί τη δηλωμένη αξία με τα μεταφορικά, Σ' αυτά πρέπει να προσθέσεις και τα 12€ των ΕΛΤΑ. Εάν, λοιπόν, ακολουθηθεί αυτό το σενάριο, το δέμα θα προωθηθεί στο Γραφείο της περιοχής σου, ο ταχυδρόμος θα σου αφήσει ειδοποιητήριο και θα πας στο Γραφείο να πληρώσεις και να παραλάβεις το δέμα σου. 1
billan1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Γειά σας παιδιά έκανα παραγγελία από Banggood και την πάτησα ξανά σαν αγραματος ενώ ήξερα κάποια πράγματα παρήγγειλα με ems courier δηλαδή που με μια καλή αξία δέματος περνάει τελωνείο. Μπήκε τελωνείο οπος περίμενα και βγήκε μετά από 2ωρες. Η αναγραφόμενη αξία του δέματος μαζί με μεταφορικά είναι 150.36 για 36 λεπτά υπάρχει περίπτωση να πληρώσω και δασμούς. Θα τρελαθώ για 36 λεπτά ή λέτε να τους γλιτώσω.
makfil Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Κατ' αρχάς, έχεις μπερδέψει τον ΦΠΑ που χρεώνεται σε αξίες από 22 μέχρι 150€ με το δασμό που χρεώνεται σε αξίες πάνω από 150€. Εάν το δέμα σου προορίζεται για Β. Ελλάδα θα περάσει, μάλλον, από την ΥΕΔ Θεσ/νίκης για να χρεωθούν ο ΦΠΑ και τα τέλη ΕΛΤΑ (12€).
billan1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Όχι δεν έχω μπερδέψει κάτι από ότι νομίζω ξέρω πως θα πληρώσω ΦΠΑ και τα άλλα εξτραδακια των ΕΛΤΑ. Δεν ξέρω αν περάσει από βόρεια Ελλάδα γιατί μένω Λάρισα. Εγώ ρώτησα αφού η αξία μέχρι 150 ευρώ δεν ηπαρχουν δασμοί σωστά;;; όμως το δικό μου δέμα τα ξεπερνάει θεωρητικά για 36 λεπτά. Τα δέματα που ξεπερνά τα 150 ευρώ πληρώνουν δασμούς και δικό μου τα περνάει για 36 λεπτά τι θα πληρώσω παραπάνω συν ΦΠΑ και λοιπά. Φυσικά αν ο τελωνειακό είναι τέρμα τυπικός και δεν θεώρηση την αξία μικρότερη των 150
makfil Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη ότι τα ΕΛΤΑ δεν εφαρμόζουν πιστά τη νομοθεσία και δεν χρεώνουν δασμό στα δέματα αξίας μεγαλύτερης των 150€. Έχει αναφερθεί ότι ακόμη και για κινητά 400€ δεν χρεώθηκε δασμός, που άλλωστε είναι σχετικά μικρό ποσοστό (γύρω στο 2-2,5%) πάνω στην αξία.
Kanesan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Εγώ πάντως δεν πλήρωσα κάτι extra σε όσα είχα ήδη πληρώσει με EMS courier όσες φορές παρέλαβα δέμα (αναφέρομαι στα λοιπά τέλη, όχι στους δασμούς). Έγραφε ότι το δέμα μπήκε τελωνείο και μετά ότι απλά βγήκε (εντός των εορτών μάλιστα έκανε και αρκετές μέρες) τίποτα άλλο.
billan1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Makfil ευχαριστώ επειδή έχω διαβάσει πολλά εδώ μέσα και δεν εμπιστεύομαι των καθένα γιατί ο καθένας λέει το μακρι του και το κοντό του ότι να ναι δλδ τα δικά σου που έχω διαβάσει αρκετά αξιόπιστα . έχω μια αρκετή εμπειρία πάνω στο θέμα απλά είχα αρκετό καιρό να το κάνω και βιαστικά να παραγγείλω. Το μόνο σίγουρο είναι περιμένοντας και βλέποντας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις