Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από τόσες επιστροφές χρημάτων και δεμάτων, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι ξύπνησαν και οι κινέζοι και αρνούνται να υποτιμήσουν τη δηλωμένη αξία.

Το αν θα συνεχίσεις την παραγγελία ή όχι είναι δική σου απόφαση. 

Σαφώς, απλά σε ένα τέτοιο ποσό υπάρχει φόβος τελωνείου; Δεν έχω ιδέα πόσο είναι το όριο.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το όριο της ατέλειας από τρίτες χώρες είναι 22€ αλλά το τελευταίο διάστημα, με τους ελέγχους και τα έξοδα εκτελωνισμού έχει παρατηρηθεί ότι στα δέματα μικρής αξίας, που για οποιοδήποτε λόγο μπήκαν στο τελωνείο, χρεώθηκε και το τέλος παρουσίασης των ΕΛΤΑ (3€). Πρέπει να επισημάνω, όμως, ότι, από την Πρωτοχρονιά, δεν έχουν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Φαντάζομαι σε περίπτωση τελωνείου πληρώνω ΜΟΝΟ ΦΠΑ και πιθανόν το τέλος των ΕΛΤΑ που ανέφερες. Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τα υπόλοιπα κόστη που ισχύουν σε αξίες άνω των 150€, σωστά;

Δημοσ.

Τα ΕΛΤΑ δεν εφαρμόζουν πιστά τη νομοθεσία στα δέματα αξίας λίγο παραπάνω από τα 150€ και δεν χρεώνουν δασμό.

Θα πληρώσεις οπωσδήποτε (και όχι πιθανόν) τα τέλη των ΕΛΤΑ εάν μπει το δέμα στο τελωνείο.

Μια περίπτωση καταγράφηκε προχθές που δεν χρεώθηκαν τα τέλη 12€, αλλά μόνο ο ΦΠΑ, και την επομένη κάλεσαν τον παραλήπτη, λέγοντας ότι έγινε λάθος από τον υπάλληλο, και τα πλήρωσε.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Ένας χρήστης της σελίδας μας ενημέρωσε σήμερα ότι έλαβε την παραγγελία του χώρις να περάσει τελωνείο, με σχετική καθυστέρηση όμως.

Προιόν: Κινητό τηλέφωνο, iMAN Victor Pro IP67 Waterproof
Τιμή: € 211.71
Κατάστημα: Geekbuying
Hμερομηνία Παραγγελίας: 30/11/2016
Ημερομηνία Ειδοποίησης ΕΛΤΑ: 16/01/2017

Επισυνάπτω σχετικές εικόνες που μας έστειλε.

https://drive.google.com/file/d/0B4JtUfBxYlQFb1h3LW54VkdfWVE/view?usp=sharing/
https://drive.google.com/file/d/0B4JtUfBxYlQFeThJSzluMnl0azg/view?usp=sharing

Για οποιοδήποτε νεότερο παραγγελίας θα σας ενημερώσουμε.

Καλό Σαββατοκύριακο,

Φώτης από SealSmile.com

• Like 1
Δημοσ.

Τα ΕΛΤΑ δεν εφαρμόζουν πιστά τη νομοθεσία στα δέματα αξίας λίγο παραπάνω από τα 150€ και δεν χρεώνουν δασμό.

Θα πληρώσεις οπωσδήποτε (και όχι πιθανόν) τα τέλη των ΕΛΤΑ εάν μπει το δέμα στο τελωνείο.

Μια περίπτωση καταγράφηκε προχθές που δεν χρεώθηκαν τα τέλη 12€, αλλά μόνο ο ΦΠΑ, και την επομένη κάλεσαν τον παραλήπτη, λέγοντας ότι έγινε λάθος από τον υπάλληλο, και τα πλήρωσε.

Ωραία οπότε ας πούμε ότι πληρώνω 34€+24% ΦΠΑ= 42.16+3€ ΕΛΤΑ= 45.16€ τελικό ποσό

Ξέχασα κάτι;

Δημοσ.

Λάθος.

Όταν χρεώνεται ΦΠΑ, τα τέλη των ΕΛΤΑ είναι (8+4=) 12€.

Το τέλος παρουσίασης (3€) επιβάλλεται μόνον όταν το δέμα μπει στο τελωνείο και διαπιστώνεται ότι η αξία του δεν ξεπερνάει την ατέλεια.

Δημοσ.

Αφού το εργαλείο είναι μπόμπα για τα λεφτά του... Core m3, αναβαθμίσιμο SSD, 4GB ram, FullHD οθόνη, wacom digitizer για να κανεις τον πικάσο... Μονο με 250-300E.  Άντε βρες κάποιο άλλο με αυτά τα λεφτά σε κίνα και προπαντός ελλάδα.

Και χωρίς προβλήματα, παρά μόνο αυτό της ανάγκης τοποθέτησης Thermal pad..

• Like 1
Δημοσ.

Σκεφτόμουν την αγορά αυτών εδώ. Δεν έχω ειδικότητα στα παπούτσια, αλλά φαίνεται κάπως καλή επιλογή ακόμα και μαζί με τα μεταφορικά

Dockers Suffolk Men Round Toe Leather Brown Oxford | eBay

Δεν έχω αγοράσει ποτέ από Αμερική.

Αν έχω καταλάβει καλά από προηγούμενα posts, στην χειρότερη (πολύ πιθανή?) να προστεθεί απλά κάποιος ΦΠΑ ( αλλά που; στην αναγραφόμενη τιμή μόνο; στην τιμή μαζί με τα μεταφορικά που θα είναι και το ποσό που θα έχω καταβάλει στο Paypal; στην τιμή χωρίς την έκπτωση που φαίνεται στην πώληση; οπότε εκεί ξεφεύγει το πράγμα ) συν 12€ στα ΕΛΤΑ και 3€ ακόμα αν κατάλαβα καλά;

• Like 1
Δημοσ.

Θελω να αγορασω το surface pro 4 απο καποιο μαγαζι στην αμερικη. Εχω βρει το site reship.com οπου αναλαμβανει με κατι εξτρα βεβαια στην τιμη να αφαιρεσει απο το δεμα την αποδειξη και επισης αν θελει ο ενδιαφερομενος και συσκευασια δωρου. Το ερωτημα μου ειναι αν μου το στειλουν με usps υπαρχει περιπτωση να το σταματησουν τελωνειο?

Δημοσ.

Πάντα υπάρχει η περίπτωση.

Εάν δηλωθεί χαμηλής αξίας και ως gift, μειώνονται οι πιθανότητες αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100%.

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει καλά από προηγούμενα posts, στην χειρότερη (πολύ πιθανή?) να προστεθεί απλά κάποιος ΦΠΑ ( αλλά που; στην αναγραφόμενη τιμή μόνο; στην τιμή μαζί με τα μεταφορικά που θα είναι και το ποσό που θα έχω καταβάλει στο Paypal; στην τιμή χωρίς την έκπτωση που φαίνεται στην πώληση; οπότε εκεί ξεφεύγει το πράγμα ) συν 12€ στα ΕΛΤΑ και 3€ ακόμα αν κατάλαβα καλά;

Εάν το δέμα σταματήσει στο τελωνείο, πληρώνεις είτε ΦΠΑ + 12€ είτε μόνο 3€.

• Like 1
Δημοσ.

Θελω να αγορασω το surface pro 4 απο καποιο μαγαζι στην αμερικη. Εχω βρει το site reship.com οπου αναλαμβανει με κατι εξτρα βεβαια στην τιμη να αφαιρεσει απο το δεμα την αποδειξη και επισης αν θελει ο ενδιαφερομενος και συσκευασια δωρου. Το ερωτημα μου ειναι αν μου το στειλουν με usps υπαρχει περιπτωση να το σταματησουν τελωνειο?

Ψαξε  και το θεμα της εγγυησης...πες χτυπα ξυλο οτι σου ερχεται αψογο και σε δυο μηνες μετα χαλασει το digitizer...αραγε θα σε καλυψει ο seller/microsoft κλπ

Ισως να το επαιρνες απο Ευρωπη ή απο αμαζον αμερικης με προπληρωση import tax/duty

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...