Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να που ετυχε και τωρα θα τρεχουμε.

Δεν έτυχε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αλλά ξεκίνησε, από το ΝΟΟΕ 2016, μια ιστορία με ελέγχους που συνεχίζεται ακόμη και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα σταματήσει.

• Like 1
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μετα θα σου ερχοταν ραβασακι στην εφορια για χρωστουμενα :P

Ναι γιατί νομίζεις θα είναι τα μόνα που χρωστάω  :P  :P  :P  :P  :P .Εκεί να δεις τι θα πάρουνε....... :-D  :-D  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα, εγω απο προσωπικη αποψη που μου ηρθε τελωνειο ηταν απο Καναδα, ο πωλητης ειχε δωλησει το ποσο που ειχα πληρωσει για το αντικειμενο που ηταν 160 ευρω και πληρωσα 42 ευρω τελωνειο. Το βαρους του δεματος ηταν 4 κιλα. Ειμουν αδιαβαστος. Την δευτερη φορα ομως που ενας φιλος μου απο Βραζιλια μου εστειλε δεμα 4 κιλων. Τον εβαλα να δηλωσει οτι το εσωτερικο του δεματος εχει αξια 49 Real $ (το νομισμα τους). Και οτι οι κονσολες μεσα ηταν ανταλλακτικα και δεν πληρωσα τελωνειο. 

Δημοσ.

1. Στην περίπτωση με courier, επικοινωνούν και σου ζητάνε απόδειξη και στη συνέχεια σε ενημερώνουν για τα έξοδα. Οι εναλλακτικές είναι είτε αναθέτεις στην courier και πληρώνεις όλα τα έξοδα είτε αναλαμβάνεις εσύ τον εκτελωνισμό και γλυτώνεις την αμοιβή του εκτελωνιστή αλλά πληρώνεις τη διασάφηση.

2. Στην περίπτωση με ταχυδρομείο, και αν σταματήσει το δέμα στο τελωνείο, και ο τελωνειακός αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία και την περιγραφή, βρίσκει την αξία υπολογίζει τον ΦΠΑ και τα τέλη ΕΛΤΑ και προωθεί το δέμα στο Γραφείο της περιοχής του παραλήπτη από όπου αυτός θα το παραλάβει πληρώνοντας τα έξοδα. Εάν δεν συμφωνεί μπορεί να ζητήσει επαναπροσδιορισμό ή να μην το παραλάβει και αυτό να επιστρέψει στον αποστολέα, χωρίς να επιβαρύνεται ο παραλήπτης για να έξοδα.

Αγαπητε makfil.

Για ολα υπαρχει η πρωτη φορα.

Λογικα ειμαι στην δευτερη περιπτωση,,ετσι και το δικο μου δεμα(για πρωτη φορα) ειναι στο τελωνειο.

Θα με παρουν τηλεφωνο η θα μου ερθει ειδοποιηση ?

Απλα δεν παραλαμβανω και το στελνουν πισω στον κινεζο ?

Με ποιο τροπο ζηταω τα λεφτα μου πισω ? (εχω πληρωσει μεσω paypal) και ποτε ?

Ευχαριστω πολύ !!!!!

Δημοσ.

1. Στην 1η ερώτηση θα λάβεις ειδοποιητήριο.

2. Στη 2η, είναι δική σου απόφαση αν θα παραλάβεις ή όχι. Εάν δεν το παραλάβεις θα το στείλουν πίσω μετά από 15 μέρες εκτός αν δηλώσεις ότι δεν το παραλαμβάνεις οπότε θα το στείλουν συντομότερα.

3. Εάν δεν το παραλάβεις, δεν νομίζω ότι δικαιούσαι επιστροφή χρημάτων αφού το δέμα έφτασε στον προορισμό του και αρνήθηκες να το παραλάβεις. Συνήθως, τα κινεζομάγαζα λένε ότι δεν ευθύνονται για τα έξοδα εκτελωνισμού. Σε μερικές περιπτώσεις που ο παραλήπτης συνεννοηθεί με τον πωλητή, του εξηγήσει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα έξοδα, είναι δυνατόν να δεχτεί ο πωλητής να επιστρέψει τα χρήματα, αφού παραλάβει το δέμα. 

4. Εάν ζητήσεις επιστροφή από το paypal, αυτό θα ρωτήσει τον πωλητή, που θα πει ότι δεν παρέλαβες, οπότε δεν θα σε δικαιώσει το paypal.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την συντομη απαντηση.

Δηλαδη με λιγα λογια την εχω κατσει τη βαρκα,οτι μου ζητησουν να πληρωσω πρεπει να τα δωσω,και δεν ειναι δικο μου,ειναι εξυπηρετηση

Τέλεια

Δημοσ.

Ένα update και από μένα, σχετικά με παραγγελία που περιγράφω σε προηγούμενο post μου (#3489).
Το δέμα κινήθηκε αρκετά γρήγορα, όπως φαίνεται και στο tracking history παρακάτω.

track.png

Στις 18/01 επικοινώνησα με τα ΕΛΤΑ για να ρωτήσω αν είναι σε θέση να με ενημερώσουν σχετικά με επιπλέον χρεώσεις που θα προκύψουν στο τελωνείο. Μου είπαν ότι δεν μπορούνε να ξέρουν και απλώς μου έδωσαν το τηλέφωνο του τελωνείου στη Θεσσαλονίκη (2310289563). Δεν ξέρω σε ποιο ακριβώς τελωνείο της Θεσσαλονίκης ανήκει αυτός ο αριθμός και ούτε τον έχω καλέσει ακόμα αφού, όπως μου είπε η υπάλληλος των ΕΛΤΑ, δεν έχει νόημα. 

Ωστόσο, σκοπεύω να καλέσω σύντομα, για να μάθω αν έχει ελεγχθεί το δέμα μου και τι ποσό θα κληθώ να πληρώσω, έτσι ώστε να προλάβω τυχόν ζητήματα (π.χ. υπερ-κοστολόγηση από το τελωνείο) και καθυστερήσεις. Θυμίζω ότι το προϊόν έχει CIF 213,13€, αλλά συμφωνήθηκε να δηλωθεί το ποσό των 80$. Παρόλα αυτά, δεν ξέρω τι έχει γραφτεί πάνω στο label του δέματος στην πραγματικότητα, αφού το Gearbest αμέλησε να μου στείλει φωτογραφία του δέματος πριν την αποστολή, παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησα ξεκάθαρα. (Είναι καλή τακτική να ζητάει κανείς φωτογραφία του δέματος πριν την αποστολή ως αποδεικτικό του ότι αναγράφονται όσα συμφωνήθηκαν.)

Δημοσ.

Σήμερα, 20-1-17 μπήκε ελλαδιστάν το tablet μου(cube i7 book, 250Ε), παραγγελια  22-11-16(2 μήνες!) Τώρα ησύχασα κάπως μιας και είχα πάλι σημεία ζωής. Βάλε τώρα κάνα μηνα στο τελωνείο και ότι κουστούμι με φορέσουν. Αντε τώρα μετά από 3 μήνες να αναστήσω την μπαταρία του που θα έχει ψοφήσει. Ξέρει κανεις από τους εμπειρογνώμονες εάν οι κινέζοι φορτίζουν την μπαταρία πριν το στείλουν?

Εμένα είχε έρθει με κάπου 60-70% μπαταρία πάντως. Δεν νομίζω να έχεις θέμα στο κομμάτι μπαταρία. Στα υπόλοιπα καλή τύχη.

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα είχε έρθει με κάπου 60-70% μπαταρία πάντως. Δεν νομίζω να έχεις θέμα στο κομμάτι μπαταρία. Στα υπόλοιπα καλή τύχη.

Τι έγινε? Όλοι το Cube i7 book περιμένουμε? Παραγγελία από 8-1, έγινε shipped 11-1 και τώρα είναι Swiss post από 16-1. Ενημέρωσε μας για το τελωνείο να ξέρω τι με περιμένει..

• Like 2
Δημοσ.

Ένα update και από μένα, σχετικά με παραγγελία που περιγράφω σε προηγούμενο post μου (#3489).

Το δέμα κινήθηκε αρκετά γρήγορα, όπως φαίνεται και στο tracking history παρακάτω.

Στις 18/01 επικοινώνησα με τα ΕΛΤΑ για να ρωτήσω αν είναι σε θέση να με ενημερώσουν σχετικά με επιπλέον χρεώσεις που θα προκύψουν στο τελωνείο. Μου είπαν ότι δεν μπορούνε να ξέρουν και απλώς μου έδωσαν το τηλέφωνο του τελωνείου στη Θεσσαλονίκη (2310289563). Δεν ξέρω σε ποιο ακριβώς τελωνείο της Θεσσαλονίκης ανήκει αυτός ο αριθμός και ούτε τον έχω καλέσει ακόμα αφού, όπως μου είπε η υπάλληλος των ΕΛΤΑ, δεν έχει νόημα. 

Ωστόσο, σκοπεύω να καλέσω σύντομα, για να μάθω αν έχει ελεγχθεί το δέμα μου και τι ποσό θα κληθώ να πληρώσω, έτσι ώστε να προλάβω τυχόν ζητήματα (π.χ. υπερ-κοστολόγηση από το τελωνείο) και καθυστερήσεις. Θυμίζω ότι το προϊόν έχει CIF 213,13€, αλλά συμφωνήθηκε να δηλωθεί το ποσό των 80$. Παρόλα αυτά, δεν ξέρω τι έχει γραφτεί πάνω στο label του δέματος στην πραγματικότητα, αφού το Gearbest αμέλησε να μου στείλει φωτογραφία του δέματος πριν την αποστολή, παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησα ξεκάθαρα. (Είναι καλή τακτική να ζητάει κανείς φωτογραφία του δέματος πριν την αποστολή ως αποδεικτικό του ότι αναγράφονται όσα συμφωνήθηκαν.)

