SpirtouLisS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Update: Μετά από συνομιλία που είχα με τον πωλητή, στις 14/12 μου έκανε -προς τιμής του- full refund από μόνος του «μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση». Σήμερα μπήκα να τσεκάρω τυχαία και το δέμα μπήκε Ελλάδα χθες. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Πως τον ξαναπληρώνω; Γίνεται αυτόματα από το ebay ή ξαναδίνω εντολή εγώ; Κατι αντιστοιχο ειχε συμβεί και σε μένα με πωλητή, για κατι όχι τόσο ακριβό, καπου στα 10-12$ υποθεση μου εκανε ριφαντ στις 50 μερες απο την αποστολή και το δέμα ηρθε μετά απο καμια 15αρια μέρες. Μαλλον ειχε κολλήσει στο θιβέτ σε καμιά χιονοθύελλα... Τον ενημερωσα σχετικα ζητώντας του ενα email paypal μου το έδωσε και εκανα send το refund που μου ειχε κάνει. Δεν ασχολήθηκα αν γινεται κατι μεσω ebay, αφού είχε ήδη κλείσει η παραγγελια με δική μου θετικη αξιολογηση για τον πωλητη, και αυτος προφανώς ειχε χασει τα χρηματα του μιας και οπως αποδειχτηκε ειχε στειλει το προιον. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Με ελτα θα στείλεις απλά όταν βγει απο Ελλάδα δεν θα κάνεις αναζήτηση στο site των ελτα αλλά σε διεθνή site όπως http://www.17track.net/el κανε μια αναζήτηση αυτο που έστειλες Γερμανια για δοκιμή. Σωστά. Κατι αντιστοιχο ειχε συμβεί και σε μένα με πωλητή, για κατι όχι τόσο ακριβό, καπου στα 10-12$ υποθεση μου εκανε ριφαντ στις 50 μερες απο την αποστολή και το δέμα ηρθε μετά απο καμια 15αρια μέρες. Μαλλον ειχε κολλήσει στο θιβέτ σε καμιά χιονοθύελλα... Τον ενημερωσα σχετικα ζητώντας του ενα email paypal μου το έδωσε και εκανα send το refund που μου ειχε κάνει. Δεν ασχολήθηκα αν γινεται κατι μεσω ebay, αφού είχε ήδη κλείσει η παραγγελια με δική μου θετικη αξιολογηση για τον πωλητη, και αυτος προφανώς ειχε χασει τα χρηματα του μιας και οπως αποδειχτηκε ειχε στειλει το προιον. Νομίζω (αλλά επιβεβαίωσε το καλού κακού και εσύ) ότι στην περίπτωση της αποστολής χρημάτων μέσω PayPal, πληρώνεις κάποιο fee, για το οποίο δεν βρίσκω λόγο να καταβληθεί από καμία εκ των δύο πλευρών. Το λάθος δηλαδή, δεν αφορούσε σε καμία από τις δύο πλευρές, αφού ήταν καθαρά ζήτημα καθυστέρησης από τα ταχυδρομεία. Για αυτό και πρότεινα την παραπάνω λύση. Αν όμως, δεν συνέβη κάτι τέτοιο, πες το μας για να έχουμε εικόνα σε περίπτωση που συμβεί και σε εμάς μελλοντικά.
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Αν τα χρηματα ειναι στο balance σου δεν υπάρχει fee στο πειπαλ. Απο εκεί και πέρα με τη μέθοδο που σου λεω κανουμε απλά το σωστό...με τον λάθος τρόπο γιατι δεν υπάρχει αλλος τρόπος. Εφόσον έχει κλεισει κάτι στο ιμπέι, πλεον θεωρείται οτι χάθηκε η αποστολή. Αν εσενα μετά απο μερικό καιρό σου έρθει και θες να είσαι σωστός, συννενοήσαι ποιος θα πληρώσει το fee και πράττεις αναλόγως. Δηλαδή ουσιαστικά δεν γίνεται refund στο refund...του refund...ώ refund! Οποτε εφόσον γινεται μια πληρωμη απο την αρχή, απο τραπεζα σε paypal, μέσω paypal, καποιος πρεπει να πληρωσει το fee.
