Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επομένως, αποκλείεται η Β. Ελλάδα και ότι έχει γίνει, έχει γίνει ήδη στο αεροδρόμιο.

Το αποτέλεσμα θα φανεί όταν φτάσει με το καλό η οθόνη στην όμορφη Κω.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έγραψα "Το αποτέλεσμα θα φανεί όταν φτάσει με το καλό η οθόνη στην όμορφη Κω" και αυτό σημαίνει ότι, αν στο αεροδρόμιο έβαλαν ΦΠΑ και τέλη ή όχι, θα φανεί στην Κω όταν λάβεις το ειδοποιητήριο για παραλαβή.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Οθονη υπολογιστη αξιας 310 ευρω. Φαινεται οτι ειναι στα Ελτα courier και ειναι να ερθει στην Κώ οπου μενω. 

Για ποιό λόγο παράγγειλες οθόνη υπολογιστή από την Κορέα (ελπίζω την καλή Κορέα), αν δεν γίνομαι αδιάκριτος;

---------------------------------------

Ουφ, τελικά οι Κινέζοι αποδεικνύονται περισσότεροι κύριοι από αρκετούς άλλους. Το χρονικό πάει ως εξής:

7/11 -> Παραγγελία από ebay (Αυστραλός seller, πολλές και καλές αξιολογήσεις, περίπου 6k με 99,4%)

8/11 -> Αποστολή παραγγελίας από Ιαπωνία με Japanese Post.

1/12 -> Του στέλνω μήνυμα (χωρίς να κάνω request στο ebay)

3/12 -> Μου απαντάει μια βλακεία, του απαντάω ότι αυτό που μου απάντησε είναι βλακεία, μου λέει το τσεκάρω με το Japanese Post και σε ενημερώνω.

6/12 -> Δεν μου έχει απαντήσει ακόμα, όποτε του ξαναστέλνω μήνυμα να μου πει τι και πως. Μου λέει έχει στείλει αίτημα διερεύνησης και περιμένει να του απαντήσουν.

8/12 -> Ανοίγω ticket στο ebay (δηλώνοντας ότι θέλω το αντικείμενο και όχι refund). Μου βγάζουν αυτοματοποιημένο μήνυμα που λέει «αν μέχρι τις 14/12 δεν σου έχει απαντήσει, πες μας να τον ενοχλήσουμε εμείς».

13/12 -> Του ξαναστέλνω μήνυμα σήμερα ξαναρωτώντας τον αν έχει νέα. Ακόμα δεν μου έχει απαντήσει. Αν δεν απαντήσει μέχρι αύριο το πρωί θα κάνω escalate την υπόθεση.

Ερώτηση: Τι γίνεται αν κάνω escalate, ενώ έχω δηλώσει ότι θέλω το item; Ας πούμε ότι αυτός εξαφανίζεται, θα μου κάνουν refund μετά ή πάει τέλειωσε τώρα που δήλωσα ότι θέλω το αντικείμενο; Υπόψιν, το tracking που έχω δείχνει ότι έχει σταλεί από Ιαπώνια στις 8/11 και μετά τίποτα.

Δημοσ.

Για ποιό λόγο παράγγειλες οθόνη υπολογιστή από την Κορέα (ελπίζω την καλή Κορέα), αν δεν γίνομαι αδιάκριτος;

Παράγγειλα την crossover 27 vv fredom καθώς άκουσα τον φίλο τον XMorsX από το εδώ forum . Εννοείται από την καλή ....Κορέα.

• Moderators
Δημοσ.
Ουφ, τελικά οι Κινέζοι αποδεικνύονται περισσότεροι κύριοι από αρκετούς άλλους. Το χρονικό πάει ως εξής:

7/11 -> Παραγγελία από ebay (Αυστραλός seller, πολλές και καλές αξιολογήσεις, περίπου 6k με 99,4%)

8/11 -> Αποστολή παραγγελίας από Ιαπωνία με Japanese Post.

1/12 -> Του στέλνω μήνυμα (χωρίς να κάνω request στο ebay)

3/12 -> Μου απαντάει μια βλακεία, του απαντάω ότι αυτό που μου απάντησε είναι βλακεία, μου λέει το τσεκάρω με το Japanese Post και σε ενημερώνω.

6/12 -> Δεν μου έχει απαντήσει ακόμα, όποτε του ξαναστέλνω μήνυμα να μου πει τι και πως. Μου λέει έχει στείλει αίτημα διερεύνησης και περιμένει να του απαντήσουν.

8/12 -> Ανοίγω ticket στο ebay (δηλώνοντας ότι θέλω το αντικείμενο και όχι refund). Μου βγάζουν αυτοματοποιημένο μήνυμα που λέει «αν μέχρι τις 14/12 δεν σου έχει απαντήσει, πες μας να τον ενοχλήσουμε εμείς».

13/12 -> Του ξαναστέλνω μήνυμα σήμερα ξαναρωτώντας τον αν έχει νέα. Ακόμα δεν μου έχει απαντήσει. Αν δεν απαντήσει μέχρι αύριο το πρωί θα κάνω escalate την υπόθεση.

Ερώτηση: Τι γίνεται αν κάνω escalate, ενώ έχω δηλώσει ότι θέλω το item; Ας πούμε ότι αυτός εξαφανίζεται, θα μου κάνουν refund μετά ή πάει τέλειωσε τώρα που δήλωσα ότι θέλω το αντικείμενο; Υπόψιν, το tracking που έχω δείχνει ότι έχει σταλεί από Ιαπώνια στις 8/11 και μετά τίποτα.

Χμ, ίσως να έπρεπε να το ποστάρω αυτό στο άλλο νήμα, τέσπα.

Να συμπληρώσω εδώ, ότι μίλησα με τα ΕΛΤΑ για να τους ρωτήσω αν είναι στο τελωνείο το δέμα και μου είπαν ότι πρέπει πρώτα να μπει στη χώρα και μετά πάει στο τελωνείο, θα φαινόταν στο tracking αν είχε μπει. Επίσης μου είπαν ότι το περιθώριο ήταν μέχρι τις 8/12 και καλό θα είναι να επικοινωνήσω με τον πωλητή. Δηλαδή δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα των ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Χμ, ίσως να έπρεπε να το ποστάρω αυτό στο άλλο νήμα, τέσπα.

Να συμπληρώσω εδώ, ότι μίλησα με τα ΕΛΤΑ για να τους ρωτήσω αν είναι στο τελωνείο το δέμα και μου είπαν ότι πρέπει πρώτα να μπει στη χώρα και μετά πάει στο τελωνείο, θα φαινόταν στο tracking αν είχε μπει. Επίσης μου είπαν ότι το περιθώριο ήταν μέχρι τις 8/12 και καλό θα είναι να επικοινωνήσω με τον πωλητή. Δηλαδή δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα των ΕΛΤΑ.

Συγγνώμη να κάνω μια ερώτηση, ποιο περιθώριο ήταν ως τις 8/12; Και τα ΕΛΤΑ στο είπαν αυτό;

• Moderators
Δημοσ.

Συγγνώμη να κάνω μια ερώτηση, ποιο περιθώριο ήταν ως τις 8/12; Και τα ΕΛΤΑ στο είπαν αυτό;

Ο «αέρας» που δίνουν τα ΕΛΤΑ στις αποστολές από Ιαπωνία (ή από εξωτερικό γενικότερα), φαντάζομαι. Μου είπαν ότι αν δεν έχω παραλάβει μέχρι αυτή την ημερομηνία καλό είναι να επικοινωνήσω με τον πωλητή.

Ναι το helpdesk των ΕΛΤΑ μου το είπε.

Δημοσ.

σε μικρα δεματα λετε να πληρωσουμε τπτ?εχω ενα πακετο απο herb με τιμη 21$ και κατι τζαμακια κινητων..

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις μικρών δεμάτων που χρεώθηκαν το τέλος παρουσίασης των ΕΛΤΑ (3€), σε πολύ χαμηλότερες αξίες από τη δική σου.

• Moderators
Δημοσ.

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις μικρών δεμάτων που χρεώθηκαν το τέλος παρουσίασης των ΕΛΤΑ (3€), σε πολύ χαμηλότερες αξίες από τη δική σου.

Πάντως, από τις 11/11 μέχρι σήμερα μου έχουν έρθει περίπου 15 δέματα από Κίνα στην πόρτα μου χωρίς να χρεωθεί το τελός παρουσίασης σε κανένα. Επειδή βλέπω ότι πάρα πολλοί έχουν χρεωθεί με το τέλος αυτό, δύο τινά υπάρχουν: είτε είμαι και γαμώ τις εξαιρέσεις, είτε υπάρχει κάποιο pattern στα δέματα που ανοίγονται (και στα οποία χρεώνεται το τέλος παρουσίασης) και δεν το έχουμε διακρίνει ακόμα.

Για παράδειγμα, τα δικά μου δέματα από banggood έχουν μπει όλα από Ολλανδία. Μπορεί το τέλος να μπαίνει σε δέματα που μπαίνουν από Τσεχία ξέρω 'γω ή κάτι σχετικό.

Δημοσ.

Σε post σε άλλο σχετιικό νήμα έγραψα προ ολίγου ότι το τέλος παρουσίασης χρεώνεται σε δέματα που έχουν μπει, για οποιοδήποτε λόγο, στο τελωνείο και έχει κριθεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι για χρέωση και του ΦΠΑ. Δηλαδή, δεν έχει χρεωθεί γενικά σε όλα τα εισαγόμενα δέματα μικρής αξίας. Στα μεγαλύτερης αξίας που χρεώνεται ΦΠΑ μπαίνουν τα άλλα 2 τέλη (8+4=) 12€ και όχι το τέλος παρουσίασης.

Δεν έχει σχέση ο φορέας μεταφορικής για τη  χρέωση των 3€, όπως έχει αποδειχθεί.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, μια γρήγορη ερώτηση.. Θέλω να αγοράσω κάτι από Αμερική. Η τιμή είναι 150$ το αντικείμενο και 50$ τα μεταφορικά.. Το τελωνείο κοιτάει το συνολικό ποσό, η την αξία του αντικειμένου;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...