Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UPDATE:
Σήμερα με ειδοποίησαν από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου ότι έγινε κάποιο λάθος και πρέπει να πάω εκεί.Αμέσως με κάψανε τα κρεμμύδια.Μόλις πήγα μου ήρθε η κεραμίδα κατακούτελα.Έπρεπε να πληρώσω μου είπαν άλλα 12 ευρώ για τέλη διασάφησης.Όταν τους ρώτησα γιατί δεν μου τα έβγαλαν να τα πληρώσω χθες,η απάντηση ήταν ότι δεν του είχε ξανά τύχει κάτι τέτοιο του υπάλληλου και δεν ήξερε την διαδικασία και ότι ανακάλυψαν το λάθος αργότερα.Σημειωτέον ο συγκεκριμένος υπάλληλος κοντεύει να βγει στη σύνταξη,την εμπειρία απειρία του μέσα!ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!

Επεξ/σία από black66.gr
  • Like 3
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και για την περίπτωση που συζητάμε, είναι σίγουρο ότι δεν διάβασες τα στοιχεία που έγραψε ο black66 και συγκεκριμένα ότι αγόρασε το κινητό 87€.

Από που προκύπτει ότι τα 87€ είναι λιγότερα από το όριο της ατέλειας (22€) που γράφεις;

οχι δεν καταλαβες. αυτος πληρωσε 87 και το χρεωσαν 100.

αντιστοιχα λεω για καποιον που υποθετικα πληρωνει 20 και το χρεωνουν 25. εαν παιζει τετοια περιπτωση. υποθετικο σεναριο

παιρνω υποψη την διαφορα που επαιξε απο την πληρωμη και την θεωρουμενη αξια απο τον τελωνειακο.

δεν λεω περιπτωση που πληρωνεις 50 και γραφουν αξια 20. λεω για οταν οντως πληρωνεις 20.

Δημοσ.

UPDATE:

Σήμερα με ειδοποίησαν από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου ότι έγινε κάποιο λάθος και πρέπει να πάω εκεί.Αμέσως με κάψανε τα κρεμμύδια.Μόλις πήγα μου ήρθε η κεραμίδα κατακούτελα.Έπρεπε να πληρώσω μου είπαν άλλα 12 ευρώ για τέλη διασάφησης.Όταν τους ρώτησα γιατί δεν μου τα έβγαλαν να τα πληρώσω χθες,η απάντηση ήταν ότι δεν του είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο του υπάλληλου και δεν ήξερε την διαδικασία και ότι ανακάλυψαν το λάθος αργότερα.Σημειωτέον ο συγκεκριμένος υπάλληλος κοντεύει να βγεί στη σύνταξη,την απειρία του μέσα!ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!

Ήταν, όντως, περίεργο που δεν σε χρέωσαν τα (8+4=) 12€ και μάλλον θα ήσουν ο μοναδικός, αλλά φαίνεται ότι έπιασαν το λάθος την επομένη.

Και στην περίπτωση αυτή, δεν μετράει το "ουδέν λάθος μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου" αφού μιλάμε για δημόσια υπηρεσία (ακόμη).

@ FarCry

Κατάλαβα πολύ καλά τι πλήρωσε για την αγορά και πόσο το κοστολόγησαν.

Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό και εξήγησα τον τρόπο που λειτουργούν.

• Like 2
Δημοσ.

@ FarCry

Κατάλαβα πολύ καλά τι πλήρωσε για την αγορά και πόσο το κοστολόγησαν.

Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό και εξήγησα τον τρόπο που λειτουργούν.

αυτο σημαινει οτι ακομα και να παρεις κατι κατω των 22 ευρω υπαρχει ενδεχομενο να το θεωρησουν ανω και να πληρωσεις τελωνειο.

το λεω γιατι ειχα μεινει με την εντυπωση πως οταν πληρωνεις κατι μεσα στο οριο των 22 ευρω εισαι απολυτα καλυμμενος

το αλλο το περιεργο ειναι που αγορασα κατι απο το mymemory.co.uk αξιας 24 λιρων και στο δεμα εγραφε αξια 14 λιρες.

αφου ειναι ηνωμενο βασιλειο τι νοημα εχει να βαλουν χαμηλοτερη αξια στο δεμα? τι κουλα ειναι αυτα?

Δημοσ.

αφου ειναι ηνωμενο βασιλειο τι νοημα εχει να βαλουν χαμηλοτερη αξια στο δεμα? τι κουλα ειναι αυτα?

Εσύ νομίζεις ότι μόνο στην Ελλάδα έχει φοροφυγάδες;
  • Like 1
Δημοσ.

@FarCry

Υπάρχει περίπτωση αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Αυτό παρατηρήθηκε στις πρώτες μέρες του ΝΟΕ 2016 που δόθηκε η εντολή ελέγχου (δεν γνωρίζουμε από ποιον και για ποια δέματα).

Έτσι, τα δέματα που μπήκαν, για οποιοδήποτε λόγο στο τελωνείο, και, κυρίως αυτά με χαμηλή δηλωμένη αξία χρεώθηκαν αναγκαστικά με το τέλος παρουσίασης (3€), ανεξάρτητα αν το (πραγματικό) κόστος αγοράς ήταν χαμηλότερο του ορίου της ατέλειας (22€).

Ας μην μπερδεύουμε τον ΦΠΑ, που είναι φόρος, με τα τέλη των ΕΛΤΑ που επιβάλλονται μόνο στην περίπτωση που ένα δέμα μπει στο τελωνείο και αναγκαστικά θα ακολουθήσει τη διαδικασία εκτελωνισμού.

Σε ότι αφορά στο παράδειγμα του mymemory, πολλές ερμηνείες μπορεί να δοθούν, όπως πχ τυπογραφικό λάθος, 

Δημοσ.

UPDATE:

Σήμερα με ειδοποίησαν από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου ότι έγινε κάποιο λάθος και πρέπει να πάω εκεί.Αμέσως με κάψανε τα κρεμμύδια.Μόλις πήγα μου ήρθε η κεραμίδα κατακούτελα.Έπρεπε να πληρώσω μου είπαν άλλα 12 ευρώ για τέλη διασάφησης.Όταν τους ρώτησα γιατί δεν μου τα έβγαλαν να τα πληρώσω χθες,η απάντηση ήταν ότι δεν του είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο του υπάλληλου και δεν ήξερε την διαδικασία και ότι ανακάλυψαν το λάθος αργότερα.Σημειωτέον ο συγκεκριμένος υπάλληλος κοντεύει να βγεί στη σύνταξη,την απειρία του μέσα!ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!

τα πληρωσες τελικα?

Δημοσ.

Καησπέρα και από εμένα, σήμερα κάλεσα το τελωνείο και μετά από αρκετά "παζάρια" πέσαμε από την εκτίμηση των 500 στα 150 ευρώ ενώ η πραγματική αξία ήταν 270, ευτυχώς δηλαδή που κάλεσα διαφορετικά θα πλήρωνα σε φόρους την πραγματική αξία του προϊόντος.  
Τελικά 48 ευρώ θα πληρώσω. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για τον τρόπο του "παζαρέματος" μπορεί να μου στείλει pm, (προϋπόθεση είναι η γνώση κατασκευής ιστοσελίδας).

Εύχομαι σε όλους καλή τύχη με το τελωνείο, θα κάνω μία τελευταία ενημέρωση μόλις παραλάβω το δέμα.

Δημοσ.

Χαιρετε.
Απ'οτι καταλαβα, οταν παραγγελνεις και σου στελνουν με κουριερ (διορθωστε με εαν κανω λαθος), σε παιρνουν τηλεφωνα πριν τα διαδικαστικα του εκτελωνισμου και σου λενε ειναι τοσα. Εκει ειτε εσυ πληρωνεις, ειτε αρνεισαι την παραλαβη και το δεμα επιστρεφεται στον αποστολεα (με χρεωση δικια του, τα οποια στα κραταει μετα απο το refund?), σωστα?
Με τα ΕΛΤΑ τωρα τι παιζει? Παρειγγειλα ενα Xiaomi (redmi pro 128gb), το στειλε ο Κινεζος και βλεπω σημερα:

ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ/ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - 20/1/2017 10:49- ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΤ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ - 20/1/2017 10:49- ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΤ)

Εχω δει σε προηγουμενες σελιδες, οτι πληρωνεις απο 150+, τον ΦΠΑ και δασμους και κατι αλλα εξοδα.
Ρωτω εγω λοιπον: Ο εκτελωνισμος γινεται αυτοματα και χωρις ερωτηση του παραληπτη (δηλαδη εμενα) και καλουμαι εγω να πληρωσω μετα στο ταχυδρομειο? Μπορω να αρνηθω την αποδοχη του δεματος? Το θεμα μου ειναι, οτι εκανα εξυπηρετηση στο πατερα ενος φιλου και του παρηγγειλα το κινητο και σημερα που του ειπα για το σκηνικο, στραβωσε και αρνειται να πληρωσει τελωνειο (χωρις βεβαια να ξερουμε ακριβως ποσα θα ειναι, γιατι ουτε ξερω τι εγραψε ο εμπορας στο κουτι, ουτε ξερω με τι λογικη εκτελωνιζουν οι ανθρωποι στο τελωνειο), οποτε ενδεχομενως εγω θα πρεπει να βρω τροπο το κινητο να γυρισει πισω. Στην πολιτικη του εμπορου, γραφει οτι επιβαρυνομαι τα εξοδα επιστροφης σε περιπτωση μη αποδοχης του κινητου, οποτε εαν τα εξοδα ειναι κανενα 20αρικο, ειναι προθυμος ο αλλος να τα χασει αντι να πληρωσει εκτελωνισμο. Απλα, οπως προειπα, το θεμα ειναι οταν το δεμα πια βρισκεται στα ΕΛΤΑ της περιοχης μου, εχει γινει ηδη η διαδικασια κοστολογησης (και φανταζομαι εκτελωνισμου) και καλουμαι να πληρωσω πχ +100€ μπορω να αρνηθω και να σταλει αυτο πισω?

EDIT: Υποψιν, σταλθηκε με SingPost το δεμα.

Δημοσ.

1. Στην περίπτωση με courier, επικοινωνούν και σου ζητάνε απόδειξη και στη συνέχεια σε ενημερώνουν για τα έξοδα. Οι εναλλακτικές είναι είτε αναθέτεις στην courier και πληρώνεις όλα τα έξοδα είτε αναλαμβάνεις εσύ τον εκτελωνισμό και γλυτώνεις την αμοιβή του εκτελωνιστή αλλά πληρώνεις τη διασάφηση.

2. Στην περίπτωση με ταχυδρομείο, και αν σταματήσει το δέμα στο τελωνείο, και ο τελωνειακός αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία και την περιγραφή, βρίσκει την αξία υπολογίζει τον ΦΠΑ και τα τέλη ΕΛΤΑ και προωθεί το δέμα στο Γραφείο της περιοχής του παραλήπτη από όπου αυτός θα το παραλάβει πληρώνοντας τα έξοδα. Εάν δεν συμφωνεί μπορεί να ζητήσει επαναπροσδιορισμό ή να μην το παραλάβει και αυτό να επιστρέψει στον αποστολέα, χωρίς να επιβαρύνεται ο παραλήπτης για να έξοδα.

• Like 2
Δημοσ.

1. Στην περίπτωση με courier, επικοινωνούν και σου ζητάνε απόδειξη και στη συνέχεια σε ενημερώνουν για τα έξοδα. Οι εναλλακτικές είναι είτε αναθέτεις στην courier και πληρώνεις όλα τα έξοδα είτε αναλαμβάνεις εσύ τον εκτελωνισμό και γλυτώνεις την αμοιβή του εκτελωνιστή αλλά πληρώνεις τη διασάφηση.

2. Στην περίπτωση με ταχυδρομείο, και αν σταματήσει το δέμα στο τελωνείο, και ο τελωνειακός αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία και την περιγραφή, βρίσκει την αξία υπολογίζει τον ΦΠΑ και τα τέλη ΕΛΤΑ και προωθεί το δέμα στο Γραφείο της περιοχής του παραλήπτη από όπου αυτός θα το παραλάβει πληρώνοντας τα έξοδα. Εάν δεν συμφωνεί μπορεί να ζητήσει επαναπροσδιορισμό ή να μην το παραλάβει και αυτό να επιστρέψει στον αποστολέα, χωρίς να επιβαρύνεται ο παραλήπτης για να έξοδα.

Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση. Αλλη μια συμπληρωματικη ερωτηση: Στο ειδοποιητηριο, αναγραφει το εξτρα ποσο, ωστε εαν δουμε οτι δεν συμφερει, απλα δεν παω ταχυδρομειο για την παραλαβη? Εαν οχι, ή ακομα και εαν παω ταχυδρομειο (περιμενω κατι βιβλια απο bookdepository, οποτε μπορει να χρειαστει να παω ουτως ή αλλως) και μου που οτι ειναι τοσα, μπορω να αρνηθω στεγνα την παραλαβη ή θα μου αρχισουν τιποτα ιστοριες οι υπαλληλοι?

Δημοσ.

Όχι δεν αναγράφει ποσό αλλά ότι εκδόθηκε διασάφηση.

Μην φοβάσαι να πας στο Γραφείο, θα μάθεις το ποσό και θα αποφασίσεις τι θα κάνεις. Άλλωστε, δεν σε αναγκάζει κανείς να το παραλάβεις εκείνη τη στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

τα πληρωσες τελικα?

Ναι τα πλήρωσα γιατί εδώ στην περιοχή μου,είμαστε όλοι λίγο-πολύ γνωστοί και δεν ήθελα να δημιουργήσω θέμα.Αν ήμουν Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη,δεν γράφω τι θα τους έδινα γιατί θα βγει ακατάλληλο το post.  

Δημοσ.

Όχι δεν αναγράφει ποσό αλλά ότι εκδόθηκε διασάφηση.

Μην φοβάσαι να πας στο Γραφείο, θα μάθεις το ποσό και θα αποφασίσεις τι θα κάνεις. Άλλωστε, δεν σε αναγκάζει κανείς να το παραλάβεις εκείνη τη στιγμή.

Εγινε, ευχαριστω πολυ και παλι, για τις πληροφοριες. Το μονο θετικο, απο οτι εχω καταλαβει, ειναι οτι τουλαχιστον δεν ειναι απο κουριερ και δεν θα χρειαστει να πληρωσουμε γαμησιατικα στους εκτελωνιστες.

Προσωπικα εαν το κινητο ηταν για μενα, θα πληρωνα τα εξτρα λεφτα και θα τελειωνε για μενα εκει η ιστορια, γιατι ειναι εργαλειο (Redmi Pro 128gb). Αλλα δυστυχως, εχουμε ψιλομπλεξει τωρα, γιατι κακως σκεφτομασταν οτι τοσα χρονια παραγγελιες και να μην εχει περασει καμια φορα στο τελωνειο κατι, λεγαμε "σιγα το θεμα, σε μας θα τυχει?". Να που ετυχε και τωρα θα τρεχουμε.

Δημοσ.

Ναι τα πλήρωσα γιατί εδώ στην περιοχή μου,είμαστε όλοι λίγο-πολύ γνωστοί και δεν ήθελα να δημιουργήσω θέμα.Αν ήμουν Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη,δεν γράφω τι θα τους έδινα γιατί θα βγει ακατάλληλο το post.  

μετα θα σου ερχοταν ραβασακι στην εφορια για χρωστουμενα :P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...