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Ναι, για αυτό και προτείνω (όπως ανέφερα και παραπάνω) να βάλει δεύτερη παραγγελία, να πληρώσει και να επιβεβαιώσει την παραλαβή την ίδια στιγμή (όλα κατόπιν συνεννόησης με τον πωλητή). Όλα τα υπόλοιπα, τουλάχιστον σε εμένα, μοιάζουν ιδιαίτερα πολύπλοκα και με ένα - έστω και μικρό - κόστος.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Θέλω να αγοράσω κάποια πράγματα από το ebay (από τον ίδιο πωλητή - εκτός Ευρώπης) με αξία περίπου 54 ευρώ και λέω να τα σπάσω σε μικρότερες παραγγελίες. Αν τα σπάσω στα 3 x [18(+2 tracking)] λογικά δεν θα έχω θέμα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σε περίπτωση που ανοιχτούν από τα ΕΛΤΑ, οι τιμές θα υπολογιστούν με βάση την τιμή που τα αγόρασα(με έκπτωση), την "αρχική τιμή" ή την τιμή που έχουν στο επίσημο site της εταιρίας(εκτός του ebay); Ο πωλητής τα έχει μονίμως σε έκπτωση οπότε δεν τίθεται θέμα να έχει αυξηθεί η τιμή τους μέχρι να φτάσουν Ελλάδα και όλοι οι πωλητές τα έχουν περίπου στην ίδια τιμή. Έχουν αρκετά μεγάλη έκπτωση (30-35%) και στα επίσημα sites στην Ευρώπη-Αμερική είναι ακόμα ακριβότερα οπότε αν είναι να τα υπολογίσουν full price (και άρα να πάρουν όλα + ΦΠΑ) τότε καλύτερα να τα αφήσω 1 δέμα και να γλιτώσω 2 tracking και 2 3ευρά των ΕΛΤA. Πάνω στο(στα) δέμα(τα) θα γράφει αξία 20 $ ασχέτως την πραγματική. Επίσης, αν πάνω στο δέμα λέει από που το αγόρασες (αν δεν είναι απο ebay) κοιτάνε σε εκείνο το κατάστημα ή όπου να είναι; Ευχαριστώ Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2016 από Επισκέπτης
AnastasisSter Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Γεια σαςΘελω να παραγγειλω αυτα τα ακουστικα: https://www.amazon.com/Razer-Kraken-Analog-Headset-Playstation/dp/B01LWOKH7C?th=1Θελω να μου πειτε αν θα πληρωσω επιπλεον εξοδα και αν ναι ποσα πληρωνω!Ευχαριστω!
Luxx Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Εκανα απο iherb, βγηκε στα 60 ευρω με global mail οπως παντα. Και ο θεος βοηθος..
makfil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα Θέλω να αγοράσω κάποια πράγματα από το ebay (από τον ίδιο πωλητή - εκτός Ευρώπης) με αξία περίπου 54 ευρώ και λέω να τα σπάσω σε μικρότερες παραγγελίες. Αν τα σπάσω στα 3 x [18(+2 tracking)] λογικά δεν θα έχω θέμα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σε περίπτωση που ανοιχτούν από τα ΕΛΤΑ, οι τιμές θα υπολογιστούν με βάση την τιμή που τα αγόρασα(με έκπτωση), την "αρχική τιμή" ή την τιμή που έχουν στο επίσημο site της εταιρίας(εκτός του ebay); Ο πωλητής τα έχει μονίμως σε έκπτωση οπότε δεν τίθεται θέμα να έχει αυξηθεί η τιμή τους μέχρι να φτάσουν Ελλάδα και όλοι οι πωλητές τα έχουν περίπου στην ίδια τιμή. Έχουν αρκετά μεγάλη έκπτωση (30-35%) και στα επίσημα sites στην Ευρώπη-Αμερική είναι ακόμα ακριβότερα οπότε αν είναι να τα υπολογίσουν full price (και άρα να πάρουν όλα + ΦΠΑ) τότε καλύτερα να τα αφήσω 1 δέμα και να γλιτώσω 2 tracking και 2 3ευρά των ΕΛΤA. Πάνω στο(στα) δέμα(τα) θα γράφει αξία 20 $ ασχέτως την πραγματική. Επίσης, αν πάνω στο δέμα λέει από που το αγόρασες (αν δεν είναι απο ebay) κοιτάνε σε εκείνο το κατάστημα ή όπου να είναι; Ευχαριστώ Με βάση τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από 11/11, ελέγχονται τα περισσότερα δέματα που εισάγονται με το ταχυδρομείο, μάλλον