makfil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Επαναλαμβάνω, για ποιο λόγο παρέθεσες το post μου στο δικό σου #3346, αφού είναι άσχετα μεταξύ τους και το δικό μου απευθυνόταν σε άλλον;
orgixmh Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Είχαμε επιτέλους ενημέρωση στο track, μπήκε τελωνείο χθες, ελπίζω σήμερα να φύγει από το τελωνείο διαφορετικά βλέπω να έρχεται επόμενη βδομάδα με δωράκι μαζί.Πέρασε κανείς πρόσφατα τελωνείο Θεσσαλονίκης;
BrocasHelm Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Ενώ κινητά δεν έχω παραγγείλει τελευταία, περιμένω διάφορα (με το πιο επίφοβο ένα tablet που έρχεται με Swiss post). Για πράγματα που έλαβα πρόσφατα είναι τα: - m2 sata to USB adapter από Everbuying, untracked, 17/12 dispatched, το παρέλαβα 13/1 - 2 παραγγελίες με μύτες για πολυεργαλείο από banggood, 22/12 dispatched , untracked και τα 2, τα παρέλαβα προηγούμενη βδομάδα (9-12 Γενάρη) - Ένα ξεχασμένο φορτιστή USB από gearbest untracked από αρχές Νοέμβρη η παραγγελία, έφτασε προχτές - Docking keyboard για το cube tablet μου (το μόνο σχετικά ογκώδες και αξίας), 16/12 dispatched, 16/1 arrived. Post NL registered, declared value 16 USD (κάπου στα 40 το πέτυχα σε auction ebay including shipping fees), χωρίς πρόβλημα τελωνείου ευτυχώς
black66.gr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα. Πρώτη φορά μου μπλοκάρει κάτι το τελωνείο για αγορά 90 ευρώ(κινητό τηλέφωνο),μετά από εκατοντάδες αγορές από Κίνα με πολύ μεγαλύτερα κόστη. Γνωρίζει κάποιος πόσο θα μου κοστίσει το "καπέλο" και πότε θα παραλάβω; Το status των ΕΛΤΑ είναι : ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 12-12-2016 03:14 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 21-12-2016 21:01 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 22-12-2016 08:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 22-12-2016 08:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) Έχει κολλήσει εκεί από τις 22 Δεκεμβρίου.Πρέπει να κάνω εγώ κάτι ή απλά να περιμένω; Εμένα σήμερα ξεκόλλησε από το τελωνείο.Να δούμε το ''κοστουμάκι'' πόσο θα είναι . ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 18-01-2017 10:23 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΔΑΣΜΟΙ) 18-01-2017 12:56 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 1
orgixmh Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Εμένα σήμερα ξεκόλλησε από το τελωνείο.Να δούμε το ''κοστουμάκι'' πόσο θα είναι . ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 18-01-2017 10:23 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΔΑΣΜΟΙ) 18-01-2017 12:56 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Να υπολογίζεις 24% από την αξία που θεώρησε ο τελωνειακός ότι κοστίζει το προιόν σου + 12 ευρώ. Για παράδειγμα αν το προιόν κοστίζει 80 ευρώ και τα μεταφορικά 20 ευρώ τότε θα πληρώσεις 25 ευρώ + 12 ευρώ άρα 37 ευρώ συνολικά. Εγώ με το τελωνείο φοβάμαι περισσότερο την αναμονή παρα το κουστούμι... 250 euro το tablet, βάλε αλλα 100 πάμε στα 350... Ακόμα και έτσι δεν έβρισκα κάποιο παραπλήσιο ελλάδα. Αλλα 2 μήνες στο περίμενε και ακόμα δεν φαίνεται να έχει μπει καν ελλάδα... Βάλε άλλον ένα μηνα τελωνείο... Έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες για το εάν ήταν κάλλη αγορά... Στην ίδια κατάσταση βρίσκομε και εγώ, το δέμα μπήκε τελωνείο 17-01-17 και βλέπω να εκτελωνίζετε Φεβρουάριο και σαν να μην φτάνουν αυτά είναι δηλωμένο στα 50 ευρώ οπότε δεν θα το πιστέψουν γιατί είναι οθόνη αυτοκινήτου 10 ιντσών και λόγο ότι αυτές στοιχίζουν αρκετά στις Ελλάδα βλέπω να το κοστολογούν 500 ευρώ και να μου έρχεται ραβασάκι διαστημικό. Αν και αύριο δεν βγει από το τελωνείο θα αρχίσω τα τηλέφωνα και μάλλον τα μπινελίκια, το δέμα έχει κάνει μόλις 7 ημέρες για να έρθει από Κίνα Ελλάδα και έχει άλλες 7 ημέρες στην Ελλάδα χωρίς ακόμα να το έχω πάρει και στην τελική θα μου ζητήσουν και χρήματα. Ποτέ στην Ελλάδα δεν δούλευε καμία δημόσια υπηρεσία σωστά, ιδικά οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με εξυπηρέτηση πολιτών είναι για κλάματα, για να βγάλεις μία κάρτα ανεργίας πρέπει να φέρεις 100 έγγραφα, για να κάνεις μία μεταβίβαση αυτοκινήτου πρέπει να τρέχεις σε εφορία, τράπεζες και κεπ, για να εκτελωνίσεις ένα δέμα πρέπει να εύχεσαι να είναι μπροστά μπροστά στην σακούλα του ελτα. Η κορυφή δε ήταν πριν αρκετά χρόνια εποχή iphone 3gs όπου είχα παραγγείλει 3 κινέζικους κλώνους του htc touch (Windows 5 CE) και μετά από 45 ημέρες με κάλεσαν τηλεφωνικά στα ελτα λέγοντας μου ότι υπάρχει πρόβλημα με το πακέτο, πήγα λοιπόν στο τοπικό ελτα όπου ο υπάλληλος (όπου είναι φίλος μου) μου είπε ότι το δέμα ήρθε ανοιχτό και από μέσα έλειπε το ένα τηλέφωνο και μία βάση αυτοκινήτου, μαζί με το δέμα ήρθε ένα έγγραφο a4 που έγραφε στα Αγγλικά ότι κατά την πτήση υπήρχαν αναταραχές (κενά αέρος) και μέσα από το πακέτο έφυγε ένα τηλέφωνο και μία βάση αυτοκινήτου και στο τέλος του εγγράφου υπήρχε σφραγίδα του ελληνικού δημοσίου ενώ ήταν γραμμένο στα Αγγλικά. Φυσικά ο φίλος μου στα ελτα μου είπε ότι το τηλέφωνο "Φαγώθηκε" είτε στο αεροδρόμιο είτε στο τελωνείο και ότι το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να το γυρίσω πίσω ή να πάρω το ποσό που ήταν ασφαλισμένο το δέμα (50 ευρώ) τα κράτησα τελικά και βάλαμε χρήματα και οι 3 που τα παραγείλαμε και πήραμε ένα ακόμα τηλέφωνο. Το δέμα του φίλου black66.gr έκανε 27 ημέρες τελωνείο λογικά θα πείρε και ένσημα και θα βγάλει και ταμείο ανεργίας, δεν ξέρω αν φταίει το προσωπικό των τελωνείων που τα ξύνει ή αν δεν φτάνει το προσωπικό και ευθύνεται το κράτος, αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες στην θεωρία φαντάζουν ιδανικές για τον πολίτη αντίθετα με τις ιδιωτικές αλλά στην πράξη ότι στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήθηκε άρχισε να δουλεύει σωστά, ιδικά ο δρόμος Πιερίας - Θεσσαλονίκης όπου ένα μέρος του είναι ιδιωτικό πλέον και βλέπεις καινούργια άσφαλτο, οχήματα έκτακτης ανάγκης κάθε λίγα χιλιόμετρα, τουαλέτες, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και μόλις φτάσεις στο δημόσιο κομμάτι του δρόμου κοντά στην Θεσσαλονίκη ξεκινά το χάος, οι λακκούβες και το κακοφτιαγμένο - αρπακόλα οδόστρωμα. Βγήκα αρκετά off-topic και με συγχωρείτε αλλά το πόστ του black66.gr με τις 27 ημέρες αναμονής με εξόργισε και όσο σκέφτομαι ότι ενδεχομένως να περάσω τα ίδια και να φάω και λυπητερή στο τέλος αρχίζω και γίνομαι εξωφρενών. 5
Cozmec Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Καλημέρα! Τι θα προτείνατε για παραγγελία απο gearbest ώστε να αποφευχθεί τελωνείο. DHL, ή flat rate?
makfil Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Εάν η επιλογή είναι DHL courier, το τελωνείο είναι σίγουρο και επαυξημένο ενώ εάν εννοεί το Deutsche DHL Post τότε είναι το γερμανικό ταχυδρομείο, οπότε το ρίσκο θα υπάρχει όσο συνεχίζεται ο έλεγχος των δεμάτων. Εάν αυτό που θέλεις να αγοράσεις έχει μεγάλη αξία, είναι προτιμότερο να διαλέξεις από ευρωπαική αποθήκη.
black66.gr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εμένα σήμερα ξεκόλλησε από το τελωνείο.Να δούμε το ''κοστουμάκι'' πόσο θα είναι . ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 18-01-2017 10:23 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΔΑΣΜΟΙ) 18-01-2017 12:56 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Μόλις παρέλαβα.Το κινητό (HOMTOM HT20)το είχα αγοράσει από aliexpress 87 ευρώ.Ο Κινέζος έγραφε πάνω, item:phone, gift, price 30$. Το τελωνείο θεώρησε αξία CIF 100 ευρώ (μάλλον το έψαξαν για μάρκα-μοντέλο) και μου έβαλε να πληρώσω μόνο τον ΦΠΑ 24% .Δηλαδή μου κόστησε το τηλέφωνο 87+24=111 ευρώ.Στο kimovil.com κοστίζει από 87 ως 123 ευρώ οπότε είμαι στον μέσο όρο.Καλά την έβγαλα . edit: Φίλος αγόρασε το ίδιο ακριβώς τηλέφωνο από Ευρωπαϊκή αποθήκη (Γερμανία) κινεζομάγαζου(efox) που έρχεται χωρίς δασμούς στα 110 ευρώ .Οπότε μία η άλλη. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2017 από black66.gr 3
Getta Robo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Παρελαβα επιτελους τελικα σημερα. Χωρα αποστολης: Ιαπωνια Τροπος αποστολης: Japan post Δηλωμενο προιον: Other / Electronic goods - No battery (χειρηστηριο για 360) Τελικο δηλωμενο ποσο αγορας: 1230 γιεν (χαμηλωσε την δηλωμενη τιμη απο μονος του χωρις να του πω κατι, ξερει μαλλον τι παιζει) Ημερομηνια αποστολης/παραλαβης: 14/12/2016 - 19/01/2017 Το παρελαβα συστημενο, αργησε μεν, αλλα δεν πληρωσα κατι παραπανω.
makfil Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Μόλις παρέλαβα.Το κινητό (HOMTOM HT20)το είχα αγοράσει από aliexpress 87 ευρώ.Ο Κινέζος έγραφε πάνω, item:phone, gift, price 30$. Το τελωνείο θεώρησε αξία CIF 100 ευρώ (μάλλον το έψαξαν για μάρκα-μοντέλο) και μου έβαλε να πληρώσω μόνο τον ΦΠΑ 24% .Δηλαδή μου κόστησε το τηλέφωνο 87+24=111 ευρώ.Στο kimovil.com κοστίζει από 87 ως 123 ευρώ οπότε είμαι στον μέσο όρο.Καλά την έβγαλα . edit: Φίλος αγόρασε το ίδιο ακριβώς τηλέφωνο από Ευρωπαϊκή αποθήκη (Γερμανία) κινεζομάγαζου(efox) που έρχεται χωρίς δασμούς στα 110 ευρώ .Οπότε μία η άλλη. Να το χαρείς. Συγχαρητήρια για την αναλυτική και συγκριτική παρουσίαση των εξόδων εκτελωνισμού. 3
BrocasHelm Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Να το χαρείς. Συγχαρητήρια για την αναλυτική και συγκριτική παρουσίαση των εξόδων εκτελωνισμού. Δεν θα έπρεπε να είναι και +12 ευρώ; Μην το κοστολόγησαν 50 ευρώ, πλήρωσε δηλαδή 12 ευρώ ΦΠΑ και το κλασσικό 12άρι επίσης; Σύνολο 24.
AnastasisSter Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 To μονο που σε εξασφαλίζει σε αγορές απο Banggood είναι να ψωνίσεις απο τη Ευρωπαική αποθήκη του νομίζω. Γεια σου φιλε!Εγω παραγγειλα motospeed ck104 απο banggood με επιλογη Priority direct mail και πληρωσα 2-3 ευρω παραπανω γιατι το επελεξα για να ερθει και πιο γρηγορα..τελωνειο δεν περασε και γενικως δεν ειχα αλλα εξοδα! Ρε παιδιά να ρωτήσω : το priority direct mail από Banggood, μας εξασφαλίζει ότι το δέμα δεν θα περάσει τελωνείο? Γεια σου φιλε!Εγω παραγγειλα motospeed ck104 απο banggood με επιλογη Priority direct mail και πληρωσα 2-3 ευρω παραπανω γιατι το επελεξα για να ερθει και πιο γρηγορα..τελωνειο δεν περασε και γενικως δεν ειχα αλλα εξοδα! 1
black66.gr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δεν θα έπρεπε να είναι και +12 ευρώ; Μην το κοστολόγησαν 50 ευρώ, πλήρωσε δηλαδή 12 ευρώ ΦΠΑ και το κλασσικό 12άρι επίσης; Σύνολο 24. Όχι.Το χαρτί μου μου έδωσαν έγραφε απάνω: αξία CIF 100 ευρώ Χ 24% ΦΠΑ =24 ευρώ τελικό ποσό πληρωμής. Μόνο αυτό.Τίποτα άλλο. 1
FarCry Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Όχι.Το χαρτί μου μου έδωσαν έγραφε απάνω: αξία CIF 100 ευρώ Χ 24% ΦΠΑ =24 ευρώ τελικό ποσό πληρωμής. Μόνο αυτό.Τίποτα άλλο. πως σου εβαλαν αξια 100 οταν εσυ το αγορασες φτηνοτερα? γινεται να αγορασεις κατι που ειναι κατω των 22 ευρω και να στο βαλουν πανω και να πληρωσεις τελωνειο ενω η αποδειξη πληρωμης του paypal ειναι κατω των 22? θα τρελαθω τωρα γιατι εχω αγορασει και περιμενω πολλα πραγματα ξεχωριστα κατω των 22 ευρω
makfil Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 πως σου εβαλαν αξια 100 οταν εσυ το αγορασες φτηνοτερα? γινεται να αγορασεις κατι που ειναι κατω των 22 ευρω και να στο βαλουν πανω και να πληρωσεις τελωνειο ενω η αποδειξη πληρωμης του paypal ειναι κατω των 22? θα τρελαθω τωρα γιατι εχω αγορασει και περιμενω πολλα πραγματα ξεχωριστα κατω των 22 ευρω Να μην τρελαθείς γιατί δεν αξίζει. Το έχουμε συζητήσει τόσες φορές που καταντάει κουραστική η επανάληψη. Ο τελωνειακός που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ δεν γνωρίζει πόσο το αγόρασες αλλά αμφισβητεί τη δηλωμένη αξία που είναι συνήθως γύρω στα $20 και τις περισσότερες φορές ο κινέζος γράφει και "δώρο" είτε από μόνος του είτε γιατί το έχει ζητήσει ο έλληνας αγοραστής. Ψάχνει στο δίκτυο, βρίσκει την τιμή που έχει το κινητό και σ' αυτήν υπολογίζει τον ΓΠΑ και συνήθως και τα τέλη των ΕΛΤΑ (εξαίρεση η παρούσα περίπτωση). Εάν δεν συμφωνείς με τη χρέωση είτε ζητάς επαναπροσδιορισμό, πληρώνοντας 10€ και τότε δίνοντας απόδειξη, paypal κλπ, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα τη δεχτεί, είτε δεν το παραλαμβάνεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και για την περίπτωση που συζητάμε, είναι σίγουρο ότι δεν διάβασες τα στοιχεία που έγραψε ο black66 και συγκεκριμένα ότι αγόρασε το κινητό 87€. Από που προκύπτει ότι τα 87€ είναι λιγότερα από το όριο της ατέλειας (22€) που γράφεις; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις