Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν γράφεις τη δηλωμένη αξία του δέματος αλλά και μόνο από τα μεταφορικά, που ξεπερνούν το όριο της ατέλειας (22€), είναι υποψήφιο για ΦΠΑ και τέλη ΕΛΤΑ.

Σε ότι αφορά την άλλη ερώτηση, διάβασε το τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου, για να μην τα ξαναγράφουμε.

Τελικα ειναι 25$ οχι €.

Συγνωμη γιατι ειναι υποψηφιο για ΦΠΑ και τελη απο την στιγμη που απ'οτι διαβασα στην πρωτη σελιδα κατω απο 150€ αποδιδεις μονο τον ΦΠΑ και δευτερον τα μη εμπορικου χαρακτηρα ειναι το οριο 45€.

Εμενα μη εμπορικου χαρακτηρα δεν θεωρειται?

Δεν ειδα καπου στην πρωτη σελιδα να εξηγει ποια ειναι τα εμπορικου και ποια τα μη εμπορικου χαρακτηρα.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

1. Στην πρώτη σελίδα έχει αναρτηθεί το πρώτο κείμενο που είχα γράψει για τις αγοράς από το εξωτερικό και ήταν η αφορμή για να γράψω στη συνέχεια τον οδηγό της υπογραφής μου, ο οποίος επικαιροποιείται συνεχώς στα wiki.

2. Στο τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού αναγράφονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία προσδιορισμού των δεμάτων εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα. Εν πάση περιπτώσει, αυτά που αγοράζουμε, συνήθως, από το εξωτερικό χαρακτηρίζονται ως εμπορικού χαρακτήρα.

3. Η ατέλεια για την κατηγορία αυτή είναι 22€ και με πρόσφατη απόφαση Επιτροπής της ΕΕ πρόκειται να καταργηθεί μελλοντικά επειδή διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή από τις αγορές από Κίνα.

Δημοσ.

Δηλαδη συγνωμη τι επιπλεον θα πληρωσω εγω για μια αγορα αξιας 25$?

Υπαρχει περιπτωση αν μου το στειλουν με USPS να μην υπαρξει επιβαρυνση?

Δημοσ.

Για τον υπολογισμό των εξόδων εκτελωνισμού χρησιμοποιείται η αξια CIF (κόστος+ μεταφορικά+ τυχόν ασφάλεια).

Επομένως, για να βρεις τι θα πληρώσεις, σε περίπτωση που το δέμα σου σταματήσει στο τελωνείο, πρέπει να το υπολογίσεις στο σύνολο της αξίας CIF.

Το αμερικάνικο ταχυδρομείο (USPS) εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ, όπως άλλωστε και τα ταχυδρομεία όλων των χωρών του πλανήτη. Επομένως, και το δέμα σου μπορεί να σταματήσει στο τελωνείο.

Δημοσ.

3. Η ατέλεια για την κατηγορία αυτή είναι 22€ και με πρόσφατη απόφαση Επιτροπής της ΕΕ πρόκειται να καταργηθεί μελλοντικά επειδή διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή από τις αγορές από Κίνα.

lol οντως ???

δηλαδη τα παντα ολα απο τελωνειο ???

Δημοσ.

Source.png Πηγή: Makfil σε θαυμάζω πραγματικά.... Αν και υπάρχουν και άλλοι που κρατούν σκήπτρα σε τόπικ με πάρα πολλά μνμτα. Είσαι απο τους λίγους που έχω εμπιστοσύνη στα λεγόμενα τους. Και αν και δεν μιλάω "πολύ" στο συγκεκριμένο τόπικ, απέφυγα αρκετές κακοτοπιές και έκανα σωστούς υπολογισμούς όπου έπρεπε. Keep walking my friend με υγεία και καλή χρονιά

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπω αυτό στα ELTA. Επείδή πρώτη φόρα πήρα κάτι εκτος ΕΕ, ξέρετε αν πέρασε το τελωνείο ή κόλλησε εκεί;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 11-12-2016 14:03 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 30-12-2016 09:44 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 30-12-2016 12:53 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Δημοσ.

Εξαρτάται από την περιοχή που είσαι.

Αν είσαι στη Β. Ελλάδα, υπάρχει περίπτωση να σταματήσει στην ΥΕΔ Θεσ/νικης, αλλιώς μάλλον θα παραλάβεις την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσ.

Εξαρτάται από την περιοχή που είσαι.

Αν είσαι στη Β. Ελλάδα, υπάρχει περίπτωση να σταματήσει στην ΥΕΔ Θεσ/νικης, αλλιώς μάλλον θα παραλάβεις την επόμενη εβδομάδα.

Νότια Ελλάδα. Απλά θα βγάλει μήνυμα για τελωνείο ή πέρασε; Αυτό δεν κατάλαβα

Δημοσ.

Αν δεις να εμφανίζει το μήνυμα 'ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ' χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο άλλο μήνυμα σχετικό με τελωνείο τότε έχεις γλυτώσει το τελωνείο σίγουρα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα, Χρονια πολλα σε ολους.

εγω παιδια εχω να λεω πλεον τα καλυτερα για το ggekbuying.

αν και αμελησα να τους το σημειωσω, δηλωσαν το xiaomi redmi note 3 pro gold ως δωρο (gift) 20$ και παρελαβα χωρις απροοπτα.

ευχομαι και στα δικα σας οσοι αναμενετε.

Θέμα τύχης είναι. Αν, για παράδειγμα, βρισκόσουν στη Βόρεια Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι ότι θα περνούσε από το τελωνείο το πακέτο σου.

Δημοσ.

για ποιο λόγο στην βόρεια Ελλάδα θα πέρναγε από τελωνείο ;

Περιμένω ένα κινητό και έχω δηλώσει να έρθει Αλεξανδρούπολη,καλυτερα ν δηλωνα σε άλλος μέρος π μπορώ ν τ παραλάβω στην κεντρική Ελλάδα;?

Αν έχει ξεκινήσει τ δέμα παίζει να αλλάξουν την διεύθυνση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...