Από τη στιγμή που αμφισβητήθηκε η δηλωμένη αξία και το δέμα μπήκε στο τελωνείο, και ίσως και η περιγραφή, ο τελωνειακός θα ψάξει να τη βρει στο δίκτυο, για να υπολογίσει τον ΦΠΑ και να χρεώσει τα τέλη ΕΛΤΑ.

Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις αλλά νομίζω ότι ακόμη και να βρεις τον τελωνειακό που έχει χρεωθεί το δέμα σου, το τηλεφώνημα είναι πιθανό να χειροτερέψει την κατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που αμφισβητήθηκε η δηλωμένη αξία... 

Τι είναι αυτό που σε οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αμφισβητήθηκε η αξία του δέματος;

Πράγματι, έμεινε 2 μέρες στο τελωνείο, αλλά αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι έχει αμφισβητηθεί η αξία του και περνάει από πιο ενδελεχή έλεγχο; Δε θα μπορούσε η καθυστέρηση να αποδοθεί σε μεγάλο φόρτο εργασίας;

Επεξ/σία από Sotos97
Δημοσ.

Στo banggood μου λένε ότι δε μπορούν να γράψουν διαφορετική τιμή στο πακέτο και να το δηλώσουν ως gift. Μιλάμε για ποσό 34€ οπότε τους λέω να το στείλουν έτσι;

Δημοσ.

Τι είναι αυτό που σε οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αμφισβητήθηκε η αξία του δέματος;

Πράγματι, έμεινε 2 μέρες στο τελωνείο, αλλά αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι έχει αμφισβητηθεί η αξία του και περνάει από πιο ενδελεχή έλεγχο; Δε θα μπορούσε η καθυστέρηση να αποδοθεί σε μεγάλο φόρτο εργασίας;

Το ότι μπήκε στην ΥΕΔ Θεσ/ν'ικης που σημαίνει τελωνείο.

Και για να μπει στο τελωνείο, σημαίνει ότι ο τελωνειακός, στο αεροδρόμιο Αθηνών, αμφισβήτησε τη δηλωμένη αξία ή την περιγραφή ή και τα δύο.

Σε ότι αφορά στην απορία σου, όχι, εάν δεν αμφισβητηθούν αυτά, το δέμα ΔΕΝ θα μπει στο τελωνείο αλλά θα ακολουθήσει τη διαδικασία εξόδου από το χώρο εισαγωγής (συνήθως αεροδρόμιο) με την ένδειξη "κλείσιμο από το ΚΔ Αεροδρομίου".

Στην περίπτωσή σου, το δέμα μπήκε στο τελωνείο του αεροδρομίου, είδαν ότι ο παραλήπτης μένει στη Β. Ελλάδα που ανήκει στην αρμοδιότητα της ΥΕΔ Θεσ/νίκης, και το προώθησαν εκεί.

Στo banggood μου λένε ότι δε μπορούν να γράψουν διαφορετική τιμή στο πακέτο και να το δηλώσουν ως gift. Μιλάμε για ποσό 34€ οπότε τους λέω να το στείλουν έτσι;

Μετά από τόσες επιστροφές χρημάτων και δεμάτων, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι ξύπνησαν και οι κινέζοι και αρνούνται να υποτιμήσουν τη δηλωμένη αξία.

Το αν θα συνεχίσεις την παραγγελία ή όχι είναι δική σου απόφαση. 

Δημοσ.

makfil σε παλαιοτερο ποστ σου ειχες πει οτι το οριο για να μην πληρωσεις ειναι 150 ευρω,εχει αλλαξει ?

επισης στην περιπτωση μου μπορω να ζητησω ευγενικα απο τον κινεζο να πληρωσω τα μεταφορικα και να μου στειλει τα χρηματα που πληρωσα πισω ? (εαν ειναι αστρονομικο το ποσο του τελωνη)

xiaomi redmi note 4 με αξια 182 euro απο geekbuying  τι ποσο θα μου ζητησουν αραγε ?

Δημοσ.

Ίσως δεν είχες διαβάσει σωστά το post, που λες ότι διάβασες, αφού η ατέλεια για εισαγωγή από τρίτες χώρες είναι 22€, από 22-150€ πληρώνεις ΦΠΑ και πάνω από αυτό το ποσό ΚΑΙ δασμό, ανάλογα με τη δασμοφορολογική κλάση του εισαγόμενου.

Μπορείς να συζητήσεις με τον πωλητή την περίπτωσή σου αλλά δεν μπορείς να απαιτήσεις επιστροφή χρημάτων.

Η πληρωμή των μεταφορικών που κολλάει;

(ο τελώνης δεν είχε καμία σχέση με την τελωνειακή νομοθεσία ενώ ο τελωνειακός έχει)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...