περισσότερο εκείνα με χαμηλή δηλωμένη αξία. Εάν ο τελωνειακός που θα έχει βάρδια αμφισβητήσει είτε τη δηλωμένη αξία είτε την περιγραφή του δέματος μπορεί να ψάξει στο ίντερνετ για την αξία ή σπάνια να καλέσει τον παραλήπτη για απόδειξη αγοράς. Στην πρώτη περίπτωση, υπολογίζει τον ΦΠΑ και το αντίστοιχο τέλος ΕΛΤΑ και προωθεί το δέμα στο Γραφείο, όπου ο παραλήπτης θα πληρώσει για να το παραλάβει. Γεια σας Θελω να παραγγειλω αυτα τα ακουστικα: https://www.amazon.com/Razer-Kraken-Analog-Headset-Playstation/dp/B01LWOKH7C?th=1 Θελω να μου πειτε αν θα πληρωσω επιπλεον εξοδα και αν ναι ποσα πληρωνω! Ευχαριστω! Εάν προχωρήσεις την παραγγελία μέχρι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση (σε ενημερώνει σχετικά η ιστοσελίδα), θα δεις ότι εκτός από τα μεταφορικά θα σε χρεώσει και με τα έξοδα εκτελωνισμού (στην ουσία ΦΠΑ). Αφού θα α έχεις προπληρώσει, θα παραλάβεις το δέμα χωρίς άλλες διαδικασίες.
afterhours Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Αναφερω για να δουμε τι γινεται γενικα με τις παραλαβες μας και τυχον εχτρα χρεωσεις : Μου ηρθε σημερα (δεν ειχε ανοιχθει ο φακελος) με απλο ΕΛΤΑ ενα powerbank απο Κινα-bay πραγματικη στα 2,3 ευρω και δηλωμενη 2 δολαρια και δεν πληρωσα καποιο εξτρα τελος. Περιμενω αλλα δυο μικρα πακετα 8 ευρω εκαστος για να δουμε.
MauroPaltoudias Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Αναφερω για να δουμε τι γινεται γενικα με τις παραλαβες μας και τυχον εχτρα χρεωσεις : Μου ηρθε σημερα (δεν ειχε ανοιχθει ο φακελος) με απλο ΕΛΤΑ ενα powerbank απο Κινα-bay πραγματικη στα 2,3 ευρω και δηλωμενη 2 δολαρια και δεν πληρωσα καποιο εξτρα τελος. Περιμενω αλλα δυο μικρα πακετα 8 ευρω εκαστος για να δουμε. Συστημένο ή απλό; Ίσως αυτό να εννοούσες με το "απλό ελτα", αλλά επιβεβαίωσε το. Πόσες ημέρες αναμονής από την ημέρα της παραγγελίας;
thephotoshoped Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Powerbank συστημένο με tracking number από banggood που έφυγε 14/12 από Ολλανδία όπως έλεγε, έφτασε σήμερα στο ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΌ ΜΈΣΟ σε ΚΔΑ. Πράγμα που σημαίνει ότι γλύτωσε τελωνείο.
afterhours Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Συστημένο ή απλό; Ίσως αυτό να εννοούσες με το "απλό ελτα", αλλά επιβεβαίωσε το. Πόσες ημέρες αναμονής από την ημέρα της παραγγελίας; Απλος φακελος untracked ...οχι δλδ συστημενο Aπεσταλη στις 24 Νοεμβριου και ηρθε χτες.
FarCry Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Εκανα απο iherb, βγηκε στα 60 ευρω με global mail οπως παντα. Και ο θεος βοηθος.. ενημερωσε πως πηγε γιατι και εγω θελω να κανω αγορα στο μελλον απο εκει...
Luxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Παιζουν ρολο οι εκαστοτε σχεσεις των καταστηματων με τα τελωνεια; Με Iherb ολα αυτα τα χρονια πανω απο 50 παραγγελιες και κανενα προβλημα. Ολες πανω απο 22 ευρω, αλλα ειχαν ενα οριο μεχρι 1,8 κιλα. Ισως να παιζει και ρολο το global mail; Ερχονται με τον χαρακτηρισμο "μικροδεμα".
JoannisV Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Να ρωτήσω, λογικά θα έχει συζητηθεί αλλά βλέπω 200+ σελίδες οπότε δεν παίζει να ψάξω Αν παραγγείλω κινητό από Κίνα και μου αποσταλεί χωρίς να αναγράφεται τιμή (απλό/non tracked shipping) παίζει να έχω θέμα με τελωνείο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις